Şimdi Ara

Asus N53JF-SX210V kullanan varsa yarumlarını benimle paylaşabilirmi ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
3
Favori
47.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teşekkürler arkadaşlar.. %20 indirim varmış normalde 1.729 tl fiyatı ama bende bonus vardı 9 taksit 1800 tl gibi bi fiyata geldi bana göre fiyat iyiydi çünkü lenovo nun y560a modeliyle asusun n53 serisi arasında kalmıştım lenovo 2200 tl civarları geziniyodu i7 işlemci ve ekran kartının farklılıklarının benim kullanımıma göre en fazla %10 luk bi performans farklılığı gösterdiği için fazladan 400 tl vermek istemedim ve bunu almaya karar verdim.. iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum..

benim bu cihazı almamda en büyük etkenlerden biri olan aşağıdaki makaleyi yeni notebook alacaklar için de faydalı olacağını düşünerek sizinle paylaşmak istiyorum ;

Şu anda piyasada bulunan modeller bakılırsa N53Jn'yi sanırım ithalatçı firmalar ithal etmeyecekler. Bunun yerine GT425M ekran kartına sahip N53Jf ve N53Jq'yu göreceğiz. Evet N53Jl diye bir modelde piyasada satılıyor ancak Asus'un resmi olarak böyle bir modeli yok. Asus N53 serisi Jq, Jf, Jn ve Jg den oluşuyor. "Jl" adı verilen model ise muhtemelen ithalatçıların fiyat karşılaştırmalarını önlemek ve kafa karıştırmak için N53Jf serisini biraz farklı specler ile ithal edip farklı kodlamasından kaynaklanıyor. (Düzeltme: 17 Aralık'ta Asus resmi sitesinde bu modelin speclerini yayınladı) Neyse konuya dönelim;

Öncelikle Jn'nin ithal edilmemesi büyük oranda DirectX11 çığırtkanlarının bir etkisi. Oysa Asus'un hemen bütün serilerinde sonu N ile biten modeller o serinin prestij ürünüdür ve üretiminde, kullanılan parçalarda daha özenli olunur. Daha iyi Ram, daha iyi HDD, daha iyi panel vb. gibi. Bu yüzden GT425M'e göre biraz daha iyi olan ekran kartı ile şu anda piyasada bulunan modellerden açık ara daha iyi bir seçenek olabilirdi, yazık oldu.

Piyasada satılan modellerde (Jf, Jq ve Jl) bulunan GT425M Nvidia'nın DirectX11'i destekleyen yeni nesil kartlarından biri. Performans olarak HD5650'nin biraz üzerinde, GT330M ile yaklaşık aynı, HD5730 ve GT335M'den ise %7-10 daha zayıf bir kart olduğunu söyleyebilirim. Şu anda piyasada bulunan bütün oyunları 720p olarak rahatlıkla çalıştırabilecek bir kart.

Kullanılan işlemci ise (İ5-460M) yaz sezonunun en iyi İ5 işlemcisi olan 520M'den daha güçlü bir işlemci. 560M'den ise daha zayıf. Ancak bu zayıf, güçlü sizi yanıltmasın birincisi, bunlar çok küçük farklar, ikincisi bahsettiğim bütün işlemciler normal bir kullanıcıya çok fazla işlemciler.

Son olarak piyasada Jl olarak kodlanan modelin diğer modellerden görünen farkları şunlar;
    Bazı mağazalar 1080p ekranı olduğunu yazıyorlar bazı mağazalarda ise 768p görünüyor. Bunu mutlaka kontrol edin, yanlış yazılmış olabilir.
    Ekran kartnda 2 GB bellek kullanılmış
    Ram olarak DDR3-1333 MHz. görünüyor.
    Usb 3.0 portu "Jl" ve "Jg"modellerinde opsiyonel. Yani sizin için önemli ise alırken kontrol edin.(17 Aralık)

Eğer bu farkları yorumlamamız gerekirse i5 ve i3 işlemciler en fazla 1066 MHz.e kadar Ram hızını desteklerler. Yani 1333 MHz. Ram taksanız dahi Ramler 1066 MHz. çalışacaktır. Dolayısıyla i5 işlemciye sahip bir modele, bu modelde 1333 MHz. ram var diyerek spec yazmak iyimser bir düşünce tarzıyla yaklaşırsanız cahillik olarak, gerçekçi yaklaşırsanız adam kazıklamak olarak değerlendirilebilir.

Ha peki fabrika bunu niye takıyor derseniz, 2 sebep olabilir: Birincisi aralarında fiyat farkı yok ellerindeki stok o yöndedir, ikincisi ithalatçı firma nasıl olsa arada fiyat farkı yok (İthalatçı firmaya maliyeti açısından) bari 1333 takında ben bak bunda 1333 ram var der üstüne 100 Lira ekler öyle satarım demiştir. (Bunların benim varsayımım olduğunu elimdeki herhangi bir bilgiye dayanmadığımı belirteyim. Hak yememek lazım.)

Ekran kartının 2 GB belleğe sahip olması da benzer bir kandırmaca. Gerçekte performansa hiçbir etkisi olmayacaktır. Bellek fiyatlarının ucuzlaması ve bilinçsiz kullanıcıların ekran kartını değerlendirirken genelde belleğe bakıyor olduğunun üreticiler tarafından da biliniyor olması onları böyle tatlı su kurnazlıklarına yöneltiyor. Ha başarılı da oluyorlar mı oluyorlar haklarını yememek lazım. Gerçekte bir ekran kartının performansını belirleyen temel etmen GPU'dur. Yani ekran kartının işlemcisi. Bunu dışında da bazı yan etmenler vardır ama bunların içinde de bellek miktarı en önemsizlerinden biridir. Zaten en ucuz donanım bellek ve her GPU'ya işleyebileceği kadar belleği koyuyor üreticiler, hatta fazlasını koyuyorlar! Sonuç olarak GT425M, 2 GB belleği işleyebilecek bir ekran kartı değildir ve 1 GB'lık versiyonu ile aralarında tek bir Fps dahi fark olmayacaktır. İş bellekte olsaydı neredeyse bir Notebook fiyatına satılan örneğin, HD5870 gibi bir modele 1 GB bellek koymazlardı. Bu konuda daha fazla bilgi almak ve kendinizi eğitmek için burada "Grafik performansı" bölümünü okumanızı tavsie ederim.

1080p ekran konusu ise biraz daha karmaşık. Yakında benzer bir konuda (Panel televizyonlar ve Ev sinema sistemleri) bir yazı yayınlayacağım ve orada detaylı bir şekilde olayın mantığını anlatacağım ama burada da kısaca olayı açıklamaya çalışayım. Bir panelde görüntünün kalitesi çözünürlük ile değil DPI ile ölçülür. Yani belli bir alana düşen piksel yoğunluğu ile. Bunun anlamı şudur; 15" ve 720p bir panel, 40" ve 1080p panelden daha iyi görüntü verir. Çünkü inch başına düşen piksel sayısı hesapladığınızda 15" ve 720p panelde daha fazladır. Yani görüntü daha yoğundur. Dolayısıyla 15-16" aralığındaki panellerde 1080p'i tercih etmek çoğu durumda gereksiz kalıyor. Yazılar okunamayacak kadar küçülüyor ve mecburen ekranı 768p'e düşürüp öyle kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Ama Photoshop gibi yazılımları -işinizin gereği- yoğun olarak kullanıyorsanız mutlaka tercih edin sizin işinize yarayacaktır.

Ancak bazı yerlerde okuyorum "Ben film seyrediyorum bana o yüzden şart" diyor bazı arkadaşlar. Bu da başka bir cahillik. 1080p ekranınızın zevkini çıkarabilmeniz için 1080p medyanızın olması gerekir. Yani ya Blu-ray film satın alacaksınız yada internetten ortalama boyutu 35-40 GB olan Blu-ray filmleri indireceksiniz. Ha ben Blu-ray filme 50-60 lira veririm yada bir film için 35-45 GB indirmeye razıyım diyorsanız o zaman alın. Ancak gidip BrRip, DvdRip yada DivX film seyredecekseniz (Bunların ne anlama geldiğini bilmiyorsanız yada daha fazla bilgi almak istiyorsanız buradan alabilirsiniz) bu tip filmler çözünürlük arttıkça daha kötü görünecektir. Tıpkı Standart TV yayınlarının (SD) veya DivX filmlerin, 1080p ekranlarda çamur gibi görünürken, tüplü (CRT) TV'lerdeçok net izlenebilmesi gibi...

