Şimdi Ara

||| ASUS N53(SN-SV) SERİSİ KULLANICILARI KULÜBÜ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.539
Cevap
96
Favori
785.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Xallez

Arkadaşlar eğer laptopunda elektrik kaçağı olduğunu düşünenler varsa haberleşelim bir gün bi araya gelip laptopları topluca değişim talebiyle servise verelim.Topluca gidersek çok daha etkili olur diye düşünüyorum.Alakası var veya yok bilmiyorum ama laptopu kullanıp çarpılmaya başladığım günden beri kalp rahatsızlığım çok fazla arttı.Bu çok ciddi bir durum ve topraklı priz olayıda ayrıca hikaye.Sanki elektrikli sobamı çalıştırıyoruzda yüksek amper çekip elektrik atlamalarına sebep olacak.Altı üstü 6 amperlik bir adaptörü var cihazın.

Bu sorunun bi tek bende olduğunu düşünüyordum. Üst kapakta bariz elektrik kaçağı var. Çok minimal boyutlardada olsa hissediliyor. Adaptör takılıyken özelliklede %100 dolduktan sonra kapağa parmak uçlarınızla dokunup oval şekillerde sallarsanız böyle tırtıklıymış gibi bir izlemim veriyor yada yüzünüzü değdirip sağa sola sallayın kapakta. Etkisi varmıdır iyi kötü bilmiyorum ama böyle birşeyin olmaması gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: edolin

Şaşırdım birden =)) Bende bugün 2100e aldım. RAM Modülü nasıl çıkıyor bilen var mı? =)))

Arka taraftaki 4 tane yumuşak madde varya ayaklarda. Onların ram modülü tarafındakileri söküyorsun, onların altında vida var onları çıkartıp çıkarıyorsun.
  • bu konuya ne zaman girsem moralim bozuluyor yaw.
    bi bakıyorum ekran sorunu var deniliyor. öteki sayfaya geçiyorum touchpad sorunu çıkıyor öteki sayfaya geçiyorum elektrik çarpıyor diyorlar.

hepsini geçtimde şu elektik kaçagı olayı nedir.? dokununca gıdıklıyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussti19 -- 29 Mart 2011; 6:47:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mussti19

bu konuya ne zaman girsem moralim bozuluyor yaw.
    bi bakıyorum ekran sorunu var deniliyor. öteki sayfaya geçiyorum touchpad sorunu çıkıyor öteki sayfaya geçiyorum elektrik çarpıyor diyorlar.

hepsini geçtimde şu elektik kaçagı olayı nedir.? dokununca gıdıklıyor mu

İki mesaj yukarda çok sexi bi şekilde anlattım :D Sorun o , çözümü nedir diye sorman lazım :D Birde bu bir sorunmudur oda meçhul ama bence sorun

• Elektrige çarpılmak iyi birşeydir zararı olmaz. Kalp kaslarının kasılmasını sağlar ve kalbinize anlık noss vermiş olursunuz ve aynı şekilde beyinde uyarılır. bilimsel gerçekler bunlar.

Koskoca asustan iyimi bileceksiniz bir bildiği varki elektrik kaçırttıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussti19 -- 29 Mart 2011; 4:17:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haviye

quote:

Orijinalden alıntı: edolin

Şaşırdım birden =)) Bende bugün 2100e aldım. RAM Modülü nasıl çıkıyor bilen var mı? =)))

Arka taraftaki 4 tane yumuşak madde varya ayaklarda. Onların ram modülü tarafındakileri söküyorsun, onların altında vida var onları çıkartıp çıkarıyorsun.

Peki bu plastikler yapışkanlı mı tak çıkar mı? O konuda bilginiz var mı? Ona göre yarın RAM alıp takmayı planlıyorum. Garanti sorunu çıkartırlar mı acaba? Asus'ta 70 TL servis ücreti var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Xallez

Arkadaşlar eğer laptopunda elektrik kaçağı olduğunu düşünenler varsa haberleşelim bir gün bi araya gelip laptopları topluca değişim talebiyle servise verelim.Topluca gidersek çok daha etkili olur diye düşünüyorum.Alakası var veya yok bilmiyorum ama laptopu kullanıp çarpılmaya başladığım günden beri kalp rahatsızlığım çok fazla arttı.Bu çok ciddi bir durum ve topraklı priz olayıda ayrıca hikaye.Sanki elektrikli sobamı çalıştırıyoruzda yüksek amper çekip elektrik atlamalarına sebep olacak.Altı üstü 6 amperlik bir adaptörü var cihazın.

Bu sorunun bi tek bende olduğunu düşünüyordum. Üst kapakta bariz elektrik kaçağı var. Çok minimal boyutlardada olsa hissediliyor. Adaptör takılıyken özelliklede %100 dolduktan sonra kapağa parmak uçlarınızla dokunup oval şekillerde sallarsanız böyle tırtıklıymış gibi bir izlemim veriyor yada yüzünüzü değdirip sağa sola sallayın kapakta. Etkisi varmıdır iyi kötü bilmiyorum ama böyle birşeyin olmaması gerekir.

kasanın bir çok birleşim noktasında kaçak mevcut hocam.normal yüzeylere avuc içinizle dokunuraanız titreşim hissediliyor ancak özellikle lcd panelin arka üst kısmındaki çizgi halindeki birleşim noktası ve touchpad altındaki alt ve üst kasanın birleşim noktasına nerenize dokunursanız dokunun kaçak elektrik çarpıyor.

• alaalla ilginc arkadaslar bu sorun herkesdemi var ben hissetmedi cok elektrikli ve stressliyim herhalde ben carptım asusu :)) bu konuyla ilgili asus tr veya yurt dısına mail atıp cevap alan varmı ? Genelde bu tip sorunların en buyuk nedeni toprak hattınız olmamasıdır bugun hagi elektrikli ev aletinl ozellikle beyaz esyayı kullanırsanız kullanının toprak hattınız yoksa boyasız metal veya kose kısımlarda elektrık olur bence evinde toprak hattı olduguna emin olan bir arkadas kontrol etsin bir kez daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ce e Ne Ka

2 sayfayada yazdım canımı sıktı açıkcası bu pc de bu.

Asus N53SN-SZ024V sahibiyim(bimeks) artık geçenelrde touchpad hissiszliği falan söylendi fakat zaten o genelde laptoplarda olan bişeydi.
    benim sormak istediğim sol ve sağ tıklama butonunda bi boşluk var sert bi şeklde durmuyo ve tıklamak isterkn önce bi küçük tık sesi gelio gevşekliğinden sizde nasıl acaba?

bende de aynı model var, ve aynı durumu yaşıyorum. birde klavyenin altındaki o boşluklar olmasaymış hiç problem kalmayacak. klavye altındaki boşluklar kalitesizlik hissi veriyo
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: reeaall

32 bit driver çıkana kadar 64 bit kullanmak zorunda kalacağım ne yapalım artk:)

Niye bu kadar 32 ye taktın anlamadım :D Kursana 64 bit mis gibi.

artk öyle yapacağım akşama sorun çıkmazsa:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakieryigit

İSTEYEN üstte verdigim asusun sitesindeki ftpyi yüklesin isteyen şimdi alta ekleyecegim nvidia driverini yüklesin , kesik ekran sorununuz çözülecektir.

v. 270.28 ama yüklerken beta diye geçiyor şahsen en yükledim ve bir sorun göremedim , sistemide güncelliyor. dedigim gibi 1280x1024 crysis 2 full (high) antialasing 16x falan oynatıyor.

Buyrun size bu ekran kartı driverini yükledikten sonra crysis 2 den görüntü aldım üstte yazdıgım çözünürlükle sorunsuz lagsız oynuyorum.

||| ASUS N53(SN-SV) SERİSİ KULLANICILARI KULÜBÜ

yeni driver yüklemeden oyun oynamayın kesinlikle bunlardan birini yükleyiniz.

Hocam, kaç fps görüyorsunuz bu değerlerle? Ben hardcore ayarlarda oynamak için çözünürlüğü biraz daha düşürüyordum. Bir de, bilmiyorum iş yerinden indirmeye çalıştığım için mi bu linkteki driver'ı ama, 2.11 MB iniyor sonra arşivden çıkarken hata veriyor. Belki buranın internetiyle ilgilidir. Bu arada, ilk Crysis'i de 1280*720 çözünürlükte ultra high grafik moduyla denediğimde minimum 18 fps, ortalama 25 fps oluyor. Belki onu da arttırır biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesil1026 -- 29 Mart 2011; 11:04:45 >

• Geçtiğimiz Cumartesi Bimeks'den SZ024V modelini ,adına para dedikleri ,insanların onun için birbirini yediği kağıt parçasından 1815 TL sayarak aldım.

