Şimdi Ara

Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
1
Favori
22.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sistemim aşağıda ilk çıktığından beri bu şekilde hiç bir sorun yaşamadım.

Şuanda 2301 biosu kullanıyorum gayet stabil yeni sürümleri kurim dedim 3001 makine açılmadı sonra biosdan flash bios tool ile usb ile tekrar 2301 attım gerçi şuan betada ama bozuk.

Sonra Fixed HDMI audio diye bios var oda bozuk yani en iyi versiyon 2301 orda kalın yeni sürümler stabilleşsin öyle geçilir veya geçilmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parkboy

quote:

Orijinalden alıntı: hexa

Parkboy senin sisteminle benim sistem aşağı yukarı aynı ilave olarak bende ati4890 1gb var

oc ayarlarının olduğu bios sayfalarını ram ayarlarını ve voltaj ayarlarını buraya atabilrisen çok memnun olurum.

zira stabiliteyi bir türlü sağlayamadım.

şu an defaultta çalıştırıyorum. şimdiden teşekkürler....

Yardımcı olabilirsek ne mutlu, kolay gelsin..

Yalnız bir konuda uyarmam lazım, heralde ramlerimiz de aynı değildir, ramlerin anakart üreticisinin destek listesinde yoksa veya ramlerin üreticisinin amd 890 chipset'iyle uyumludur gibi bir ibaresi yoksa biraz zorlanabilirsin. En mantıklı olanı işlemcin ısınmamasına rağmen stabilite yakalayamıyorsan önce ramlerini manuel olarak stabil çalışacakları orjinal voltajını kullanarak çalışma hızını ve gecikme zamanlarını ayarlamaya çalışmandır. Ama bunu yapmadan önce işlemcinin yük altında ne kadar ısındığını görmende(hwmonitör programıyla) iyi olur, x6 işlemcilerin cekirdek ısıları bu iklimde 40'lı dereceleri pek geçmemesi gerekir diye düşünüyorum.

Not: Aşağıdaki listede sideport memory voltaj ve altındaki kısım ayrıca bir ekran kartı kullananlar için geçersizdir.
     Asus M4A89GTD-PRO/USB3.0 Anakartla İlgili Paylaşımlar

Şu yararlı mesajı son sayfaya alıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Sonra Fixed HDMI audio diye bios var oda bozuk yani en iyi versiyon 2301 orda kalın yeni sürümler stabilleşsin öyle geçilir veya geçilmez.

Şu an son bios bu Fixed HDMI audio, onu yükledim bir sorun olmaz umarım.
  • Yahu bu arada bu anakartın manuel sabit voltaj verme ayarı yok mu yahu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Yahu bu arada bu anakartın manuel sabit voltaj verme ayarı yok mu yahu?

Dostum Bios dan yapıcaksın onu.
  • quote:

quote:

Şu yukarıdaki bios resimlerinden manuel voltaj verme ayarı nasıl yapılıyor tarif edebilir misiniz? Aşağı yukarı bios kullanmayı bilen biri olarak yapamadım bir türlü de.
  • quote:

quote:

Sorunu buldum, aynı sorundan muzdarip bir arkadaş daha;

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2217597

En son beta olmayan 3029 bios'u yüklememe rağmen "manuel - offset" ayarı seçme seçeneği kaybolmuş durumda. Bu biosu kesinlikle önermiyorum şu an için!

• Şu anda 2301 biosu kullanıyorum,biosu update etmek istiyorum.

3029 biosu kuruyorum sisteme kabul ediyor ve yeniden başlatıyor pc'yi fakat windows açılırken pc kitleniyo,sonra bende tekrar ilk kullandığım 2301 i flashlamak zorunda kalıyorum ve sistem açılıyor.

Yalnız ben bios atma işlemini bios ayarları default'da değilken yapıyorum,yani kullandığım özel ayarlar aktif (o/c voltaj v.s)

Sorun 3029 bios atıldıktan sonra windows açılmıyor donup kalıyor.
  • quote:

Şu anda 2301 biosu kullanıyorum,biosu update etmek istiyorum.

3029 biosu kuruyorum sisteme kabul ediyor ve yeniden başlatıyor pc'yi fakat windows açılırken pc kitleniyo,sonra bende tekrar ilk kullandığım 2301 i flashlamak zorunda kalıyorum ve sistem açılıyor.

