Şimdi Ara

ASUS N53JQ-SX208V (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
0
Favori
20.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam anlıyorum da 1920*1080 çözünürlük Full HD zaten. Yani Asus'un bu modeli Full HD.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevindi42

Tamam anlıyorum da 1920*1080 çözünürlük Full HD zaten. Yani Asus'un bu modeli Full HD.

Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768 px 208 v nin
  • Arkadaşlar, ben bu makinayı 5-6 saat test ettim.
    Yüksek performans gerektirebilecek bir program Yada oyun denemedim.
    Kullandığım süre içersinde hız konusunda bir sorun görmedim.

Ama kim nederse desin bu modelde ekran kalitesinde sorun var, tahminim ekran boyutuna çözünürlük yetmiyor.
    Benim eski bilgisayar Toshiba a100-847 ile ve babamin acer i ile karşilaştirdim.
    Size nasıl anlatayim, mesela donanimhaber sitesindeki grafiklere baktığımda acer daha net, asus da pixeller daha belli oluyor.
    Acer ve Toshiba 1280*800 , asus 1368*768 tam nedenini bilmiyorum ama ekran boyutundan mı kaynakli acaba?
    Asus geri verip Sony aldım.
  • ben ekranı 1366*768 diye biliyorum. Tam detayını anlamadım ama sanırım yazılımsal birşey ile full hd ayarına geliyor. EW deki adam da tam bilemiyorum demişti bu olayı.
  • Evet öyleymiş N53'te Full HD modeller var mı? Sanki bir yerde öyle okudum diye hatırlıyorum.
  • buradaki yorumlar sonunda bilgisayarı iade ettirecek bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo_ooo

buradaki yorumlar sonunda bilgisayarı iade ettirecek bana

karar senin sonuçta ama bence iade et
  • quote:

Orijinalden alıntı: caddy67

quote:

sen ne diyosun görüntüdeki piksel konusunda?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caddy67

quote:

sen ne diyosun görüntüdeki piksel konusunda?

o konuda 91v de aynı yani full hd değil. ama bence büyütülücek bişey deği o pixel konusu

• Bu pixel konusu kisiye göre değişir sizi görüntü rahatsız etmiyorsa sorun yok.
  • ya açar denerim aslında ama sonra ürün açılmış beğenmezsem iade de sıkıntı olur mu diye düşünüyorum?
  • quote:

ya açar denerim aslında ama sonra ürün açılmış beğenmezsem iade de sıkıntı olur mu diye düşünüyorum?

İade sıkıntı oluyor kurulum yaptı isen, ben çok zorlandım iade edicem diye kabul etmediler, mağaza müdürünü falan aradık, daha pahalı bir modelle değiştiricem dedim, akşam mağaza kapanırken aldım, dikkat etmemişim istediğim gibi değil cihaz dedim bir sürü dil döktüm. Çok zor değişim yaptım. O yüzden o riske girmeyin, değiştiremeye bilirsiniz windows kurulumu yaptı iseniz, yapmadıysanız zaten değişimde, iade de sorun yok...
  • şu an ambalajı bile duruyor kararsız kaldım :)
  • Eğer ekran çözünürlüğü rahatsız etmiyorsa seni, cihaz çok güzel geri verme, mağaza git tekrar incele açıkken emin ol bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

Arkadaşlar, ben bu makinayı 5-6 saat test ettim.

Ama kim nederse desin bu modelde ekran kalitesinde sorun var, tahminim ekran boyutuna çözünürlük yetmiyor.
    Benim eski bilgisayar Toshiba a100-847 ile ve babamin acer i ile karşilaştirdim.
    Size nasıl anlatayim, mesela donanimhaber sitesindeki grafiklere baktığımda acer daha net, asus da pixeller daha belli oluyor.
    Acer ve Toshiba 1280*800 , asus 1368*768 tam nedenini bilmiyorum ama ekran boyutundan mı kaynakli acaba?

tamamen uydurum lg philips ekran kullanmasından kaynaklı sorun.
    en ucuz ekran kullanılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: GOKMENM

quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

Arkadaşlar, ben bu makinayı 5-6 saat test ettim.

tamamen uydurum lg philips ekran kullanmasından kaynaklı sorun.
    en ucuz ekran kullanılmış.

O kadarını bilmiyorum ama, beni rahatsız ettiğini söyleyebilirim o yüzden geri verdim... Zaten fiyatlara bakınca bir yerlerden kısıldığı anlaşılıyor, özellik olarak gerçekten iyi, kasada kaliteli bence demekki biraz ekrandan tasarruf etmişler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mixenon -- 13 Aralık 2010; 13:09:19 >

• evet ancak işin bokunu çıkarttılar.
    neredeyse tüm markalar aynı olayı yapıyor.
    ekran lg phlips 156wh2 olan makineler bunu duyursalar tanıtım ilanlarında :)
    yoksa yakında monster makineler tek tercihim olmaya baslayacak.
    istediğimn donanımı seçerim kurarım makinemi..

bu ne yaa.. makine alıyorum açıyorum başka bişey çıkıyor.
  • quote:

Arkadaşlar selam. Electroworld kampanyasından ASUS N53JQ-SX208V modelini 1804 liraya aldım. Kullanan arkadaşlar varsa olumsuz yönlerini yazabilir mi? Bu fiyata performans olarak sizce nasıl?

Forumdan Mixenon ekran pixel çözünürlüğü ve görüş açısı yüzünden değiştirip sony vaio almış yerine. Şimdilik tek bildiğim bu

Merhaba,

Aynı model cihazı aynı fiyata bende aldım,
    olumlu olumsuz özelliklerini kısa süre içerisinde yazmayı planlıyordum zaten.

gerekli testleri yaptım büyük ihtimal ile bu gün içerisinde incelememi yazacağım.
  • ASUS N53JQ Detaylı Ürün İncelemesi, yorumlar ve derecelendirmeler...

Test edilen model:

ASUS N53JQ-SX208V Intel Core i7 740QM 1.73GHZ 6GB 640GB 1GB GT425M 15.6" W7HP Notebook

İşlemci Tipi Intel Core i7 Mobile Processor İşlemci Hızı 1.73 Ghz
    İşlemci Veri yolu hızı 2.5 GT/s İşlemci ön belleği 6 MB
    İşlemci Modeli i7-740QM
    Bellek Hızı DDR3 1333 Mhz
    Bellek miktarı 6 GB

Ekran boyutu 15.6 inç
    Ekran Tipi WXGA (HD)
    Ekran çözünürlüğü 1366 x 768 px
    Ekran Kartı NVIDIA GeForce GT 425M
    Ekran Kartı Belleği 1 GB Ekran Kartı tipi Harici Nvidia
    İşletim sistemi Windows 7 Home Premium 64-bit
    Disk Kapasitesi 640 GB Disk Rpm 5400 rpm Disk tipi SATA
    Optik sürücü DVD Yazıcı (Super Multi)
    Fax / Modem -
    Ethernet 10/100/1000 Mbps
    Kablosuz Ağ 802.11 A/B/G/N
    Bluetooth Bluetooth
    3G -
    Diğer Bağlantılar -
    DVI Çıkışı -
    Kızılötesi -
    HDMI Çıkışı 1
    IEEE 1394 -
    Kart girişi -
    Monitör Çıkışı 1 x VGA
    Ses Bağlantıları 1 x Kulaklık Çıkışı 1 x Mikrofon Girişi
    S-Video -
    USB 1 adet USB 3.0 + 2 adet USB 2.0
    E-SATA 1
    Ses Kartı Dahili ses kartı
    Touchpad Var
    Klavye Türkçe Q Klavye + Sayısal Tuş Takımı
    Kart okuyucu 5-in-1 card reader
    Kamera 2 Megapiksel Web Kamerası
    Parmak izi Okuyucu -
    Pil 6 Hücreli lityum-iyon
    Genişlik 391 mm
    Derinlik 266 mm
    Yükseklik 34 mm
    Ağırlık 2.900 Kg
    Garanti süresi 2 yıl uluslar arası garanti
     ASUS N53JQ-SX208V

ASUS N53JQ-SX208V

ASUS N53JQ-SX208V

ASUS N53JQ-SX208V

ASUS N53JQ-SX208V

ASUS N53JQ-SX208V

Öncelikle belirtmek isterim ki bundan evvel 3 yıllık Acer Aspire 5920G kullanıcısı idim. Meraklıları bilirler bu seri tasarım olarak rakiplerinden çok üstün idi.
    Yeni almak istediğim cihazında tasarım olarak iyi bir model olmasını dikkate alırken fiyat / performans oranlarınında yüksek olması benim için önemliydi.
    5920G den memnun olduğum için yine bir acer olan Acer 5943 Ethos AS5943G kodlu cihazı almayı planlıyordum bu cihazın ayrıntılı incelemesine buradan ulaşabilirsiniz. Ancak cihazın piyasada olmamasından ve de bazı kullanıcıların şikayetlerinden dolayı farklı model arayışlarına girdim. Bu cihazı ise incelemiştim. Tesadüfi sayılacak şekilde cihazın i5 modelini bir mağazada inceleme şansım oldu, cihaz sorumlusu arkadaş ürünün kasasının diğer cihazlara göre çok daha sağlam olduğunu söyleyince ilgim arttı bu cihaza zira 5920g de porselen kaplama iç kasası ile beni oldukça cezbetmişti. Bu cihaz ise alüminyum görünümlü (alüminyum mu emin değilim ama oldukça sağlam malzeme) olması ile dikkatimi çekmeyi başardı. Cihazın i7 modeli olduğunu ve ciddi bir indirim olduğunu öğrenince almaya karar verdim.
    Cihazı grafik ve web işlerimde kullanmak amaçlı ve zaman zaman oyun oynamak için almış bulunmaktayım.
    Cihazın detaylı incelemesi işe şöyledir:

KLAVYE & TOUCHPAD

Klavyenin oldukça şık göründüğünü belirtmek isterim, ancak fazla tuş sıkıştırmak istenmesi nedeniyle biraz küçük tuşları var diye düşünüyorum.
    Yine fn tuşu ile kombinasyonlu olan tuşlara oldukça pratik görünen bazı kullanım yolları sunulmuş mesela oyunda olsanız bile media player da bulunan şarkı listenizi fn ve yön tuşları ile sağlayabiliyorsunuz. Müzik dinleyebilir başka bir parça çalabilir veya baştan dinleyebilirsiniz. fn + c kombinasyonu ile ekran renk modunu ayarlayabilirsiniz vs vs. Sağ kısımdaki numaratör oldukça kullanışlı ayrıca fn+(numaratörde bulunan) enter kombinasyonu ile hesap makinesinin açılması ayrı bir pratiklik.

Klavyedeki tek kusur sanıyorum bazı tuşlar (fazla baskı anında) basılı durumda iken klavyede hafif bir esneme yapması.

Touchpade gelirsek çok kullanışlı ve akışkan bir çalşma prensibi olduğunu görürüz.
    2 parmak farklı yönlere hareket ettirdiğimizde zoom özelliği aktif iken klavyenin herhangi bir yerinde iki parmak basılı iken sağ-sol veya aşağı-yukarı basılı tutuğumuzda uzun internet sayfaları veya çalışma belgelerinde gezinmemizi kolaylaştırmakda.

Artılar:
    Klavye dizilimi güzel ve kullanışlı.
    Touchpad ise kombinasyonları ve akıcılığı ile başarılı gördüğüm bir donanım oldu. Ayrıca ellinizde yağlı olduğunda bile akışkanlık iyi derecede.

Eksileri:
    Bazı tuşlara fazla baskı anında klavyede "çok hafif" bir içe gömülme olması

Puanlama ( 10 üzerinden ) : 8.5

Pil
    6 cell den oluşan pil bence tam bir fiyasko! Ancak pil boyutu ve ağırlığı göz önüne alındığında 200 gr daha ağır yapılsa ama 8-10 cell olsa daha iyi olurmuş dedirtiyor. Tam güç anında 1.30 ile 2 saat arasında kullanım mümkün iken esaslı bir kalibrasyon ile 2 saat 30 kullanım mümkün ancak bence yeterli değil.