Makine çok sessiz.(geceleri çalışma yaptığımdan)
    Isınma sorunu yok. (oyun hastasıyım)
    Webcam ve mikrofon yeterli duyarlılıkta.(yutdışı skype görüşme çok sık yaparım.)
    Yazışmalarda klavye hassasiyeti yeterli.(motora bağlıyacağım zamanlar için usb klavye kullanırım.)
    Touchpad bakmadım bile.(Yerine göre trackball yada darkfield kullanırım.)
    1080p çözünürlük (kaydırmadan bir bakışta herşeyi görmek.)
    1080p çözünürlük (film keyfi ,oyunlarda istediğim çözünürlüğe ayarlıyorum.)
    Lcd panel mükemmel değil.(Ufak ekranları hiç sevmem ama mobility...elimde olsa xl2370 yanımda taşırım.)
    Hdmı lcd tv bağlantısı (ses sistemi kasmadığım için yeterli ve önemli kablolardan kurtulmak)
    Usb3 zamandan tasarruf (bellek ve dock aldım usb3 eksikti.)
    Ekran kartı nvidia (ati sevmedim sevemedim sevdiremediler.)
    İşlemci gpu lu i7 sandy (kız adı gibi )
    blu-ray gereksiz.heleki bu sadece yazmadan okuyanından.(Orjinal blu alıp bakanlar için lafım yok.)
    ram takviyesi için sonra düşünüyorum.
    işletim sistemi beş para etmez ama on paraya satıyorlar.(böl diski 2'ye kur redhat olmadı ubuntu olmadı pardus)
    incine cincine ,altına üstüne ,şurasına burasına kafa yorup stress olmam.
    En kalitelisini ,en pahalısını ,en f/p orantılısını al taş çatlasın 2,5-3 sene hadi sen zorla 4 sene.Masaüstü de değilki meret sök tak update yap.verdiğim para fazla bile , ama neyse...
    hade bakem 2 sene yan gele

• N53SN-SZ002V Bu kodlu bilgisayarda blu ray var bu dvd-bluray vs yazma özelliği yok dimi? boşu boşuna buna para vermeyelim...:S
  • ArkadasLar benide eklerseniz sevinirim bende bimeksteki kampanyayla N53SN Alanlardanım :))
  • 1-Hoparlörden cızırtı gelme sorunu olan arkadaşlar NBprobe yazılımını kaldırıp sorunun çözülüp çözülmediğini burada paylaşabilirler mi?

Konuyu açan arkadaşım;

İlk mesajda verdiğiniz asus yazılımları rahberi bana ait olan bir yazıdır ve orjinali buradadır:
    non-pasaran.blogspot.com
    ASUS Yazılımları - Araçları Rehberi
    http://non-pasaran.blogspot.com/2010/07/asus-yazlmlar-araclar-rehberi.html

Bu tip paylaşımları yaparken hırsızlık değil paylaşım olması için yapılması gereken 1-2 cümleyi Google da aramak ve yazının orjinalini bulup yazının başında yada sonunda kaynağın bağlantısını vermektir. Ben her yazıya saatlerimi harcarken sizlerin bir Google araması yapmaya üşenmeniz ve bulduğunuz herşeyi sanki sizinmiş gibi yayınlama konusundaki rahatlığınız gerçekten hayret verici.

Selamlar... Nonpasaran

Ekleme; Özel mesaj hakkım bulunmadığı için (Telefonumu tanımadığım insanlarla paylaşmam hakkım olduğunu ve bu hakkı mesaj atma hakkı karşılığında takas etmemi isteyen Donanımhaber tutumunu burada tekrar eleştiriyorum) buraya yazdım ve yönetimede şikayette bulundum. Kaynak belirtmiştim diyorsunuz. Bu yanlış. Bende konunun ekran alıntısı var. Zaten mesajı da biraz önce değiştirip kaynak belirtmişsiniz (Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultiMance -- 29 Mart 2011; 14:37:35)

Ayrıca kaynak öyle belirtilmez. Bunca emeklerle yazı yazan, bilgisini birikimini sizlerle paylaşan ve sıradan bir kullanıcının toparlayabimek için en az bir gününü -o da ingilizcesi varsa- harcaması gereken bilgiyi bir arada sunan birinin yazısını kopyala yapıştırla yayınlıyorsanız (ki bu da izin almadığınız sürece kaynak belirtseniz dahi suçtur, hırsızlıktır) kaynağı doğru dürüst belirtirsiniz. Örnek,

Not; Bu yazının tamamıhttp://non-pasaran.blogspot.com'dan alınmıştır ve orjinali buradadır:http://non-pasaran.blogspot.com/2010/07/asus-yazlmlar-araclar-rehberi.html
    Kendisine emekleri için teşekkür ediyoruz.

