Şimdi Ara

ASUS N53JQ-SX208V (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
0
Favori
20.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektirik kesintisinden korkmak kesinlikle akıl karıdır..Neticede senede 1 defa olsa bile o kesinti ve devamında gelen yüksek voltaj (Dalgalanma) Bilgisayarınızın Anakartına veda etmenize neden olabilir..Öyleki 2 yıl hiç bir şey olmaz ama 2 yl sonra bir gün pat gider..Bu bir risktir ve kaçınmanın yolu pille kullanmaktır.Aksi durumda Riski göze alırsınız ve sonuçlarınıda..

Yeni nesil bilgisayarlarda zaten pil ömrü için yeterince koruma ve kullanım opsiyonu var Asusun..ki en az 2-3 yıl sorunsuz giderler şu anda bataryalar.Siz bataryayı çıkartırsanız buna ekleyeceğiniz süre belki 2 yıl kadar daha olur.

O yüzden bataryayı çıkarmak akıl karı değil bence.Batarya 3 yıl gittikten sonra sıfır bir batarya alıp sorunsuz devam edebilirsiniz ama anakart giderse yeni bir bilgisayar parasına patlar..Türkiye gibi bir ülkede bu riske girmemek lazım.Özelliklede kışın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: |RS|

hdmi'dan plazmaya bağlayan oldu mu cihazı? Bugün akşamdan beri uğraşıyorum ama görüntü alamadım bir türlü. Eski acer'ım anında göstermeye başlıyordu. Benim kullandığım model i5 işlemcili, ve gt425 üzerinden bağlıyorum. onboard kartla zaten desteklemiyor galiba hdmi'ı

Ben LCD ye bağladım görüntü alamadım, cihazda mı problem var diye düşünürken başka bir LCD ve kablo ile denedim anında görüntü aldım.

İlk denememde ne yaptıysam olmadı, belki LCD belkide kablo sorunluydu ama 2. denememde hiç bir şey yapmama gerek olmadan görüntü alabildim...

Pil konusuna tekrar dönecek olursak, son yıllarda piyasada bulunan cihazlar elektrik kesintisine karşı eskiye nazaran daha dayanıklı, cihazı yakan şey elektrik kesintisi değil elektrik dalgalanması oluyor genellikle...

• Yeni driver'ı indirip tekrar deneyeceğim, bugün yeni versiyonu çıkmış ekran kartının.
  • @Feanorien
    1-Acaba sizde webcam deki yavaşlığı farkettinizmi?Asus'un programında bile deniyorum hareketler 1 2 saniye geç gidiyo ekrana.Bağlantı hızıyla ilgili diyecem webcam ayarlarını yaparken bile yavaş inanılmaz.Bu konudaki tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

2-Aletin pilini bir kere full şarj ettikten sonra bilgisayarın en optimum düzeyi olan high performance da denedim hiç bir işlem yapmamama rağmen 30 dakka gitti .Tekrar bataryayının şarjını bitirdikten sonra yine şarj ettim full.Bu seferde en mininum değerde yani save battery modunda nerdeyse bilgisayarın çoğu özelliğini kapatarak kullandım. 1.30 saatlik filmi bile izletmedi.1 saat dayanabildi.Bana göre bu normal kullanım sürelerinin de altında kalıyor. Sizce aldığım yere götürmelimiyim batarya değişimi için?Ayrıca pili üzerinde kullandığımda pil yüzde 99 dan aşağıya iniyor her bilgisayarı açışımda , yüzde 97 96 falan olarak başlıyor.Ben de o yüzden çıkardım pili.Elekrtik kablosuyla çalışıyorum.Bunu da belirtiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkgenesis -- 19 Ocak 2011; 16:21:51 >

• Yeni driverla da durum aynı, acer'ın görüntü gönderebildiği plazmaya asus gönderemiyor, büyük ihtimal hdmi çıkışı sorunlu. Başka bir monitörde de denemeye çalışacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkgenesis

@Feanorien
    1-Acaba sizde webcam deki yavaşlığı farkettinizmi?Asus'un programında bile deniyorum hareketler 1 2 saniye geç gidiyo ekrana.Bağlantı hızıyla ilgili diyecem webcam ayarlarını yaparken bile yavaş inanılmaz.Bu konudaki tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

2-Aletin pilini bir kere full şarj ettikten sonra bilgisayarın en optimum düzeyi olan high performance da denedim hiç bir işlem yapmamama rağmen 30 dakka gitti .Tekrar bataryayının şarjını bitirdikten sonra yine şarj ettim full.Bu seferde en mininum değerde yani save battery modunda nerdeyse bilgisayarın çoğu özelliğini kapatarak kullandım. 1.30 saatlik filmi bile izletmedi.1 saat dayanabildi.Bana göre bu normal kullanım sürelerinin de altında kalıyor. Sizce aldığım yere götürmelimiyim batarya değişimi için?Ayrıca pili üzerinde kullandığımda pil yüzde 99 dan aşağıya iniyor her bilgisayarı açışımda , yüzde 97 96 falan olarak başlıyor.Ben de o yüzden çıkardım pili.Elekrtik kablosuyla çalışıyorum.Bunu da belirtiyim.

1. Evet diğer bir çok laptop webcam'ı gibi yavaş, emin ol piyasadaki bir çok laptop böyle, zaten megapiksel saçmalığından millet başını kaldırmaz olduğundan beri duurm böyle, mercek boyutu aynı sıkıştırma daha fazla, sonuç hüsran daha yavaş görüntüler, ancak çok kötü olduğunuda söyleyemem malumunuz cam açtığınızda net'in büyük kısmını kullanmaya başlıyorsunuz, belki üreticiler bu sorunun üstesinden gelmek için fps hızlarını düşük tutmaya başladılar, aslında cam'ın görüntüleri çok net ama fps hızı yavaş,

2. Pil'inizi 4-5 defa full bitirip doldurdukdan sonra artık tam performansa ulaşacakdır, eğer 4-5 defa full doldurdu ve bitirdiyseniz buna rağmen 30 dakika 1 saat gibi bir rakamda kalıyorsa bir sıkıntı vardır, pil değişimi isteyebilirsiniz. İhtimal hücrelerden bir yada bir kaçı bitik olabilir yada şarj almıyor olabilirler, tahminim ise 2 sıradan biri yani 3 pil çalışmıyor, 1 saat dayanmasının sebebi o olabilir zira normalde 2 saat 20 dakika dayanması lazım...
    Cihaz pil ile başladığında %97-98 civarında pil görünüyorsa gayet notmaldir, zaten hiç bir pil pc başlangıcında %100 göstermez çünkü başlangıç anında oldukça güç harcamaya başlar, Ha tahmin ettiğim gibi hücre ölmesi diye bir olayı varsa olan pilin % sini gösterir ki yine aynı kapıya çıkar,
    Dediğim gibi 4-5 defadan sonra hala 1 saat gidiyorsa değişim isteyin...

@|RS|
    Yeni ekran kartı driverinden memnun kalmadım ben, bir önceki sürüm daha iyi idi, bu sürüm sanki pc yi daha geç açılması gibi bir Bu gün 3. defa HDMI ile harici bir led ekrana bağladım direkt gördü bağlantıyı fn+f8 kombinasyonu nu denemeyi ihmal etmeyin ekran geçişleri sıkıntısı olabilir, ve Asus ATK Media ile ATK Hotkey driverlerini yeniden yüklemeyi deneyin...

