Feanorien kardeş teşekkürler cevapların için ama benim netebook ASUS N53JQ-SX087V burda anlatılan ASUS N53JQ-SX208V modeli için bende birde 6gb değilde 4gb ram var bundan dolayı sordum Slot sayısını ve kaç gb ram takılır diye bilgin varmı bu konuda kardeş
(((( Feanorien 1. 4 Slot var bunlardan 3 tanesinde 2 GB ram takılı 1 tanesi boş 2. 16 GB ram takılabilinir / Ancak buna gerçekten ihtiyacınız varmı onu bilmiyorum bu konuda bir şe yazmıştım geçmişi okursanız iyi olur ))))
Kaç slot olduğunu cpuz.exe adlı programla görebilirsin. Sendeki model de 4 slot varsa yüksek ihtimal 16 gb - tabi işletim sistemide önemli kaç bit ve hangi sürüm- destekleyecektir.
işletim sistemi 64 Bit Windows 7 Home Pre. cpuz.exe adlı programla baktığımda 1. ve 3. slotta 2 tane olduğu gözüküyor aldığım vatan bilgisayara sorduğumda satış temsilcisine 2şer olmak üzere 2slot dedi ama yanlış biliyor ozaman cpuz.exe ile baktığımda söylediğim gibi 1. ve 3. slotta 2 tane olduğu gözüküyor teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: CociCoci
işletim sistemi 64 Bit Windows 7 Home Pre. cpuz.exe adlı programla baktığımda 1. ve 3. slotta 2 tane olduğu gözüküyor aldığım vatan bilgisayara sorduğumda satış temsilcisine 2şer olmak üzere 2slot dedi ama yanlış biliyor ozaman cpuz.exe ile baktığımda söylediğim gibi 1. ve 3. slotta 2 tane olduğu gözüküyor teşekkürler.
Satış temsilcisi nasılsa 2x2 4gb demekki bunda olsa olsa 2 slot var nasılsa laptop demiştir, emin ol öyle çok bilgileri yok o temsilcilerin, ben şimdiye kadar 1 kişi gördüm gerçek manada eğitimli ama işin en ilginç tarafı bayandı!
Sanıyorum alttaki 2 slota ramlar takılmış 1 ve 3 olarak görmesinin sebebi odur, üstlerindeki slotlar boş olmalı,
neyse 16 gb destekliyor cihaz rahat ol ama dediğim gibi oyun oynamak için vs için kullanıyorsan cihazı bence ram yükseltme yapman gereksiz, ha benim gibi grafik işleri yapıyorsan ne kadar am o kadar iyi...
Notebook u vatan bilgisayardan almıştım antalya dan alırkende söylemiştim bakın tüm servis işlerini, ilgili bilgiler, yükseltmelerini , vb. tam destek sağlıyorsanız öyle burdan alayım demiştim ozaman evet her desteği veriyoruz demişlerdi tün akşam gittim vatan big. a ram konusunda tam bilgileri yok servis satış temsilcisine , temsilci servis e atıyor topu. kaçtane ram olduğunu açarak öyle görebiliriz anca diyor proğramla olmaz göremeyiz kimse göremez diyor e e e diyoruz açıncada vidalarından açıldığı belli olur garantiden çıkar 2yıl garantili diyorlar. isterseniz biz ram i verelim alıp ankarada ve istanbulda asus un servisi var orda taktırın dedi, ben de oldu burdan alıp orda taktırdıktan sonra orda hem alıp taktırır dedim. saçma saçma konuşuyorlar sinir oldum para sorun değil alırdım ama bilgileri yok birde garantiden çıkabilir değince taktırmadım.
Birde ram ı asus servis te değilde aldığım yerde vatan da taktırsam garantiyi bozarmı açaba?
quote:
Notebook u vatan bilgisayardan almıştım antalya dan alırkende söylemiştim bakın tüm servis işlerini, ilgili bilgiler, yükseltmelerini , vb. tam destek sağlıyorsanız öyle burdan alayım demiştim ozaman evet her desteği veriyoruz demişlerdi tün akşam gittim vatan big. a ram konusunda tam bilgileri yok servis satış temsilcisine , temsilci servis e atıyor topu. kaçtane ram olduğunu açarak öyle görebiliriz anca diyor proğramla olmaz göremeyiz kimse göremez diyor e e e diyoruz açıncada vidalarından açıldığı belli olur garantiden çıkar 2yıl garantili diyorlar. isterseniz biz ram i verelim alıp ankarada ve istanbulda asus un servisi var orda taktırın dedi, ben de oldu burdan alıp orda taktırdıktan sonra orda hem alıp taktırır dedim. saçma saçma konuşuyorlar sinir oldum para sorun değil alırdım ama bilgileri yok birde garantiden çıkabilir değince taktırmadım.
Bir öyle bir böyle konuştuklarını fark etmişsiniz işte:) Aslında bir halt bildikleri yok neyse... Satış yapana kadar her yola varlar, her yola gelince de satış yaparlar:)
Programla gayet güzel ram slotlarını görürsünüz, Zaten ordaki vatandaşlar zar zor liseyi bitirmiş tipler oluyor meraktan değil zorunluluktan oralarda çalışıyorlar, kendilerini geliştirmeye gerek duymuyorlar, gün kurtulsun yeter!
Eğer vatan pc nin asus yetkili servis gibi bir görevi varsa garanti bozulmaz orda işlem yaptırdığınıza dair bir kağıt aldınız mı hiç bir şey diyemezler, Ancak böyle bir durum yoksa yapacak işlem belli, istediğiniz bir yerden ram alabilir asus servisinde taktırırsınız böyle durumda -ram hariç- garanti devam eder, tabi eski ramleri elinizden çıkarmazsanız ilerde isterseniz geri taktırabilirsiniz de, seçim siz kalmış
Kısacası kendi servisinde ram değişimi yaparsanız ram hariç makinanın garantisi devam eder, ram garantiside aldığınız firmaya bağlıdır, ki onların bile 2 yıl ve üstü garantisi oluyor, neticede kanuna göre 50 tl den pahalı herşey 1 yıldan fazla garantili olmak zorunda...
Antalyada asus servisi yokmu?
Ram değiştirmekle garanti bozulmaz. Tabi ram değiştireceğim derken bir yerleri kırmayında :)
Bu arada arkadaşlar elimde bir adet N53JQ var. 1550TL den verebilirim. 2 yıl garantisi devam ediyor.
Aksine antalya da asus servisi yok istanbul da olduğunu söylüyorlar... Gidecek gelecek bayağı zahmetli işte...
quote:
Aksine antalya da asus servisi yok istanbul da olduğunu söylüyorlar... Gidecek gelecek bayağı zahmetli işte...
Niye zahmetli olsun ki. Arayın ups i evinizden alsın, asusa götürsün, sonra da evinize geri getirsin.
evden bile çıkmanıza gerek yok.
s.a beyler
bende asus'un sx208v modeli var yaklaşık 5-6 aydır kullanıyorum.fakat son zamanlarda kendiliğinden kapanmaya başladı.
çok oyun oynayan biriyim ama o kapanmaların bazılarında oyunda oynamıyordum.
sizde böle bi problemle karşılaştınız mı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme