Şimdi Ara

ASUS M5A97 R2.0 kendi kendine kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar anakartım bazen kendi kendine kapanıyor sıcaklıklar yük altında 50 dereceyi geçmemesine rağmen. nb cpu nb ve cpu ya overclock uyguladım ama kendi kendine kapanma sebebi ne olabilir?

4.7 ghzde calıstıgı için kaldırmıyor olabilir mi? su apm htc ayarları fln varmıs cok anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

• 1.48v ile o işlemciyi sb ccf'ın 50 derecede tutması inkansız,
    bu kapanmalar oyun oynarken veya sistem yük altında mı oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lzerk

1.48v ile o işlemciyi sb ccf'ın 50 derecede tutması inkansız,
    bu kapanmalar oyun oynarken veya sistem yük altında mı oluyor?

hocam voltajı değiştiriyorum sürekli

garip olan yük altındayken değil masaüstündeyken kapanıyor

overclockla alakalı olabilir mi sence? suan 4.7 den 4.4 ghz e çektim 1.45-47v civarı
  • o anakart ile 4.7 hata zaten
  • 4.7 ghz öyle dur hemen yükselteyim kullanayım şeklinde bir güç değildir, ayarlarınızın çok iyi olması gerek, mutlaka sıvı soğutma şart. Hava soğutma ile 50 derece mümkün değil ben 4.4 ile 70 derece görüyorum prime95 te.

Siz çekirdek sıcaklığına bakıyorsunuz sanırım o da yanlış gösteriyor, bence aşırı ısıdan kapatıyor sistem kendini. Bu kartla 4.8 ghz kullananlar var ama sıvı soğutma ile.
  • arkadaş uçmuş
  • O anakarta 4.7 fazla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    M5A97 R2.0 Ram problemi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tamam arkadaşlar hatamı anladım 4.5e çektim ama merak ettiğim bu kapanma olayı niye oluyor? çarpan kilidini yükselttiğim için mi oluyor?

yoksa anakart arızası mı ? yoksa voltajdan dolayı mı olur?
  • kapanıyor mu reset mi atıyor
  • dengesiz voltajdan kaynaklanabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fallofahero

kapanıyor mu reset mi atıyor

dostum tamamen kapanıyor. bazen de kapanıp yeniden açılıyor bilgisayar. ama şuan sorun yok.
  • oc yapmıyorum ama sürekli render alıyorum cpu açık olduğu sürece büyük oranda %100 çalışıyor. yeni aldığım fx8350 ile M5A97 le ye önce 350w psu kullanmıştım bazen açılırken bazen açıldıktan 1-2 dk sonra reset atıyordu sonra psu üsütünü okuduğumda teknik detaylarda işlemciye 95w verebildiğini gördüm ancak işlemci 125w. elimde marka 440w psu vardı onu takarak sorunu çözdüm. kullandığın psu yu bilmiyorum ama oc için yetmiyor oc dan dolayı işlemci istediği w ı çekemiyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fallofahero

oc yapmıyorum ama sürekli render alıyorum cpu açık olduğu sürece büyük oranda %100 çalışıyor. yeni aldığım fx8350 ile M5A97 le ye önce 350w psu kullanmıştım bazen açılırken bazen açıldıktan 1-2 dk sonra reset atıyordu sonra psu üsütünü okuduğumda teknik detaylarda işlemciye 95w verebildiğini gördüm ancak işlemci 125w. elimde marka 440w psu vardı onu takarak sorunu çözdüm. kullandığın psu yu bilmiyorum ama oc için yetmiyor oc dan dolayı işlemci istediği w ı çekemiyor olabilir.

dostum psu bronze +80 onaylı 750w bi psu. bence bi sorun çıkarmaz diye düşünüyorum açıkcası.suan bi sorun yok voltajı 1.5v a cıkardım ve sorun yok gibi

sorun çıkarsa teknik servise götürmeyi düsünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Artemis23

tamam arkadaşlar hatamı anladım 4.5e çektim ama merak ettiğim bu kapanma olayı niye oluyor? çarpan kilidini yükselttiğim için mi oluyor?

yoksa anakart arızası mı ? yoksa voltajdan dolayı mı olur?

kendisini ve sistemi korumaya aliyor bu yuzden kapatiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu anakartın evo modeli daha iyimi overclock oluyor arkadaşlar? Almayı düşünüyorum da..
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrE3d0m

bu anakartın evo modeli daha iyimi overclock oluyor arkadaşlar? Almayı düşünüyorum da..

Valla bende var kardeşim evo o.c yapıyorum devamlı sorun çıkıyor. Bende anakartı değiştirmeyi düşünüyorum. Sorundan kastımsa mesela 4.7 de kullanıyorum işlemciyi yüzde yüz çalışıyorken sıcaklık değeri 57 58 falan oldumu ya çarpan düşürüyor ne donuyor. Sorunu bir türlü çözemedim kaldı ki benimle aynı sorundan müzdarip biri daha vardı forumda. Eğer o.c yapıcam diyorsan sabertooth almaya çalış mali durumun iyiyse. Bende ondan alıcam. Bu kart sinir hastası etti beni.
  • FrE3d0m kullanıcısına yanıt
    970 çipsetler güzel o.c performansı alamassın 990 olanlara bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZFT

970 çipsetler güzel o.c performansı alamassın 990 olanlara bak.

bende 990xa çipsetli anakart var zaten gigabyte o.c perforamnsı alamıyorum.
  • FrE3d0m kullanıcısına yanıt
    Anakartınız hakkında bir bilgim yok. Sadece 990 serisinin o.c ye daha yatkın olduğunu biliyorum kartınızı kullanan diğer forumdaki arkadaşlara sorabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.