Şimdi Ara

ASUS N53JQ-SX208V (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
250
Cevap
0
Favori
20.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Badr Hari

Kardeşim valla merakla bekliyorum seni gözünü seveyim OBJEKTİF ve çabuk ol. Ben 91v istiodum oda hiç biyerde yok, haberi olan varmı 91v üretimimi durdu acaba? yani anlıcağın bi laptop almam lazım bende sx208vyi inceliyorum sizlerden. Yarınki yorumlarına göre alıcam haberin olsun.
    Diğer arkadaşlarda yardımcı olursa çok iyi olur.
    Bu arada fiyatı 2400 küsür ama sen kaça aldın?

Ben bu notebook aldım 1 gün sonra geri verdim. Genel olarak çok güzel kaliteli bir laptop, sadece ekran kalitesini beğenmedim. 2400 fazla fiyat, kampanya ile 1800 lere düşmüştü, o fiyat aralığı için çok iyi ama 2400 den aşağı alınamıyorsa şimdi başka modellere de bakabilirsin...
  • Ben ASUS dan başka marka almak istemiyorum. 4 sene ASUS kullandım. 91v modelini istiyodum ama oda stoklarda yok. Bu arada bilen varmı, bu ürün üretiliyomu hala ? Bence 91v çok çok ideal bi model ve bu modele en yakın 208v bence. Parası önemli değil ama, şu ekran olayını anlamadım. 91v ile aynı özelliklere sahip. Bunu biraz daha irdeleseniz sevinirim, şimdiden sağolun...
  • Bilgisayarı bende kullanmaya başladım ancak henüz oyun falan yükleyemediğimden ekran kartı ve hız konusunda bir yorum yapmak yanıltıcı olabilir. Ama gerek görüntü gerekse tasarım kalitesi bana göre gayet iyi. Özellikle 1800 liraya düşerse tekrar alınmasını tavsiye ederim.
  • quote:

Ben ASUS dan başka marka almak istemiyorum. 4 sene ASUS kullandım. 91v modelini istiyodum ama oda stoklarda yok. Bu arada bilen varmı, bu ürün üretiliyomu hala ? Bence 91v çok çok ideal bi model ve bu modele en yakın 208v bence. Parası önemli değil ama, şu ekran olayını anlamadım. 91v ile aynı özelliklere sahip. Bunu biraz daha irdeleseniz sevinirim, şimdiden sağolun...

Ekran olayına takılma, bu kişiye göre değişmekle birlikte artık hiç bir standart notebook ta kaliteli lcd ekran kullanmıyorlar, led lerin çıkmasıyla beraber led ekran kullanılıyor ve çok kalitesiz eski bir notebookla karşılaştıracak olursanız bu farkı fark edersiniz.
    91v modeli ile N53JQ modelinde aynı ekran var...

Benim durum şundan kaynaklandı, eski bozulan bilgisayarım Toshiba A100-847 den daha kötü bir ekranı var, N53j nin görüş açısı ve çözünürlük pixel kalitesi olarak. Ekran kartından falan bahsetmiyorum, pixeller arası aralıktan bahsediyorum.

Sonuç olarak, standart bir ekranı var, sizi ekran rahatsız etmiyorsa hiç bir sorun yok, ben takıntılıyım birazda ondan...

N53j kaliteli bir laptop kasa kalitesi vs.vs. tavsiye ederim herkese, benim kuzenede alıcaz bende bakınıyorum N61 bulamazsak N53j alıcaz heralde...

• Bu ekran olayından kastın düşük kalitemi yoksa düşük özellik mi? Şunu demeye çalışıyorum, bu durum gelecekte bi sorun oluşturacak tarzdamı?
    Bide 2400 lira ya başka model bakmamı tavsiye edenler varsa söylesin ama, 3000 tl param varsa Toshiba 2500 tl varsa (şu an olduğu gibi) ASUS almayı tercih ederim. Yorumlara devam !!!
    Ama N61 modelin akıbetini hala bilen yoık sanırım ....
  • bu modelin tam incelemesini bekliyoruz bir arkadaş gerçekten yerlere vurmuş o kadar kötüyse almanın anlamı yok birde i5 li modelinden farkları neler
    http://www.hepsiburada.com/Liste/asus-n53jf-sx210v-intel-core-i5-460m-253ghz-4gb-500gb-156-tasinabilir-bilgisayar/ProductDetails.aspx?productId=bd760269&categoryId=98#Gorseller yani o farka parasal olarak değermi

birde en ucuz fiyatı nerde kampanyasız çünkü ocak ilk haftası alacam
    http://www.hepsiburada.com/Liste/asus-n53jq-sx208v-intel-core-i7-740qm-173ghz-6gb-640gb-156-tasinabilir-bilgisayar/ProductDetails.aspx?productId=bd760300&categoryId=98