Artılar:
    Pil oldukça küçük ve hafif

Eksiler:
    Pil 6 cell yerine 8-10 cell olabilirdi.
    Pil ile çalışma zamanı yeterli değil.
    Ancak makine donanımları çekirdek - ekran kartı - ekran dikkate alındığında pil ömrünün normal olduğu görülecektir. Zira bir önceki makinemde 3 saate kadar en düşük modda çalışabilirken bu makinede 2.30 dakika bence eşit durmak da.

Kısacası seyahat esnasında uzun süre kullanacağım bir laptop arıyorum diyorsanız bu makine size göre değil. Bence i3-i5 çekirdeğe sahip ve daha güçsüz bir makina internette gezecek adam için yeterli!

Ancak kablo ile ofisde evde vs kullanacaklar ve performans arayanlar için çok ideal bir model!

Puanlama ( 10 üzerinden ) : 6

EKRAN

Everest adlı program ile bakıldığında cihaz üzerinde kullanılan led ekranın üreticisinin LG olduğu görülüyor. Buda kaliteli bir üretim olduğunu (en azından bir çok ekrana göre) doğruluyor. Ekrana 10 cm den bakan paranoyaklardan değilseniz çok ideal bir ekran piksel arası boşluklar ideal görünüyor. Ekran aydınlatması ise oldukça başarılı.

Bu model üzerinde full hd yazıyor ancak burda aldanılmaması gereken bir nokta var: Ekran full hd değil! Asus video magic teknolojisi ile sanal olarak full hd ancak gerçek full hd den farkı yok bu gün test ettik arkadaşlar ile verdikleri tepki 1: woaaaaww tepki 2: oha!

Ayrıca ekran çerçevesine de değinmeden geçmeyeceğim. Çerçevede en ufak bir esneme olmadığı gibi cam gibi olan dış yüzey silinmesi oldukça kolay malzemeden üretilmiş. Ancak parlak olması nedeni ile parmak izleriniz fark edildiği gibi ayrı bir şıklık katıyor! Ekran çerçevesi kalın olmasına rağmen gözü kesinlikle rahatsız etmiyor çünkü altın orana yakın bir ölçüde yapılmış! Üst çerçeve sağ ve sol çerçevelere altın oranda ölçütlenmiş iken alt çerçeve ise sağ ve sola orantılanmış.

Artıları:
    Ekran çözünürlüğü aydınlatma ve kalitesi ile oldukça iyi bir cihaz.
    Arıca çerçeve tasarımı oldukça hoş. Dış kapak alüminyum ve dış baskılara dayanıklı malzemeden. Ayrıca çizilmelere de dayanıklı görünüyor.
    Ekranın dış kapağı sayesinde ısınmadığını belirtebilirim.

Eksileri:
    Eksik göremedim
    Ancak full hd meselesine aldanmayın asus video magic ile full hd olmakdadır!

Puanlama ( 10 üzerinden ) : 9.5

SES

Acer 5920G ile kıyaslanmayacak kadar yüksek ve temiz seslere çıktığında birde toshibanın şu çok övündüğü harmancardon hoparlörleri olan bir modelle karşılıklı test yaptık sonuç: Asus toshibayı dövdü!

Güçlü basları olduğunu söyleyebilirim ancak kalibrasyon yapmadım belki tizleride çük güçlüdür
    Ayrıca kulaklıkla dinlediğim müziklerden de kalite aldım.

Artıları:
    Güçlü hoparlörler, temiz kulaklık ses çıkışı

Eksiler:
    Eksik göremedim

HARDDISK

ASUS N53JQ-SX208V

Resimde görüldüğü üzere bendeki disk Western Digital testi 1-2 defa tekrarladım ve maksimum okumanın 95 mb/sn ye kadar çıktığını gözlemledim. Resimdeki değer ise ortalama bir değerdir ve oldukça tutarlı bir değerdir.
    Ancak veri transferine geldiğimizde ise makineden yada diskten mi veya işletim sisteminden mi bilemiyeceğim 5920g de sanki daha hızlı idi. Ancak o makinede bu programla bir test yapmadım bu benim gözlemim. Farz-ı misal büyük bir dosyayı shift+delete ile sildiğimde vista yüklü makinede nerdeyse anında silme gerçekleşir ike bunda biraz da fazla zaman alıyor zaten tek görünür fark bu idi. Eski makinede hitachi disk vardı!