Bu arada yeni ekrankartı driveri 3Dmax06 ile test ettim, yeni puan 7774'e yükseldi 1280x720 ekran çözünürlüğünde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feanorien -- 20 Ocak 2011; 14:55:01 >

• pil konusuna bende yorum yapayim gecen sene acer 5930g laptopumu pilsiz kullanirken oyun oynuyordum. elektrikler kesilmesiye birden kapandi tabi laptop. sora bi daha acamadim. teknik servise yolladigimda aldigim cevap anakart yüksek voltaja maruz kalmis ve yanmis.. neyseki ücretsiz onardilar. mutlaka pille kullanmanin onemli oldugunu söylediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FTH88

pil konusuna bende yorum yapayim gecen sene acer 5930g laptopumu pilsiz kullanirken oyun oynuyordum. elektrikler kesilmesiye birden kapandi tabi laptop. sora bi daha acamadim. teknik servise yolladigimda aldigim cevap anakart yüksek voltaja maruz kalmis ve yanmis.. neyseki ücretsiz onardilar. mutlaka pille kullanmanin onemli oldugunu söylediler.

Bakın çok güzel ifade etmişler:
    "anakart yüksek voltaja maruz kalmis ve yanmis.."

Pil ile kullansaydınız bile sonuç aynı olacakdı, cihazı yakan kesinti değil elektrik dalgalanmasıdır, malumunuz ülkemizde elektrik kesilip geldiğinde normal voltajdan daha fazla anlık yük binmesi oluyor eğer elektrik tesisatınız ve saatiniz yeni değilse sonuç cihaz yanıyor,

Bende ufak bir tecrübemi yazayım, 1 sene evvel aynı böyle 1-2 sn lik bir elektrik kesintisi yaşadım akşam saatiydi, tv ve lamba açıkdı, bende 5920G kullanıyordum o sıra birden elektrik kesildi tv ve lamba kapandı açıldı, ister inanın ister inanmayın laptop üzerinde pil olmamasına rağmen cihaz kapanmadı! Bende şaşırdım ama olay aynen böyle oldu, sanırım cihaz üzerinde kalan elektrik ve kablo-transformatör üzerindeki elektrik cihazı elektrik gelinceye kadar idare etti... Pek inanılacak gibi değil ama sonuçta oldu:)

• Arkadaşım adam makine kapandı bir daha açılmadı demiş yani elektrik geldiğinde açamamış zaten olayın yüksek voltajla alakası yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

Arkadaşım adam makine kapandı bir daha açılmadı demiş yani elektrik geldiğinde açamamış zaten olayın yüksek voltajla alakası yok

Ben makinan açılır tekrar dene falan mı demişim?

Elektrik gidip-gelmesi sırasında dalgalanmasından dolayı yanmış dedim...

Pil ile kullansaydınız bile sonuç aynı olacakdı, pil elektrik fazlasına karşı cihazı koruyormu yani? Laptopu bırakın evdeki beyaz eşyalar bile fazla elektrikden yanabiliyor, hatta cihazın kullanma klavuzuna bakın kısaca yıldırım ve / veya şimşek olayları yaşanırken kullanmayın diyor neden acaba?

Elektrik sıkıntısı yüzünden cihaz yanmasın diyorsanız tek çare ups kullanmakdır...

Neyse elektrik meselesinde konu yeterince uzadı,

USB 3.0 ı deneyen oldu mu? Test etmediğim bir o kaldı da:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Feanorien

1. Evet diğer bir çok laptop webcam'ı gibi yavaş, emin ol piyasadaki bir çok laptop böyle, zaten megapiksel saçmalığından millet başını kaldırmaz olduğundan beri duurm böyle, mercek boyutu aynı sıkıştırma daha fazla, sonuç hüsran daha yavaş görüntüler, ancak çok kötü olduğunuda söyleyemem malumunuz cam açtığınızda net'in büyük kısmını kullanmaya başlıyorsunuz, belki üreticiler bu sorunun üstesinden gelmek için fps hızlarını düşük tutmaya başladılar, aslında cam'ın görüntüleri çok net ama fps hızı yavaş,