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi help21 -- 17 Aralık 2010; 17:25:59 >

• quote:

Kardeşim valla merakla bekliyorum seni gözünü seveyim OBJEKTİF ve çabuk ol. Ben 91v istiodum oda hiç biyerde yok, haberi olan varmı 91v üretimimi durdu acaba? yani anlıcağın bi laptop almam lazım bende sx208vyi inceliyorum sizlerden. Yarınki yorumlarına göre alıcam haberin olsun.
    Diğer arkadaşlarda yardımcı olursa çok iyi olur.
    Bu arada fiyatı 2400 küsür ama sen kaça aldın?

Genel yorumları yazdım icab ederse yorumları genişletirim. Ben elektroworld den kampanyalı olarak 1804 liraya almıştım. Şu an o fiyat 2000 den fazladır zaten internetten satış yapılan sitelerde bile şu anki fiyat 2300 tl civarı (ayrıca 5 yıl sigorta yaptırdım 400 tl civarına) (5 yıl kullanacakmısın diye soracaklara "benden sonra kardeşime bırakmayı planlıyorum ama 3 sene bende olacak:) ayrıca cihazlar havadaki oksitlenmeden bile zamanla bozulabilmekde işi garantiya alalım dimi )

• quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

quote:

Ben ASUS dan başka marka almak istemiyorum. 4 sene ASUS kullandım. 91v modelini istiyodum ama oda stoklarda yok. Bu arada bilen varmı, bu ürün üretiliyomu hala ? Bence 91v çok çok ideal bi model ve bu modele en yakın 208v bence. Parası önemli değil ama, şu ekran olayını anlamadım. 91v ile aynı özelliklere sahip. Bunu biraz daha irdeleseniz sevinirim, şimdiden sağolun...

Ekran olayına takılma, bu kişiye göre değişmekle birlikte artık hiç bir standart notebook ta kaliteli lcd ekran kullanmıyorlar, led lerin çıkmasıyla beraber led ekran kullanılıyor ve çok kalitesiz eski bir notebookla karşılaştıracak olursanız bu farkı fark edersiniz.
    91v modeli ile N53JQ modelinde aynı ekran var...

Benim durum şundan kaynaklandı, eski bozulan bilgisayarım Toshiba A100-847 den daha kötü bir ekranı var, N53j nin görüş açısı ve çözünürlük pixel kalitesi olarak. Ekran kartından falan bahsetmiyorum, pixeller arası aralıktan bahsediyorum.

Sonuç olarak, standart bir ekranı var, sizi ekran rahatsız etmiyorsa hiç bir sorun yok, ben takıntılıyım birazda ondan...

N53j kaliteli bir laptop kasa kalitesi vs.vs. tavsiye ederim herkese, benim kuzenede alıcaz bende bakınıyorum N61 bulamazsak N53j alıcaz heralde...

Benim tesbitim ekranının yeterli kalitede olduğudur. Zira paranoyak değilseniz belli bir mesafeden daha kısa aralıkda bakmazsınız:) Ayrıca 3 Laptop ile kıyaslama yaptım (Acer - Hp ve Toshiba) Acaba sizin baktığınız modelin ekranı ile birileri oynamış olmasın? diye sorasım geliyor ama siz piksel aralıklarından dem vurmuşsunuz.

