Şimdi Ara

ASUS N53JQ-SX208V (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
0
Favori
20.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hayalci79

Cevap için teşekkür ederim. Bu bilgisayarın bir de SX226V modeli var, Vatan'da 1977 lira. 6 yerine 4 gb ram var, hard diski 7200 rpm. Başka da bir far göremedim.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n53jq-sx087v-n53jq-core-i7-740qm--1.73ghz-4gb--640gb-15.6-dvdrw-1024mb-gt425m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=51145

640 gb değilde 500 gb olması lazımdı bunun ama bir hata var sanırım çünkü asus bu seri için 7200 prm 500 gb veya 320 gb olarak üretim yapıyordu.

Yinede bence diskden daha ziyade diğer şeylere bakmanız:) İlerde Solid Stade e yükseltirsek o zaman laptop şaha kalkar diye düşünüyorum...

Bu arada ben 1804 lira verdim alacak arkadaşlar kampanyaları takip etseler iyi olur diye düşünüyorum:)

• Bu model de iyi bence:

Bimeks'te 1686 lira.

İşlemci Üreticisi
    Intel®
    İşlemci Modeli
    Core™ i5
    İşlemci Numarası
    460M
    İşlemci Hızı
    2,53 GHz
    İşlemci Hızı-Hızlandırılmış
    Turbo Boost Teknolojisi ile maximum 2.80 GHz
    Bellek
    4 GB
    Disk Kapasitesi
    500 GB 7200 rpm
    Ekran Boyutu
    15,6"
    Ekran Kartı Belleği
    2 GB
    Ekran Çözünürlüğü
    1366 x 768 px
    Ekran Kartı
    NV GT425M
    İşletim Sistemi
    Windows 7 Home Premium
    Ağırlık
    2,71 kg
    Ön Bellek (L2 Cache)
    3 MB
    Ekran Kartı Türü
    Paylaşımsız
    Bellek Türleri
    DDR3
    Max. Bellek Desteği
    8 GB
    Optik Medya
    DVD±RW
    3G Modem
    Hayır/Yok
    Klavye
    Türkçe Q
    Kablosuz Ağ Tipi
    802.11b, 802.11g
    SIM Kart Yuvası
    Hayır/Yok
    Kamera
    Evet/Var
    Pil Süresi
    1 - 4 saat
    Pil Hücre Sayısı
    6
    Garanti Süresi:
    24 Ay

http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/115211/asus-n53jl-sx022v.aspx#

• quote:

Bu model de iyi bence:

Bimeks'te 1686 lira.

İşlemci Üreticisi
    Intel®
    İşlemci Modeli
    Core™ i5
    İşlemci Numarası
    460M
    İşlemci Hızı
    2,53 GHz
    İşlemci Hızı-Hızlandırılmış
    Turbo Boost Teknolojisi ile maximum 2.80 GHz
    Bellek
    4 GB
    Disk Kapasitesi
    500 GB 7200 rpm
    Ekran Boyutu
    15,6"
    Ekran Kartı Belleği
    2 GB
    Ekran Çözünürlüğü
    1366 x 768 px
    Ekran Kartı
    NV GT425M
    İşletim Sistemi
    Windows 7 Home Premium
    Ağırlık
    2,71 kg
    Ön Bellek (L2 Cache)
    3 MB
    Ekran Kartı Türü
    Paylaşımsız
    Bellek Türleri
    DDR3
    Max. Bellek Desteği
    8 GB
    Optik Medya
    DVD±RW
    3G Modem
    Hayır/Yok
    Klavye
    Türkçe Q
    Kablosuz Ağ Tipi
    802.11b, 802.11g
    SIM Kart Yuvası
    Hayır/Yok
    Kamera
    Evet/Var
    Pil Süresi
    1 - 4 saat
    Pil Hücre Sayısı
    6
    Garanti Süresi:
    24 Ay

http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/115211/asus-n53jl-sx022v.aspx#

Cihaza ait modeller yaygınlaşmaya başlamış türkiyede sanıyorum...
    Daha evel belirttiğim gibi 500 gb ve 7200 prm disk var bu cihazda.
    + yönlerinden dem vurmuştum.
    Ekran kartında bir hata var sanırım 2 gb yazılmış
    NV gt 425 m 1 gb dır! Ben mi yanılıyorum?
    Ama 2 gb ise gerçekden fiyat iyi denebilir...

• Ekran kartı başka sitelerde de 2 gb olarak geçiyor.
  • quote:

Ekran kartı başka sitelerde de 2 gb olarak geçiyor.