Ayrıca usb 3.0 çıkışından usb 2.0 bir harici diske veri transferi yaptığımda çok azda olsa biraz daha yavaş olduğunu gördüm. usb 2.0 bulunan cihazlara verileri 2.0 portlardan veri yazdırmanızı tavsiye ederim.

SICAKLIK

Nvidia GeForce GT 425m ekran kartının ATI 5650 DDR3 model ekran kartına rakip bir kart olduğu dile getirilir ve bu iki kartın ısınmayacağına inanmak çocukluk olur! Yaptığım test gösteriyor ki cihazın ekran kartı ve işlemcisi oldukça normal derecelerde ısınmakda. Aşağıda 1 saatten fazla crysis adlı oynadıktan ve ardından hemen alt+tab ile hardware monitör programına geçtiğimde (oyun anında bu programda açıktı) burada incelemesi yapılan cihaz ile hemen aynı değerlere sahip olduğunu ve hatta 4 çekirdeğe rağmen oldukça iyi bir ısınma değerine sahip olduğunu görüyoruz. Ayrıca fan çıkışından gelen havanın cihazda herhangi bir yeri aşırı ısıttığını da göremiyoruz.

Şu anda çalışan programlar opera (15 tab) - crome - mediaplayer - msn - everest home edition - photoshop - office picture maneger olmasına rağmen cihazın ekran kartının 45-47 derecelerde işlemcisinin ise 50-56 derecelerde olduğunu söylemek isterim

Bir laptop için iyi bir oyun yüklü iken ekrankartının 70-80 derecelere gelmesi gayet makuldür.
    Oyun esnasındaki değerler:

ASUS N53JQ-SX208V

Artıları:
    Güçlü ekrankartı ve işlemciye rağmen çok iyi dereceler.

Eksiler:
    Eksik göremedim gönül isterdi ki oyun esnasında makine 40 derece olsun:D

OYUN & PERFORMANS

Makineyi aldıktan sonra ilk olarak grafik programlarımı yükledikten sonra çok sevdiğim crysis adlı oyunu test ettim.
    Masaüstünde bile çok iyi bir donanımla oynadığım bir oyundan ben bu kadar keyif almamıştım! Oyunu en son grafiklerde oynamak istediğimde ise oyunda yavaşlama ve dokularda hatalar gördüm ancak unutulmaması gereken nokta bu bir laptop:D orta-ileri derecede ve bu oyunun size verdiği derecelerde çok çok akıcı bir şekilde oyun oynayabilirsiniz.
    Yine makine üzerinde Call of Duty - Black Ops isimli oyunda da iyi dereceler elde ettim.
    The lord of the rings - The Conquest isimli oyunu ise tam grafiklerde en ufak bir donma olmadan oynadım.

Oyunlar ile ilgili daha detaylı verileri daha sonra eklemeyi planlıyorum.

3DMARK06 Test Sonucu

DirectX 11 çıkmışken bir ekran kartını Directx 9.c destekli bir benchmarkta test etmek kulağa garip bile gelse bu testi yapmak gerektiğine inandım.

Makineye bu yazılımın verdiği puanı şuradan da daha detaylı olarak görebilirsiniz.
    Linkden bakmak istemeyenler için puan şöyledir: 7696 3DMarks 1280x720

Testi ekrankartı driverini güncellemeden yaptım ancak uyarmak istediğim nokta direct x güncelediğinizde bu puanın biraz daha düştüğünü yada yükseldiğini tespit ettiğimdir. Kıyaslama yaptığım 2 gb ekrankartına sahip Acer 5943 Ethos modeli cihaza bu yazılımın verdiği puan 1280X768 ekran çözünürlüğünde 7486 dır. Ancak bu aşamada bu cihazdaki i7 işlemci ve ram farkınıda gözetmeden geçmeyeceğim.

