Şimdi Ara

ASUS N53JQ-SX208V (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
0
Favori
20.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Power DVD 9 u silip ilacli 10 yükledim.güncelleme şansımız varmış bilmiyodum. Bu arada i5li bluray li modelin rami 1066mhz bluraysiz olanının 1333 mhz haberiniz olsun.bunu bilsem bluraysizi alırdım kesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: FBcoskunFB

Power DVD 9 u silip ilacli 10 yükledim.güncelleme şansımız varmış bilmiyodum. Bu arada i5li bluray li modelin rami 1066mhz bluraysiz olanının 1333 mhz haberiniz olsun.bunu bilsem bluraysizi alırdım kesin

birşeyi değiştirmezdi 1333 mhz olması çünkü işlemcin maksimum 1066 mhz desteğine sahip. yarın öbür gün bluray daha çok işine yarayabilir...
  • feanorien, tekrar yüklemede problemi sonlandıramadım ama bu sorunu yaşayan arkadaşların tercihlerden görüntü sekmesinden görüntü hareketlendirme seçeneğinden bs player kapatıldıgında aero'yu yeniden etkinleştir sekmesini tıkladıklarında hallolucaktr.ayrıca daha kaliteli bir görüntü alıyorsunuz bluray filmi abimin laptopta izlemiştim o yüzden lorf of the ring filminin bluraylerini alıp tekrar benim asusta izledim fakat bir fark görememiş gibiydim ama bu düzeltmeden sonra renkler daha harika görüntülenmeye başladı...
    feanorien ismini yazması ayrıca zor bakıpta yazıyorum kelime hafızam kötüdür sayılarla aram iyidir:)ama gerçekten özür dilerim yanlış yazdıgım için affına sıgınıyorum...
    ayrıca birşey danışmak isterim.power dvd kullanmamı önerdin.bu asusu almadan önce bence birçok oynatıcı denedim.bsplayer vlc media power dvd gom filan vs.
    ama şu durumda birşey belirtmek istiyorum...
    genelde elimde divx ve bluray filmler bulunuyor öncelikle bunları power dvd ile açabilrmiyim bunu bilmiyorum.biraz kurcalarsam yüksek muhtemel açarım elimde yüklü baya codecte var çünkü.ama altyazı üzerinde oynamalar yapabilrmiyim 2 saniye gecikmeli geldiğinde filan bu gibi arızalarda sorunu düzeltebilrmym power dvd'de.sen sadece dvd mi izliyorsun?biraz bilgi paylaşırmısın????çünkü yüksek kalite her zaman tek hedefim olmuştur eğer gerçekten power dvd daha güzel bir görüntü sergilicekse hiç beklemeden yüklücem...ama altyazı üzernde oynama yapmak benim için biraz önemli işte....

• quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

quote:

Power DVD 9 u silip ilacli 10 yükledim.güncelleme şansımız varmış bilmiyodum. Bu arada i5li bluray li modelin rami 1066mhz bluraysiz olanının 1333 mhz haberiniz olsun.bunu bilsem bluraysizi alırdım kesin

birşeyi değiştirmezdi 1333 mhz olması çünkü işlemcin maksimum 1066 mhz desteğine sahip. yarın öbür gün bluray daha çok işine yarayabilir...

Evet i5 işlemcili makinalarda 1333 mhz ram olması saçma zaten işlemci bu hıza destek vermiyor:)

Yinede blueray'ın o kadar gerekli olduğunu düşünmüyorum, çünkü çoğu insan zaten netten indiriyor blueray filmleri, kaldı ki harici blueray okuyucularda piyasaya çıktılar bile, bende dvd yazıcının bile laptoplardan kalkması gerekir çünkü devamlı kullanıldığını pek düşünmüyorum, en son sanırım makinayı aldığımda kullanmıştım:D Tabi bu benim görüşüm, adam özellikle blueray dvd alıp izlemeyi tercih ediyorsa blueray okuyuculu modeli tercih edebilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: bluehammer