Çok enteresan asus sitesinde bile 2 gb geçiyor ama nvidianın bu kartı 1 gb diye biliyorum ve sitesinde de 1 gb olduğunu görüyoruz. Şu an bende bu kartı kulalnıyorum 1 gb biliyorum...

Yoksa bize 1 diye 2 gb kart mı verdiler:p

Gerçi seri farkı vardır nihayetinde kimse serinin tam uzantısını yazmıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanorien

quote:

Ekran kartı başka sitelerde de 2 gb olarak geçiyor.

Çok enteresan asus sitesinde bile 2 gb geçiyor ama nvidianın bu kartı 1 gb diye biliyorum ve sitesinde de 1 gb olduğunu görüyoruz. Şu an bende bu kartı kulalnıyorum 1 gb biliyorum...

Yoksa bize 1 diye 2 gb kart mı verdiler:p

Gerçi seri farkı vardır nihayetinde kimse serinin tam uzantısını yazmıyor...

ekran kartı 2gb
  • Arkadaşlar,

Ben de Asus N53JQ-Sx208V almaya karar verdim. Epey bir araştırma yaptım.
    Makinayı kullanan arkadaşların paylaştıkları bilgilere teşekkür ediyorum.
    Ben de 1-2 bilgi eklemek isterim.
    Core i7 a yatırım yapmak şart çünkü teknolojik olarak çok çok üstün. Konuşmaya gerek yok.
    Ram 4 veya 6 GB fazla fazla yeterli 1333 mhz olması yeter.
    HDD 500 veya 640 ta fazla, ama 7200rpm olsa iyi olur. Ancak ben 5400 ile de işimi görürüm.
    Pil ömrünü tartışamak yersiz. (core i 7 makina, harici ekran kartı, 15,6" ekran + uzun ömürlü pil pek olmaz bir arada. Mantıksız. Pil ömrü önemli ise,
    o zaman küçük bir ekran, onboard ekran kartı olan bir makine almamız doğru olacaktır.)
    Isınma Problemi: Bütün laptopların kronik sorunudur, doğaları gereği bu sorun olmalıdır.(Hele birde bu kadar işlemci, ekran kart vs varken)
    Arkadaşlar makineyi en son çıkan oyunlarda deniyorlar ki laptoplar için fazla zorlama demek bu, yine de çatır çatır oynuyorlar.
    Yani bence "ısınma problemi" kayda değer bir problem değil bu makine için. Fanları ve genel olarak cihazı temiz tutmak, ara sıra toz temizlemek
    gerekir. Makinenin altına soğutucu fan konursa da çok iyi olur ama o zaman makinenin fanlarını daha sık temizlemek gerekir.
    Ekran Kalitesi: Arkadaşların yaptıkları yorumlara bakılırsa bu da "göreceli" bir kavram. Ben showroom da gördüm, çok parlaktı, renkler canlıydı.
    O anda sağındaki solunda cihazlar ile mukayese ettim ama çok ciddi bir fark göremedim. Yani yapacak bir şey yok. Ekranı işimi görür.

Bir de bu makine ile bir 120hz monitör ve Nvidia 3d vision gözlük alırsanız (zurnanın zırt dediği yer burası) 3D oyun ve film keyfi yaşarsınız.

http://www.vatanbilgisayar.com/acer-gd245hq+gozluk-23.6-gd245hq-3d-(3-boyutlu)-lcd-monitor-+-nvidia-geforce-3d-vision-gozluk/productdetails.aspx?I_ID=43927

Sonuç itibarıyla, en hesaplı yerden bu makineyi almak uzun vadeli bir yatırım olacaktır.
    Biraz daha masa üstü tadında kullananlar için uygun ama istediği yere götürüp kullanabilir.
    NVIDIA CUDA ile filmleri yüksek kaliteli seyrebilir. Oyunlardan yüksek performans alabilirsiniz.
    Hele birde 3D olayına girerseniz tadından yenmez.

Saygılar.

• @CanOwaR
    hayırlı olsun olsun öncelik ile.

Ek yorumların için teşekkür ederiz. verdiğin bağlantıyı inceledim vay ki vay dedim:)
    Grafik işlerim için ek bir ekran bakınıyordum ve + film izlemek için tabi:)
    Bu ekranı yerinde gördükden sonra karar veririm, fiyat tabiki biraz yüksek göründü ama 3d farkı ortada.

Isınma problemine şöyle bir değinecek olursak, fan çıkışından 90 derece bile sıcaklık gelirse gelsin eğer makina üzerinde ciddi bir ısınma yok ise ortada bir ısınma yok demekdir ki bu makinanın öyle el yakan tarzda bir ısınması olduğunu öyle 1-2 cm lik fan üstü bölgelerde ciddi ısınmalar olduğunu GÖRMEDİM! Demekki soğutma işinin üstesinden gelmiş asus bu makinada!

