Şimdi Ara

Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
1
Favori
22.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FoxPark

quote:

Orijinalden alıntı: bbsaa

arkadaslar bu anakartta kingston ssdnow n+ 64 gb sata2 lık hdd ye windows 7 kuraadım.biosta görüyor kuruluma gececekken nereye yukleyeceksiniz alanında görünmüyor.bir ayarı varmıdır. yardım edebilecek arkadaşa şimdiden teşekkür ederim

kardeş sitesinden ahci sürücüsünü indireceksin flash diske atacaksın kurlumda hdd kısmına geldiğinde sürücü yükle diyerek flsh disteki ahci dosyasını göstererek tanıtmış olacaksın sonrada kurulumu devam yöntem bu sekilde oluyor onun dısında eksik yazdıgım veya yanlıs belirttiğim bir nokta varsa bilen arkadaslarda yardımcı olurlarsa cözülmüş olacaktır diye düşünüyorum

kardes denedim buda bir işe yaramadı.baska windows yuklu dısk takınca bu kurulamayan hdd goruluyor icine giriliyor problemsiz.bios ayarlarında ahci raid vs hepsini denedim.ince bır ayar olması lazım ama bulamıyorum.bir ton para ver yararlanama.hala ahci vs tanıtacaz diye ugraş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

quote:

arkadaslar bu anakartta kingston ssdnow n+ 64 gb sata2 lık hdd ye windows 7 kuraadım.biosta görüyor kuruluma gececekken nereye yukleyeceksiniz alanında görünmüyor.bir ayarı varmıdır. yardım edebilecek arkadaşa şimdiden teşekkür ederim

kardeş sitesinden ahci sürücüsünü indireceksin flash diske atacaksın kurlumda hdd kısmına geldiğinde sürücü yükle diyerek flsh disteki ahci dosyasını göstererek tanıtmış olacaksın sonrada kurulumu devam yöntem bu sekilde oluyor onun dısında eksik yazdıgım veya yanlıs belirttiğim bir nokta varsa bilen arkadaslarda yardımcı olurlarsa cözülmüş olacaktır diye düşünüyorum

kardes denedim buda bir işe yaramadı.baska windows yuklu dısk takınca bu kurulamayan hdd goruluyor icine giriliyor problemsiz.bios ayarlarında ahci raid vs hepsini denedim.ince bır ayar olması lazım ama bulamıyorum.bir ton para ver yararlanama.hala ahci vs tanıtacaz diye ugraş.

biosta ahci olarak değil ide moduna yapacaksın cünkü bende ahci olarak yüklemek istediğimde olmuyordu raid 0 da ama raid 0 ın dısında ahci acıtıgmdada kabu letmiyor ide modunda yüklüyordum.birde kendi sürücü cd sinde ahc idosyası olusturabildiğin bir yer var flash diske atıp bir de öyle dene.

• Bios güncellesem bana ne gibi artıları olur ??

Daha hiç update etmedim ?
  • 2 gün önce pc topladım bu anakartı aldım sistemim;

asus m4a89gtd anakart

amd x6 1090T black edition

4x4 kingston hyperx 1600 mhz

pny quadro vcq 600 grafik kartı

60 gb sata disk

1 tb harddisk

Bu anakart normallerine göre fazla ısınmıyormu? ramlerin üzerine dokunamıyorum çok sıcak sanırım işlemciden çıkan sıcak hava ramlerin soğutucu suna gidiyor ondan olabilir işlemci fanını değiştirmelimiyim ayrıca bugun 3ds maxte çizim yapıyordum kendini kapattı açtı 1 kaç kez . Kullanan arkadaşlar ekstra soğutucu kullandılarmı acaba?
  • Anakartda ısı sorunu yok işlemci 50 derece olduğunda bile anakart 32 derecelerde geziniyo.İşlemciye çok yük biniyorsa ona ekstra 50-60 tl lik uygun bir kule tipi işlemci soğutucusu alın.Hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: amelyus

2 gün önce pc topladım bu anakartı aldım sistemim;

asus m4a89gtd anakart

60 gb sata disk

1 tb harddisk

Bu anakart normallerine göre fazla ısınmıyormu? ramlerin üzerine dokunamıyorum çok sıcak sanırım işlemciden çıkan sıcak hava ramlerin soğutucu suna gidiyor ondan olabilir işlemci fanını değiştirmelimiyim ayrıca bugun 3ds maxte çizim yapıyordum kendini kapattı açtı 1 kaç kez . Kullanan arkadaşlar ekstra soğutucu kullandılarmı acaba?

ram değerlerini biostan el ile girmeyi dene.
  • bu anakartı almayı dusunuyorum ucuzlayınca

benım sorum

ram işlemcıyı auto o/c edıyor yazıyor bu doğrumu ?
    ram değerlerını doğru gırıyormu mesela benım asus m4a785td-v evo ramı taktım 1333 cl9 gördu cl7 görmesı gerekırken yanı ram degerlerını ayarlamakta çok karışık bu anakartı alınca bu sıkıntıdan kurtulurmuyum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muse00

bu anakartı almayı dusunuyorum ucuzlayınca

benım sorum

ram işlemcıyı auto o/c edıyor yazıyor bu doğrumu ?
    ram değerlerını doğru gırıyormu mesela benım asus m4a785td-v evo ramı taktım 1333 cl9 gördu cl7 görmesı gerekırken yanı ram degerlerını ayarlamakta çok karışık bu anakartı alınca bu sıkıntıdan kurtulurmuyum ?

