Şimdi Ara

Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
1
Favori
22.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksaray1

quote:

Orijinalden alıntı: fbsrkc06

@aksaray1 dostum aynı sorun bendede oldu..çok sinir bozucuydu..asus m4a79t deluxe anakartımdı..hemen çizgiye gönderdim..
    yaptık dediler 3 defa gitti geldi olmadı sonra 4. de yenisi ile değiştirdiler.
    bilgin olsun.

Artık bir daha yaparsa bende senin yolunu takip ederim.. bios pilini çıkarıp taktım ramlarla uğraştım falan 2 gündür sıkıntısız, ama bazı arkadaşlar bu yolla en fazla 1 -2 hafta gideceğini söylemişlerdi bakalım:-))

peki bu sıkıntıyı ne diye sana belirttiler.neden oluyormuş @fbsrkc06 ?

Aynen dostum . Bende de aynı sorunlar var . Ram ayarlarınla oynuyorum 2 gün normal 3. gün mavi ekran . Biosu düzenli olarak güncelliyorum . Bende anakartı çizgiye yollayacağım . Olmazsa am3+ anakartların çıkmasını bekleyip 900 serisi bir anakart almayı düşünüyorum . Diğer parçalardan şüpheleniyordum ama bu anakartta aynı sorunları çeken diğer kişilere bakınca sorunun büyük ölçüde anakarttan kaynaklandığını düşünüyorum . Bu anakarttan sonra asusdan soğudum

• merhaba arkadaşlar coolnquite açık olmasına rağmen işlemcim çarpan düşürmüyor hep son süratte çalışıyor boştayken düşürmek istiyorum bunu nerden ayarlayabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: archerdeno

merhaba arkadaşlar coolnquite açık olmasına rağmen işlemcim çarpan düşürmüyor hep son süratte çalışıyor boştayken düşürmek istiyorum bunu nerden ayarlayabilirim.

1) Epu programinda ayari auto ya alin

2)Denetim masası -> donanım ve ses -> güç seçenekleri > dengeliyi secin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ated90

quote:

merhaba arkadaşlar coolnquite açık olmasına rağmen işlemcim çarpan düşürmüyor hep son süratte çalışıyor boştayken düşürmek istiyorum bunu nerden ayarlayabilirim.

1) Epu programinda ayari auto ya alin

2)Denetim masası -> donanım ve ses -> güç seçenekleri > dengeliyi secin .

Aynı sorunu bende yaşamaktaydım. hatta bioada disable modundaydı ben biosu güncelleyince enable moduna geçmişti araştırınca çok faydalı bir işlevi olduğunu öğrenmiştim. geçen biosu sıfırladım ancak bu sefer arkadaşında dediği gibi işlemci çarpan bir türlü düşmedi. şimdi senin yazdıklarından 2. maddeeyi uyguladım daha önce dengeliydi ama oda değişmiş nasıl olduysa:-))
    Ancak şu 1. maddedeki epu programı dediğini anlamadım . belki başkaları için çok basit ama ben biraz yabancı kaldım :-))

bu msj yazdıkdan 3-4 dk sonra epu ne olduğunu gördüm :-)) asusun cd sinden yüklemişim sağ altta high performance yazan yere tıkladığımda bu program açılıyordu ama isminin epu olduğunu bilmiyordum:-)) teşekkür ederim hallettim sayende..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksaray1 -- 27 Nisan 2011; 20:38:10 >

• arkadaşlar bu kartı almayı düşünüyorum fakat gerek yerli gerek yabancı forumlarda çok fazla şikayet olduğunu gördüm ayrıca Türkiye de teknik servisin kötü olduğunu defalarca arkadaşlar belirtmişler. Bu kart hakkında karşılalaşılabilecek kullanıcı hatası olmayan sorunlar nelerdir? Birisi kısaca yazabilir mi? Kartı kullanan biri yazsın lütfen
    Ayrıca bu kartın ikamesi olarak Gigabyte 890GPA UD3H almayı düşünmekteyim iki kartı bilenleri yorumları da bana yaralı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: satrancoyuncusu

arkadaşlar bu kartı almayı düşünüyorum fakat gerek yerli gerek yabancı forumlarda çok fazla şikayet olduğunu gördüm ayrıca Türkiye de teknik servisin kötü olduğunu defalarca arkadaşlar belirtmişler. Bu kart hakkında karşılalaşılabilecek kullanıcı hatası olmayan sorunlar nelerdir? Birisi kısaca yazabilir mi? Kartı kullanan biri yazsın lütfen
    Ayrıca bu kartın ikamesi olarak Gigabyte 890GPA UD3H almayı düşünmekteyim iki kartı bilenleri yorumları da bana yaralı olur

bu kartı kullanıyorum ilkinde resetleme sorunu vardı gönderdim yenisi ile değişim olarak geldi ve suan kullanmaktayım yaklasık 6 aydır banamısın demiyor(maşşallah diyelim) tüm parçalarım uyumlu daha bir sorun yasamıslıgım yok forumda arastırırsan kartın baya bir özelliği var.tavsiye ederim

• quote:

arkadaşlar bu kartı almayı düşünüyorum fakat gerek yerli gerek yabancı forumlarda çok fazla şikayet olduğunu gördüm ayrıca Türkiye de teknik servisin kötü olduğunu defalarca arkadaşlar belirtmişler. Bu kart hakkında karşılalaşılabilecek kullanıcı hatası olmayan sorunlar nelerdir? Birisi kısaca yazabilir mi? Kartı kullanan biri yazsın lütfen

MSI(micro ATX) nın veya GIGABYTE in 890 yonga serisi anakartlarınıda tercih edebilirsin.Ben en başda bu 3 nün arasında geldim gittim ama iğer kartı alan arkadaşımda kartından çok çok memnun.pek fark yok aralarında diyebilirim..istersen teknobiyotikden karşılaştırma yaparak görebilirsin.

