Şimdi Ara

ASUS N53JQ-SX208V (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
0
Favori
20.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aksoy9801

selam..arkadaşlar, ben oyundan çok, hot pursuit hariç, 3d tasarım programları ve bazı simülatörler için güçlü bir makine arıyorum. şu an da asus kullanıyorum.oldukça zorluyor. aynı anda sw,solidcast ve 3d max açık oluyor çoğu zaman..p8600 var, i7 özellikli ve nvidia min. 1 gb yetecektir. e tavsiye edersiniz.tabi çözünürlük max olmalı. teşekkürler..aksoy9801@hotmail.com a da cevap uazarsanız sevinirim..

3d tasarım için mümkün olduğunca güçlü işlemci ve fazla fazla ram lazım alacağın cihazda ram konusunda bonkör olmalı 16 gb destekli i7 işlemci ve 1 gb ekran kartına sahip ASUS N53JQ-SX208V senin işini görecektir, ancak iş ekran çözünürlüğüne gelince orda bir durmak nefes almak gerekir, 15,6 ekranda 1366x768 çözünürlük gayet normal, bu cihazın i5 modelleri içerisinde daha yüksek çözünürlük var hatta bazılarında 2 gb ekran kartı var, onlarıda takip edebilirsin, ASUS N53JQ-SX208V modelini alırsan senin için belki harici iyi bir ekran almakda gerekebilir ki ben bunu tavsiye ediyorum,
    15,6 ve hatta 16" çoğu cihaz 1366x768 çözünürlüğe sahip ki bu kadar küçük ekrana daha fazla çözünürlük vermek ne kadar diye düşünüyor insan, çünkü bazı arkadaşlarda fazla çözünürlükden şikayetci!

quote:

Orijinalden alıntı: tamtamer
    arkadas. ben vatana geri verdim laptopı ıncelediler ve sorun yok dediler bende servise gonderilmesini istedim bakalım ne olacak

Arkadaşımda toshiba var onda da uyku moduna giren cihaz resmen bitkisel hayata girmişti, daha uyandıramadık:D
    Servis diski değiştirdi, şimdi diskten çok memnun, mümkünse iyi bir disk taktırt derim, hatta üzerine para vermek gerekirse bile ver, cihazın daha fazla hızlandığını göreceksin:)

• quote:

Orijinalden alıntı: bluehammer

merhaba arkadaşlar bende asus n53jq serisi kullanmaktayım 1 ay kadar önce electroworldden 1800 civarında aldım %25 indirimden yararlanark.ama final programım derslerim yüzünden henüz başına oturamadım.almadan önce araştırma sürem çok ksıtlıydı o yüzden bazı özelliklerinin olmayışı beni etkiledi onları yazmak istedim alıcak arkadaşlar dahada bilgilenirler bu konuda.ayrıca fenaion isim verirsen yada herhangi bir msn adresi seninle konuşmak isterim.bilgi paylaşımında bulunursak daha verimli bir şekilde bu laptopu kullanbilirim diye düşünüyorum çünkü ilk defa win 7 kulanıyorum ve vstayı sevmediğim içinde 2000 yılından beri xp kullanıcısıyım:)
    ilk olarak laptop tuşları daha kaliteli ve altında bir ışıklandırma olabilirdi eğer gidip bakıcak olursanız daha kaliteli klavyelerin oldugunu görüceksinizdir ve arandaki farkı anlıcaksınız
    ikinci olarak aldıgımda 5400 lük bir hardisk aldıgıma hiç dikkat etmemiştim.bilsedim yinede alırdım çünkü bir arkadaşım bu bilgisaarın aynı özelliklerini hiç değişmeksizin sadece artı tv kartıyla(ki hiç işine yaramıcak ama yinede aldı dingil:))amerkiada dell firmasına yaptırdı.2100 liraya almıştı.fakat amerikada teknlojik aletlerin ne kadar ucuz oldugunun sanırım hepimiz farkındayız.ve o sırada 7200lük bir hard disk istediin 545 dolarlık fark koyarız demişlerdi.(ki orası teknolojinn ucuz oldugu yer)o yüzden bırakın pcnin yarım dk geç açılsın 545 dolar için beklemeye değer:)veri aktarmındada o kadar yavaş demiyorum tabiki ama parsı olan alsın ama benim param olsaydıda ben bunu alırdım.benim için performan/fiyat oranı önemlidir.ne sadece performans nede sadece fiyat...
    en önemli sorunlarımdan birisi bu konuda tam emin olmamakla birlikte ekran kalitesi.full hd led yazıyor ama arkadaş bunun ekranın öyle olmadıgını söyledi.asus video magic ile hd olabiliyor dedi.herhangi bir oyunda hd özelliklerini taşıyormu hala deneyemedim çünkü kullanma fısatım olmadı.bu konuda bilgi verirsen sevinirim fenaion.ekranın çözünürlüğünün düşük olmasıda benim handikaplarımdna biri.birde bazı arkadaşlarım ge force 425m hd özellik desteklemiyor oyunları hd oynuyamazsın filan diyordu bunun hakknda hiçbi fikrim yok.acaba oynuyabilicekmiyim fenaion kardeş??ilk defa geforce kullanıyorum bundan öncesinde atıydi be bi srun yaşamamıştım. açıkçası bunu yapamazsam gerçekten çok üzülürüm.böyle harik bir pc uçuyor adeta ve bu kadar sessiz sıcaklık olmadan...oyun zevki vermicekse çok üzülürüm...
    ama arkadşlar genel olarak bakıldıgında böyle küçük şeyleri her pc de bulabilrsiniz.ama hızı konusunda kimse i3 gibi demesin bence.gayet hızlı çalışıyor.bendede ses yok ayrıca arkadşlar ne sesinden bahsediyor bilmiyorum ama bende harddiksten gelen bir ses yok.bence bu bilgisayarın üzerine yüksek çözünürlükte bi ekran koyarak alınacak pc harika olurdu arkadşlar.tek eksii bu olarak görüyorum....