Yalnız ben bios atma işlemini bios ayarları default'da değilken yapıyorum,yani kullandığım özel ayarlar aktif (o/c voltaj v.s)

Hocam 2301'i neden değiştirmek istiyorsunuz öncelikle?
  • quote:

quote:

Şu anda 2301 biosu kullanıyorum,biosu update etmek istiyorum.

Hocam 2301'i neden değiştirmek istiyorsunuz öncelikle?

SSD kullanıyorum sistem diski olarak diğer bioslarda sanki sistem daha hızlı açılıyor.

• Hocam 2301 serisinden sonra çıkan bioslar FX serisine yönelik yani artısı filan yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

Hocam 2301 serisinden sonra çıkan bioslar FX serisine yönelik yani artısı filan yok.

Şunu öğrendiğim çok iyi oldu. Bu biosta kalıyorum kurcalamak yok Teşekkürler.
  • arkadaşlar merhaba. bende yakşalık 1,5 senedir bu anakartı kullanıyorum. bu aksam kasanın içini temizledim. kasanın içinde çok kablo vardı o yüzden kabloları elektirk bandıyla bantladım(çok büyük yanlış yağtıgımı sonradan farkettim) neyse kablooları bağladıktan sonra pc yi açmaya çalıştım ama sadece anakarta güç gittiğini gösteren sarı ışık yanıyordu. power tusuna bastıktan sonra ankartta hiç bir ışık yanmadı işlemcinin fanları dönmedi anakart dıııt sesi çıkmadı. sorun ne olabilir acaba ankartta mı arıza var. başka power da denedik yine aynı sorun var.

sistem
    4 gb 1600 kingston
    amd phenom x4 965 veya 55 tam hatırlamıyorum
    hd 6870 ekran kart
    seasonic 620w 80 plus power
  • uzun zaman olmuş sorunu çözebildin mi
  • Bios un hangi sürümünün yüklü olduğunu windows dayken öğrenebiliyormuyuz.Asus un sitesinde kendi işlemcime ait en son bios güncellemesine tıkladığımda 3029 çıkıyor.Yukarıda biri bunun fx serisi işlemciler için olduğunu söylüyor ama.Benim işlemcim phenom ıı 1090 t onun içinde 3029 u öneriyor.Bios u nasıl güncelleyebilirim.Performansta artış olur mu.Windows üzerindeyken güncelleme yapılabiliyor mu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mss1905

Bios un hangi sürümünün yüklü olduğunu windows dayken öğrenebiliyormuyuz.Asus un sitesinde kendi işlemcime ait en son bios güncellemesine tıkladığımda 3029 çıkıyor.Yukarıda biri bunun fx serisi işlemciler için olduğunu söylüyor ama.Benim işlemcim phenom ıı 1090 t onun içinde 3029 u öneriyor.Bios u nasıl güncelleyebilirim.Performansta artış olur mu.Windows üzerindeyken güncelleme yapılabiliyor mu.

güncel biosu flash belleğe at..sonra biostan tool sekmesinden ez flash a gir..flash bellekteki dosyayı göster..güncellemeyi 5-10 sn de yapar..elektrik kesilmemesi çok iyi olur güncelleme sırasında..kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grandekin@ks

quote:

Orijinalden alıntı: mss1905

Bios un hangi sürümünün yüklü olduğunu windows dayken öğrenebiliyormuyuz.Asus un sitesinde kendi işlemcime ait en son bios güncellemesine tıkladığımda 3029 çıkıyor.Yukarıda biri bunun fx serisi işlemciler için olduğunu söylüyor ama.Benim işlemcim phenom ıı 1090 t onun içinde 3029 u öneriyor.Bios u nasıl güncelleyebilirim.Performansta artış olur mu.Windows üzerindeyken güncelleme yapılabiliyor mu.

güncel biosu flash belleğe at..sonra biostan tool sekmesinden ez flash a gir..flash bellekteki dosyayı göster..güncellemeyi 5-10 sn de yapar..elektrik kesilmemesi çok iyi olur güncelleme sırasında..kolay gelsin

Teşekkürler peki bios u default ayarlara getirdikten sonra mı güncelleyeyim.Overclock yapmıştım da.

• farketmez ben iki türlü de güncellededim..sıkıntı olmaz
  • kasa içi çok şık olmuş :)
  • FX 8350 veya fx 6300 destekliyormu hacılar bu anakart yada kullanan varmı ? sitesinden baktım en son fx 8150 yazıyor

bios güncellemeside daha çıkmamış herhalde... 140watt a kadar destek verdiği yazıyor... 2000mhz ddr3 usb3 sata3 felanda destekliyor...
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.