Bildirim
ASUS M4A785TD-V EVO 785 G kullananlar buraya !.. (15. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
1600mhz ram ne marka olursa olsun desteklermi bu anakartla yoksa 1333mhz takmak mı gerekiyor -
quote:
Orijinalden alıntı: darkcald
1600mhz ram ne marka olursa olsun desteklermi bu anakartla yoksa 1333mhz takmak mı gerekiyor
Çeşitli markaları destekliyor. kullanma kılavuzunda var test edilmiş ramler var. -
quote:
Orijinalden alıntı: Magomez
2gb ddr3 1333mhz Kingston ram kullanıyorum. Bugün 1600mhz'e çıkarmayı denedim ve şuan 1600mhz ile çalışıyor bir sorun yok gibi gözüküyor. Ayrıca bununla birlikte ekran kartının ram'i de 800mhz'e yükseldi.
Yalnız sıcaklık değerlerini düzgün göremiyorum. Örneğin ekran kartının sıcaklık değerlerini speedfan veya everest göstermiyor.
Benimki 512mb ramden verdiğim halde memory size 624 gözüküyor ayrıca ramlerim ddr3 olmasına rağmen neden bu gpu bunları ddr2 olarak algılıyor. Anakart üzerindeki onboard 128mb ram in özelliği nedir?
-
anakart üzerindeki ddr3 1333 mhz 128mb dir.
quote:
Orijinalden alıntı: UcanHollandali
Benimki 512mb ramden verdiğim halde memory size 624 gözüküyor ayrıca ramlerim ddr3 olmasına rağmen neden bu gpu bunları ddr2 olarak algılıyor. Anakart üzerindeki onboard 128mb ram in özelliği nedir?
gpu-z doğru ölçmüyor. zaten işi harici kartları ölçmek dahili kartları doğru ölçmeyebilir.
1600mhz ve üstü raminiz varsa sideportu kapatın. sadece uma yapın. sideport performans düşürüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 29 Kasım 2009; 17:16:19 > -
teşekkürler, o lanet onboard ramden kurtuldum, artık huzurla yoluma devam edebilirim. aquamark testlerini yayınlayacağım merak ettim bu konuyu, sideportlu ve sideportsuz olarak. -
Ben de arkadaşa ödünç verdim ramlerimi. 1800mhz cl8 ramlerden atayacağım 512mb bir de öyle bir de sadece sideport testi yapacağım. o zaman ben de eklerim. şu anda 850mhz gpu clock.
quote:
Orijinalden alıntı: UcanHollandali
teşekkürler, o lanet onboard ramden kurtuldum, artık huzurla yoluma devam edebilirim. aquamark testlerini yayınlayacağım merak ettim bu konuyu, sideportlu ve sideportsuz olarak.
-
Sadece sideport'u ben de denedim ama sonuç çok kötü çıktı. Ben de 1333mhz ram'imi 1600mhz'de kullanıyorum sadece uma hiç denemedim hemen deniyorum teşekkürler bilgi için :) -
0505 bios yayınlandı. 27.11.2009
ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/socketAM3/M4A785TD-V_EVO/ -
-
1.Ben de windows7 32bit kullanıyorum ve hiçbir driveri cd den kurmadım. sadece taktım anakartı sisteme o kadar. windows7nin içinde zaten driverlar yer alıyor. onun için gerek duymuyor.
2. gerek yok.
3. performans ve stabilite getirir. ama update hakkında bilgim yok. en son msi anakart elimde kalmıştı garantiye gitti.
4a. işlemcin sanırım black edition değil. fsb arttırman gerekiyor. bağlı olarak voltaj vermen gerekiyor.
4b. onboard ekran kartını kullanmasını bilmiyorsan gerek yok.
4c. ....
4d. kayıp olmaz galiba. ama demek istediğinizi pek anlamadım.
quote:
Orijinalden alıntı: say me
benim konu kaynadı arada:)en azından anakartla ilgili olan sorunlarıma yardımcı olabilirseniz.teşekkürler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 29 Kasım 2009; 22:33:12 > -
quote:
4d. kayıp olmaz galiba. ama demek istediğinizi pek anlamadım.
ramleri ankarta ilk taktığımda 533mhz olarak gösteriyordu cpu-z da.
dh de bu konu hakkında topic açtığımda gelen cevap; 533 den 669 a çekebilirsin,fakat cl8 den cl9 çıkar dediler,dedikleri gibi de oldu.
voltajla oc yaptığımızda da mhz yükselirken zamanlamalarda düşme olurmu diye sormak istedim kısaca.
quote:
4b. onboard ekran kartını kullanmasını bilmiyorsan gerek yok.
bunu anlamadım mevcut kartımla cf yapılmıyor zaten,harici gpu varken IGP kullanmayada gerek yok.onboard u başka nasıl kullanabilirimki:)
sanırım IGP kullanmıyorsan gerek yok demek istediniz
cevaplarınız için teşekkür ederim
geriye sadece o/c işini araştırmak kaldı:)
-
4b için evet gerek yok size.