WINDOWS PERFORMANS DERECELENDİRMESİ

Microsoft bir Benchmark firması ancak yine de laptopu başka laptoplar ile karşılaştırmak istiyorsanız işlemci puanına ve oyun grafikleri puanına bakabilirsiniz;
    Kıyaslama yapılan model ile asus da bulunan ekran kartlarında ufak nüanslar olduğu görülse bile ekran kartının güncellenmediği vb etkenler ile işin farklı yönlerine bakıldığında grafiklerin kesinlikle yeterli olduğu görülecektir. En düşük puanı windows'un diske verdiği göz ardı edilir ise 6.5 olan grafik puanları doyurucu gözükmekde.

ASUS N53JQ-SX208V

İşlemci ve Ram Durumu
    Aşağıda işlemci ve ram bilgisine ait resimde büyün bilgiler bulunmak da ayrıca bir yerlerde belirtilmese bile cihazda 4. ve boş bir slot olduğuda görülmekde. Böylece cihazın max. ram desteği olan 8 gb a ufak bir ücret farklı ile sahip olabiliriz. 2 slot olupda 4 gb x2 rami piyasada deli fiyatlara aramaktan iyidir diye düşünüyorum:)

ASUS N53JQ-SX208V

Genel Eksileri
    Yetersiz görülebilinecek pil ömrü (kalibrasyon ile tatmin edici olabiliyor)
    Klavyede bazı tuşlara fazla basınca esneme olması

Genel Artıları
    Güçlü işlemci
    Güçlü ekran kartı
    Kaliteli ekran
    4 Ram slotu (3 tanesi dolu)
    4 Farklı güç modu
    Saniyeler içinde açılan ASUS ACCESS - Cloud ile basit uygulamaların (internette sörf vb gibi) ulaşılabilinir olması
    Asus Video Magic desteği ile gelen Full HD görüntü kalitesi (Sanaldır ve en iyi video görüntüyü CyberLink Power DVD ve mediaplayer ile alabiliyorsunuz. Tavsiye ederim)
    Dış kapakda alüminyum malzeme
    Asus standartlarında iyi bir tasarım
    Bu sistem için yeterince soğuk sistem
    Sürgülü kapak ile devredışı bırakılan kamera (ne alaka diyenlere bazı virüsler sizin görüntülerinizi siz fark etmeden alabiliyorlar güzel düşünülmüş) ayrıca camera kalitesi iyi sayılır.
    USB 3.0 Desteği
    Güçlü ses çıkışı
    vs vs

Özetle:
    Ben ordan oraya sık giderim yolda film izlerim kitap okurum bana pil ömrü lazım diyen arkadaşlar almasın!
    Ben arada oyun izlerim oturup film izlerim arada oraya buraya laptop ile giderim iyi sistem lazım diyenler alsın!

Ekan Kartı Driver Güncel Skorlar:
    Nvidia GeForce GT 425M ekran kartı için güncel driver yayınlamaya başlamış bile...
    Burada en güncel sürücü bulunmakda (21.12.2010). Yeni sürücüyü yüklediğimizde hem windowsun ekran kartı için verdiği puanların 1er puan arttığını hemde 3DMarks 2006 puanlarının arttığını görüyoruz.

3DMarks 2006 için yeni puan: 7763 3DMarks 1280x720
     ASUS N53JQ-SX208V

Yeni windows sistem derecelendirme puanı ise şöyle:
     ASUS N53JQ-SX208V

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feanorien -- 21 Aralık 2010; 13:18:25 >

• Kardeşim valla merakla bekliyorum seni gözünü seveyim OBJEKTİF ve çabuk ol. Ben 91v istiodum oda hiç biyerde yok, haberi olan varmı 91v üretimimi durdu acaba? yani anlıcağın bi laptop almam lazım bende sx208vyi inceliyorum sizlerden. Yarınki yorumlarına göre alıcam haberin olsun.
    Diğer arkadaşlarda yardımcı olursa çok iyi olur.
    Bu arada fiyatı 2400 küsür ama sen kaça aldın?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.