Şimdi Ara

ASUS N53JQ-SX208V (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
250
Cevap
0
Favori
20.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: painkila

Bu pil için nasıl kalibrasyon yapılabiliyor???

Keşke tüm konuyu alıntı yapmasaydın:) Daha evvel yazmıştım bir daha yazayım ayrı olursa daha rahat okunur...

Asus Power4Gear Hybrid programını açın

Battery Saving Modunu seçin
    On Battery (pilde iken) Plugged In (fişe takılı) seçeneklerinden size uygun olanı seçin,

Device Power Management alanından kullanmayacaksanız Camera ve ODD (disk sürücüsü) seçimlerini kaldırın

Processor power management alanındana gelin,

Power4gear proccessor control'ü Maksimum battery saving olarak ayarlayın,

Maximum proccessor state %0 minimum %0 ayarlarsanız işlemci min değer olan 1.73 GHZ değerinde çalışacaktır,

Miscellaneous Power Settings alanında
    Kullamadığınızda uyku moduna girmesi ve / veya girmemesi için Sleep after bölümümü ayarlayınız.
    Hipernate after windowsu hazırda bekletmek içindir, Sleep after ile benzer sonuç verecektir.

Turn off HDD diski kapatmak için bu modda sadece internette geziyorsanız vs uygun bir seçenek, pil ömrünü uzatacaktır, size kalmış,

Turn of display ekranı kapatmak için herhangi bir işlem yapmak istediğinizde yeniden açılacaktır, kullanmak istiyorsanız kendinize göre ayarlayınız.

Adjust display brightness ekran parlaklığını ayarlamak içindir, en düşük ekan parlaklığı en yüksek batarya süresi demektir,

Battery Saving Desktop seçeneğini yes seçerseniz kişiselleştirilmiş ekran ayarlarınız değişecektir, mesela Aero'yu kapatacaktır daha evvel değiştirmedi iseniz bu modda beyaz bir arkaplan atayacaktır, görev çubuğunu gizlenir yapacaktır, bunu ayarlamak size kalmış ben aeroyu kapatmanızı tavsiye ederim, birde beyaz değil siyah tonajlı bir arkaplan kullanın, güç tasarrufu yapacaktır,

Son olarak Hide Gagget seçeneği masaüstüne eklediğimiz windows araçları seçeneği olup kullanmıyorsanız yes seçeneğini seçin, pile +10 dakika kadar zaman kazandıracaksınız.

evet uzun uzun yazdım deneyin:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Feanorien

quote:

Bu pil için nasıl kalibrasyon yapılabiliyor???

Keşke tüm konuyu alıntı yapmasaydın:) Daha evvel yazmıştım bir daha yazayım ayrı olursa daha rahat okunur...

Asus Power4Gear Hybrid programını açın

Battery Saving Modunu seçin
    On Battery (pilde iken) Plugged In (fişe takılı) seçeneklerinden size uygun olanı seçin,

Device Power Management alanından kullanmayacaksanız Camera ve ODD (disk sürücüsü) seçimlerini kaldırın

Processor power management alanındana gelin,

Power4gear proccessor control'ü Maksimum battery saving olarak ayarlayın,

Maximum proccessor state %0 minimum %0 ayarlarsanız işlemci min değer olan 1.73 GHZ değerinde çalışacaktır,

Miscellaneous Power Settings alanında
    Kullamadığınızda uyku moduna girmesi ve / veya girmemesi için Sleep after bölümümü ayarlayınız.
    Hipernate after windowsu hazırda bekletmek içindir, Sleep after ile benzer sonuç verecektir.

Turn off HDD diski kapatmak için bu modda sadece internette geziyorsanız vs uygun bir seçenek, pil ömrünü uzatacaktır, size kalmış,

Turn of display ekranı kapatmak için herhangi bir işlem yapmak istediğinizde yeniden açılacaktır, kullanmak istiyorsanız kendinize göre ayarlayınız.

Adjust display brightness ekran parlaklığını ayarlamak içindir, en düşük ekan parlaklığı en yüksek batarya süresi demektir,

Battery Saving Desktop seçeneğini yes seçerseniz kişiselleştirilmiş ekran ayarlarınız değişecektir, mesela Aero'yu kapatacaktır daha evvel değiştirmedi iseniz bu modda beyaz bir arkaplan atayacaktır, görev çubuğunu gizlenir yapacaktır, bunu ayarlamak size kalmış ben aeroyu kapatmanızı tavsiye ederim, birde beyaz değil siyah tonajlı bir arkaplan kullanın, güç tasarrufu yapacaktır,

Son olarak Hide Gagget seçeneği masaüstüne eklediğimiz windows araçları seçeneği olup kullanmıyorsanız yes seçeneğini seçin, pile +10 dakika kadar zaman kazandıracaksınız.

evet uzun uzun yazdım deneyin:)

Teşekkürler emeğine sağlık birde hala benim notebook hddden ses geliyo servise yolluycam ne yapmalıyım???