Kısacası MAKİNA ISINMIYOR!

Ekran için birisi keşke daha aydınlık olsa demiş, yahu ben en düşük parlaklıkda kullanıyorum ki çok aydınlık!
    İnsan ister istemez soruyor bizim aldığımız cihazda mı sorun yok yoksa insanlar mı sorunlu:)

• quote:

Orijinalden alıntı: G-UNITSOLDIER

bende yeni aldım,, ama benim ki ASUS SX 226V.... SX 208V ile aradaki fark nedir acaba???

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031408&CS_Category=_SBA_63_1662_444_2523&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

Hayırlı olsun. Sizin aldığınız modelin rami 4 gb, hard diski 500 gb. 208V'nin rami 6 gb, hard diski 640 gb.

• quote:

bende yeni aldım,, ama benim ki ASUS SX 226V.... SX 208V ile aradaki fark nedir acaba???

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031408&CS_Category=_SBA_63_1662_444_2523&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

Sanıyorum blueray var sendeki makinada bizde yok gerekde yok:D
    sende 4 bizde 6 gb ram var,
    işlemci numaraları aynı ama sitede senin işlemci 1.6 gözüküyor bizdekinde 1.73 den başlıyor
    Sende 500 gb disk var bizde 640

Farklar bunlar gözüküyor:)
    Fiyat olarak makul derecede

• Teşekkürler Feanorien;

Bugün Vatan da %25 indirim varmış, hiç ilgilenemedim, vaktim olmadı, daha kavuşamadım makineye. Yaa sabırrr...

1. Olayım: 3D olayı çok ilgimi çekiyor. Ben gireceğim bu işe. Monitor+gözlük senin de dediğin gibi çok pahallı.... çok canımı sıkıyor ama esas eğlence orada...
    Yaa düşünsene CoD te havada uçuşan mermiler falan :) F.E.A.R 'ı slowmotion 3D düşünemiyorum. Bir de oyunlarda gelecek 3D de zaten..altyapıyı hazırlayalım.

2. Olayım: Zaten film olayı ayrı bir zevk. Streoskopik filmleri indiriyormuş arkadaşlar, bu gözlükle yani bu sistemle uyumlu olduğunu düşünüyoruz.

Isınma problemi için açıklamalarına teşekkür ederim. Dediğin gibi Asus tedbirini almıştır, bizim için çok daha iyi bir puan.

Eee, o zaman sorun yok. i7 işlemci, 1333mhz Ram, 1600mhz ekran kartı, 7200rpm HDD süper sistem.

Sorum şu olacak sana, 64bit işletim sistemi ile ilgili uyumsuzluk sorunları yaşıyormusun?
    Oyunlarda yaşarsın herhalde en çok. Var mı öyle bir gözlemin?
    Ayrıca sistemin 32bite göre daha yavaş çalıştığını düşünüyormusun? Yani bu makineye 32bit sistem atsak performansımız artar mı?

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: CanOwaR

Teşekkürler Feanorien;

Bugün Vatan da %25 indirim varmış, hiç ilgilenemedim, vaktim olmadı, daha kavuşamadım makineye. Yaa sabırrr...

1. Olayım: 3D olayı çok ilgimi çekiyor. Ben gireceğim bu işe. Monitor+gözlük senin de dediğin gibi çok pahallı.... çok canımı sıkıyor ama esas eğlence orada...
    Yaa düşünsene CoD te havada uçuşan mermiler falan :) F.E.A.R 'ı slowmotion 3D düşünemiyorum. Bir de oyunlarda gelecek 3D de zaten..altyapıyı hazırlayalım.

2. Olayım: Zaten film olayı ayrı bir zevk. Streoskopik filmleri indiriyormuş arkadaşlar, bu gözlükle yani bu sistemle uyumlu olduğunu düşünüyoruz.

Isınma problemi için açıklamalarına teşekkür ederim. Dediğin gibi Asus tedbirini almıştır, bizim için çok daha iyi bir puan.

Eee, o zaman sorun yok. i7 işlemci, 1333mhz Ram, 1600mhz ekran kartı, 7200rpm HDD süper sistem.

Sorum şu olacak sana, 64bit işletim sistemi ile ilgili uyumsuzluk sorunları yaşıyormusun?
    Oyunlarda yaşarsın herhalde en çok. Var mı öyle bir gözlemin?
    Ayrıca sistemin 32bite göre daha yavaş çalıştığını düşünüyormusun? Yani bu makineye 32bit sistem atsak performansımız artar mı?