Öncelikle cihaz hayırlı olsun, verdiğin parayı hak ettiğini göreceksin, msn veremem burdan sorun olursa yazarsın, aynı sorunla karşılaşanlarda böylece sorunlarını çözebilirler, ancak feanorien yazman zor görünüyor, bir zamanlar beni fenerbahçeli bile sanıyorlardı saırım garip bir isim, neyse adım can ismimle de yazabilirsin sorun değil...

Vista sevmiyorsun belli, bana kızacaksın ama vista bazı noktalarda win 7 den daha iyi idi:)
    Neyse bu kısmı kimse şişirmesin

"ilk olarak laptop tuşları daha kaliteli ve altında bir ışıklandırma olabilirdi eğer gidip bakıcak olursanız daha kaliteli klavyelerin oldugunu görüceksinizdir ve arandaki farkı anlıcaksınız"

Demişsin, bu konuda katılacağım noktalar var, mesela bir önceki makinaım klavyesi daha kaliteli idi, ama şu sıralar üretilen bir çok modelden daha kaliteli klavye olduğunuda belirtirim, zaten bu klavye asusun daha evvel kullandığı bir şey, bu modele özel değil yani, tuşlar birbirine daha yakın ama bu aralar alıştım buna:D Zaten bu cihazın tek sorununun klavye olduğunuda belirmiştim, incelememi okuduysan görmüşsündür zaten, Altındaki ışıklandırmaya gelince istediğinde açılan istendiğinde kapanan bir şey olsa iyi olurdu, ama cihazın fiyatını 100$ daha yukarı çekerdi eminim...

Disk konusuna katılıyorum, üstüne basa basa diyorum ki parası olan SSD disk taktırsın makineye:)
    Ekran konusunu açıklamıştım ama daha fazla açayım istiyorum şu anda,
    Asus video macig dediğimiz şey videoların piksellerini bu ekrana sığdırarak daha net izlenmesini sağlamak, bunu sanıyorum cyberling power dvd programı ile yapıyor sadece ama windows media player de de rahatlıkla aynı kalitede izlendiğini belirtebilirim, sadece biraz daha soft media player, Power DVD yeni sürümde gayet iyi bir program, 3D ve Full HD de destekliyor,
    Sonuçta şuda var, bu cihazın bazı i5 işlemcilerinde çözünürlük gerçekden full hd ama 15,6 ekranda full hd film izlemek ne kadar zevkli olabilir ki? Bence Video Magic ile full Hd film izlemek ile full hd ekranda film izlemek (aynı boyutta) çok fark eden bir şey değil, illa full hd ye takdıysanız cihazın yarısı kadar daha para koyun ortaya gidin daha düşük özelliklerde sony alın:)