• Bu incelemendeki çoğu noktaya katılıyorum, bu laptop gerçekten çoğu özelliği çok çok iyi bencede ama Ekran konusunda hiç katılmıyorum. Ekranın kalitesi yeterli değil bence, bende karşılaştırdım 2-3 notebook la ama o laptoplardan daha kalitesiz ekranı.
    Kalitesiz derken, tabiiki belli bir standartta ama son 1-2 yıl içindeki laptopların ekran kalitesi düştü bence bunu gözlemledim, forumdan bir kaç arkadaşta yazmıştı, fikir birliğine vardık bu konuda.
    Ben ekran kötü demiyorum aslında ekran belli bir standartta ama ekran boyutuna çözünürlük uymamış gibi sanki, bu konuda yabancı forumlarıda incelersen aynı konunun konuşulduğunu görürsün.
    Bu laptoptan kuzenime de almayı düşünüyoruz, ama kimse beni bu laptop ın ekranının kaliteli olduğuna inandıramaz ama şuan piyasadaki notebooklarla karşılaştırılırsa belli bir standartta, buda %90 kişiye yeterli olur.
    Ama beni rahatsız etti işte, 4-5 sene kullanacağım cihazın içime sinmesi gerekiyordu, keşke aynı modelin daha yüksek çözünürlüklü, daha kaliteli ekranlı modeli olsaydı onu alırdım kesin, cihazda gözüm kaldı aslında ama içime sindiremedim bir türlü ekranı...

• Bilgisayarın özellikleri gerçekten çok güzel, tam da benim aradığım gibi. Fakat Core i7 işlemcinin ısınma sorununa yol açmasından çekiniyorum. Böyle bir tecrübe yaşadınız mı? Tabii her bilgisayar ısınır, ama bu durumda bilgisayarın performansını etkiliyor mu, illa ki soğutucu kullanmak gerekiyor mu?
  • beyler ekran konusunda 210v olanı full hd ve çözünürlüğü daha yüksek onunla kıyaslarsanız 210v iyi mii?

http://forum.donanimhaber.com/m_44955534/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45282683
  • quote:

Orijinalden alıntı: help21

beyler ekran konusunda 210v olanı full hd ve çözünürlüğü daha yüksek onunla kıyaslarsanız 210v iyi mii?

http://forum.donanimhaber.com/m_44955534/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45282683

Valla çözünürlüğü daha iyi olanı tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalci79

Bilgisayarın özellikleri gerçekten çok güzel, tam da benim aradığım gibi. Fakat Core i7 işlemcinin ısınma sorununa yol açmasından çekiniyorum. Böyle bir tecrübe yaşadınız mı? Tabii her bilgisayar ısınır, ama bu durumda bilgisayarın performansını etkiliyor mu, illa ki soğutucu kullanmak gerekiyor mu?

i7 işlemciler gerçekten ısınıyor, her marka ve modelde bu ısı durumları fark ediyor, kimi üreticiler cihazın biraz daha fazla ısınmasına izinveriyor fanı düşük tutuyor fan sesi olmaması için, kimi modellerde, ısınınca fan hızını artırmamak için işlemci frekansını düşüyor, kimi üreticilerde bilgisayar max. işlem gücünde çalışsın diyor güçlü bir fan oluyor ama biraz ses yapıyor vs.vs.

Son zamanlarda, 3-4 notebook inceledim bu sonuca vardım, mesela benim eski toshiba yı kucamağıma alamazdım kucağımda birşeyin üstünde tutardım, altı acayip ısınırdı, şimdi aldığım sony buz gibi hiç ısınmıyor ama fan hızlı çalışıyor max. işlemci günü kullanırsan.
    Asus N53J mesela, onda biraz daha dengeli, ısı var ama toshina kadar değil, fan sesi var ama sony kadar değil... Mesela babamın Acer ı da, çok zorlarsan kapatıyor kendini ısıdan...

• quote:

quote:

Bilgisayarın özellikleri gerçekten çok güzel, tam da benim aradığım gibi. Fakat Core i7 işlemcinin ısınma sorununa yol açmasından çekiniyorum. Böyle bir tecrübe yaşadınız mı? Tabii her bilgisayar ısınır, ama bu durumda bilgisayarın performansını etkiliyor mu, illa ki soğutucu kullanmak gerekiyor mu?

i7 işlemciler gerçekten ısınıyor, her marka ve modelde bu ısı durumları fark ediyor, kimi üreticiler cihazın biraz daha fazla ısınmasına izinveriyor fanı düşük tutuyor fan sesi olmaması için, kimi modellerde, ısınınca fan hızını artırmamak için işlemci frekansını düşüyor, kimi üreticilerde bilgisayar max. işlem gücünde çalışsın diyor güçlü bir fan oluyor ama biraz ses yapıyor vs.vs.

