Şimdi Ara

Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
1
Favori
22.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence süper bi anakart bende kullaniyorum.
  • Selamlar. Benim sorunum raid o kuramamak. 2 tane 500 gb lık hdd mevcut sistemimde. Ayrı ayrı ikisi de stabil ve sağlam. İkisi ile birlikte raid 0 1 tb lık nir disk oluşturduğumda ise win 7 başlangıçta diski görüyor. Bölüyorum veya bölmeden kuruyorum. Kurulumun ardından ilke yeniden başlangıçtan itibaren reset atıyor. Driver yüklemeye çalıştığımda ise yüklemiyor sanırım. 64 bit kurmaya çalışıyorum. Bu anakarta raid 0 sistem kuran var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgboy -- 3 Nisan 2011; 1:32:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgboy

Selamlar. Benim sorunum raid o kuramamak. 2 tane 500 gb lık hdd mevcut sistemimde. Ayrı ayrı ikisi de stabil ve sağlam. İkisi ile birlikte raid 0 1 tb lık nir disk oluşturduğumda ise win 7 başlangıçta diski görüyor. Bölüyorum veya bölmeden kuruyorum. Kurulumun ardından ilke yeniden başlangıçtan itibaren reset atıyor. Driver yüklemeye çalıştığımda ise yüklemiyor sanırım. 64 bit kurmaya çalışıyorum. Bu anakarta raid 0 sistem kuran var mı?

Ben 2x1 seagate raid 0 olarak sorunsuz kullaniyorum. Daha önce de 2x 500gb vardi. Ancak sistemim 32bit. Amdnin sitesinden 64bit sata driver indirip deneyin. Birde yine amdnin raid ve hdd kontrol için özel bir programi var ncq ayarlarini açip kapatabiliyorsunuz felan. Onu da kurarsaniz raid de sorun durumunda uyariyor. Adini şimdi hatirlaymiyorum.

Bu arada ozgboy hocam 2008 in başinda sizden aldiğim samsung i450 hala canavar gibi çalişiyor burdan tşk de edelim.

• Az önce asusun sitesine girdim bios güncellemerine 10 tane bios güncellemesi var son güncelleme tarihi 01.04.2011 şimdi ben bunu indirsem daha önceki çıkmış 9 adet güncellemeyi içinde barındırırmı yoksa 10 tane mevcut bios güncellemesini tek tek yüklemekmi lazım çünkü am3+ güncellemesi 18.03.2011 de çıkmış kafam karıştı.
    Birde bendeki anakart m4a89gtd pro ubs3 bunu windows7 üzerinden direk güncelleyebilirmiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neo_Thematrix

Az önce asusun sitesine girdim bios güncellemerine 10 tane bios güncellemesi var son güncelleme tarihi 01.04.2011 şimdi ben bunu indirsem daha önceki çıkmış 9 adet güncellemeyi içinde barındırırmı yoksa 10 tane mevcut bios güncellemesini tek tek yüklemekmi lazım çünkü am3+ güncellemesi 18.03.2011 de çıkmış kafam karıştı.
    Birde bendeki anakart m4a89gtd pro ubs3 bunu windows7 üzerinden direk güncelleyebilirmiyim.

Diğer biosları yüklemene gerek yok . Sadece son çıkanı güncelle .
  • en son hangi biosu kullanıyorsunuz dostlar..
    saygılar.
  • keşke bu anakartta sli desteği olsaydı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbsrkc06

en son hangi biosu kullanıyorsunuz dostlar..
    saygılar.