2. Pil'inizi 4-5 defa full bitirip doldurdukdan sonra artık tam performansa ulaşacakdır, eğer 4-5 defa full doldurdu ve bitirdiyseniz buna rağmen 30 dakika 1 saat gibi bir rakamda kalıyorsa bir sıkıntı vardır, pil değişimi isteyebilirsiniz. İhtimal hücrelerden bir yada bir kaçı bitik olabilir yada şarj almıyor olabilirler, tahminim ise 2 sıradan biri yani 3 pil çalışmıyor, 1 saat dayanmasının sebebi o olabilir zira normalde 2 saat 20 dakika dayanması lazım...
    Cihaz pil ile başladığında %97-98 civarında pil görünüyorsa gayet notmaldir, zaten hiç bir pil pc başlangıcında %100 göstermez çünkü başlangıç anında oldukça güç harcamaya başlar, Ha tahmin ettiğim gibi hücre ölmesi diye bir olayı varsa olan pilin % sini gösterir ki yine aynı kapıya çıkar,
    Dediğim gibi 4-5 defadan sonra hala 1 saat gidiyorsa değişim isteyin...

@|RS|
    Yeni ekran kartı driverinden memnun kalmadım ben, bir önceki sürüm daha iyi idi, bu sürüm sanki pc yi daha geç açılması gibi bir Bu gün 3. defa HDMI ile harici bir led ekrana bağladım direkt gördü bağlantıyı fn+f8 kombinasyonu nu denemeyi ihmal etmeyin ekran geçişleri sıkıntısı olabilir, ve Asus ATK Media ile ATK Hotkey driverlerini yeniden yüklemeyi deneyin...

Bu arada yeni ekrankartı driveri 3Dmax06 ile test ettim, yeni puan 7774'e yükseldi 1280x720 ekran çözünürlüğünde

İlginiz için teşekkürler.Dediğinizi uygulucam batarya konusunda.Webcam konusunda da örnek vereceğim ürün HP.Arkadaş alalı 2 seneye yaklaşmıştır.Ona rağmen webcam açtığımızda bariz akıcılık farkı var.Arkadaşımın ki gayet akıcı hiç bir fps düşüklüğü söz konusu değil.Benimkinde ise takılmalar oluyor.Dün evde sabah gün ışığıyla deneyim dedim gerçekten de normal gün ışığında hızlanıyor webcam.Ama yapay ışıkta gece odamda kullanırken kesinlikle yavaş.Hep sabah kullanırsak ne ala:D

• quote:

Orijinalden alıntı: darkgenesis

İlginiz için teşekkürler.Dediğinizi uygulucam batarya konusunda.Webcam konusunda da örnek vereceğim ürün HP.Arkadaş alalı 2 seneye yaklaşmıştır.Ona rağmen webcam açtığımızda bariz akıcılık farkı var.Arkadaşımın ki gayet akıcı hiç bir fps düşüklüğü söz konusu değil.Benimkinde ise takılmalar oluyor.Dün evde sabah gün ışığıyla deneyim dedim gerçekten de normal gün ışığında hızlanıyor webcam.Ama yapay ışıkta gece odamda kullanırken kesinlikle yavaş.Hep sabah kullanırsak ne ala:D

Yapay ışık ile doğan ışık arasındaki fark varsa yazılım kaynaklıdır, çünkü ışığın dalga boyu hesaplarında giderilmemiş problemler vardır, zira yapay ışık yakından geldiğinden daha güçlüdür, buda renk patlaması yapıyordur diye tahmin ediyorum, üstüne piksel sıkıştırması derken olan oluyor, bir önceki laptop'umda mp olmayan acer cristal eye web cam vardı o biraz daha iyi idi,

Şimdi bende yapay ışıkda denedim, fps nin düşük olduğunu gördüm, gerçi öyle bir ışık ki ben bakınca bile gözümü ağrıtıyor:)

ben pek cam kullanmadığımdan (senede 1-2 defa belki) rahatsızlık duymam böyle şeylerden,

yaz ortasında gün ışığı altında deneyin asıl o zaman fps nin nasıl düştüğünü görürsünüz:) kırmızılar patlar diğer renkler grileşir dijital olsun olmasın tüm cameralarda durum budur, hatta insan gözünde bile aşırı ışıkta grileşme olmuyor mu?