4a için voltaj verip kendiniz cl8 yapacaksiniz ayarlarla yoksa otomatik düşmez.
quote:
o.c. için tavsiyem ramlere voltaj verip cl9da bırakın 669 olsun ama fsb arttırın ramler 800 olsun.
200fsb için 669 ama 669 seçip fsb yi 240 yapin. hem işlemci 240*13=3120mhz olur. voltaj ister mi bilemem. ramleriniz de 800 olacak. -
quote:
Orijinalden alıntı: dj gamer
4b için evet gerek yok size.
4a için voltaj verip kendiniz cl8 yapacaksiniz ayarlarla yoksa otomatik düşmez.
quote:
o.c. için tavsiyem ramlere voltaj verip cl9da bırakın 669 olsun ama fsb arttırın ramler 800 olsun.
200fsb için 669 ama 669 seçip fsb yi 240 yapin. hem işlemci 240*13=3120mhz olur. voltaj ister mi bilemem. ramleriniz de 800 olacak.
o/c işini tüm detaylarıyla araştırdıktan sonra denemeyi düşünüyorum,sanırım siz bu konuda tecrübeli olduğunuz için,2 cümleyle tüm yapılması gerekenleri yazabiliyorsunuz,fakat ben voltaj nasıl verilir,fsb nasıl arttırılır hiç bir bilgim yok.o/c konusunda türkçe kaynak bulmakta zorluk çekiyorum önerebileceğiniz siteler olursa lütfen yazın
başlangıç olarak biosu güncellemeye karar verdim,Asus Update V71706 programını indirdim ve pc ye kurdum,son bios olan 0505 versiyonuda halihazırda rar lı olarak duruyor,bi kaç sitede bios rardan çıkartıldıktan sonra asus update çalıştırıldıktan sonra dosya seçilerek bios güncelleştirme yapılabildiği yazıyor,başka bir sitede ezflash 2 kullanarak gösterilmiş link
hangi yöntemi tercih etmeli sizce?
-
ben bios güncellemedim Ama o.c. yapıyorum. bendeki 0501 sanırım.
bios a girince 2.menuden jumper free sonra cpu overclocking manual yapın ya da orada otomatik var. ben kendi başıma öğrendim bu işleri.
quote:
o/c işini tüm detaylarıyla araştırdıktan sonra denemeyi düşünüyorum,sanırım siz bu konuda tecrübeli olduğunuz için,2 cümleyle tüm yapılması gerekenleri yazabiliyorsunuz,fakat ben voltaj nasıl verilir,fsb nasıl arttırılır hiç bir bilgim yok.o/c konusunda türkçe kaynak bulmakta zorluk çekiyorum önerebileceğiniz siteler olursa lütfen yazın
başlangıç olarak biosu güncellemeye karar verdim,Asus Update V71706 programını indirdim ve pc ye kurdum,son bios olan 0505 versiyonuda halihazırda rar lı olarak duruyor,bi kaç sitede bios rardan çıkartıldıktan sonra asus update çalıştırıldıktan sonra dosya seçilerek bios güncelleştirme yapılabildiği yazıyor,başka bir sitede ezflash 2 kullanarak gösterilmiş link
hangi yöntemi tercih etmeli sizce?