Biliyorum bu yazdıklarım çoğunuzun bir kulağından girip öbür kulağından çıkacak. Çünkü tüketim toplumu insanları öyle bir hakle getirdi ki hep en iyisini, en pahalısını, en çok özelliklisini almaya çabalarken "Benim buna ihtiyacım var mı?" sorusunu sormayı unuttuk, sorsak dahi tüm amacı para kazanmak olan şirketlerin reklam ve bilinçli dezenformasyonu ile gözlerimiz köreldi. İhtiyaçlarınızı doğru belirleyip, doğru seçimler yaptığınız alışverişler diliyorum hepinize....

alıntı ; http://non-pasaran.blogspot.com//

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pontiacsj -- 29 Ocak 2011; 19:45:07 >

• Alıntıyı nereden yaptığını eklemeyi unuttun herhalde
  • pcdepo dan hiç bilgisayar alan oldumu arkadaşlar bimeks internetten şuan stok ta yok sadece mağazalarda varmış
  • up up up
  • quote:

Orijinalden alıntı: pontiacsj

teşekkürler arkadaşlar.. %20 indirim varmış normalde 1.729 tl fiyatı ama bende bonus vardı 9 taksit 1800 tl gibi bi fiyata geldi bana göre fiyat iyiydi çünkü lenovo nun y560a modeliyle asusun n53 serisi arasında kalmıştım lenovo 2200 tl civarları geziniyodu i7 işlemci ve ekran kartının farklılıklarının benim kullanımıma göre en fazla %10 luk bi performans farklılığı gösterdiği için fazladan 400 tl vermek istemedim ve bunu almaya karar verdim.. iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum..

Bilemiyorum ama +250 liraya 9+3 taksit ile i7-2630QM , GF 540 , optimum tech. olan ASUS N53SV SX062V tercih edilebilirdi.

btw. LENOVO Y560A İ7-740QM ki bu da bariz bir fark n53sv'ye göre.
  • asus n53 serisinde sol üstteki ses açıp kapamaya yarayan tuşları hangi programla aktif hale getiriyorduk?
  • an itibariyle yüzde 20 indirimli görülmüştür. bimeks.com.tr'den...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

asus n53 serisinde sol üstteki ses açıp kapamaya yarayan tuşları hangi programla aktif hale getiriyorduk?

Expres Gate...

Dün Vatanda %25 indirim vardı..İstanbul yolu üzerindeki vatan'a gidince (Ankara) ellerinde olmadığını ama getirtebileceklerini söylediler ama biz kuyruktayken stoklara 3 tane girmiş..Hemen birini aldık.

fiyat olarak 1650 Tl ye geldi (5 taksitle) kutunun üzerinde Türkiye için 2. parti yazıyordu.Netteki incelemelere baktığımda aero puanı 4.4 gözükürken ben yaptığımda 4.8 çıktı.nedir bu fark sebebini bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kijiro -- 1 Şubat 2011; 23:18:38 >
  • vatanbilgisayarda bu bilgisayar var mı arkadaşlar bimeks sadece magazalarda yazıyor internetde eksen ve pcdepo uygun cıkıyor şuan
  • ekran iyi hakkaten
  • Arkadaslar merhaba. Ben bugun Asus N53JF-SX210V modelini aldim. Ancak dikkatimi birsey cekti. Sarjdayken ekranin ustundeki metal kismina elimi surtturunce, elimde elektrik titremesi gibi birsey oluyor. Siz de de oluyor mu bu?
  • fn + f10 yapınca, fn + f11 yapınca, fn + f12 yapınca ses ile ilgili olması gerekenler olmuyor. (ses açma kapama, mute)
    fn + f9 yapınca touchpad kilitlenmiyor.
    fn + f2 wireless ile ilgili birşey olmuyor.
    fn + sağdaki ok tuşları yapınca birşey olmuyor.

ama fn + f5, fn + f6 ile parlaklık ayarlanıyor, fn + f7 ile ekran kapanıyor, fn+ f1 ile uykuya giriyor.
    bu da mı express gate ile ilgili? ben express gate'i kaldırmıştım...

acaba bunun dışında sorun ne olabilir?

bir de klavyede 1 ve 6 rakamının yuvarlak içinde olmasının sebebi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 2 Şubat 2011; 2:47:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: egulero

Arkadaslar merhaba. Ben bugun Asus N53JF-SX210V modelini aldim. Ancak dikkatimi birsey cekti. Sarjdayken ekranin ustundeki metal kismina elimi surtturunce, elimde elektrik titremesi gibi birsey oluyor. Siz de de oluyor mu bu?