Her neyse Cam'ı test etmemiştik böylece yapay ışıkda fps nin düşük olduğunu gördük... diyelim mi :)

Belki yeni sürücü ile bu sorunu çözerler, bekliyelim görelim:)

• elektrik mevzusu yanlis anlasilmis ben seadece basimdan gecen bi olayi soyledim ve teknik servisin pille kullanmanin önemli oldugu söyledigini soyledim. konu yüsek voltaj meselesi degildi yani. isteyen istedigi gbi kullansin ortami germeye gerek.
    ayrica usb 3.0 de bana reklam gibi geldi. henüz bahsedilen hızlara yaklasamadim bile.
  • Feanorien

avatarının hatrına konuyu fazla uzatmıyorum

ancak arkadaşın meselesi açık olarak yüksek voltajdan kaynaklanmıyor

olay elektriğin geldiği andaki dalgalanmadan değil pilsizken birden cihazın kapanmasından kaynaklanıyor

anakartın yanma sebebi cihazın aniden kapanması.

konuyu burda kapatalım herkes istediği şekilde makinesini kullansın...

herkese laptobuyla sorunsuz günler dilerim...
  • ARKADAŞLAR, BU KONUYU YAZMAK İÇİN UYGUN BİR KULÜP DEĞİL AMA ASUS KULLANICILARISINIZ, SİZE SORAYIM DEDİM. ARKADAŞLAR BLGİSAYARIMI DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM YALNIZ 3 SEÇENEK KAFAMI KARIŞTIRIYOR, YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM. ŞİMDİ BİLGİSAYARLAR ŞÖYLE:

SONY VPCEB3M1E/BQ

Ağırlık : 2.7 kg
    Bellek & Bellek Düzeni : 4GB DDR3
    Bilgi :http://www.sony.com.tr
    Bluetooth : VAR
    Ekran Boyutu & Özellikleri : 15,5" (inç) VAIO Display
    Ekran Kartı : ATI Mobility Radeon HD 5650
    Ethernet : 1000BASE-T/100BASE-TX/10BASE-T
    Garanti : 24 AY
    Harddisk : 500GB SATA 5400RPM
    Hediye : SONY NOTEBOOK ÇANTASI - OEM
    İşlemci : Intel Core i3 i3-370M (2,40 GHz; 3MB Düzey 2 önbel
    İşletim Sistemi : Windows 7 Home Premium 64-bit Türkçe / İngilizce
    Kablosuz Teknoloji : 802.11a/b/g/N
    Kamera : VAR
    Kart Okuyucu : YOK
    Model No : SONY VPCEB3M1E/BQ
    Modem : YOK
    Mouse&Klavye : Q TR TOUCH PAD
    Optik Sürücü : DVD Super Multi sürücü
    Pil Özellikleri : Ömrü Lithium-Ion battery (parça/ürün kodu: VGP-BPS
    12 taksitli fiyatı 1463tl

Marka: HP
    Model: Pavilion DV6-2165ET WK594EA

İŞLEMCİ
    Intel Core i5-540M 2.53 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.06 GHz.) 3 MB Cache Bellek İşlemci

RAM
    RAM 4 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.8 GB) Ram

SABIT DISK
    HDD 320 GB SATA (7200 Rpm) HDD

İŞLETİM SİSTEMİ
    Microsoft Windows 7 Home Premium İng-Tr (32 Bit)

OPTİK SÜRÜCÜ
    DVD+R DL WRITE DVD-RW Double Layer

SES ÇIKIŞI
    3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik

PİL
    Batarya 6 cell Lityum-İyon (Li-Ion)

KAMERA
    Entegre Kamera Var

EKRAN KARTI
    Nvdia Geforce GT 320M 1 GB.Ekran Kartı

EKRAN
    Ekran Özellikleri 15.6'' (1366 x 768) Diagonal Yüksek Tanımlı Brightview