Bu kadar basit!

Hısızlıkla itham etmek konusuna gelince; kopyala/yapıştır hırsızlıktır. Eğer bunun tersini düşünüyorsanız ahlak yargılarınızda bir sorun var demektir. Kendi yazdığım ebeveyn denetimleri ve çocukların internet eğitimleri isimli yazımdan kısa bir alıntı yapıyorum;

7. Çevrimiçi ortamdaki diğer kişilerin mülkiyetlerine saygı duymaları için ısrar edin. Diğer insanların yapıtlarının (müzik, video oyunlar ve diğer programlar) yasadışı kopyalarını oluşturmanın, bir mağazadan hırsızlık yapmaktan hiçbir farkı olmadığını açıklayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi non-pasaran -- 29 Mart 2011; 15:08:20 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: reeaall

32 bit driver çıkana kadar 64 bit kullanmak zorunda kalacağım ne yapalım artk:)

Niye bu kadar 32 ye taktın anlamadım :D Kursana 64 bit mis gibi.

64 bit olunca bu eski(32 bitlik) oyunlarda bilgisayar hafif donuyo mesela ben WarCraft III oynuyorum arkadasın laptoptan hafif kasılmalar oluyo sordum pc 64 bit oldugu icin dedi ne kadar dogru bilmiyorum tabii arastırmadım
  • Beni de yazabilirsiniz kulübe :)

bu haftasonu ASUS N53SN-SZ002V modelini aldım. Şu ana kadar bi sorunum olmadı sadece Hotkeyler (sol üstteki tuşlar ve wireless açma kapama tuşu) çalışmayı durdurdu
    Driverı tekrar yükleyince geçti umarım tekrarlamaz.
  • Birde aklıma gelmişken masaüstü araçlarında cpu ölçer değeriniz nedir acaba işlem yapmadığınız zaman mesela açılıştan sonra

ASUS N53SN-SZ002V kullanıcıları cevapları bekliyorum
  • yasak diye iki kelimeyi yan yana koyamadığım imzam.blogların ,blogcuların değeri ,kıymeti...zihniyet paylaşım, karşılığı sadece anılmak ve bir kuru teşekkür...
    @non-pasaran teşekkürler kardeş , eline ,koluna ,yüreğine sağlık
    quote:

Orijinalden alıntı: non-pasaran

1-Hoparlörden cızırtı gelme sorunu olan arkadaşlar NBprobe yazılımını kaldırıp sorunun çözülüp çözülmediğini burada paylaşabilirler mi?

Konuyu açan arkadaşım;

İlk mesajda verdiğiniz asus yazılımları rahberi bana ait olan bir yazıdır ve orjinali buradadır:
    non-pasaran.blogspot.com
    ASUS Yazılımları - Araçları Rehberi
    http://non-pasaran.blogspot.com/2010/07/asus-yazlmlar-araclar-rehberi.html

Bu tip paylaşımları yaparken hırsızlık değil paylaşım olması için yapılması gereken 1-2 cümleyi Google da aramak ve yazının orjinalini bulup yazının başında yada sonunda kaynağın bağlantısını vermektir. Ben her yazıya saatlerimi harcarken sizlerin bir Google araması yapmaya üşenmeniz ve bulduğunuz herşeyi sanki sizinmiş gibi yayınlama konusundaki rahatlığınız gerçekten hayret verici.

Selamlar... Nonpasaran

• quote:

Orijinalden alıntı: whatismatrix

arkadasşlar bu benım letim pil gostergesi şarjda takılı oldugu halde %99 gorunuyo neden ki acaba , şimdi şarjı cekıp pilden kullanıcam ,%10 5 e kritik seviyeye dusunceye kadar sonra tekrar sarj edicem bakalım duzelicekmi , sizin ki kac gosyteriyo ? benim pil patlakmı acaba ?

Bendede %99 prize takılı, dolmuyor. yazıyor. Sanırım %100 olunca gücü kesiyor bataryadan yemeye başlıyor. Pil ömrüyle ilgili otomatik bir tedbir olabilir bilmiyorum
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.