-
Anakartla gelen bios'tan sonra 27.11.2009'da çıkan şu an için son versiyon olan 0505 sürümüne kadar yapılan değişikleri ve güncellemeleri ASUS sitesinden aldım.(kendim çevirdiğim için yanlışlıklar olabilir)
İlk sürüm(0211)
ACC modu serbest bırakma işlevi geliştirilmiş(0218)
SidePort bellek sistem istikrarı geliştirilmiş(0219)
Sistem istikrarı ve bazı bellek performansı arttırılmış(0403)
North Bridge saatinin BIOS setup yanlış gösterilmesi hatası düzeltilmiş(0405)
Ağ seçenekleri güncelleştirilmiş(0405)
Yeni Cpu lar desteklenmiş(0407)
Over clocking üzerinden sistem performansı iyileştirilmiş(0410)
Sistem istikrarı ve bazı bellek performansı arttırılmış(0501)
Dell Multimedya Klavye ve Logitech G15 'i tanımama sorunu giderilmiş(0501)
Eğer C1E işlevi BIOS kurulum etkinleştirilmişse sistemde POST sırasında sorun doğmuş olabilir.bu sorun giderilmiş.(0505)
Bu yüzden, baştan işe biosu güncelleyerek başlamak istiyorum.
o/c içinde deneme yanılma yöntemindense; araştırıp minumum riskle o/c yapmaya başlamak istiyorum.sonuçta anakart, hız aşırtma için biçilmiş kaftan.oc yapmasak yazık olur:)
edit:ekleme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi say me -- 30 Kasım 2009; 3:39:12 >
-
quote:
Eğer C1E işlevi BIOS kurulum etkinleştirilmişse sistemde POST sırasında sorun doğmuş olabilir.bu sorun giderilmiş.(0505)
Bu yüzden, baştan işe biosu güncelleyerek başlamak istiyorum.
o/c içinde deneme yanılma yöntemindense; araştırıp minumum riskle o/c yapmaya başlamak istiyorum.sonuçta anakart, hız aşırtma için biçilmiş kaftan.oc yapmasak yazık olur:)
edit:ekleme
0505 yapmam gerekiyor. Sistem bazen açılmıyor onun yüzünden c1e süper bir şey. masaüstünde 4x200 den 16x200 arası ihtiyaca göre işlemciyi ayarlıyor ama sorun yaşatıyor.
Risk yok gibi hocam fazla ısınırsa zaten reset çakıyor veya sistem açılmıyor. Hem reset hem powere basında bios defualtla açılıyor ama bizim ayarlar duruyor.
Epu yu denemedim ama gördüm bi yerde. Kurmayı düşünüyorum.
4pin atx yerine 8pin atx olsa idi tam bir o/c canavarı olacaktı.
Bir sorum da kullanan herkese. 4ghz üzerinde sistemini açılan var mı????
arkadaş su sogutma ile kullanıyor o halde açılmıyor
Top10hardware de il birinciliğini almak istemiştim ama 3.94ghz görebildim en son. bir türlü 4.004ghz olmuyor. yapmam gereken 4.004ghz yapmak. şu anki birinci 4003,667 mhz
4pin atx in yanındaki ov-cpudaki jumperi sökünce voltaj sınırı 1.9a çıkıyor. 1.75ten itibaren kaliteli soğutma gerekmektedir yazısı beliriyor. Çok fazla uyarı çıkıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 30 Kasım 2009; 13:16:29 >
-
arkadaşlar lütfen yardım edinnnnnnn!....
bende yeni bir sistem topladım yakşalık bi hafta önce.
anakart asusm4a785tdv-evo
amdx4 620 işlemc fln
pc ye anakartın içinden çıkancdyiyükledim .
pc açıldıktan 15-20dk sonra ses gidiyor.
res atıyorum tekrar gelio yine 15-20dk sonra ses gidiyor
lütfen yardımmmmmmmm
-
quote:
Orijinalden alıntı: shaggy259
arkadaşlar lütfen yardım edinnnnnnn!....
bende yeni bir sistem topladım yakşalık bi hafta önce.
anakart asusm4a785tdv-evo
amdx4 620 işlemc fln
pc ye anakartın içinden çıkancdyiyükledim .
pc açıldıktan 15-20dk sonra ses gidiyor.
res atıyorum tekrar gelio yine 15-20dk sonra ses gidiyor
lütfen yardımmmmmmmm
Hocam bu konu hakkında herhangi bir fikrim yok.Sorun anakartta olabilir.
Eğer çözüme ulaşamazsanız garantiye verin bence...
-
Şimdi ufak bir oc denedim. Maalesef ben de çekirdek açamayanlardanım. Ne çekirdek ne bellek açılıyor. Lanet ettim. Super pi de 20sn'ye yaklaştım. Biraz daha ramlere yüklenirsem çok az daha bir frekans arttırmayla 20sn altına rahat inebileceğimi düşünüyorum. Ama bendeki işlemci ile 3.9ghz bile hava soğutma ile imkansız.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X