Son zamanlarda, 3-4 notebook inceledim bu sonuca vardım, mesela benim eski toshiba yı kucamağıma alamazdım kucağımda birşeyin üstünde tutardım, altı acayip ısınırdı, şimdi aldığım sony buz gibi hiç ısınmıyor ama fan hızlı çalışıyor max. işlemci günü kullanırsan.
    Asus N53J mesela, onda biraz daha dengeli, ısı var ama toshina kadar değil, fan sesi var ama sony kadar değil... Mesela babamın Acer ı da, çok zorlarsan kapatıyor kendini ısıdan...

hangi model sony miş o buz gibi:D:D neden sony soğuk peki onuda açıklarmısınız hocam

• quote:

quote:

O zaman ben bu Asus'u alayım. Bimeks'te 2240, Vatan'da 2300 TL. Dell'im var, dört yıldır kullanıyorum. Deliler gibi ısınıyor, altına el değmiyor, yine de bana mısın demiyor. Ne kendini kapatıyor, ne performansını etkiliyor. Fanlar çok güzel ses yapıyor :).

• Aslında bununla ASUS arasında kararsız kalmıştım:

LENOVO Y560-59050956 i7-740 4GB 500GB W7HP

İşlemci Intel® Core™ i7-740QM işlemci (6M cache, 1.73 GHz)
    Yongaseti HM55
    Sistem Belleği 2 x 2GB DDR3 1333 MHz
    Ekran Kartı ATI Mobility HD 5730 1GB, DirectX 11 uyumlu
    Sabit Disk Kapasitesi 500GB 7200 rpm
    Optik Sürücü DVD±RW
    Batarya 6 hücreli
    Ekran 15.6" HD LED 1366x768
    Kasa Rengi Siyah
    İşletim Sistemi Windows 7 Home Premium 64 bit
    Kablosuz Haberleşme Network Card Intel Wireless Wi-Fi Link 1000
    Açıklama Bluetooth, HDMI, Kamera, Multi-touch pad

Lenovo'nun disk dönüş hızı 7200 rpm, ram 4 gb, ekran kartı HD 5730. Önemli farkları bunlar. Sanırım ASUS raminin 6 gb oluşuyla ön plana çıkıyor. HD 5730 ile GT425M birbirlerine yakın kartlar diye biliyorum.
  • quote:

Cihazın ısınma dereceleri gayet ve gayet normal, şu ara soğutucu ile kullanmıyorum ama kullanmayı planlıyorum belki 5-6 derece daha fark eder:D

Ancak i7 nin diğer işlemcilere göre biraz daha fazla ısındığı bir gerçek, yinede ben aşırı bir ısınma olduğunu zannetmiyorum.
    Hele ısındığı için makinenin kapandığını vs görmedim. Hatta incelememi bile cihası aldıktan 5 gün sonra yazdım ki insanları yanlış yönlendirmeyelim...

• quote:

Aslında bununla ASUS arasında kararsız kalmıştım:

LENOVO Y560-59050956 i7-740 4GB 500GB W7HP

İşlemci Intel® Core™ i7-740QM işlemci (6M cache, 1.73 GHz)
    Yongaseti HM55
    Sistem Belleği 2 x 2GB DDR3 1333 MHz
    Ekran Kartı ATI Mobility HD 5730 1GB, DirectX 11 uyumlu
    Sabit Disk Kapasitesi 500GB 7200 rpm
    Optik Sürücü DVD±RW
    Batarya 6 hücreli
    Ekran 15.6" HD LED 1366x768
    Kasa Rengi Siyah
    İşletim Sistemi Windows 7 Home Premium 64 bit
    Kablosuz Haberleşme Network Card Intel Wireless Wi-Fi Link 1000
    Açıklama Bluetooth, HDMI, Kamera, Multi-touch pad

Lenovo'nun disk dönüş hızı 7200 rpm, ram 4 gb, ekran kartı HD 5730. Önemli farkları bunlar. Sanırım ASUS raminin 6 gb oluşuyla ön plana çıkıyor. HD 5730 ile GT425M birbirlerine yakın kartlar diye biliyorum.

4 ram slotu asus için +
    Disk kapasitesi +
    USB 3.0 +
    Full HD (program ile) +
    Numlock +
    Tasarım (görecelidir) +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feanorien -- 18 Aralık 2010; 17:33:14 >

• Teşekkür ederim.
  • bu bilgisayarda optimus teknolojisi var mı acaba? Ekran kartını kasacak bir uygulama yüklemediğimden gerçekten 425m mi her zaman çalışıyor yoksa geçiş mi oluyor arada anlayamadım henüz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.