Şimdi Ara

ASUS M51 SERİSİ KULLANICILARI (467. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9.599
Cevap
8
Favori
572.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 465466467468469
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • m51sn var ekran artık kapanmıyor gıbı. yaylarda cok bosluk olustu.kapatmaya korkuyorm kırılacak ekran diye.
    garantisi bitti malum. böyle bır durumdan garantıye yollayan varmı.bu hatayı duzeltırlermı tabi ücretsiz.
  • Laptopuma Crysis 2 ve Shogun Total War 2 oyunlarını yükledim ve iki oyunda da sistem yetersizliği mavi ekran uyarısı geldi.Artık bu bilgisayarın süresi doldu demek ki...
  • zaten crysis 2 den hiç umudum yoktu açması yönünde ama shogun total war 2 indirip denemek istiyordum demek ki gerek yokmuş
  • Crysis 1 zaten zorluyordu 2yi denemeye hiç gerek duymadım
  • durduk yere üzülmeye kahrolmaya değmez
  • +1
  • Arkadaşlar üstadlara bir-iki sorum olacak...

1. Asusumda W7 SP1 x86 Ultimate yüklü, ben Driver Genius ile sürücü updatelerini yaptım. Ama şimdi bilgisayarda anlık hafif takılmalar oluşuyor. Mesela usb belleğime birşeyler atarken Winamp'da çalan müzik takılıyor. Sebebi ne olabilir?

2. Elimizdeki MATSHITA UJ120 DVD/Bluray optik sürücüsü için Sony firmasının hazırladığı firmware (v1.04) yüklenebilir mi? Malum bizimkisi v1.00 ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mktrnk

m51sn var ekran artık kapanmıyor gıbı. yaylarda cok bosluk olustu.kapatmaya korkuyorm kırılacak ekran diye.
    garantisi bitti malum. böyle bır durumdan garantıye yollayan varmı.bu hatayı duzeltırlermı tabi ücretsiz.

m51va var bende sanırım menteşe kısmı aynı; kapağı sonuna kadar aç menteşeleri kırmadan sök bi' iki tane vida görceksin onları uygun konumda sık garantiyle falan uğraşma ama menteşelerde sağ sol ayrımı var çıkardığın gibi takmalısın uğraştırmıştı beni uyarmak istedim.

sorunu yanlış anlamadıysam çözümü budur.
  • M51Va'daki dvd rw'den gelen car curt sesinin bi' çözümü var mı? önceden pek rahatsız edici değildi geçenlerde bios'u default ayarlara getirdim bi' de win7x64'e geri döndüm sesler arttı. okuma yazma yapıyor sanırım yazmadan emin değilim denemedim sanırım (: formattan önce sorun yoktu yani (:

zaten yazma/okuma sorunlarını yazılımsal ise windows 7'deki cd/dvd sorunlarını algıla kısmı hallediyor.

bi' şey daha sorayım m51va'da bios pili var mı? varsa nerede?

edit: dvd rw sorununu çözdüm 2 mesaj altta belirttim not düşeyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingolas -- 22 Nisan 2011; 1:34:34 >
  • selamlar arkdaşlar,bende temmuz 2008den beri m51sn kullanıcısym,laptopum 1 ay öncesine kadar düzgün çalışıyordu,bir sabah açmaya çalıştığımda ekrana görüntü gelmedi ve fanı çok hızlı bir şekilde dönüyordu,biraz uğraştık söktük laptopu temizledik çeşitli paraçlarını çıkartarak çalıştrmayı denedik sadece 1 kaç kez ekrana görüntü geldi ve bilgisayrı kapattığımızda yada uyku moduna aldığımzda tekrar görüntü alamdık,tanıdık bir bilgisayrcıya verdik lcd data kablosunun yandığını değitiğini söylediler,bugün sabah yine 1 ay önceki sorunumla karşılaştım görüntü gelmiyordu ekrana,ancak ben sorunun lcd data kablosundan olduğunu düşnmüyorum biosla alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum çünkü bu sorun meydana geldiğinde yani ekrana görüntü gelmediğinde bilgisayar çok geç açılıyor yani açıldığını windows açılış sesinden hardisk işlemlerinde vs anlyblyrm.sizce sorun nedir?başına daha önce böyle uykudan uyanmama yada açılışta görüntü alamama sorunlarıyla karşılaşanınız varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: prestij37

selamlar arkdaşlar,bende temmuz 2008den beri m51sn kullanıcısym,laptopum 1 ay öncesine kadar düzgün çalışıyordu,bir sabah açmaya çalıştığımda ekrana görüntü gelmedi ve fanı çok hızlı bir şekilde dönüyordu,biraz uğraştık söktük laptopu temizledik çeşitli paraçlarını çıkartarak çalıştrmayı denedik sadece 1 kaç kez ekrana görüntü geldi ve bilgisayrı kapattığımızda yada uyku moduna aldığımzda tekrar görüntü alamdık,tanıdık bir bilgisayrcıya verdik lcd data kablosunun yandığını değitiğini söylediler,bugün sabah yine 1 ay önceki sorunumla karşılaştım görüntü gelmiyordu ekrana,ancak ben sorunun lcd data kablosundan olduğunu düşnmüyorum biosla alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum çünkü bu sorun meydana geldiğinde yani ekrana görüntü gelmediğinde bilgisayar çok geç açılıyor yani açıldığını windows açılış sesinden hardisk işlemlerinde vs anlyblyrm.sizce sorun nedir?başına daha önce böyle uykudan uyanmama yada açılışta görüntü alamama sorunlarıyla karşılaşanınız varmı?