feanorien, tekrar yüklemede problemi sonlandıramadım ama bu sorunu yaşayan arkadaşların tercihlerden görüntü sekmesinden görüntü hareketlendirme seçeneğinden bs player kapatıldıgında aero'yu yeniden etkinleştir sekmesini tıkladıklarında hallolucaktr.ayrıca daha kaliteli bir görüntü alıyorsunuz bluray filmi abimin laptopta izlemiştim o yüzden lorf of the ring filminin bluraylerini alıp tekrar benim asusta izledim fakat bir fark görememiş gibiydim ama bu düzeltmeden sonra renkler daha harika görüntülenmeye başladı...
    feanorien ismini yazması ayrıca zor bakıpta yazıyorum kelime hafızam kötüdür sayılarla aram iyidir:)ama gerçekten özür dilerim yanlış yazdıgım için affına sıgınıyorum...
    ayrıca birşey danışmak isterim.power dvd kullanmamı önerdin.bu asusu almadan önce bence birçok oynatıcı denedim.bsplayer vlc media power dvd gom filan vs.
    genelde elimde divx ve bluray filmler bulunuyor öncelikle bunları power dvd ile açabilrmiyim bunu bilmiyorum.biraz kurcalarsam yüksek muhtemel açarım elimde yüklü baya codecte var çünkü.ama altyazı üzerinde oynamalar yapabilrmiyim 2 saniye gecikmeli geldiğinde filan bu gibi arızalarda sorunu düzeltebilrmym power dvd'de.sen sadece dvd mi izliyorsun?biraz bilgi paylaşırmısın????çünkü yüksek kalite her zaman tek hedefim olmuştur eğer gerçekten power dvd daha güzel bir görüntü sergilicekse hiç beklemeden yüklücem...ama altyazı üzernde oynama yapmak benim için biraz önemli işte....

Bs player büyük ihtimal yeni sürümde sorunu aşmaya çalışacakdır, bekliyelim:)
    Normalde bizim makinanın ekran çözünürlüğü 1080p filmleri doğrudan desteklemiyor, ancak power dvd programı ile izlendiğinde 1080p filmler tam kaliteli olarak izlenebiliyor, bs player 1080p destekli mi bilgim yok, sen lordu birde power dvd ile izle farkı anlayacaksın gerek renkler geek çözünürlük, arkadaştan normal versiyonun full hd sini izledim bu ara extended edition olanı buldum arada fark var:)

Power dvd bir çok video uzantısını destekliyor ancak ben hd ve full hd filmleri power dvd ile izlemeni öneririm, düşük çözünürlük filmler kötü gözükebiliyor, alt yazı konusunda net bilgim yok, doğrusu çok fazla kurcalayamıyorum iş yoğunlupunda dolayı, ama sen kurcalayıp incelerden sonucu görürüz,

son olarak default olarak power dvd 9 yüklü 10a yükseltmeni tavsiye ederim...

• quote:

quote:

feanorien, tekrar yüklemede problemi sonlandıramadım ama bu sorunu yaşayan arkadaşların tercihlerden görüntü sekmesinden görüntü hareketlendirme seçeneğinden bs player kapatıldıgında aero'yu yeniden etkinleştir sekmesini tıkladıklarında hallolucaktr.ayrıca daha kaliteli bir görüntü alıyorsunuz bluray filmi abimin laptopta izlemiştim o yüzden lorf of the ring filminin bluraylerini alıp tekrar benim asusta izledim fakat bir fark görememiş gibiydim ama bu düzeltmeden sonra renkler daha harika görüntülenmeye başladı...

Bs player büyük ihtimal yeni sürümde sorunu aşmaya çalışacakdır, bekliyelim:)
    Normalde bizim makinanın ekran çözünürlüğü 1080p filmleri doğrudan desteklemiyor, ancak power dvd programı ile izlendiğinde 1080p filmler tam kaliteli olarak izlenebiliyor, bs player 1080p destekli mi bilgim yok, sen lordu birde power dvd ile izle farkı anlayacaksın gerek renkler geek çözünürlük, arkadaştan normal versiyonun full hd sini izledim bu ara extended edition olanı buldum arada fark var:)

Power dvd bir çok video uzantısını destekliyor ancak ben hd ve full hd filmleri power dvd ile izlemeni öneririm, düşük çözünürlük filmler kötü gözükebiliyor, alt yazı konusunda net bilgim yok, doğrusu çok fazla kurcalayamıyorum iş yoğunlupunda dolayı, ama sen kurcalayıp incelerden sonucu görürüz,

son olarak default olarak power dvd 9 yüklü 10a yükseltmeni tavsiye ederim...

benim ne demek istediğimi anlamışsın.bundan önce power dvd 7 kullanmıştım ve onunla lost dizilerini izledim.açıkçası bs player bile açmamıştı ama power dvd açtı.fakat açılan renkler görüntüler o kadar kalitesizdiki izlememeyi tercih ettim.ama blurayda aynı sorunu yaşıyacağımı sanmıyorum...
    fakat power dvd aratırken indirmek için bişey farkettim.bu program sadece 30 günlük deneme sürümüyle birlikte geliyor. yani 30 gün sonunda puf!!! program yok ortada.
    bu programın serial number'ını bulmak zorunda kalıyorum.acaba ne yapmalıyım sence.sendeki serial number bendede işe yarayabilrmi???elimdeki eski power dvd aklıma gedi ama win7 uyumlu deil yükleyemiyorum.ondan hiçbir türlü yararlanamıyorum.bi şekilde power dvd çalıştırmalıyım yardım edersen çok sevinirim Feanorien....