12 taksitli fiyatı 1279 tl

ve son olarak ASUS K52JR-SX233R
    İŞLEMCİ: Intel Core i5-460M 2.53 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.8 GHz.) 3 MB Cache Bellek İşlemci
    RAM: 3 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    SABİT DİSK: 320 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 5470 Max. 1024 MB Ekran Kartı

12 TAKSİTLİ FİYATI 1255TL

ARKADAŞLAR ACİL YARDIMIZI BEKLİYORUM YARIN ALACAĞIM ÇÜNKÜ, BEN ÇOK OYUN OYNARIM GTA4 Ü FİLAN CANAVAR GİBİ OYNARLAR MI? SİZ OLSANIZ HANGİSİNİ ALIRSINIZ. GÖNLÜM SONY DEN YANA AMA DİĞERLERİNİN İŞLEMCİSİ İ5 TURBOBOOST'LU OLDUĞU İÇİN KAFAM KARIŞIYOR. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

• Makinaya Mac Os Kurmayı deneyen oldu mu?

Denemeyip de yapmasını bilen varmı:)

Mac Os kurmak mümkün mü?

Sorularıma cevap verin lütfen:)
  • benim bir sorunum var. windows açıldıktan birkaç dakika sonra donuyor ve ne mouse ne programlar hiçbir şey çalışmıyor. güç düğmesiyle kapatıyorum. tekrar açıyorum aynı şey oluyor. güvenli kipte sorun yok.f9 ile format atıyorum düzeliyor.ama birkaç hafta sonra tekrar aynı sorun meydana geliyor.ben daha önce w7 ultimate kullandım.hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.haliyle bu 64 bit. acaba program çakışması olabilir mi? ya da donanım ile ilgili olabilir mi? bu bilgisayardan çok memnunum ama donmaları bir türlü çözemedim.acaba w7 32 bit kurup bi denesem mi ki? ama tabi bu da orjinal olduğu için 64 bit kullanmak istiyorum.ikincisi ram olayı da var. böyle bir durumla karşılaşan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehayv -- 23 Ocak 2011; 21:44:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehayv

benim bir sorunum var. windows açıldıktan birkaç dakika sonra donuyor ve ne mouse ne programlar hiçbir şey çalışmıyor. güç düğmesiyle kapatıyorum. tekrar açıyorum aynı şey oluyor. güvenli kipte sorun yok.f9 ile format atıyorum düzeliyor.ama birkaç hafta sonra tekrar aynı sorun meydana geliyor.ben daha önce w7 ultimate kullandım.hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.haliyle bu 64 bit. acaba program çakışması olabilir mi? ya da donanım ile ilgili olabilir mi? bu bilgisayardan çok memnunum ama donmaları bir türlü çözemedim.acaba w7 32 bit kurup bi denesem mi ki? ama tabi bu da orjinal olduğu için 64 bit kullanmak istiyorum.ikincisi ram olayı da var. böyle bir durumla karşılaşan var mı?

İlk yapman gereken ise 2. bir admin kullanıcı hesabı açıp ondan girmeye çalış, bakalım donacakmı cihaz bunun haricinde:

İhtimalleri sayıyorum bazıları senden kaynaklı olabilir:

Cihaz ve gizli partionlara virüs bulaşmıştır,
    Cihaz ve gizli partionlardan bazı gerekli veriler silinmiştir,
    Kayıt defterini kurcalamışsındır,
    Disk hatası olabilir,
    Ramlerden bir yada bir kaçı hatalı olabilir,

Ancak bence asıl hata partionlardaki windows 7 , servisten yeni bir amaj attırma isteyebilirsin, 1 saatte makinayı sana teslim ederler hatta bazı yazılımların güncel versiyonlarını (ekrankartı yazılımı gibi) bu imajın içerisine eklemişte olabilirler...