Oyunlarda full hd olayı varmı bende bilmiyorum ancak kartın özelliklerine bakınca:
    Features:
    Optimus Support, (i7 optimus desteklemiyormuş)
    PureVideo HD VP4,
    3D Vision,
    Bitstream HD Audio,
    CUDA, DirectCompute,
    OpenCL,
    OpenGL 4.0,
    DirectX 11

Gayet doyurucu bir kart, sonra full hd oyun oynamak için daha yüksek bir kart şart olmaz mı? Emin değilim...
    Ancak piyasadaki oyunların sanırım tamamını oynarsın, cen daha evvel Crysis gibi yüksek donanım isteyen bir oyunu hiç kasılma olmadan full grafiklerde oynadığımı belirtmiştim. Evet oyun oynayabileceksiniz ama full hd oyunda (full hd oyun oynamadım birisi denesin) emin değilim... Bence oynar!

İşlemci konusunda şunu demek isterim:
    i7 gerçekten güçlü işlemci ama oyun için bu cihazı almak isteyen bence i5 ve 2 gb ekran kartlı 4 gb ramli olan modeli alsalar daha iyi yaparlar, hem daha ucuz hemde optimus gibi teknolojilerde bulunduruyor, i7 oyunlarda aşırı fark etmese bile, ilk yüklemede biraz daha yavaş gibi görülebiliniyor,

Aynı konu DDR3 ramlarde de geçerli, yapılan testlere göre DDR2 ramler küçük işlemlerde DDR3 den daha hızlı!
    Orta sınıf işlerde ise bzen DDR2 bazen DDR3 daha iyi, ama boyutları daha yüksek işlemlerde (rander almak, photoshop gibi programlarla çalışırken vs) DDR3 kesinlikle çok daha hızlı,

i7 ile i5 arasındaki farkda buna yakın gibi, çünkü i7 içerisinde 8 sanal çekirdek var ve bu çekirdekler yapılan işlemleri birbirine de soruyorlar, daha kesin sonuçlar alıyorsunuz ama hızda da beklenilen hızı yakalayamabiliyorsunuz...

Şu ana kadar 1 kişi diskden bir kişi ekrandan sorun yaşadı, ekrandan sorun yaşayan arkadaş sanırım acer yada sony aldı...

Yani geri dönüşü düşük bir cihaz...

Kesinlikle alınabilir, tabi nerede kulalnacaksanız...
    Ben web ve grafik işleri yapıyorum gayet memnunum... 1 dakika içerisinde onlarca yüksek çözünürlüklü ve boyutlu resmi panaromin mod olarak işleyebiliyorum, eski cihazda bırakın dakikalar bazen işleyebilmek bile zor olabiliyordu, daha ne isterim ki?
    Ben bir ara cihazın yanına haricen iyi bir ekran alacağım keyfime bakacağım...

Öneririm...

• Arkadaşlar bende n53jq SX087V modelini 1650 TL ye aldım.Gerçekten herşeyiyle süper bir laptop kesinlikle tavsiye ederim.Ekran konusunda hiçbir endişeniz olmasın gayet doyurucu bir ekrana sahip.Ekran kartı ise güncel oyunları gayet iyi bir şekilde açıyor ve tatmin ediyor.Isınmaması gerçektende tuhaf , gerçi çok fazla yorma imkanım olmadı makineyi ama yandaki hava kanalıyla ısıyı tahliye ediyor.Fakat ısıyı klavyenin altında falan hissetmiyorsunuz.Bana göre performans - aldığım fiyat kıyaslaması yapacak olursam bu parayı gerçektende hak ediyor diye düşünüyorum.Ayrıca E-sata ve usb 3.0 gibi çıkışlara sahip olması veri transferini hızlandırıyor.WD 500 gb 3.0 hdd'm var ve 13 gb 2.5 -3 dk gibi kısa sürede atıyor.Tasarımı gayet hoş ve sağlam duruyor.Alacaklara tavsiyemdir.
  • @operator11

üstadım cihazı nerden aldın, ben yeğene bakıyorum ama piyasada bulamıyorum:)
    keşke aldığımda bir tanede ona alsaydım...
  • Vatan Bilgisayarda kampanyadayken kaçırmadım zaten o fiyatı koyunca 2 günde ürün bitti , açıkçası önce tereddüt ettim bitr sorun vs olur mu diye ama 2 gündür kullanıyorum herhangi bir sorun göremedim.Ayrıca hepsiburada da ise 2000 tl ye vardı en son gördüğümde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanorien

quote:

Orijinalden alıntı: 3N3S_

bende 1 hafta önce bu cihazı vatan dan 1993 tl ye aldım 4gb lisini buna pes 2011 yüklesem kasılma olur mu aldığım gibi yüklemek istemedim..