• quote:

quote:

aragorn20 +1907
  • Bir süre oyun oynayınca ekran siyah oluyor benim.Ekran üzerinde sadece siyah bir ekran ve sadece (örnek veriyorum) ne kadar kurşunum kaldığı ya da ne kadar canımın kaldığnı gösteren simgeler kalıyor.Ama oyun takılmıyor devam ediyor.Ama görüntü yok. .Star wars force unleashed 2 ve call of duty black ops oynarken oldu.Ki sadece bu iki oyunu oynadım.Sizin başınıza da geldimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkgenesis -- 6 Şubat 2011; 23:16:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

quote:

quote:

aragorn20 +1907

sağol da niye +1907 onu anlamadım

• Arkadaşlar merhaba bende uzun araştırmalar sonucu n53jq-sx208v modelini aldım kafamda casper CNQ2630-8M35P modeli vardı daha öncedende casper kullandığım için kasa konusunda ve performans olarak memnun değildim bu yazdığım casper modelinde sandge brige yani 2.nesil i7 işlemci2.0 dan başlayan ve nvidia gt540 m optimus 2 gb ekrn kartı bu özellikleri dikkata alarak sizde asus n53JQ-sx208v yi tercih etmem sizce iyimi kötü mü olmuş teknik konularda bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim..
  • quote:

benim ne demek istediğimi anlamışsın.bundan önce power dvd 7 kullanmıştım ve onunla lost dizilerini izledim.açıkçası bs player bile açmamıştı ama power dvd açtı.fakat açılan renkler görüntüler o kadar kalitesizdiki izlememeyi tercih ettim.ama blurayda aynı sorunu yaşıyacağımı sanmıyorum...
    fakat power dvd aratırken indirmek için bişey farkettim.bu program sadece 30 günlük deneme sürümüyle birlikte geliyor. yani 30 gün sonunda puf!!! program yok ortada.
    bu programın serial number'ını bulmak zorunda kalıyorum.acaba ne yapmalıyım sence.sendeki serial number bendede işe yarayabilrmi???elimdeki eski power dvd aklıma gedi ama win7 uyumlu deil yükleyemiyorum.ondan hiçbir türlü yararlanamıyorum.bi şekilde power dvd çalıştırmalıyım yardım edersen çok sevinirim Feanorien....

İnternette biraz araştırma yaparsan bulabilirsin ancak burdan yardımcı olmam zor çünkü donanımhaberin doğasına aykırı:)

Google amcaya bir danış bence:) bu arada dediğim gibi, belli bir çözünürlükten düşük filmler power dvd de kötü gözükebilir çünkü power dvd görüntüleri netleştirmek konusunda baya bir bonkör:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feanorien -- 18 Şubat 2011; 9:51:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkgenesis

Bir süre oyun oynayınca ekran siyah oluyor benim.Ekran üzerinde sadece siyah bir ekran ve sadece (örnek veriyorum) ne kadar kurşunum kaldığı ya da ne kadar canımın kaldığnı gösteren simgeler kalıyor.Ama oyun takılmıyor devam ediyor.Ama görüntü yok. .Star wars force unleashed 2 ve call of duty black ops oynarken oldu.Ki sadece bu iki oyunu oynadım.Sizin başınıza da geldimi?

Başıma gelmedi ama 2 ihtimal var,
    1. oyunlarda sorun var,
    2. ekran kartına bağlı sıkıntılar (driver olabilir direktx olabilir)

Ekran kartı driverini güncellemenizi tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: NiRVaNaaa

Arkadaşlar merhaba bende uzun araştırmalar sonucu n53jq-sx208v modelini aldım kafamda casper CNQ2630-8M35P modeli vardı daha öncedende casper kullandığım için kasa konusunda ve performans olarak memnun değildim bu yazdığım casper modelinde sandge brige yani 2.nesil i7 işlemci2.0 dan başlayan ve nvidia gt540 m optimus 2 gb ekrn kartı bu özellikleri dikkata alarak sizde asus n53JQ-sx208v yi tercih etmem sizce iyimi kötü mü olmuş teknik konularda bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim..

Öncelikle marka karşılaşmasında ben casperi koymuyorum bile,
    Asus kesinlikle daha iyi bir marka,
    ayrıca i7 işlemcilerde optimus çalışmıyor marka kandırması işte!
    Son olarak 1 gb ile 2 gb kartlar arasında öyle aman aman bir fark yok,

Kısacası iyi yapmışsın...