Hiçbir anakartın 'günümüzdeki her rami' hem doğru mhz' de hemde doğru gecikme zamanlarında çalıştırma imkanı olduğunu pek sanmıyorum. Onun için çoğu zaman aldığınız ramin teknik özellklerini (çalışma voltajını, mhz ve gecikme zamanlarını) bilmeniz ve bunu anakarta manuel olarak girmenizde tam performans almanız açısından önemlidir.

Bu anakartta da ilk olarak bakmanız gereken ramlere kaç voltaj verdiğini biostan tespit edip bir yanlışlık varsa manuel girmeniz; sonra ramin kaç mhz de çalıştırdığını kontrol etmeniz ve gerekirse manuel olarak düzeltmeniz(Bu genelde yüksek mhz ramlerde yapmanız gereken bir işlemdir) ve son olarak fazla karışıklığa gerek kalmadan gecikme zamanlarınızın ilk dördünü ilgili menüden girip mesela 7-7-7 21 gibi zamanları ilk dört satırdaki yerlerine sırayla girmeniz ve save lemeniz olacaktır. Özellikle bu gecikme zamanları bir çok anakartın kendisine bırakırsanız yanlış algılaması çok muhtemeldir.

• suandakı anakartımda zaten autoda cunku ram zamanlamayı bı acıyorum 30 farklı sayı cıkıyor 30 tane karısık harfler , bu anakartta turbo unlocker gıbı özellıkler ıcın, suanda 16 ram war kasada lakın 1060 mhz cl6 da calıstırıyorum saat ayarlarını tam yapamadıgımdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: CiNDeRMooN_35

Bios güncellesem bana ne gibi artıları olur ??

Kimse yorum yapmadı sorumu kendim cevaplıyım

Update yaptıktan sonra açılma hızında bi artış oldu.İlk ekranlar daha çabuk geçiyor.6-7 sn kısaldı diyebilirim
  • quote:

quote:

Bios güncellesem bana ne gibi artıları olur ??

Kimse yorum yapmadı sorumu kendim cevaplıyım

Update yaptıktan sonra açılma hızında bi artış oldu.İlk ekranlar daha çabuk geçiyor.6-7 sn kısaldı diyebilirim

Update hangi sürümü yaptın bende yapıcam da şu aralar fırsat bulamadım

• Teşekkürler Dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: teote01

quote:

Orijinalden alıntı: amelyus

2 gün önce pc topladım bu anakartı aldım sistemim;

asus m4a89gtd anakart

60 gb sata disk

1 tb harddisk

ram değerlerini biostan el ile girmeyi dene.

ram değerlerini nasıl gircez bilgilendirirmisiniz ? sadece mhz yı ayarladım manual olarak baska neyı nerden ayarlıycaz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Teşekkürler Dostum

Ne demek
  • anakart auto o/c özellıgımı var turbo unlocker özellıgını kullanan anlatabılırmı değecekse alıyım yenı teknolojı olarak ne var bu allette kısacası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muse00

anakart auto o/c özellıgımı var turbo unlocker özellıgını kullanan anlatabılırmı değecekse alıyım yenı teknolojı olarak ne var bu allette kısacası

kolay vede , gırıs sevıyesi o.c sunuyor programları ıle.
    ama bence guzel degıl. en guzel oçc biostan elle yapılandır. dıyorum
  • Bu anakartta Wake On Lan özelliği yokmu bios da power menüsü altında göremedim

var olarak yazıyor asusun sitesinde
  • Arkadasl yeni bios cıkmıs onu yukledım ama sımdı windows acıldıktan 25-30 sn sonra maus ve sistem kilitleniyor. iki isletim sistemi yuklu win xp win 7 ıkısındede aynı sorun ne olabılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkerse

Arkadasl yeni bios cıkmıs onu yukledım ama sımdı windows acıldıktan 25-30 sn sonra maus ve sistem kilitleniyor. iki isletim sistemi yuklu win xp win 7 ıkısındede aynı sorun ne olabılır

evet hocam yeni biosu gördüm 3027 versiyonu yükledim şimdi.bende bir problem yok yeni biosu yükledim herhangi bir kilitlenme falan olmadı bu mesajı size yeni biostan yazıyorum,siz isterseniz önceki biosunuza geri dönün o zaman probleminiz düzebilir,sizin için biosu yükledim biraz önce, dediğiniz sorunlar yok,sizin pc ile alakalı bir durum olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subzero86 -- 23 Kasım 2011; 1:37:17 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.