Oyun sistem gereksinimlerine bakınca:
    MINIMUM

Windows XP SP3, Vista SP1
    Intel Pentium IV 2.66GHz or equivalent processor
    1GB RAM
    10GB free hard disk space
    4x DVD-ROM Drive
    DirectX 9.0c compatible video card. 128MB Pixel Shader 2.0 (NVIDIA GeForce FX or AMD/ATI Radeon 9700 video card)
    DirectX 9.0c compatible sound card
    DirectX 9.0c or higher (included on Disc)
    Multiplayer: TCP/IP 192 kbps or higher
    Windows compatible keyboard
    800 x 600 monitor resolution

ÖNERİLEN

Windows XP SP3, Vista SP1
    Intel Core2 Duo 2.3GHz or equivalent processor
    2GB RAM
    10GB free hard disk space
    8x DVD-ROM Drive
    DirectX 9.0c compatible video card. 256MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 7900 or AMD/ATI Radeon HD2400 or better)
    DirectX 9.0c compatible sound card
    DirectX 9.0c or higher (included on Disc)
    Multiplayer: TCP/IP Broadband İnternett connection
    Windows compatible USB Gamepad
    1280 x 720 monitor resolution

En son grafikde sorunsuz oynamanız gerektiği görülüyor, sizde aramıza hoş geldiniz...

teşekkür ederim.. bide laptop u ilk aldığımda 15 saat şarj ettim yeterli midir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ns053 -- 8 Ocak 2011; 10:59:26 >

• @3N3S_
    Cihaz üzerindeki batarya li-on olduğu için aslında öyle ilk alışta şu kadar saat şarj etmek yeterlidir demek doğru değil, yaptığınız yanlışda değil doğruda değil, li-on batarya 3-4 kullanımdan sonra tam güce erişecektir, iyi günlerde kullanınız:

Bu arada teknolojiden hiç mi hiç anlamayan ve 35 yaşındaki amcamın kızı ile dün laptop bakıyorduk, ben hiç göstermeden ve hatta o an onunla ilgilenmiyor iken gidip seçtiği malı bir görseniz ben görünce şok oldum, ben bunu istiyorum ne güzel görünüyor dediği cihaz ASUS N53JQ çıkmasın mı çok enteresan geldi bana, bide bana bakıp senin laptop bundan mı (benim laptopu görmemişti daha) demesin mi
    sonra başka bir mağazada aa buda ne kadar güzelmiş bunu mu alalım dediğinde daha da şaşırdım doğrusu, bu seferde Acer 5943G modelini seçmişti

Ya benim bildiğimden daha zevkli yada alacağı malı biliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feanorien -- 8 Ocak 2011; 15:50:04 >

• Şu diskte ses sorunu olan arkadaşım , bendede ara sıra tıkırtılar oluyor ama normal yani yada herhangibir kopyalama işlemi yaparsan ard arda sürekli oluyor işlem bitiğinde ise ses kesiliyor ufak bir problemdir kafana takma derim zaten herhangibir problem olunca servis gereğini yapacaktır.
  • kardesim operator bendeki sorun kopyalama haricinde 5 dk sonra falan ekran hafif kararıyorya o zamn baslıyor yani bilg. ugrasmassam bu ses geliyor
    birdde mesela kopya. yaparken müzik actiğimda müzik donarak calıyor bilmiyom ama ya harddiskte sorun yada asus bana format at demisti belki formattla düzelecekti ama benim icim rrahat etmedi servise gonderdim bekliyom iste sonucları yazacam buraya
  • quote:

kardesim operator bendeki sorun kopyalama haricinde 5 dk sonra falan ekran hafif kararıyorya o zamn baslıyor yani bilg. ugrasmassam bu ses geliyor
    birdde mesela kopya. yaparken müzik actiğimda müzik donarak calıyor bilmiyom ama ya harddiskte sorun yada asus bana format at demisti belki formattla düzelecekti ama benim icim rrahat etmedi servise gonderdim bekliyom iste sonucları yazacam buraya

