Şimdi Ara

ASUS N53JQ-SX208V (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
0
Favori
20.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NiRVaNaaa

kardeş asus ta 640 gb olarak yazıyor hard disck benim d de 425 gb c sürücündede 150 gb 575 gb yapıyor toplam ee 640 gb nerde anlayamadım aynımı sizdede

Bu büyüklük farkı iki farklı hesaplama mantığına dayanıyor..Eğer gerçek veriyi öğrenmek istiyorsanız 0.93 le çarpmanız lazım HDD büyüklüğünü.çıkan sonuç size gerçek büyüklüğü verecektir.

İşin kökünde Windows ve üretici firmaların kendi çaplarında haklılıkları yer alıyor..özetle bu sizden yada donanımdan kaynaklanan bir problem değil.Daha doğrusu problem değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elkun

arkadaşlar benim ekran hakkında sorunum var aslında sorun mu tam olarak bilmiyorum..şöleki pikseller arasındaki hafif boşluk varmış gibi görünüyor mu...karıncalanma fln değil..sanki pikseller hafiften belli oluyor gibi..sizde de var mı yoksa bu bir problem fln mı...

Her ekranda olduğu gibi bu cihazın ekranında da pikseller arası boşluk var, ama öyle gözü yoracak kadar rahatsız edici değil, örnek vermek gerekirse Acer 5943G ile kıyasladığımızda o pikselleri iyice görmen için 15 cm mesafeden bakman gerekirken, acer deki ekranda bu mesafe tam 40 cm!

Herhangi bir problem yok, gayet normal bir durum, gönül isterdi ki hiç olmasın:)
    Ama dediğim gibi problem yaratacak kadar bir sorun değil, çünkü o mesafeden bakmıyorsunuz:)

bu arada asus programları için buraya göz atmanı tavsiye ederim, update için gereken program hakkkında bilgiye erişebilirsin,

• quote:

Orijinalden alıntı: Feanorien

quote:

arkadaşlar benim ekran hakkında sorunum var aslında sorun mu tam olarak bilmiyorum..şöleki pikseller arasındaki hafif boşluk varmış gibi görünüyor mu...karıncalanma fln değil..sanki pikseller hafiften belli oluyor gibi..sizde de var mı yoksa bu bir problem fln mı...

Her ekranda olduğu gibi bu cihazın ekranında da pikseller arası boşluk var, ama öyle gözü yoracak kadar rahatsız edici değil, örnek vermek gerekirse Acer 5943G ile kıyasladığımızda o pikselleri iyice görmen için 15 cm mesafeden bakman gerekirken, acer deki ekranda bu mesafe tam 40 cm!

Herhangi bir problem yok, gayet normal bir durum, gönül isterdi ki hiç olmasın:)
    Ama dediğim gibi problem yaratacak kadar bir sorun değil, çünkü o mesafeden bakmıyorsunuz:)

bu arada asus programları için buraya göz atmanı tavsiye ederim, update için gereken program hakkkında bilgiye erişebilirsin,

peki hocam kullanılan paneller çok mu dandik ki?...ayrıca cevabın içimi ferahlattı sağolasın

• quote:

quote:

quote:

peki hocam kullanılan paneller çok mu dandik ki?...ayrıca cevabın içimi ferahlattı sağolasın

Hayır, hatta tam tersine şu an üretilen laptop ekranları içerisinde ortalama kalitenin çok üstünde olduğunu söyleyebilirim, sonuçta ortalama olarak 30 cm den fazla mesafeden baktığımız göz önüne alınınca kesinlikle rahatsız edici bir durum söz konusu değil, hatta kalitesini anlamanız için bir full hd filmi power dvd ile izlemenizi tavsiye ederim:) ben artık hd bile izlemiyorum filmleri:)

Bu arada ram arttırımı yapan kimse oldu mu merak ediyorum:) 2-3 ay içinde ramleri 12 gb a çıkarmayı planlıyorum, benim işlerde yararı oluyorda:) yinede hıza kattığı extra bir şey varmı diye merak ediyorum