• quote:

Teşekkürler emeğine sağlık birde hala benim notebook hddden ses geliyo servise yolluycam ne yapmalıyım???

Belgelerin varsa bir yere yedekle yapacak başka bir şey yok, çünkü disk değişirse tüm bilgilerin gider...
  • arkadaslar verdıgınız bılgıler ıcın tsk. bende n53jq-087v modelını aldım. yorumları okudum ve aynı ses benım bılgısayarımdan da geliyo.acaba sadece bu modeldemı var.
  • bende vardi değisim istedim kabul ettiler bakalım gelen laptopta olacak mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkvet

arkadaslar verdıgınız bılgıler ıcın tsk. bende n53jq-087v modelını aldım. yorumları okudum ve aynı ses benım bılgısayarımdan da geliyo.acaba sadece bu modeldemı var.

Mesele bu cihaz yada model değil, bu cihazda kullanılan disklerde (WD) hata olabileceğidir ki bu disk başka hangi cihazlarda kullanılıyorsa onlarda da hata olabileceğidir, bende bir hata yok şu ana kadar kesinlikle karşılaşmadım, ama sanırım sen 3. olarak bu ses konusundan yakınan kişisin.

İş diske gelince en kolay değiştirilebilinecek parçalardan biri olduğundan kendinizi sıkmayın, verilerinizi yedekleyin ve mümkünse cihaz olmadı disk değişimi isteyin...

Paranız var ise SSD disk takın:)
  • Benım asus 35 saniye masaüstü hazır hale geliyor 6 oyun yuklu bi kac kucuk yazılım jdowland gibi kayıt defteri oynamadım daha gerek te yok benım kı ıcın ama senın oynaman iyi olmuş gereksiz yazılımlar ıcın acılma süresini baya iyi bi rakama cekmişsin
  • disk bölerken 1024 çarpmak lazım mı yani mb cevirmek gerekiyor mu küsürlü olasın diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamtamer

disk bölerken 1024 çarpmak lazım mı yani mb cevirmek gerekiyor mu küsürlü olasın diye

Disk böldüğün cihaz asus ise zaten format atmak istediğinde (disk veya imajdan) disk biçimlendirme 2. seçenekde %25 C , %75 D olarak ayarlanacağını söylüyor, bende orantıyı değiştirmeden C: 149 GB , D: 425 GB (geri kalan imaj vs gidiyor) olarak kullanıyorum, bildiğim kadarı ile (2 saat evvel bir acer 5943G de böyle yaptım) 1024 ile çarpmaya gerek yok direkt değer giriyorsun mesela 125000 = 125 GB disk alanı olarak oluşturuyor,
  • quote:

Bunları yazdım ki sorun yaşayan arkadaşlar olursa bu yollara başvursunlar,

Cihazın başlangıçtaki hızını arttırmak için bazı hizmetleri devre dışı bırakabilirsiniz,
    Mesela yazılımcı değilseniz ve yazılımcı olsanızda işinie yaramıyorsa,
    Windows Script Host hizmetini
    Başlat > msconfig > başlatma alanından tık'ı kaldırırsanız cihaz başlangıçta inanılmaz hızlı başlayacaktır,
    örneğin daha evvel 1 dakika 20 sn kadar bir aralıkda açılırken (kullandığım çok sayıda yazılımdan dolayı başlatmaya aşırı yükleniyordu) gereksiz programların seçimlerini kaldırarak 40 sn de kullanıma hazır hale gelebilmekde artık laptop,

tık diye bir proğram bulamadım, başka adı varmı?
  • Arkadaşlar 2 hafta oldu laptoptan gayet memnunum fakat hdd den ses gelen arkadaşların yaşadığı hafif ses ise pek kafanıza takmayın arada disk kafasından geliyor o ses servise verin değişimini yapar bendede hafiften ses geliyor ama pek takmıyorum eğer sıklaşırsa bende servise vereceğim , birde laptop fişte takılı kullanacağım zaman pilini çıkarıyorum üzerinden akım geçipte ömrünü yemesin diye acaba doğru mu yapıyorum ?
  • Bu aletin webcam'i gerçekten berbat.İnanılmaz yavaş.2.0 mp webcamler böylemidir bilmiyorum ama diğer farklı marka hatta eski laptopların webcam'i daha iyi.Kötülüğümden kastım görüntü değil,yavaşlığı,internetten araştırdım coğu kimsede aynı problem mevcut fps düşüklüğü.Driverı sildim bi daha yükledim yine birşey farketmedi.Sizde böyle bir problem varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: operator11