Sanırım olay disk uyku moduna alınınca meydana geliyor, tabi servisden gelecek cevabıda bekliyoruz:)

Bu arada daha evvel bahsettiğim windows register server çalışmayı durdurdu hatasını cihaza format atınca görmedim, sanırım kayıt defterine doğru değerler girilmemişti, sorun çözüldü:)
  • quote:

@3N3S_
    Cihaz üzerindeki batarya li-on olduğu için aslında öyle ilk alışta şu kadar saat şarj etmek yeterlidir demek doğru değil, yaptığınız yanlışda değil doğruda değil, li-on batarya 3-4 kullanımdan sonra tam güce erişecektir, iyi günlerde kullanınız:

Bu arada teknolojiden hiç mi hiç anlamayan ve 35 yaşındaki amcamın kızı ile dün laptop bakıyorduk, ben hiç göstermeden ve hatta o an onunla ilgilenmiyor iken gidip seçtiği malı bir görseniz ben görünce şok oldum, ben bunu istiyorum ne güzel görünüyor dediği cihaz ASUS N53JQ çıkmasın mı çok enteresan geldi bana, bide bana bakıp senin laptop bundan mı (benim laptopu görmemişti daha) demesin mi
    sonra başka bir mağazada aa buda ne kadar güzelmiş bunu mu alalım dediğinde daha da şaşırdım doğrusu, bu seferde Acer 5943G modelini seçmişti

Ya benim bildiğimden daha zevkli yada alacağı malı biliyor

iyi seçim yapmış :) birde ben bu cihaza call of 7 yükledim çok takılıyor ne yapmam gerek. normalde takılmadan oynatmaası geerekmiyor mu??

• saka maka ama bilg. perfoması biraz sakat gibi geldi bana i7 oldugnu hissedemiyorum farki yok benim icin mühendislik prog kullanıyorum çözme süreleri arasonda core2 duo hic fark yok gibi servise soyledim iste cihaz yavas hdd ses geliyor.... bildirdim bakalım ne olacak servise vardi suan itibari ile
    arkadsalar birde asus video magic z. bir bakın normal onatıcı ile acın birde asus video magic ozelliği ile acın arada cok fark var netlik konusunda ama asus video magic powerdvd oldugu icin ses ayarları pek ii deil o oynatıcının ama renk kalitesi süper

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamtamer -- 9 Ocak 2011; 20:33:30 >
  • arkadaşlar forumda 2 ayrı grup yorum bulunmakta.

bir grup bu model lap topları çok beğenen ve hiç sorun yaşamayanlar (ki bunlar daha fazla)

diğer grupsa bilgisayarından verim alamayanlar ve oyunlarda yada kullandıkları programlarda sıkıntısı olanlar.

ben olmayanlara inanmayı tercih ediyorum, 10 15 gün kadar sonra en geç buna benzer bir N seri dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum çünkü.

ama yapılan yorumlar insanın içine kurt düşürmüyor da değil..

Bilgilenmek için sürekli asus bölümünde dolanmaktayım ama edindiğim bilgiler kafamı daha çok karıştırmaktan öte geçmedi:S
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3N3S_

iyi seçim yapmış :) birde ben bu cihaza call of 7 yükledim çok takılıyor ne yapmam gerek. normalde takılmadan oynatmaası geerekmiyor mu??

Sistem gereksinimlerine baktım,
    İşletim sistemi: Windows Vista/XP/7
    İşlemci: Intel Core2 Duo E6600 or AMD Phenom X3 8750 or better
    RAM: 2GB
    Boş disk alanı: 12GB
    Ekran kartı: Shader 3.0 destekli ya da daha iyisi, 256 MB NVIDIA GeForce 8600GT/ATI Radeon X1950Pro ya da daha iyisi

Diyor bu gereksinimlerin en az 2 katını ister tabi orası kesin, bende şu anda yok ama yüklemiştim full ayarlarda oynuyordum sadece oyun girişinde biraz kasıyordu oda 5-6 sn kadar,

Nvidiadan son ekran kartı driverini indirin öncelikle,
    Sonra oyunda sorun varmı diye başka bir yerde deneyin derim...