• arkadaşlar herkese slm.film izleyicilere özellikle bsplayerla izleyenlere birşey sormak isityorum yardımcı olursnz çok memnun olurum.
    bende önceleri yazmıştım bu bilgisayar kullanıcıs oldugmu ve herhangi bir sesten rahatsız olmuyorum fenairon gibi klavyeden rahatsızım o kadar.ama film izlemeye başladıgımda başka bişeyle karşılaştım.normalde dvd pek izlemem bluray indiriyorum artık ve onları bsplayerda açıyorum.sorunumda bsplayer açılışında.bsplayer'la filmi açtıgımda sağ alt köşeden bir uyarı alıyorum
    renk düzeni windows 7 basic olarak değiştirildi.çalışan bir program windows'un belirli görsel ögeleriyle uyumlu değil.
    sorarım sizlere bu sorunu nasıl ortadan kaldırabilirim artık film izlerken bu uyarıyı almak istemiyorum.
    eğer bsplayer alıp yüklerseniz yada kullanıcıysanız sizdede böyle bi sorun oluyormu bilmek istiyorum
    şimdiden tşk ederim...
    ayrıca fenairon paylaşımların gerçekten çok güzel bilgiler içeriyor.
    emeğine sağlık ayrıca tşk etmeyi bir borç bilirim sana....

• quote:

Orijinalden alıntı: bluehammer

arkadaşlar herkese slm.film izleyicilere özellikle bsplayerla izleyenlere birşey sormak isityorum yardımcı olursnz çok memnun olurum.
    bende önceleri yazmıştım bu bilgisayar kullanıcıs oldugmu ve herhangi bir sesten rahatsız olmuyorum fenairon gibi klavyeden rahatsızım o kadar.ama film izlemeye başladıgımda başka bişeyle karşılaştım.normalde dvd pek izlemem bluray indiriyorum artık ve onları bsplayerda açıyorum.sorunumda bsplayer açılışında.bsplayer'la filmi açtıgımda sağ alt köşeden bir uyarı alıyorum
    renk düzeni windows 7 basic olarak değiştirildi.çalışan bir program windows'un belirli görsel ögeleriyle uyumlu değil.
    sorarım sizlere bu sorunu nasıl ortadan kaldırabilirim artık film izlerken bu uyarıyı almak istemiyorum.
    eğer bsplayer alıp yüklerseniz yada kullanıcıysanız sizdede böyle bi sorun oluyormu bilmek istiyorum
    şimdiden tşk ederim...
    ayrıca fenairon paylaşımların gerçekten çok güzel bilgiler içeriyor.
    emeğine sağlık ayrıca tşk etmeyi bir borç bilirim sana....

Rica ederim sorunada ilk cevabı ben vermek isterim,

"renk düzeni windows 7 basic olarak değiştirildi" uyarısı genellikle uyum sıkıntısı çekilen programlarda görülüyor, aslında temelde olan şey windows aero yu kapatmakdan ibaret, çoğu zamanda programın doğru yüklenmemesinden kaynaklandığı gibi 32 bit / 64 bit kaynaklı sorunlardan da kaynaklanabiliyor, şahsen bsplayer kullanmadığımdan böyle bir sorun bende çıkarmı emin değilim,
    Ancak bu sorun programı kapatınca bitiyor olmalı, en kötü ihtimal program arka planda çalışıyorsa pc yi yeniden başlatana kadat sürecekdir. En nihayetinde tam ekranda film izlenirken şeffaf olmayan pencereler sıkıntı yaratmayacaktır:) Nasılsa film bitip player kapanınca sıkıntı kalmıyor olmalı...

Çözüm: bs player'i yeniden yükle sorun çözülmez ise güncel bir sürümü varsa (mümkünse 64 bit sürüm) onu indir ve yükle, büyük ihtimal ile sorunun çözülecekdir,

Tavsiye: film için özellikle Cyberling Power DVD programını tavsiye ederim, gerçekden çok kaliteli renk alacaksınız,
    Power DVD nin açamadığı dosyalar içinse vlc media player'i tavsiye ederim...

Son olarak feanorien yazmak zor biliyorum ama fenarion yazınca kaza ile insanlar fenerbahçeli olduğumu düşünüyorlar:)

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.