Şimdi Ara

Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
339
Cevap
1
Favori
22.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pcı slotlardan birinde tv kartı takılı ekran kartı performans etkiler mi
  • arkadaşlar ben de bi overclock denemesi yapıyorum. hava soğutma ile. imzamdaki sistmeim ve NOCTUA NH-U12P SE2 işlemci soğutucu ile.
    cpu voltajını 1.46
    cpu/nb voltajını 1.28-1.29
    ram frekansı 1500 mhz latansları ise 7-7-20
    cpu bus 205 ratio 18 =3700 gibi
    cpu/nb frekans auto 'da
    asus pc diagnpstics teki stres testini kullanıyorum şu ana dek işlemci sıcaklık 55 derecede. 10 dakikalık bir test olacak.
    işlemci bus ve ratio azar azar artıracağım diğer voltajlara dokunmadan.

yalnız aklıma takılan bu işlemci için 1.473 voltaj değeri ile sıcaklık çok artar ve işlemci zarar görür mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: drserk

arkadaşlar ben de bi overclock denemesi yapıyorum. hava soğutma ile. imzamdaki sistmeim ve NOCTUA NH-U12P SE2 işlemci soğutucu ile.
    cpu voltajını 1.46
    cpu/nb frekans auto 'da
    asus pc diagnpstics teki stres testini kullanıyorum şu ana dek işlemci sıcaklık 55 derecede. 10 dakikalık bir test olacak.

yalnız aklıma takılan bu işlemci için 1.473 voltaj değeri ile sıcaklık çok artar ve işlemci zarar görür mü?

bence voltaj biraz yüksek geldi bana..1.4 ile de aynı değerleri yakalarsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbsrkc06

quote:

Orijinalden alıntı: drserk

arkadaşlar ben de bi overclock denemesi yapıyorum. hava soğutma ile. imzamdaki sistmeim ve NOCTUA NH-U12P SE2 işlemci soğutucu ile.
    cpu voltajını 1.46
    cpu/nb frekans auto 'da

bence voltaj biraz yüksek geldi bana..1.4 ile de aynı değerleri yakalarsın..

prime95 stres testinde sıcaklık 62 oldu hemen stopladım testi. voltajları düşüreceğim ancak bu cpu/nb ile ilgili yapmam gerekenleri tam çözemedim. bu konuda kafam karıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserk -- 27 Şubat 2011; 16:52:18 >

• epey uğraştım ancak 4 ghz de stabilite olmadı. çıkabildiğim en stabil hız 3823 mhz oldu.

3900 lerde şansımı denemeye niyetliyim yine de

http://img684.imageshack.us/i/849k.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserk -- 27 Şubat 2011; 21:02:26 >
  • 1.30 vidli işlemcim var.

1.40 v. ile sadece çarpanı 20 yaparak 4 ghzde full stabil kullanabiliyorum.
  • Arkadaşlar bu anakart ile raid0 kullanan varmı şuan performansı nasıl ve jmicron ile mi yapıyor raid'i.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinolampx

Arkadaşlar bu anakart ile raid0 kullanan varmı şuan performansı nasıl ve jmicron ile mi yapıyor raid'i.

Ben kullanıyorum. Önceki kullandığım anakart SB750 çipsetliydi, öncekine göre pek fazla arada fark yok ama performansı SB750'ye göre daha iyi gibi geldi.
  • Peki raid jmicron üzerinden mi yapılıyor.
  • quote:

Peki raid jmicron üzerinden mi yapılıyor.

Onun üzerinden de yapılıyor diye biliyorum ama ben direk SB850 çipset üzerinden yaptım.
  • quote:

Peki raid jmicron üzerinden mi yapılıyor.