Fişe taktığın prizde toprak hattı yok demek ki.Asus cihazın kasasını bir nevi toprak gibi kullanmış.O yüzden normaldir ve toprak hattı bağlı bir prizde kullandığınızda böyle bir problemle karşılaşmazsınız.
  • cihazı alan arkadaşlara bir sorum olacak.bende asusun n53jq-226SV modelini almıştım ancak ekranını beğenmediğim için iade ettim.LG marka panel kullanmışlar white led diye geçiyor ve beyazlarda aşırı bir parlama söz konusu idi.Renk doygunluğu ise bana iyi gelmedi.Asus taiwana bu konuyu bildiren bir mail attım ve onlarda tr deki asus aracılığıyla döndüler ve lcd ekranı değiştirme yönünde bir karar bildirmişler.Bence bu seride kullanılan led panellerin kalitesinde bir sorun var.Gerçi çoğu laptopta bu problem var ama yıllarca masaüstümde kullandığım sony x black lcdye alıştıktan sonra bir türlü asus laptopın ekranına alışamadım ve iade ettim.yeni alan arkadaşlar,everestle bir lcd nin marka ve modeline bakarlarsa panel değişikliğine gitmişler mi diye merak ettim de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 2 Şubat 2011; 8:23:01 >
  • eksenbilgisayar nasıl bir site arkadaşlar internet üzerinden sipariş vereceğim güvenilir bir sitemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ddaaa

eksenbilgisayar nasıl bir site arkadaşlar internet üzerinden sipariş vereceğim güvenilir bir sitemi

Evet,guvenilir bir firma. gonul rahatligiyla siparis verebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sylvesterr

quote:

Orijinalden alıntı: ddaaa

eksenbilgisayar nasıl bir site arkadaşlar internet üzerinden sipariş vereceğim güvenilir bir sitemi

Evet,guvenilir bir firma. gonul rahatligiyla siparis verebilirsiniz.

sağol yakında bende asus N53Jf-SX210v kullanıcı olacağım nasipse
  • quote:

Orijinalden alıntı: egulero

Arkadaslar merhaba. Ben bugun Asus N53JF-SX210V modelini aldim. Ancak dikkatimi birsey cekti. Sarjdayken ekranin ustundeki metal kismina elimi surtturunce, elimde elektrik titremesi gibi birsey oluyor. Siz de de oluyor mu bu?

evet bende de oluyor o durum...bi sakıncası olmaz herhalde şarjda olduğundan topraklama bağlantısı metal kasada sanırım zaten fişi çekince öle bişi de olmuyor...sorun çıkarmöaz die tahmin ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

fn + f10 yapınca, fn + f11 yapınca, fn + f12 yapınca ses ile ilgili olması gerekenler olmuyor. (ses açma kapama, mute)
    fn + f9 yapınca touchpad kilitlenmiyor.
    fn + f2 wireless ile ilgili birşey olmuyor.
    fn + sağdaki ok tuşları yapınca birşey olmuyor.

ama fn + f5, fn + f6 ile parlaklık ayarlanıyor, fn + f7 ile ekran kapanıyor, fn+ f1 ile uykuya giriyor.
    bu da mı express gate ile ilgili? ben express gate'i kaldırmıştım...

acaba bunun dışında sorun ne olabilir?

bir de klavyede 1 ve 6 rakamının yuvarlak içinde olmasının sebebi nedir?

bu kısayolları düzenleyen ve çalışmasını sağlayan program var ben tam bilmiyorum (ekspress gate demişsin)... kaldırısan yada görev yöneticisinden sonlandırıırsan kısa yollar çalışmaz yada ekranda animasyonla göstermez.... bende kaldırma falan yapmadım programa gayet normal çalışıyor bahsettiğin kısayollar.

• quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

cihazı alan arkadaşlara bir sorum olacak.bende asusun n53jq-226SV modelini almıştım ancak ekranını beğenmediğim için iade ettim.LG marka panel kullanmışlar white led diye geçiyor ve beyazlarda aşırı bir parlama söz konusu idi.Renk doygunluğu ise bana iyi gelmedi.Asus taiwana bu konuyu bildiren bir mail attım ve onlarda tr deki asus aracılığıyla döndüler ve lcd ekranı değiştirme yönünde bir karar bildirmişler.Bence bu seride kullanılan led panellerin kalitesinde bir sorun var.Gerçi çoğu laptopta bu problem var ama yıllarca masaüstümde kullandığım sony x black lcdye alıştıktan sonra bir türlü asus laptopın ekranına alışamadım ve iade ettim.yeni alan arkadaşlar,everestle bir lcd nin marka ve modeline bakarlarsa panel değişikliğine gitmişler mi diye merak ettim de.

http://onur.gen.tr/asus-n53jf-sx210v-urun-incelemesi.html#more-194

burada ekran ve diğer özelliklerle ilgili bol bol bilgi var

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.