• arkadaşlar bir sorum daha olacak benim ekran ışığım birden azalıp artıyo kafasına göre bunu bir ayarı fln var mı..ben baktım ama bulamadım...ayrıca Feanorien hocam yardımların için ayrıca teşekkür ederim
  • quote:

arkadaşlar bir sorum daha olacak benim ekran ışığım birden azalıp artıyo kafasına göre bunu bir ayarı fln var mı..ben baktım ama bulamadım...ayrıca Feanorien hocam yardımların için ayrıca teşekkür ederim

Bu seferde enerji ayarlarında oynama mı yaptınız:)

Misal 1 dk sonra ekranı karart diye bazı seçenekler var, sonra bazı video programları kendisi ışığı ayarlayabiliyor, birde enerji modları arasında geçerken yaptığınız ayarlara bağlı olarak ışık artıyor veya azalıyor olabilir, misal tam performansta en parlak iken düşük güçte iken en düşük ekran ışığı olarak ayarlamış olabilirsiniz...

Enerji ayarlarınızı asus power4Gear hybrid ile yapabilirsiniz,
  • quote:

quote:

arkadaşlar bir sorum daha olacak benim ekran ışığım birden azalıp artıyo kafasına göre bunu bir ayarı fln var mı..ben baktım ama bulamadım...ayrıca Feanorien hocam yardımların için ayrıca teşekkür ederim

Bu seferde enerji ayarlarında oynama mı yaptınız:)

Misal 1 dk sonra ekranı karart diye bazı seçenekler var, sonra bazı video programları kendisi ışığı ayarlayabiliyor, birde enerji modları arasında geçerken yaptığınız ayarlara bağlı olarak ışık artıyor veya azalıyor olabilir, misal tam performansta en parlak iken düşük güçte iken en düşük ekran ışığı olarak ayarlamış olabilirsiniz...

Enerji ayarlarınızı asus power4Gear hybrid ile yapabilirsiniz,

Bakın bu çok mantıklı olabilir aslında ama bir şey daha var, virüs filan da olabilir mesela iki ve ya beş programı aynı anda açan ve bunları yöneticide göstermiyip gizleyen cinste geliştirilen bir yığın yeni tür virüsler var. İşte bu yüzden kasıyo da olabilir birde Asus firması Diz üstü PC de en kalitelisini yapıp en ucuza satan bir şirket düşmaları çok kendi kendine yetemiyen çift çalışan şirketler Tek başına çalışan bu şirketi kıskanıyor olmalıdır. Bu Üretim Yazılım virüsü atılmış olabilirler bu modellere! Bunu nasılmı biliyorum Çünki Dünyadaki Pek çok Yönetim ve şirketlerde bazı açıklar oluyor bu açıklar ya bir işçi, ya bir memur yada yönetici oluyor. Bunlar genellikle yükselmek isteyip de yükselemiyen çalışanlar oluyor. İşte bu yüzden sistem bazen hata veriyor, buda çoğunluğun işine geliyor. ----Ben bu diz üstünü almayı çok istiyorum çünkü aynı özellikde başka bir ürün yok ve buna en yakın ürün 3208TL şu anda Bu ürün Asus N53JQ-SX208V Intel Core i7 740QM 1.73GHZ 6GB 640GB 15.6" Taşınabilir Bilgisayar 1804TL-2090TL-2.129,83 TL Benzeri olan Sony Vaio VPC-F13S0E/B Intel Core i7 740QM 1.73GHZ 6GB 500GB 16.4" Taşınabilir Bilgisayar 3208TL kadar dır. Bu yüzden "Asus N53JQ-SX208V" modelini Kuvvetle öneriyorum.-------- ...Ve ayrıca Pes 2011 oyunundan kaynaklanıyor olabilir bu yüzden Donanım Haber Bu modelde Pes ve Fifa 2011 oyununu deneyebilirmi ricamızdır. Asus N53JQ-SX208V Pes 2011 neden mi kasıyodur çünki Fifa 2007 oyunuda döneminin en kaliteli Pc lerinde dahi kasınca oyunda grafik motoru hatası olduğu anlaşılmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canturk_35 -- 24 Şubat 2011; 22:09:10 >

