Öncelikle merhaba arkadaşlar şuan kullandığım işlemci amd fx4300 3.8mhz ve msi gtx 1050 ekran kartım var sanırım işlemcim darboğaz yapıyor sürekli fps drop giriyor valorant oynarken. Onun için işlemci değiştirmeye karar verdim ama pek anlamıyorum yardımcı olur musunuz. Aklımda amd fx8150 almak var şuan |
asus m5a97 le r 2.0 için işlemci tavsiyesi
-
-
Anakart işlemci rami satıp kalanını tutun hocam 2. elden ryzen 1600 b350 anakart ve ram alıp 150-200 fps civarına çıkarabilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: İbrahim KaypakkayaAnakart işlemci rami satıp kalanını tutun hocam 2. elden ryzen 1600 b350 anakart ve ram alıp 150-200 fps civarına çıkarabilirsiniz.
çok masraflı olur şuan o
-
Ram 2x4 veya 2x8 mi? Yoksa 1x8 gb mı?
Tek kanal bellek de droplara sebep olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2x4 1x8 ddr3 3 yuva dolu 1 tanesi boş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aklaman33 -- 8 Haziran 2022; 17:25:50 > -
Yeni nesil birşey almaya bak FX işlemciler artık iş yapmaz.
-
Anakart ddr3 şimdi değiştirirsem ddr4 alırım ramler işlemci anakart falan derken çok masraf ederim o kadar bütçem yok
-
Her zaman böyle sıkıntılı mıydı? Sonradan mı başladı?
Sıcaklıklar ne durumda? İşlemci veya anakartın sıcaklığı yüksek ise işlemci hız kesiyordur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
FX 4300, çok zayıf bi işlemcidir. Gidin 2 el bi FX 8300 8320, 8350 alın Çok şey farkedecek.
Birazda overclock yapın,daha da farkedecek.Tecrübe ile sabittir.
-
Platform değiştirme bütçeniz yok ise ki bu ddr4e geçmeniz demek. anakar değişimi ile.. arkadaşların yazdığı gibi FX8xxx işlemci alın. ben yıllarca kullandım, 1 ay önceye kadar günlük işler + 1080p oyunlarda mis gibi kullanıyordum (mad rx580 ile) gayet işinizi görür bu işlemci ve minimum 8gb ram.
-
500 tlye FX 8350 aldım soğutucusuyla beraber pazartesi elime ulaşır sonucu yazarım
-
Biraz pahalı gibi ama ,fiatlar genelde bu civarlarda.
Neyse,çok farkedecek. 4300, çok zayıf kalır bu işlemciye göre.
Anakrtın iyi sayılır. Soğutucun default değilse,sana birazda overclock yaptırırm. Görürsün farkı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 10 Haziran 2022; 20:55:0 > -
soğutucu orjinal soğutucusu vatanda satılandan
-
o işlemci phenom 945 i bile zor geçen takoz bi işlemci. 1050 ti ye yetmez. imkanınız varsa 6300 ya da 8300 serisi bi şey alın. yeterli gelicektir
-
fx 8350 aldım her oyunda farketti özellikle valorantda fps drop girmiyor artık ama işlemci aşırı ısınıyor ve mavi ekran hatası verdi bir kere acaba format falan atmam lazım mı işlemci değiştirdikten sonra
-
her mavi ekran format gerektirmez :D soğutucuyu değiştirmelisin.
psu da yetersiz gelmiş olabilir. sonuçta hem eski hem eski işlemcine göre seçtiğin bir psu idi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X