Arkadaşlar 2 hafta oldu laptoptan gayet memnunum fakat hdd den ses gelen arkadaşların yaşadığı hafif ses ise pek kafanıza takmayın arada disk kafasından geliyor o ses servise verin değişimini yapar bendede hafiften ses geliyor ama pek takmıyorum eğer sıklaşırsa bende servise vereceğim , birde laptop fişte takılı kullanacağım zaman pilini çıkarıyorum üzerinden akım geçipte ömrünü yemesin diye acaba doğru mu yapıyorum ?

operator kardes zaten cihazin pil korumasi var %95 galiba üzerinde pil doluysa sarj etmiyor o yüzden cıkarmana gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: spyman

quote:

Bunları yazdım ki sorun yaşayan arkadaşlar olursa bu yollara başvursunlar,

Cihazın başlangıçtaki hızını arttırmak için bazı hizmetleri devre dışı bırakabilirsiniz,
    Mesela yazılımcı değilseniz ve yazılımcı olsanızda işinie yaramıyorsa,
    Windows Script Host hizmetini
    Başlat > msconfig > başlatma alanından tık'ı kaldırırsanız cihaz başlangıçta inanılmaz hızlı başlayacaktır,
    örneğin daha evvel 1 dakika 20 sn kadar bir aralıkda açılırken (kullandığım çok sayıda yazılımdan dolayı başlatmaya aşırı yükleniyordu) gereksiz programların seçimlerini kaldırarak 40 sn de kullanıma hazır hale gelebilmekde artık laptop,

tık diye bir proğram bulamadım, başka adı varmı?

"tık" dan kasıt hangi programı devredışı bırakacaksan onun solunda bulunan kutucukdaki seçim,
    Örnek verdiğim windows script host'u kapatma istiyorsan solundaki tık'ı kaldır sonra tamam de yeniden başlatmak isteyip istemediğini soracak, başlatmanı tavsiye ederim ama zorunlu değil...

@operator11
    Kablo ile kulalnacaksan pil'i kullanmamak en iyi seçenek olacakdır. Doğrusunu yapıyorsun... Pil'i çıkart

@darkgenesis
    2.0 mp olayı aslına bakarsan tam palavra, cihazın web camı kötü falan değil zaten piyasadaki web camların %90'ı böyle değil mi? sonuçta 1 mm alana 2 milyon nokta sıkıştırmak doğru değil, ancak şunu söyleyeyim bu gün Acer 5943G kurulumu yaptım ve baya deneme yaptım, emin ol elimizdeki cihaz ondan daha iyimiş bunu anladım...
    Misal camdan dert yanmışsın bunun camı görece daha iyi,
    Bir arkadaş Asus'da ki ekranı beğenmemişti kıyasladım bu cihazın ekranı 5943G den daha iyi,
    2 GB ekran kartı olmasına rağmen toplam kullanılabilir grafik bizde daha yüksek! ve ilginç olan (en azından benim için) onca program ve verime rağmen benim cihaz 15 saniye fark taktı acer'e hemde onda da gereksiz programları devre dşı bırakmama rağmen...

Sonuç: evet mükemmel makinamız yok ama piyasadaki pek çok makinadan daha iyisi var elimizde, ben şahsım adına olabildiğince zorluyorum bazı şeyleri:) Sonuçta memnunum

Bu arada hakkını yemiyeyim Acer'in klavyesinde yazmak bunda yazmakdan daha keyifli gibi geldi bana...

• bence cıkarmana gerek yok ben yetkili kisilerlede bu sorunu gorusmustum dedikleri tek sey %95 üzerindeyse akim pile ugramiyor pile o yuzden cıkarmana gerek yok
  • @Feanorien

Kablo ile kulalnacaksan pil'i kullanmamak en iyi seçenek olacakdır. Doğrusunu yapıyorsun... Pil'i çıkart

yukarıda yaptığın yorum tamamen yanlış mobil sistemlerde pil hayati önem taşır elektrik kesintilerine masaüstüler kadar dayanıklı olmadıkları için geri dönülemez ve servis tarafından garanti kapsamında tamir edilemeyecek hasarlar bırakabilir.

ayrıca kesinlikle pille kullanırsan pilin ömrü biter diye bir şey yok, laptopun şarjı dolduğunda akım pili atlayarak sistemi çalıştırır.