Bu anakartta, raid sadece sb850 chipsetine bağlı 6 tane sata3 portundan yapmanız mümkündür, önceki cevaplarımda yanlış bilgi vermiş olabilirim pu portların 2 tanesinin jmicron chipine bağlı diye hatırlıyordum ama değilmiş, başka anakartla karıştırdım heralde. Bu anakartta jmicron chipi sadece pata ve esatayı kontrol ettiği için raid pek mümkün değil. Bu arada hız konusunda 1 ssd eşittir 6x hdd :)
  • Ssd fiyatları da kapasitelerine göre çok pahalı, gönül ssd den yana ama işte .. ben 2 adet sata3 seagate ST3500413AS yada 2 adet sata2 ST3500418AS ile raid0 düşünüyordum. Sata3 ün bir dezavantajı olurmu raid li sisteme birde SB850 çipsetine göre intelin ICH10R gbi isimli çipsetlerindeki raid performans farkı ne kadardır ?
  • Kartı aldığımdan beri hala bu sorunla boğuşuyorum, bios'u didik didik ettim ama bir yolunu bulamadım. İşlemci hızı olsun, nb hızı olsun, ram hızı olsun bir türlü sabit kalmıyor, hızlar bir aşağı bir yukarı hızlı bir şekilde gidip geliyor neden böyle oluyor anlam veremedim?

Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar

Current Speed, Target Speed ile aynı olacağı yerde hızlar bir türlü yerinde durmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 20 Mart 2011; 3:01:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

Kartı aldığımdan beri hala bu sorunla boğuşuyorum, bios'u didik didik ettim ama bir yolunu bulamadım. İşlemci hızı olsun, nb hızı olsun, ram hızı olsun bir türlü sabit kalmıyor, hızlar bir aşağı bir yukarı hızlı bir şekilde gidip geliyor neden böyle oluyor anlam veremedim?

Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar

Current Speed, Target Speed ile aynı olacağı yerde hızlar bir türlü yerinde durmuyor

nb/ht load-line calibrationu kapatırsan düzelir.
    Bence çok kafana takma anakart mükemmel!Tek problemi ekran kartını 2.slota takmak zorunluluğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForceBeWithYou -- 20 Mart 2011; 11:11:13 >

• quote:

Ssd fiyatları da kapasitelerine göre çok pahalı, gönül ssd den yana ama işte .. ben 2 adet sata3 seagate ST3500413AS yada 2 adet sata2 ST3500418AS ile raid0 düşünüyordum. Sata3 ün bir dezavantajı olurmu raid li sisteme birde SB850 çipsetine göre intelin ICH10R gbi isimli çipsetlerindeki raid performans farkı ne kadardır ?

Sata3 veri iletişiminin, raid konusunda bir problem yarattığını duymadım ve raidin sağladığı hız performansında belirleyici olan ise hdd'lerdir. Anakartlar bu konuda hdd'lerden ilerde her durumda ama raid yapılan hızlı ssd'lerde sorun yaşanacaktır, tam hak ettikleri verimi anakartlar yüzünden sağlama olanakları olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parkboy -- 20 Mart 2011; 22:30:42 >

• bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim, şimdi hdd karar noktasında şu seçeneklerden tavsiyeniz nelerdir acaba ?

500 gb ST3500413AS x2 almak
    500 gb ST3500418AS x2 almak
    veya
    var olan 250 gb seagate ST3250410AS nin yanına ikinci el aynı hdd taksam, anlamlı olurmu hdd biraz eski çünkü sanırım 2007 de almıştım.
  • Sistemi kurdum çalıştırıyorum en kısa zamanda ss alıp koyucam buraya. Şimdilik onboard ekran kartı ile idare ediyorum ama olsun
  • arkadaşlar bu anakartta gtx580 ekran kartım var. kardeşimde de gtx580 var fakat anakartı ddr2 li eski bi anakart crysis 2 test ettik ve benim makie 15-20 fps düşük aldı
    vga switch kart beyaz slotta ekran kartı mavi slotta gpu-z den bakıyorum x16 da çalışıyor. switch kartı çıkardım öyle test ettim.x8 hızda çalıştı ekran kartı aynı fps leri aldık yani switc card var ya da yok fark etmiyor yardımlarınızı bekliyorum acaba nedendir
  • 15-20 fps anakarttan fark etmez. İşlemci ve ram ler nedir diğer sistemde?

Ayrıca 8x-16x zaten %1-2 fark var, kayda değer bir fark yok arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

15-20 fps anakarttan fark etmez. İşlemci ve ram ler nedir diğer sistemde?

Ayrıca 8x-16x zaten %1-2 fark var, kayda değer bir fark yok arada.

hocam işlemcilerimiz aynı amd 965 3.4 ghz 4 çekirdek benim ram 1600 mhz kingston ddr3 onunki 1066 mhz ddr2 ekran kartlarımız aynı gtx580 onun anakartı model bilmiyorumama eski model ddr2 falan
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.