Saygılar.

Tekrar makine indirime girecekdir. O zaman kaçırma derim. 1800-2000 bandında olursa muhakkak al piyasada 2300-2400 arası çünkü.
    Evet şu 3D olayına bir el atmam lazım benimde:D
    Bu aralar öyle bir proje gelirse ülkemizin ilk 3D web sitesini falan yapmayı planlıyorum:D

64 bit sistemde şu anda program sorunu yaşamadım. Ancak bazı oyun ve programlarda sorun "olabiliyormuş" ben görmedim.

Yanlıca makina başlangıçta windows Register Server çalışmayı durdurdu diye hata verdi / veriyordu. Sorunu çözdüm aslında ama yüklediğim bir program -baya uğraştım orjinalliği bozulmasın diye 'anladın sen onu'- kayıt defterinde biraz kurcalamamdan dolayı sıkıntı verince format atmayı planlıyordum ancak yeni bir kullanıcı hesabı açarak durumu düzelttim bu seferde yine aynı hatayı verdi. Ama bu defa halledemedim. Sorunun çözümünü kayıt defterini temizleme olarak göstermişlerdi ama 2. defa iş görmedi. Başka bir yöntem buldum pc yönetiminden bu seferde 64 bit sistemde bu seçeneği uygulayamazsınız tarzı bir uyarı aldım:)

Neyse sorun 64 bitde yada makinada değil. Windowsda, orasını biliyorum zaten kulandığım bir özellikde değil şu register server mevzu.
    Ayrıca şu anda o program orjinal orjinal çalışıyor 'anladın onu'.

///Ayrıca sistemin 32bite göre daha yavaş çalıştığını düşünüyormusun? Yani bu makineye 32bit sistem atsak performansımız artar mı?

Aslında burda enteresan bir durum söz konusu şöyle anlatayım:
    Normalde 32 bit işletim sistemi ve 64 bit işlemcisi olan bir pc işlemcisi bir veriyi önce 64 bit olarak işler sonra onu 32 bit e çevirir.
    Yani daha yavaş olmasını beklersiniz hali ile, ama gerçekde durum tam olarak bu değil. 32 bit daha küçük bir allogoritma olduğundan işlemler biraz daha hızlı! Ancak bu 32 bit program vs için geçerli.

Geçelim 64 bit işletim sistemi ve 64 bit işlemcili makinaya: Eğer çalıştırılan program 32 bit ise alınan performans takriben 1. pc deki kadardır. Ama 64 bit ise çalışılan program işte o zaman tadından yenmez!

Benim tavsiyem 32 bit e geçmeye gerk yok. Çok sıkarsa 2. bir işletim sistemi kurun makinaya oda 32 bit olsun.
    Üreticiler 64 bit sürümler çıkardıkça -ki bu yükselen trend- sorunlar 'varsa eğer' kalkacakdır.
    Hoş İnternet Exploler gibi bir gerizekalı program -ben opera kullanır ve tavsiye ederim- 64 bitte çoğu zaman çakılıyor ve sanki daha yavaş gerçi 32 bir sürüm sanki hızlıymış gibi konuşuyorum bill amca görse aferin bizi övdün der:)

Uzun uzun yazdım ama benim gördüğüm bunlar. Oyunlarda sorun yaşarsanız çoğu zaman uyumluluk modu ile çözüme kavuşuyor bunuda belirtmeden geçmemeyim:D

• quote:

quote:

işlemci numaraları aynı ama sitede senin işlemci 1.6 gözüküyor bizdekinde 1.73 den başlıyor

1-2 sene sonra blu-ray a gerek yok mu görürsün hacı!!!bluray hakkında bilgi sahibi değilsin bence.

740QM işlemcinin standart çalışma hız aralıkları 1.73-2.93 ghz. teknosada yanlış yazılmış !! 1.6 die bişey yok!!

6gb ramin hiçbir avantajı yok ,, ram fazla olunca hiçbir şey olmuyor merak etme.. bende 6 gb olsaydı 2 gb tını hediye ederdim sana 8gb ın olurdu !!

• quote:

quote:

quote:

1-2 sene sonra blu-ray a gerek yok mu görürsün hacı!!!bluray hakkında bilgi sahibi değilsin bence.

740QM işlemcinin standart çalışma hız aralıkları 1.73-2.93 ghz. teknosada yanlış yazılmış !! 1.6 die bişey yok!!

6gb ramin hiçbir avantajı yok ,, ram fazla olunca hiçbir şey olmuyor merak etme.. bende 6 gb olsaydı 2 gb tını hediye ederdim sana 8gb ın olurdu !!