M4A89GTD PRO/USB3 BIOS 2001
    Improve the performance of SATA5/6 Ports under IDE Mode.
  • Arkadaşlar kullanmakta oldugum sistemimde(ASUS M4A89GTD PRO/USB3) dün itibari ile Raid 0 yapmak istedim ama anlatılanların aynısını yaptım kurulum ekranında diskleri bulamadı hatasını verdi yalnız,anakart'ın cd sinden diskleri tanıması için sürücülerini flash diske atıp tanıtmak istedim ekranda x64 ü seçtiğimde görmüyor x86 ı sectiğimde görüyor ama yüklemek istediğim işletim sistemini seçtiğimde ve sonradan hangi bölüme seçeçeğim kısmına geldiğimde yükleme yapmıyor neden oldugunu bir türlü anlamadım bu konuda bu anakarttı kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.

ASUS M4A89GTD PRO/USB3
    AMD 1090T
    8 GB CORSAİR CL9
    2 X 500 SAMSUNG F3 HD502HJ
  • Yardımcı olacak bir üstad göremedim nedense !!
  • Arkadaşlar bende aynı anakartı kullanıyorum 1 ay oldu pc alalı ancak bu son bir haftadan fazladır pc ilk açılışda açılmayıp kapatıp tekradan açıldığında monitöre görüntü geliyor. Bu sorunu yaşayan aranızda başka arkadaşlar varsa çzöüm yolunu bulamadım..1 ay önce o kadar para vererek aldığım pc yi nerdeyse parçalayacak noktaya geldim.

AKSAM pc yi kapatım sabah yaklaşık 10 saat sonra açtığımda kasa normla çalışıyor ama monitöre görüntü gelmiyor. powerde kapatıp tekrardan açtığımda hiç bir soprun olmadan açılıyor.. eger pc 3-4 saat kapalı kalsın yine sorun yok. sadece uzun süreli kapalı kalmalarda(gece kapatıp-sabah açtığımda) bu sorun oluyor. ve google aramalarında bu sorunu yaşayan çok kişi oldugunu gördüm ama çözüm yolu bulamamışlar..

Bana ve benim gibi bu saorunu yaşayan arkadaşlara el uzatabilecek tecrübeli dostların yardımlarını berkliyoruz...

• quote:

Orijinalden alıntı: aksaray1

Arkadaşlar bende aynı anakartı kullanıyorum 1 ay oldu pc alalı ancak bu son bir haftadan fazladır pc ilk açılışda açılmayıp kapatıp tekradan açıldığında monitöre görüntü geliyor. Bu sorunu yaşayan aranızda başka arkadaşlar varsa çzöüm yolunu bulamadım..1 ay önce o kadar para vererek aldığım pc yi nerdeyse parçalayacak noktaya geldim.

AKSAM pc yi kapatım sabah yaklaşık 10 saat sonra açtığımda kasa normla çalışıyor ama monitöre görüntü gelmiyor. powerde kapatıp tekrardan açtığımda hiç bir soprun olmadan açılıyor.. eger pc 3-4 saat kapalı kalsın yine sorun yok. sadece uzun süreli kapalı kalmalarda(gece kapatıp-sabah açtığımda) bu sorun oluyor. ve google aramalarında bu sorunu yaşayan çok kişi oldugunu gördüm ama çözüm yolu bulamamışlar..

Bana ve benim gibi bu saorunu yaşayan arkadaşlara el uzatabilecek tecrübeli dostların yardımlarını berkliyoruz...

Aynı sorunu ben asus p5kc anakartında yaşadım bios güncellemesi ile sorunum çözüldü ama senin sorununu çözermi bilmem benimkisi sadece bir öneri ve imkanın var ise başka bir power dene derim.
    http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=M4A89GTD+PRO%2fUSB3&p=1&s=24

• quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

quote:

Orijinalden alıntı: aksaray1

Arkadaşlar bende aynı anakartı kullanıyorum 1 ay oldu pc alalı ancak bu son bir haftadan fazladır pc ilk açılışda açılmayıp kapatıp tekradan açıldığında monitöre görüntü geliyor. Bu sorunu yaşayan aranızda başka arkadaşlar varsa çzöüm yolunu bulamadım..1 ay önce o kadar para vererek aldığım pc yi nerdeyse parçalayacak noktaya geldim.