yanlış hatırlamıyorsam lcd'nin kabloları işlemci ve fanın yakınından geçiyordu (emin değilim) eğer öyleyse dedikleri doğru olabilir aşırı ısınmadan hasar görmüş olabilir. laptopun arkasındaki kapağı açıp kontrol etmenizde fayda var.

eğer yapmadıysanız öncesinde bios güncellemesi deneyebilirsiniz.

format atmayı denediniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: cingolas

M51Va'daki dvd rw'den gelen car curt sesinin bi' çözümü var mı? önceden pek rahatsız edici değildi geçenlerde bios'u default ayarlara getirdim bi' de win7x64'e geri döndüm sesler arttı. okuma yazma yapıyor sanırım yazmadan emin değilim denemedim sanırım (: formattan önce sorun yoktu yani (:

zaten yazma/okuma sorunlarını yazılımsal ise windows 7'deki cd/dvd sorunlarını algıla kısmı hallediyor.

bi' şey daha sorayım m51va'da bios pili var mı? varsa nerede?

dvd rw'dan gelen sesin çözümünü buldum eğer daha önce açıklanmamışsa bilginize;

http://files.rpc1.org/index.php?act=search&process "rr09" kodlu firmware son sürümdür. sadece bilgisayar kapalıysa açılışta yani dvd rw'a enerji geldiği anda ses çıkarıyor o da normal sayılır. önceki duruma göre çok daha stabil.

• quote:

Orijinalden alıntı: cingolas

quote:

Orijinalden alıntı: prestij37

selamlar arkdaşlar,bende temmuz 2008den beri m51sn kullanıcısym,laptopum 1 ay öncesine kadar düzgün çalışıyordu,bir sabah açmaya çalıştığımda ekrana görüntü gelmedi ve fanı çok hızlı bir şekilde dönüyordu,biraz uğraştık söktük laptopu temizledik çeşitli paraçlarını çıkartarak çalıştrmayı denedik sadece 1 kaç kez ekrana görüntü geldi ve bilgisayrı kapattığımızda yada uyku moduna aldığımzda tekrar görüntü alamdık,tanıdık bir bilgisayrcıya verdik lcd data kablosunun yandığını değitiğini söylediler,bugün sabah yine 1 ay önceki sorunumla karşılaştım görüntü gelmiyordu ekrana,ancak ben sorunun lcd data kablosundan olduğunu düşnmüyorum biosla alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum çünkü bu sorun meydana geldiğinde yani ekrana görüntü gelmediğinde bilgisayar çok geç açılıyor yani açıldığını windows açılış sesinden hardisk işlemlerinde vs anlyblyrm.sizce sorun nedir?başına daha önce böyle uykudan uyanmama yada açılışta görüntü alamama sorunlarıyla karşılaşanınız varmı?

yanlış hatırlamıyorsam lcd'nin kabloları işlemci ve fanın yakınından geçiyordu (emin değilim) eğer öyleyse dedikleri doğru olabilir aşırı ısınmadan hasar görmüş olabilir. laptopun arkasındaki kapağı açıp kontrol etmenizde fayda var.

eğer yapmadıysanız öncesinde bios güncellemesi deneyebilirsiniz.

format atmayı denediniz mi?

laptopu söküp kontrol etmiştim sorun yoktu,bios güncellemeside denedim asusun sitesinden indirip,ancak american megatrendsin sitesinde güncelleme vs baktım ancak bulamadım.

format denemedim çünkü laptopda kurulumu oldukça zor olan bir sürü proğram var o yüzden düşünmedim hiç,birde laptopun açılışında böyle bir sorun var yani bana pek işletim sistemiyle alakalı bir problem gibi gelmiyor ama olabilir tabikide neden olmasın.teşşekkürler ilginize...

• benim m51 in de Cpu sıcaklık sensörü bugün itibariyle miladını doldurdu sanırım :D sensör sadece 102 C' yi gösteriyor başka sıcaklık göstermiyor, e hadi göstersin sorun yok ta Fan da bu sıcaklığa göre hiç durmadan 5400 Rpm hızda çalışıyor, biri şu fanı durdursun ya :D
  • Biostan sıcaklık sensörünü kapatma ayarı olması lazım. eve gidince bir bakarım. Benimde problemim saat tarih ayarlarını canlı tutan pil öldü, Cihazın pilini takmıyorum normalde, sadece elektrikle çalışıyor. Saat pilini nasıl değiştiririm?
  • Merhaba arkadaşlar, ben de 2008 mayıstan beri laptopu kullanıyorum, 360 günün 300 günü yanımdadır laptop garanti, sırtçantamda, laptop da tık yok. hala aynı performansta çalışıyor, hatta win7 kurdum canavar oldu. Tek sıkıntı menteşede, yoksa 10 numara laptopmuş, hiçbişi olmadı vallahi
  • quote:

Orijinalden alıntı: devilucifer85

Merhaba arkadaşlar, ben de 2008 mayıstan beri laptopu kullanıyorum, 360 günün 300 günü yanımdadır laptop garanti, sırtçantamda, laptop da tık yok. hala aynı performansta çalışıyor, hatta win7 kurdum canavar oldu. Tek sıkıntı menteşede, yoksa 10 numara laptopmuş, hiçbişi olmadı vallahi

benimde 22mayısta tam 3 yılını doldurdu maşallahı var nazar değmesin
  • maaşallah aman nazar değmesin
     ASUS M51 SERİSİ KULLANICILARI
  • Valla nazar değmesin iki gün önce korktum ama açtım pc çalışıyor ama ekran gelmedi bi türlü eyvah dedim kapattım tekrar açtım geldi
  • inşallah bir daha olmaz ya öyle bir arkadaşımın başına gelmişti görüntü gitmemesi ekranı değiştirildi sonra .
  • 
Sayfa: önceki 465466467468469
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.