• Feanorien
    öncelikle slmlar...
    pc biraz yavaşlamıştı bende kullanmadıgım programları silip başlatma menüsündeki bazı tıkları kaldırdım ram kullanımını 1.2lere kadar getirdim pc hızlandı açıkçası.fakat bir sorunla karşılaştım.yardımcı olursan çok sevinirim.bütün arkadaşlardan yardım bekliyorum...
    klavyede ki fn tuşu bazı uygulamarda kullanılabilrliğini yitirdi.şöyleki;
    fn + F5 yaptıgımda ekran karartıp açabiliyorum ama fn+ ile hesap makinesini açmak istediğimde bunu yapamıyorum.
    anlamıyorum bu nasıl oldu çözüm aradım asusun sitesinden driver'ı tekrar indiridm fakat bir türlü olmadı belki,de yanlış driver indirdim ama keyboarla alakalı tek driver oydu.yardımcı olursanız çok sevinirim
    bu arada eminim bilyorsundur ama yinede bilgin olsun diye söylüyorum.sen ramini 16 gb yapabilrsin anakartın destekliyor ewt ama win 7 sadece 8 gb kullanıcaktır dolaıysıyla diğer 8in bi önemi yok 12 yapmanın bi anlamıda yok.
    tekrar tşk ederim görüşmek üzere....

• usb 3.0 taşınıbilir disk denediniz mi bilgisayarda, ben denedim bilgisayar tanımadı usb 2.0 girişine bağlıyorum sorunsuz çalışıyor. diskte de bir problem yok başka usb 3,0 bilgisayarda çalıştı. asus n53jf başka bir bilgisayarda denedim ondada çalışmadı genel bir sorun var. bu yazdıklarımın aynısını asus desteke mail ile yazdım bana önce usb 3.0 girişini güncelletti olmadı sonra sistemi yeniden kurup sürücüyü yeniden güncelleti yine olmadı son olarak bilgisayarı kargoyla servise yollamamı söylediler. Donanımsal bir sorun olmadığı için yollamadım. elinde usb 3.0 taşınabilir diski olan varsa deneyebilir mi? usb 3.0 çok yaygın olmadığı için sorunu bilende yok
  • usb 3.0 taşınıbilir disk denediniz mi bilgisayarda, ben denedim bilgisayar tanımadı usb 2.0 girişine bağlıyorum sorunsuz çalışıyor. diskte de bir problem yok başka usb 3,0 bilgisayarda çalıştı. asus n53jf başka bir bilgisayarda denedim ondada çalışmadı genel bir sorun var. bu yazdıklarımın aynısını asus desteke mail ile yazdım bana önce usb 3.0 girişini güncelletti olmadı sonra sistemi yeniden kurup sürücüyü yeniden güncelleti yine olmadı son olarak bilgisayarı kargoyla servise yollamamı söylediler. Donanımsal bir sorun olmadığı için yollamadım. elinde usb 3.0 taşınabilir diski olan varsa deneyebilir mi? usb 3.0 çok yaygın olmadığı için sorunu bilende yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluehammer

Feanorien
    öncelikle slmlar...
    pc biraz yavaşlamıştı bende kullanmadıgım programları silip başlatma menüsündeki bazı tıkları kaldırdım ram kullanımını 1.2lere kadar getirdim pc hızlandı açıkçası.fakat bir sorunla karşılaştım.yardımcı olursan çok sevinirim.bütün arkadaşlardan yardım bekliyorum...
    klavyede ki fn tuşu bazı uygulamarda kullanılabilrliğini yitirdi.şöyleki;
    fn + F5 yaptıgımda ekran karartıp açabiliyorum ama fn+ ile hesap makinesini açmak istediğimde bunu yapamıyorum.
    anlamıyorum bu nasıl oldu çözüm aradım asusun sitesinden driver'ı tekrar indiridm fakat bir türlü olmadı belki,de yanlış driver indirdim ama keyboarla alakalı tek driver oydu.yardımcı olursanız çok sevinirim
    bu arada eminim bilyorsundur ama yinede bilgin olsun diye söylüyorum.sen ramini 16 gb yapabilrsin anakartın destekliyor ewt ama win 7 sadece 8 gb kullanıcaktır dolaıysıyla diğer 8in bi önemi yok 12 yapmanın bi anlamıda yok.
    tekrar tşk ederim görüşmek üzere....

Dur tahmin edeyim ilaçlı (crack) bir veya birden fazla yazılım vs yükledin:)
    Tahmin ediyorum kayıt defteri üzerinde de oynamalar oldu,
    senin sorunun ATK Hotkey isimli yazılım fn+ kombinasyonları bu yazılım işliyor, eskisini kaldır yenisini kur, işini görecektir,
    hatta ATK Media isimli programıda aynı şekilde işleme tabi tutarsan iyi olur,

64 bit işletim sistemi teoride 16 gb rami destekliyor hatta daha fazlasını gerçi bu durumda anakart destekliyormu bu önemli ki bizim makina 16 gb ram'i destekliyor dolayısı ile sorun yok, kısacası 16 gb ram'ı destekliyecektir.

Bu konuda bir makalede şunu gördüm:
    Vista Basic 64-bit: 8 GB
    Vista Home Premium 64-bit: 16 GB
    Vista Business/Enterprise/Ultimate 64-bit: 128+ GB

Bizdeki cihaz home premium 64 bit olduğundan 16 gb'a kadar sorun yok, ancak burda ilginç bir durum var,
    benim gibi kullanıcılar için (grafik tabanlı işler 2 ve 3 boyutlu işler ile uğraşanlar) ram desteği önemliyken, orta sınıf oyun oynayan kulalnıcıya extra bir şey vermeyecektir, sakın böyle bir hataya düşmeyin:)

• quote:

Orijinalden alıntı: rx-cs710

usb 3.0 taşınıbilir disk denediniz mi bilgisayarda, ben denedim bilgisayar tanımadı usb 2.0 girişine bağlıyorum sorunsuz çalışıyor. diskte de bir problem yok başka usb 3,0 bilgisayarda çalıştı. asus n53jf başka bir bilgisayarda denedim ondada çalışmadı genel bir sorun var. bu yazdıklarımın aynısını asus desteke mail ile yazdım bana önce usb 3.0 girişini güncelletti olmadı sonra sistemi yeniden kurup sürücüyü yeniden güncelleti yine olmadı son olarak bilgisayarı kargoyla servise yollamamı söylediler. Donanımsal bir sorun olmadığı için yollamadım. elinde usb 3.0 taşınabilir diski olan varsa deneyebilir mi? usb 3.0 çok yaygın olmadığı için sorunu bilende yok

Bu aydan sonra bir usb 3.0 destekli disk almayı planlıyorum, şu ana kadarda elime geçen 3.0 destekli bir disk olamdığından tahmini cevap yazmak zorundayım:

Eğer format atıp 3.0 driverini güncellediyseniz ve hala sorun devam ediyorsa donanım kaynaklı sorun olabilir, bu çok ufak bir problem bile olabilir belki usb girişindeki pinlerden birinde bile temassızlık olduğundan bu sorunla karşılaşmış olabilirsiniz, belkide anakartın kendisinde sorun vardır,

Benim tavsiyem cihazı servise yollamanız, hatta kargo ile değil mümkünse siz bırakın cihazı teslim ettiğinize dair elinize rapor vereceklerdir, cihazı teslim ederken rapora cihaz üzerinde çizik yoktur (tabi yokmu varmı diye incelettirin) diye işletin, bazen servis noktalarında bu konuda sorun yaşanıyor, ağzınız yanmazın...

• cevabın için teşekkürler
    yanlız ben vatan bilgisayarda aynı cihazla denedim n53jf ondada bilgisayar tanımadı diski sanırım sürücü problemi var. orda dell'in minik bi masa üstü bilgisayarı vardı onun usb 3.0 girişine bağladım çalıştı yaklaşık 80mb/sn hızında gönderme hızıyla transfer yaptı yani diskte de bi problem yok. aynı iki bilgisayarda da çalışmaması biraz garip
  • Feanorien
    ustam çok tşk ederim yaa sen bir dahisin walla.sende çözülmücek bi sorun yok.seninle aynı pc 'yi kullanmak gerçekten büyük bir şans çok tşk ederim tekrardan.verdiğin bilgiler ettiğin yardımların haddi hesabı yok.sadece bana deil üstelik herkese...
    sana bişey olmasın aman dikkat et kendine:))))
  • quote:

cevabın için teşekkürler
    yanlız ben vatan bilgisayarda aynı cihazla denedim n53jf ondada bilgisayar tanımadı diski sanırım sürücü problemi var. orda dell'in minik bi masa üstü bilgisayarı vardı onun usb 3.0 girişine bağladım çalıştı yaklaşık 80mb/sn hızında gönderme hızıyla transfer yaptı yani diskte de bi problem yok. aynı iki bilgisayarda da çalışmaması biraz garip