haftada 1 tam boşalt doldur yaparak pilinizin kondisyonunu koruyabilirsiniz

bir asus n53 1800 tl civarıdır, pili 100-150 liraya bulunabilir pilsiz kullanmaya devam edenlere saygı duyarım ancak bunu kesin bir bilgiyöiş gibi önermenize karşıyım...
  • aragorn dogru söylüyor bende dedim çıkarmana gerek yok bir de elektrik kesilirse anakartı yakarsın cıkarma pili
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

@Feanorien

yukarıda yaptığın yorum tamamen yanlış mobil sistemlerde pil hayati önem taşır elektrik kesintilerine masaüstüler kadar dayanıklı olmadıkları için geri dönülemez ve servis tarafından garanti kapsamında tamir edilemeyecek hasarlar bırakabilir.

ayrıca kesinlikle pille kullanırsan pilin ömrü biter diye bir şey yok, laptopun şarjı dolduğunda akım pili atlayarak sistemi çalıştırır.

haftada 1 tam boşalt doldur yaparak pilinizin kondisyonunu koruyabilirsiniz

bir asus n53 1800 tl civarıdır, pili 100-150 liraya bulunabilir pilsiz kullanmaya devam edenlere saygı duyarım ancak bunu kesin bir bilgiyöiş gibi önermenize karşıyım...

Elektrik kesintilerinde masaüstü kadar laptoplar etkilenir, hiç bir şekilde laptoplar daha fazla etkilenir demek doğru değildir, ha bu konuda bilimsel bir makale bulursanız bende sizin sayenizde öğrenmiş olurum,

Eskisi kadar elektrik kesintileri olmamakda ben bundan 15 sene evvel istanbulun çok çok bilinen bir mahallesinde 3 günde bir elektrik kesintilerinin olduğunu çok net hatırlıyorum şu ara senede 1 defa olursa oluyor yani elektrik kesintisinden korkmak pek akıl karı değil,

Pil'i öldüren ana sebep ısınmadır daha sonra üzerinden akım geçmesi geliyor, yoksa akım geçtiği için değil, zaten pil tam şarjda iken üzerinden akım geçmemesi için koruma sistemi çalışmakda, ki zaten sizde bunu belirtmişsiniz.

Pil'i ısınmadan korumanın en kolay yolu tabi ki onu kullanmamakdır, hatta pil cihaz üzerinde olduğunda cihazınız daha fazla ısınıyor dersem abartıyor olmam ha bu öyle 10 derece gibi bir fazla ısınmaolmasa bile en azında 2-3 derece daha fazla olduğu kesindir,

Li-on pilleri haftada bir boşaltmak gibi bir zorunluluk yokdur o eski pillerde geçerli olan bir şeydi, eski pillerde pil durduğu yerde 24 saat sonra %25 kayıp yaşıyordu. Ancak bende 10-15 günde bir pil ile kullanıyorum pili tam boşaltıp şarja koyuyorum,

Bu arada bu cihaz üzerinde daha dayanıklı (batarya kullanım süresi bakımından) bir pil kullanmak mümkün mü bu konuda bilginiz varmı? Zira 2 saat kadar dayanıyor bunun pili, dün yeğene bir laptop aldım 4 saat 25 dakikaya şarj süresini görünce biraz kalayı bastımda:)

O zaman önerimi şöyle tekrarlıyorum:
    Eğer sık elektrik kesintileri yaşayan bir yerde değilseniz ve pil ile kullanmaya ihtiyaç duymuyorsanız pil'i kullanmayın.

Böyle önermemin sebebi kişisel görüşlerim, ki daha evvel belittiğim gibi 6 senelik cep telefonumun şarjı hala 5 gün, 3 sene kullandığım eski laptopumun şarjı hala ilk günkü kadar gidiyorsa demekki ben 'bana ve içinde yaşadığım şartlara göre' doğru davranmışım, önerimi kimse dinlemek zorunda olmadığı gibi kesin doğrular içerdiğinide belirtmedim, bana göre pil'e ihtiyaç yoksa kullanmamak daha makul, öyle eskisi gibi elektrik gidincede cihaz hemen yanmıyor. Buna göre korumaları var, iyice araştırırsan görürsünüz.

• hdmi'dan plazmaya bağlayan oldu mu cihazı? Bugün akşamdan beri uğraşıyorum ama görüntü alamadım bir türlü. Eski acer'ım anında göstermeye başlıyordu. Benim kullandığım model i5 işlemcili, ve gt425 üzerinden bağlıyorum. onboard kartla zaten desteklemiyor galiba hdmi'ı
  • Tartışmayı uzatmak niyetinde değilim pil ile kullanmak veri kaybını engeller ben öyle öneriyorum sen istediğini yapmakta serbestsin
    gt 425 m harici bir karttır hdmi çıkışına kablo takabildiğine göre destekliyordur nv denetim masasını aç ekran menüsünden doğru seçeneği uygula
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.