• kardeş asus ta 640 gb olarak yazıyor hard disck benim d de 425 gb c sürücündede 150 gb 575 gb yapıyor toplam ee 640 gb nerde anlayamadım aynımı sizdede
  • quote:

kardeş asus ta 640 gb olarak yazıyor hard disck benim d de 425 gb c sürücündede 150 gb 575 gb yapıyor toplam ee 640 gb nerde anlayamadım aynımı sizdede

Disk yönetimine baktığımızda:

21.49 gb Sistem imajı için ayrılmış,

149,04 gb C disk için ayrılmış
    425,64 gb D disk için ayrılmış

Toplam 596,17 gb disk yapar,

Birde sanırım driverlar için ayrılan bir alan olması gerekiyordu, ama bende gözükmüyor acaba uçurdum mu yoksa hiç mi yoktu hatırlamıyorum:) ama olsa bile 2 gb ı geçmemesi lazım,

Bu alandan geriye kalan kısmıda disk kendisi için bir tampon olarak kullanıyor, zaten tam 640 olduğunu düşünmüyorum, diski korumak için diskin boyutuna göre belirli bir alanı veri yazılmaz bölge olarak üreticiler ayırıyor.

Kısacası merak etmeyin disk 640 gb ama kulanılabilinir alan 575 gb :)

• arkadaşlar venimde iki sorum var..

ilk olarak laptopun ekranını kapatım tekrar açtığında direk windostan başlamasını istiyorum uyku modu gibi fakat olmuyor...karşıma express gat diye birşey cıkıyor..bunu nasıl yaparım...ikinci olarak normal pildeyken saving modda fakata prize taktığım farlı bir modda kullanmak istiyorum...programından yapmaya çalıştım yapamadım bilen varsa sevinrim
  • quote:

Orijinalden alıntı: elkun

arkadaşlar venimde iki sorum var..

ilk olarak laptopun ekranını kapatım tekrar açtığında direk windostan başlamasını istiyorum uyku modu gibi fakat olmuyor...karşıma express gat diye birşey cıkıyor..bunu nasıl yaparım...ikinci olarak normal pildeyken saving modda fakata prize taktığım farlı bir modda kullanmak istiyorum...programından yapmaya çalıştım yapamadım bilen varsa sevinrim

Normal olarak ekranı kapadığınızda bekleme moduna alması lazım, express gate dediğin asus bulut sistemi, 10 sn de pc deki temel şeyleri başlatan uygulama, acaba en üst soldaki tuşa basarak mı açmaya çalışıyorsunuz makinayı? öyle ise express gate'in açılması gayet normal, en üst sağdaki tuştan başlatınız,

Pil ve kablo modları ile alakalı daha evvel bir şeyler yazdım onu okursanız yardımcı olacaktır, ancak en baştan şunu söyleyeyim, pilde yada kabloda hangi modda iken kapatırsanız bir sonraki açılışta o modda başlayacaktır,

Pil ve kablo yapılandırması için detaylı bilgi sanırım 1 veya 2 sayfa önce tarafımdan anlatıldı,

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Feanorien

quote:

Orijinalden alıntı: elkun

arkadaşlar venimde iki sorum var..

Normal olarak ekranı kapadığınızda bekleme moduna alması lazım, express gate dediğin asus bulut sistemi, 10 sn de pc deki temel şeyleri başlatan uygulama, acaba en üst soldaki tuşa basarak mı açmaya çalışıyorsunuz makinayı? öyle ise express gate'in açılması gayet normal, en üst sağdaki tuştan başlatınız,

Pil ve kablo modları ile alakalı daha evvel bir şeyler yazdım onu okursanız yardımcı olacaktır, ancak en baştan şunu söyleyeyim, pilde yada kabloda hangi modda iken kapatırsanız bir sonraki açılışta o modda başlayacaktır,

Pil ve kablo yapılandırması için detaylı bilgi sanırım 1 veya 2 sayfa önce tarafımdan anlatıldı,

Kolay gelsin

hocam öncelikle sağolasın...sayfaları okudum ama gözmden kaçmış kusura bakma...şu uyku modunda dedğin gibi yanlış tuşa basıyormuşum ...peki hocam bana asus live update tarzında uygun güncellemeleri doğru şekilde göstrebilecek program var mı?

• quote:

kardeş asus ta 640 gb olarak yazıyor hard disck benim d de 425 gb c sürücündede 150 gb 575 gb yapıyor toplam ee 640 gb nerde anlayamadım aynımı sizdede

640 gb lik bir hdd yi asla 640 gb olarak göremezsiniz bu normaldir 1024Kbyte=1Gb olmasndan kaynaklanan bi durum. bendede 500 gb harici hdd var ama 470 gb civarında bir kullanım sunuyor yani sizdeki durum gayet normal
  • arkadaşlar benim ekran hakkında sorunum var aslında sorun mu tam olarak bilmiyorum..şöleki pikseller arasındaki hafif boşluk varmış gibi görünüyor mu...karıncalanma fln değil..sanki pikseller hafiften belli oluyor gibi..sizde de var mı yoksa bu bir problem fln mı...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.