Bu durumda şöyle ilginç bir şey söz konusu olabilir: Harici diski besleyen kablo
    Evet ilginç ama gerçek, piyasadaki disklerin çoğu aslında gerekenden daha kalitesiz ince ve extra güç veren 2. bir bağlantıya sahip değil, bir örnek vereyim, 3.5" lik bir hariciyi laptoplar zaman zaman tanıyamıyorlar, çünkü veri kablosu zaman zaman gereken gücü çekemiyor,

Bu durumda mümkünse beslemeli (çift usb girişli) bir kablo bulup onunla deneyin, yüksek ihtimalle çalışacaktır, zira laptopların usb noktaları genelde zayıf,

Bazı diskler formatlarından kaynaklanan durumlardan dolayıda çalışmazlar, misal apple cihazlarda harici disklerin çoğu çalışmaz, çünkü formatları uyumsuzdur,

Kısa süre içerisinde bende bir usb 3.0 disk almayı planlıyorum deneyimime göre bir şeyler yazarım, son olarak sizin aldığınız diskin marka ve modelini yazabilirmisiniz, ona göre dikkatli olalım,

@bluehammer

Rica ederim, sonuçta birbirimize yardımcı olmamız gerekli gün olur bizimde sorunumuz olur:) bir yardım eden bulunur,

iyi günler dilerim...

• diskin markası adata nh01 usb 3.0
    diski usb 3.0 girişine bağladığım zaman disk çalışıyor üzerindeki ışığı yanıyor, dönme sesi geliyor ama tanımıyor bilgisayar. ekstra güce ihtiyaç var diyorsun usb 2.0 girişi içinde geçerli değil mi bu dediğin usb 2.0 girişinde sorunsuz çalışıyor. bende ki taşınabilir diskin internet sitesinde 3 adet kablo çeşidi gözüyor. bende olan kablo usb 3.0
    senin dediğin gibi çift girişli kablo var ama usb 2.0 kablo
    http://www.adata.com.tw/upload/downloadfile/HDD_user%20manual.jpg
    buradan bakabilirsin
  • quote:

diskin markası adata nh01 usb 3.0
    diski usb 3.0 girişine bağladığım zaman disk çalışıyor üzerindeki ışığı yanıyor, dönme sesi geliyor ama tanımıyor bilgisayar. ekstra güce ihtiyaç var diyorsun usb 2.0 girişi içinde geçerli değil mi bu dediğin usb 2.0 girişinde sorunsuz çalışıyor. bende ki taşınabilir diskin internet sitesinde 3 adet kablo çeşidi gözüyor. bende olan kablo usb 3.0
    senin dediğin gibi çift girişli kablo var ama usb 2.0 kablo
    http://www.adata.com.tw/upload/downloadfile/HDD_user%20manual.jpg
    buradan bakabilirsin

Alınmayalım ama adata pek iyi bir marka değil gerçi marka ile alakası olan durum değil bu,
    evet usb 2.0 içinde geçerli bir durum, güç beslemesi yeterli olmadığında disk dönüyor ama tanımıyor,
    Yinede kesin olarak emin olmak için usb 3.0 destekli başka bir cihazda diski test etmek, garantiye almak içinde senin makinada başka marka bir usb 3.0 disk denemek, çapraz test her şeyi ortaya çıkarır diye düşünüyorum...