Ram dışındakilere katılıyorum, ram kısmına kısmen katılmıyorum, bilgisayarı ne için kullandığına bağlı olarak ram fazla olabilir yada yeterli gelmeyebilir, 3d modelleme falan yapıyorsa değil 8gb ram 88 gb ram bile yetmeyebilir duruma göre, yada photoshop la çalşıyordur mesela aynı aynda bir çok projeyi açıyordur, diğer taraftar 3d studio max ile render yapıyordur, o zaman yetmez mesela...

Ama medal of honor falan veya crysis oynuyorsa, web de geziniyorsa, msn de sohbet ediyorsa, film izliyorsa, müzük dinliyorsa tabiki fazla bile gelir ram...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

quote:

quote:

quote:

Ram dışındakilere katılıyorum, ram kısmına kısmen katılmıyorum, bilgisayarı ne için kullandığına bağlı olarak ram fazla olabilir yada yeterli gelmeyebilir, 3d modelleme falan yapıyorsa değil 8gb ram 88 gb ram bile yetmeyebilir duruma göre, yada photoshop la çalşıyordur mesela aynı aynda bir çok projeyi açıyordur, diğer taraftar 3d studio max ile render yapıyordur, o zaman yetmez mesela...

Ama medal of honor falan veya crysis oynuyorsa, web de geziniyorsa, msn de sohbet ediyorsa, film izliyorsa, müzük dinliyorsa tabiki fazla bile gelir ram...

evet modelleme işine girersek yetmeyebilir ama diğer türlü kullanımlarda gereğinden fazla ram in faydası olmadığını düşünüorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

quote:

quote:

quote:

evet modelleme işine girersek yetmeyebilir ama diğer türlü kullanımlarda gereğinden fazla ram in faydası olmadığını düşünüorum

@G-UNITSOLDIER
    Dahili Blueray sürücüye bence gerek yok zaten blueray filmler aldığım yok (ben kendime göre yorumluyorum sonra yanlış anlaşılmasın)
    Çok lazım olursa harici blueray sürücü vardır yoksada ilerde zaten çıkacaktır. O zamana kadar forewer internet:D anladın sen onu, Blueray film alacağıma gider kendime ram alırım:D:D

Mixenon ram olayına zaten girmiş benim açıklamama gerek yok

Evet işlemci numarasını yada çalışma derecelerini yanlış yazdıklarını tahmin etmiştim...

6 gb ramin bana avantajı büyük ben web ve grafik tasarım yapıyorum

son 2-3 senedir 4 gb dan aşağı ram kullanmadım attan inip eşeğe binecek değilim:)

Hacı 6 gb yok ama bana haricen 2x4 gb kit hediye edebilirsin yılbaşı hediyesi kabul ederim çok sevaba girersin lütfen dual olsunlar:D

Ortalama olarak 10 photoshop belgesi 2 illustatör belgesi yanında word belgeleri dreamweaver, ftp programları vs vs açık oluyor bende:)

Bu arada blueray hakkında bilgim en az senin kadar vadır:)
    Nasıl HD olayını egale ettiğinide gördüm duydum ve yaşadım:D

• http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/115023/asus-n53jl-sz030v.aspx

adresteki ürünü bende alacağım ama bimeks hakkında çekincelerim var? daha önce burdan laptop alanlar var mı?

kullanılmış laptop falan gönderdiler şeklinde yorumlar okudum. kısacası bimeks büyük bir mağazalar zinciri ama mağazadan alma şansım yok. internetten almamı tavsiye eder misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jack_f

http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/115023/asus-n53jl-sz030v.aspx

adresteki ürünü bende alacağım ama bimeks hakkında çekincelerim var? daha önce burdan laptop alanlar var mı?

kullanılmış laptop falan gönderdiler şeklinde yorumlar okudum. kısacası bimeks büyük bir mağazalar zinciri ama mağazadan alma şansım yok. internetten almamı tavsiye eder misiniz?

İyi bir seçim,
    Bimeksten laptop almadım ama aldığım her şey iyi çıktı:D

Kullanılmış laptop göndermeleri zor hele böyle piyasaya yeni çıkanı zor, hoş kutusundan bile kulanılıp kullanılmadığını anlamanız mümkün...

internetten almanızda sıkıntı çıkmayacaktır.

Bu cihaz program kullananlardan ziyade oyuncular için tasarlanmışa benziyor.

iyi bir cihaz

• bende 1 hafta önce bu cihazı vatan dan 1993 tl ye aldım 4gb lisini buna pes 2011 yüklesem kasılma olur mu aldığım gibi yüklemek istemedim..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.