Aynı sorunu ben asus p5kc anakartında yaşadım bios güncellemesi ile sorunum çözüldü ama senin sorununu çözermi bilmem benimkisi sadece bir öneri ve imkanın var ise başka bir power dene derim.
    http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=M4A89GTD+PRO%2fUSB3&p=1&s=24

biosun son sürümünü 10 -15 gün önce güncellemiştim.kasayı 1 ay önce aldım. 600 watt 80 bronzelikbır psu su var.sebep eğer ondansa çok şaşırım.Çünkü f/p oranına före xilence nin bu kasasıyla psu sunu önermişlerdi.

ben en çok anakartdan şüpleniyorum ama min olamayınca lim kolum bağlanıyor garantisi daha çok.min olsam gönderirim yenisini talep ederim.

• @FoxPark, en son sürüm raid sürücülerini indirip denediniz mi?

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/integrated_win7-64.aspx#3
  • quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

@FoxPark, en son sürüm raid sürücülerini indirip denediniz mi?

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/integrated_win7-64.aspx#3

Vermiş oldugun linkten indiripte denemedim.Ordaki bütün dosyalarımı kurmam gerekiyor?x86 ile diskleri gösterip üzerine x64 işletim sistemini kurdum sonradan bir sorun yasarmıyım yada diskeleri x64 ile tanıtabileceğim bir raid sürücüsü yokmu?

• Windows kurulumunda sadece şu linkten çıkan dosyayı göstersen yeter, aynı şekilde raid'i öyle tanıttım. (Dosyayı kendim upload ettim, aynı sürücüyü bende kullanıyorum)

http://www.mediafire.com/?h4md2ewa56nmi6f
  • Bu dosya ile x64 olarak tanıtıp x64 olarak işletim sistemini rahatlıkla kurabileceğim desene yardımın için teşekkür ederim.Akşam sil baştan bir daha yaparım ama bi dünya oyun yüklemiştim programlar filan da neyse cok sıkıntı değil.Yalnız kurulumdan sonra hd tune ile test etmiştim almış oldugum degerler diger test yapan arkadslarınkinden farklı cıktı acaba kurulumdan kaynaklı olabilirmi.c'yi 200 gb olarak bölümlemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 25 Nisan 2011; 12:49:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

Windows kurulumunda sadece şu linkten çıkan dosyayı göstersen yeter, aynı şekilde raid'i öyle tanıttım. (Dosyayı kendim upload ettim, aynı sürücüyü bende kullanıyorum)

http://www.mediafire.com/?h4md2ewa56nmi6f

Linkteki dosya ile yüklemek istedim ama digerinde vermiş oldugu hatayı verdi digital imzasız yüklenemez diye.Yardımın için tekrardan teşekkürler...
  • @aksaray1 dostum aynı sorun bendede oldu..çok sinir bozucuydu..asus m4a79t deluxe anakartımdı..hemen çizgiye gönderdim..
    yaptık dediler 3 defa gitti geldi olmadı sonra 4. de yenisi ile değiştirdiler.
    bilgin olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbsrkc06

@aksaray1 dostum aynı sorun bendede oldu..çok sinir bozucuydu..asus m4a79t deluxe anakartımdı..hemen çizgiye gönderdim..
    yaptık dediler 3 defa gitti geldi olmadı sonra 4. de yenisi ile değiştirdiler.
    bilgin olsun.

Artık bir daha yaparsa bende senin yolunu takip ederim.. bios pilini çıkarıp taktım ramlarla uğraştım falan 2 gündür sıkıntısız, ama bazı arkadaşlar bu yolla en fazla 1 -2 hafta gideceğini söylemişlerdi bakalım:-))

peki bu sıkıntıyı ne diye sana belirttiler.neden oluyormuş @fbsrkc06 ?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.