• quote:

saka maka ama bilg. perfoması biraz sakat gibi geldi bana i7 oldugnu hissedemiyorum farki yok benim icin mühendislik prog kullanıyorum çözme süreleri arasonda core2 duo hic fark yok gibi servise soyledim iste cihaz yavas hdd ses geliyor.... bildirdim bakalım ne olacak servise vardi suan itibari ile
    arkadsalar birde asus video magic z. bir bakın normal onatıcı ile acın birde asus video magic ozelliği ile acın arada cok fark var netlik konusunda ama asus video magic powerdvd oldugu icin ses ayarları pek ii deil o oynatıcının ama renk kalitesi süper

Ufak tefek sorunlar bende yaşıyorum ama genelde çözüyorum:)
    Mesela herhangi bir şekilde kayıtdefteri üzerinde birleştirme yapmam durumunda asusun kendi yazılımlarından birinde sorun çıkıyor:)
    ama bunlar daha çok ses tuşları, gün modu tuşu gibi asus kaynaklı araçlar oluyor,
    Ancak sorunu direkt asus'a da kesemiyorum acaba 64 bit kaynaklı olabilir mi diye sormadan edemiyorum doğrusu kendime...

Şu sıralar konuşulan konu disklerin artık bir darboğaz oluşturduğu yönünde, zira hemen her şey gelişti ama diskler artık sınıra dayandı, i7 den tam performans alacağız ama dikler hala bir yerde sorun!

Gerçekten işlemci ve ramlerden performans alıyorum, ancak diskden beklentimi tam alamıyorum da diyorum bazen kendime,
    Neyse biraz daha zaman geçsin SSD takarız keyfimize bakarız, birde ram takviyesi yaptık mı keyfimize diyecek olamaz!

Power DVD 9 yüklü cihazda 10 sürümünü tavsiye ederim, ses sorunu vs yaşayanlar bence power dvd 9'un güncellemesini alsınlar, ek özelliklerle birlikde ufak tefek sorunları çözmüşler... Ancak seninde belirttiğin gibi görüntü harika!

• ben 1 aydır sx210v modelini kullanıyorum.2-3 aylık kararsızlık aşamasının ardından hp almaya karar verip mağazaya gittim,ama bunu görünce bütün fikrim değişti asusta kara kıldım.ısınma konusuda kusursuz bir makina.aralıksız 5-6 saat cod mw2 ve nfs hot pursuit oynadığım oldu full ayarlar ile.sıcaklığı ölçmeye gerek bile duymadım.çünkü hissettirmiyor gibi birşey.ekranına değinmek gerekirse standart led ekran.bu fiyat aralığında alabilceğiniz tüm cihazların ekranı aynı gibi.oyunlarda kasma kısmına gelince,muhtemelen dahili ekran kartında yaşayanlar oldu bu problemi.oyun açtığımda otomatik nvidia ya geçmemişti makina.aldığım ilk günlerde ben de acemisi olduğum için bu durumla karşılaşmıştım.hdmi ile 127 ekran led tv ye bağlayıp,oyunun ayarlarından 1920x1080 full hd yapıp cod mw2,nfs hpt pursuit i kusursuz şekilde oynuyorum.
    bu arada laptopta spdif çıkışı varmış.bu şekilde spdif çıkışı olan bir anfiye bağlayıp 5.1 dts ses alınabiliyor.beni ekstra 100 tl ses kartı masrafından kurtardı.

• bende de bu cihazın 208v modeli var. ancak cihazın şarjı "quiet office" güç seçeneğindeyken (yani batarya tasarruflu seçenek) bile sadece internette gezinirken dahi 100-110 dk civarı gidiyor. bunun bir problem olduğu kanısındayım. ancak sizlere de sorarak emin olmak istedim. şarj konusunda benzer şikayetleri olanlar var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksuslu

bende de bu cihazın 208v modeli var. ancak cihazın şarjı "quiet office" güç seçeneğindeyken (yani batarya tasarruflu seçenek) bile sadece internette gezinirken dahi 100-110 dk civarı gidiyor. bunun bir problem olduğu kanısındayım. ancak sizlere de sorarak emin olmak istedim. şarj konusunda benzer şikayetleri olanlar var mı?

Cihazın 2 handikapı olduğunu ve alacakların buna göre dikkatli olmaları gerektiğini incelememde belirtmiştim:
    Klavye
    Şarj süresi

Bu cihazı 3 kg dan biraz yukarı yapsalarmışda 8 veya 10 cell batarya koysalarmış iş o zaman değişirdi, şarj süresi sanırım 3-4 saati bulurdu ortalama değerde...