• Arkadaşlar ASUS N53JQ-SX087V notebook un var yardımcı olursanız sevinirim:

1) ASUS N53JQ-SX087V kaç tane ram slot u vardır ?
    2) Maksimum kaç gb ram takılabilir ?
    3) Sol yanında ( ANT ) diye anten girişi nedir? ( bir giriş olduğu belli ama üzeri kapalıdır) ve nasıl kullanabilirim ?
    4) Driver güncellemelerini otomatik (hepsini birden ) nasıl güncelleyebilirim ?
    5) Media Center ne işe yarar ve tv kartı bağlanırmı?
    6) ANT gişine uydudan çıkan kablo bağlasam uydu izleyebilirmiyim?
    7) SkyStar HD USB uydu kartı alıp taksam nasıl olur?
    8) blueray taktırsam nasıl olur ?
    9) Ve bu taktıracağım ek takviyeler ne kadara malolur?
    Şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CociCoci

Arkadaşlar ASUS N53JQ-SX087V notebook un var yardımcı olursanız sevinirim:

1) ASUS N53JQ-SX087V kaç tane ram slot u vardır ?
    2) Maksimum kaç gb ram takılabilir ?
    3) Sol yanında ( ANT ) diye anten girişi nedir? ( bir giriş olduğu belli ama üzeri kapalıdır) ve nasıl kullanabilirim ?
    4) Driver güncellemelerini otomatik (hepsini birden ) nasıl güncelleyebilirim ?
    5) Media Center ne işe yarar ve tv kartı bağlanırmı?
    6) ANT gişine uydudan çıkan kablo bağlasam uydu izleyebilirmiyim?
    7) SkyStar HD USB uydu kartı alıp taksam nasıl olur?
    8) blueray taktırsam nasıl olur ?
    9) Ve bu taktıracağım ek takviyeler ne kadara malolur?
    Şimdiden teşekkürler...

Deteylı incelemeyi incelememişsiniz anlaşılan, öncelikle incelemeyi okumanı tavsiye ederim...

1. 4 Slot var bunlardan 3 tanesinde 2 GB ram takılı 1 tanesi boş
    2. 16 GB ram takılabilinir / Ancak buna gerçekten ihtiyacınız varmı onu bilmiyorum bu konuda bir şe yazmıştım geçmişi okursanız iyi olur
    3. Sol yandaki ANT girişi kapalıysa -ki tr deki modellerde kapalıdır- bu alanı kullanamazsınız orda giriş yoktur, ana kartta bu alanı destekleyen giriş konmamıştır.
    4. Asus live update diye bir yazılım var cihazın ama bence en iyisi göncellemesi yararlı olan - ekran kartı , bios vs - driverleri manuel kontrol etmek veye 3. parti yazılımlar mevcut bu konuda...
    5. Media Center hemen her tür video, ses ve imaj görüntüleyebileceğiniz bir yazılımdır. Tv kartının bu yazılımla alakası yokdur normalde onun kendi veya 3. parti yazılımları oluyori prog dvb gibi...
    6. 3. aşamada cevabı verdim - bu alan kullanılmıyor tr deki cihazlarda- cevap hayır
    7. Bence güzel olur:) bende düşünüyordum bir ara öyle bir şey bakalım denemedik....
    8. Bluray disklere gidip onca para vereceksen taktır - harici blueray okuyucularda var taktırmak zorunda değilsin- ama yok internetten ordan burdan bulurum diyorsan bluray filmleri izlersin hatta full hd ile izlersin..
    9. usb uydu kartları 100-1500 tl civarı sanırım harici bluray 300-400 civarı 4 Gb ramler 120 tl civarında (bu cihaza tam uyan)

Başka sorusu olan?

• Feanorien kardeş teşekkürler cevapların için ama benim netebook ASUS N53JQ-SX087V burda anlatılan ASUS N53JQ-SX208V modeli için bende birde 6gb değilde 4gb ram var bundan dolayı sordum Slot sayısını ve kaç gb ram takılır diye bilgin varmı bu konuda kardeş

(((( Feanorien
    1. 4 Slot var bunlardan 3 tanesinde 2 GB ram takılı 1 tanesi boş
    2. 16 GB ram takılabilinir / Ancak buna gerçekten ihtiyacınız varmı onu bilmiyorum bu konuda bir şe yazmıştım geçmişi okursanız iyi olur ))))
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.