• @ated90 teşekkür ederim
  • quote:

arkadaşım nette bende araştırdım 2 anakartı.Gigabyte 890GPA UD3H ile bu kartın karşılaştırılmalarında bu kart daha üstün.Gigabyte 890GPA UD3H te ısınma sorunu olduğu söyleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CarpeDieM-TR- -- 27 Nisan 2011; 22:42:58 >
  • Kartı alalı 9ay oldu MAşşaalllaahhhh Daha 1 kere reset bile görmedim..
  • Kullanıcı yorumları ne kadar farklı asusun teknik servisi nasıl desem ilave olarak -şu anda aklım gigabyte da-
  • 1-ASUS M4A89GTD PRO/USB3 bu anakarta nasıl res atıcam hibritli olduğu için pil yok dediler ?
    2-ASUS TURBO V EVO ower clocking yaptım çok ısınıyor nasıl eski ayarlara alrım ?
    ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _madjaws_

1-ASUS M4A89GTD PRO/USB3 bu anakarta nasıl res atıcam hibritli olduğu için pil yok dediler ?
    2-ASUS TURBO V EVO ower clocking yaptım çok ısınıyor nasıl eski ayarlara alrım ?
    ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

cevap 1-Bu anakartta her anakart gibi klasik bir pile sahip ama resetlemek için eğer acılmıyorsa bios, pilin yakınlarında clrtc diye 3 pin'den oluşan ve üzerinde ikisine takılmış bir parça olan jumper mevcut, o jumper'a takılı parçayı çıkarıp bir pin kaydırarak takın, sonra tekrar eski yerine getirirseniz bütün anakartlarda olduğu gibi pili çıkarmadan anakart ayarlarınız sıfırlanacaktır.

cevap 2-Overclock işlemi, anakart, üzerine taktığınız cpu-ram gibi parçaların izin verdiği düzeyde ve soğutma sisteminizin gücüne göre yapabilirsiniz. Overclock meraklısı herkezinde bileceği gibi bunlar sağlandıktan sonra sistemi manuel olarak ayarlayıp, stabilken yakalanan değerleri bulmanız gerekir. Ben programla overclock işleminin pek taraftarı değilim ve yaza girerken kasanızı ve soğutma sisteminizi buna göre almadıysanız orjinal hızları aşmanızı pek tavsiye etmiyorum, mavi ekranlar almaya başlayacak veya donmalar yaşayıp reset tuşunu kullanmak zorunda kalacaksınız ve vakit kaybı yaşayacaksınız.

• EPU programının yeni versiyonunu kur an varmı? ben kullanmaya çalıştim ama pek içime sinmedi
  • arkadaşlar. bu anakarı kulanıtyorum. daha 1 gunluk..
    PC acılısta ve çalışırken CPU fanı %100 calısıyor. (sunbeam) biostan silent modu seçtim ama yine %100 çalışıyor. speed fanla düşürübiliyorum ancak. bunun farklı bir ayarı vardır mutlaka. yardımcı olursanız sevinirim
  • biostaki dc yeri pwm yap düzelir arkadaşım
  • quote:

biostaki dc yeri pwm yap düzelir arkadaşım

zaten o şekilde. daha sistem başlarken %100 çalışıyor. sakinlediginide gormedim. fanım 4 pin değil belki nedeni odur...
  • kasayı taşırken düşürdüm bugün haf 922 vardı .plastik kısmı parçalandı heryeri. sadece çelik kısmı kaldı.ekran kartının (gtx 570) elektronik plaka ile üstündeki plastik kısım ayrılmış biraz yarım cm kadar.başka hiç bişey yokdu iç kısımda kabloları takıyım dedim ekrana görüntü gelmedi.anakarttaki ekran kartını denedim onboard olanı ondada görüntü vermedi.büyük ihtimalle anakart arızalı ramlerin yerini değiştirdim yine olmadı.ramleri cıkardım anakartdan ses gelmedi.önceden bip sesi gelirdi.dram butonu varda anakartta basıyım bari dedim olmucak gibiydi dram ledi yanıp sönmeye basladı.iimdi onuda söndüremiyorum bi yardım acil.anakartmı almam gerek bide ?

dram yanınca önceden ekrana görüntü gelmemişti vatana götürmüştüm anakartı değişmişlerdi ? şimdi napıcam anakart gidik gibi galiba?
  • arkadaslar bu anakartta kingston ssdnow n+ 64 gb sata2 lık hdd ye windows 7 kuraadım.biosta görüyor kuruluma gececekken nereye yukleyeceksiniz alanında görünmüyor.bir ayarı varmıdır. yardım edebilecek arkadaşa şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbsaa

arkadaslar bu anakartta kingston ssdnow n+ 64 gb sata2 lık hdd ye windows 7 kuraadım.biosta görüyor kuruluma gececekken nereye yukleyeceksiniz alanında görünmüyor.bir ayarı varmıdır. yardım edebilecek arkadaşa şimdiden teşekkür ederim

kardeş sitesinden ahci sürücüsünü indireceksin flash diske atacaksın kurlumda hdd kısmına geldiğinde sürücü yükle diyerek flsh disteki ahci dosyasını göstererek tanıtmış olacaksın sonrada kurulumu devam yöntem bu sekilde oluyor onun dısında eksik yazdıgım veya yanlıs belirttiğim bir nokta varsa bilen arkadaslarda yardımcı olurlarsa cözülmüş olacaktır diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.