Ben bu aralar Power4Gear Hybrid i iyice yapılandırdım, entertainment (sinama) modunu en düşük güç harcayacak şekle getirdim.

Processor Power Management bölümünde Maximum ve minumum değerler var onları %0 yapın

SMiscellaneous Power bölümünde uyku mıduna alma, hazırda bekletme seçenekleri size kalmış,
    HDD kapatma bir yerde mantıklı size kalmış, Ekran kapatma size kalmış,
    Ekran parlaklığınıda makul bir dereceye çekerseniz
    Sol kısımda kullanmayacaksanız Camerra ve ODD (disk sürücüsü) tıkları kaldırın,

Bu şekilde şarj süresi, 2 saat 20 dakikaya kadar çıkıyor, ancak unutmayın ki sonuçta i7 bir makina, bana kimse i serisi düşük enerji harcıyor demesin neresinden tutarsan tut 4 çekirdek:D

Meraklısına not: Kablo ile kullan tam performans al:)

• quote:

quote:

bende de bu cihazın 208v modeli var. ancak cihazın şarjı "quiet office" güç seçeneğindeyken (yani batarya tasarruflu seçenek) bile sadece internette gezinirken dahi 100-110 dk civarı gidiyor. bunun bir problem olduğu kanısındayım. ancak sizlere de sorarak emin olmak istedim. şarj konusunda benzer şikayetleri olanlar var mı?

Cihazın 2 handikapı olduğunu ve alacakların buna göre dikkatli olmaları gerektiğini incelememde belirtmiştim:
    Klavye
    Şarj süresi

Bu cihazı 3 kg dan biraz yukarı yapsalarmışda 8 veya 10 cell batarya koysalarmış iş o zaman değişirdi, şarj süresi sanırım 3-4 saati bulurdu ortalama değerde...

Ben bu aralar Power4Gear Hybrid i iyice yapılandırdım, entertainment (sinama) modunu en düşük güç harcayacak şekle getirdim.

Processor Power Management bölümünde Maximum ve minumum değerler var onları %0 yapın

SMiscellaneous Power bölümünde uyku mıduna alma, hazırda bekletme seçenekleri size kalmış,

Bu şekilde şarj süresi, 2 saat 20 dakikaya kadar çıkıyor, ancak unutmayın ki sonuçta i7 bir makina, bana kimse i serisi düşük enerji harcıyor demesin neresinden tutarsan tut 4 çekirdek:D

o zaman bunu bir sorun olarak ileri sürersem olumsuz yanıt almam daha olası. ben yine de bir şansımı deneyeyim :)
    prize takılı kullanırken bataryasını çıkarıyor musunuz peki?
    ayrıca benim de önceki bilgisayarım 5920g idi rahmetli. aynı yoldan ilerliyoruz demek ki :)

• quote:

quote:

quote:

Klavye
    Şarj süresi

o zaman bunu bir sorun olarak ileri sürersem olumsuz yanıt almam daha olası. ben yine de bir şansımı deneyeyim :)
    prize takılı kullanırken bataryasını çıkarıyor musunuz peki?
    ayrıca benim de önceki bilgisayarım 5920g idi rahmetli. aynı yoldan ilerliyoruz demek ki :)

Bende tam onu yazacaktım ama vaz geçmiştim, pil süresini problem olarak sunmanız için 1 saat den az gitmesi gerek ki pilin ölü olduğunu iddia edebilesiniz!
    Pirizde iken bataryayı çıkarıyorum evet, çünkü pili hem ısıdan öldürmeye başlıyorsunuz hemde üzerinden geçen akımla, bu şekilde 3 yıl kadar kullandığım (rahmetli olmadı bendeki kardeşim kullanıyor sorunsuz) 5920G pili hala ilk günkü gibi 2 saat 45 dakika kadar gidiyordu, ama onun batarya buninkinden ağırdı:) pili bitirmeden kesinlikle şarj etmiyordum...

Hatta bu yöntemle 6 yıl olmak üzere cep telefonumu (nokia model numarasını bile unuttum artık o kadar!) kullanıyorum desem belki inanmazsınız ama hala pili sağlam ve kesinlikle şişme emaresi göstermedi,

artık bir sonraki laptopuda bereber araştırıp alırız :)

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.