Şimdi Ara

ASUS N53JQ-SX208V (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
0
Favori
20.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cemo_ooo

bu bilgisayarda optimus teknolojisi var mı acaba? Ekran kartını kasacak bir uygulama yüklemediğimden gerçekten 425m mi her zaman çalışıyor yoksa geçiş mi oluyor arada anlayamadım henüz.

anladığım kadarıyla i7 940qm işlemcide integrated graphic özelliği yok.üst sınıf işlemci olduğu için gerek duymamışlar galiba. o yüzden optimus özelliği var mı yok mu bilmiyorum. ben de bu bilgisayardan sipariş ettim.bir kaç güne kadar elime ulaşır.nasıl sen memnun musun bu bilgisayardan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehayv

quote:

Orijinalden alıntı: cemo_ooo

bu bilgisayarda optimus teknolojisi var mı acaba? Ekran kartını kasacak bir uygulama yüklemediğimden gerçekten 425m mi her zaman çalışıyor yoksa geçiş mi oluyor arada anlayamadım henüz.

anladığım kadarıyla i7 940qm işlemcide integrated graphic özelliği yok.üst sınıf işlemci olduğu için gerek duymamışlar galiba. o yüzden optimus özelliği var mı yok mu bilmiyorum. ben de bu bilgisayardan sipariş ettim.bir kaç güne kadar elime ulaşır.nasıl sen memnun musun bu bilgisayardan?

"Optimus works by being able to switch to the inbuilt Intel Graphics chip found on i3 and i5 dual core processors. There is no onboard Intel GPU on i7 Quad core processors and so Optimus will not work."

yukarıdaki bilgiyi yabancı bir forum sitesinden buldum.doğru mu yanlış mı bilmiyorum artık...

• N53JF-SX210V
    15.6 " HD LED(1366 x 768)
    Intel Core i5-460M 2.53 GHz
    4GB DDR3
    500GB 5400rpm
    NVIDIA GeForce GT 425M, 1GB harici
    802.11 A/B/G/N
    Bluray Okuyucu + DVD yazıcı
    Bluetooth
    2MP Kamera
    Windows 7 Home Premium 64bit
    Mouse
    1 adet USB 3.0, 2xUSB 2.0, 1xHDMI, 1xVGA, 1xE-sata, 5in1 kart okuyucu, 2.71 kg, 6 hücreli pil, Gigabit ethernet
    2 Yıl Uluslararası Garanti

ARKADAŞLAR BU LAPTOPa sahibim acil para gerektiğinden satıyorum..1.580 tl ye..jilatinleri daha sökülmedi..hepsiburada.comda fiyatı 1881 bimekste 1780 peşin fiyatları..düşünen arkadaş varsa no mu verebilirim. 12 günlük laptop
  • bende aldımn electro world arkadasımızın yaptıgı testler ıcın cok tesekkur ederım öncelıkle diger arkadas sorunları yazmıs ben kullanıcı hatası var bende fifa 2011 full hd lcd aktardım yuksek modda uzerine need for speed hot pirsuit de full ondan ona donuyorum kullanıcı hatası gelecegin pc si aldık arkadasım ben cok memnunum hayırlı olsun sanada
  • quote:

Orijinalden alıntı: onderfb

bende aldımn electro world arkadasımızın yaptıgı testler ıcın cok tesekkur ederım öncelıkle diger arkadas sorunları yazmıs ben kullanıcı hatası var bende fifa 2011 full hd lcd aktardım yuksek modda uzerine need for speed hot pirsuit de full ondan ona donuyorum kullanıcı hatası gelecegin pc si aldık arkadasım ben cok memnunum hayırlı olsun sanada

Hayırlı olsun öncelikle, bahsettiğin oyunlardan need for speed bende de yüklü, en ufak bir donma vs yaşamadım full grafiklerde ayrıca crysis ve call of duty black ops da da sıkıntı olmadan oynayabiliyorum. Sizin bahsettiğiniz hata tam olarak nasıl meydana geliyor? Büyük ihtimalle oyun dosyalarında eksikler olabilir.
    Son olarak incelememden evvel yazılan yorumlarda henüz bu cihazı 1 kişi almış ekranından memnun kalmadığı için (daha düşük donanıma sahip bir laptop) başka bir marka ile değiştirmişdi. Diğer yorumlarda detaylı bir sorunluluk bulunmamakdaydı. içiniz rahat olsun 2-3 yıl sorunsuz (yeni oyun ve programları bilemiyoruz) bir laptop aldınız. Zaten incelemeden sonra yazılan yorum azlığı sadece 2 sayfa yorumdan belli olsa gerek:)

• ben de birkaç gündür kullanıcısıyım. performansından gayet memnunum. tek dezavantajı şarjı az gidiyor. acer 5920g gibi ısınma problemi yok. oyunlarda bile aşırı ısınmıyor.ekran parlaklığı biraz daha fazla olsaydı iyi olcakmış bence.alacak arkadaşlara öneririm.
  • Ciddi bir şekilde bu bilgisayardan almayı düşünüyorum da onunla birşey sormak istiyorum. İncelemeden gördüğüm üzere cihazın 4 tane RAM slotu bulunuyor. Bilgisayarın başlangıçta gelen 6 GB RAM inin üzerine 4GB lık bir RAM daha ekletip öyle kullanayım diyorum. Asusun kendi sitesinden baktım orda maksimum 16 GB a kadar arttırılabilir görünüyor. Bazı sitelerde ise maksimum 8 GB a kadar destekleniyor diyor. ASUS N53JQ-SX208V modelinin birbirinden farklı modifikasyonlarının olması mümkün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehayv

ben de birkaç gündür kullanıcısıyım. performansından gayet memnunum. tek dezavantajı şarjı az gidiyor. acer 5920g gibi ısınma problemi yok. oyunlarda bile aşırı ısınmıyor.ekran parlaklığı biraz daha fazla olsaydı iyi olcakmış bence.alacak arkadaşlara öneririm.

İncelemede bende şarjdan yakınmışdım. Ancak iyi bir kalibre ile 5920G deki şarj ömrüne hemen hemen çıkarmışdım. Şu ara kablo ile kullanmaya özen gösteriyorum...
    5920G de ısınmaya en fazla neden olan şeyler iç içe idi ayrıca fan çıkışlarıda alt tarafa bakıyordu. Bu cihazın fan çıkışının yanda olması büyük +
    Ekran bana göre aşırı parlak hatta ben bu ara neden parlaklık ayarını daha da düşüremiyoruz diye dertliyim:)

Size de hayırlı olsun yeni cihaz

• quote:

Orijinalden alıntı: k_bryant

Ciddi bir şekilde bu bilgisayardan almayı düşünüyorum da onunla birşey sormak istiyorum. İncelemeden gördüğüm üzere cihazın 4 tane RAM slotu bulunuyor. Bilgisayarın başlangıçta gelen 6 GB RAM inin üzerine 4GB lık bir RAM daha ekletip öyle kullanayım diyorum. Asusun kendi sitesinden baktım orda maksimum 16 GB a kadar arttırılabilir görünüyor. Bazı sitelerde ise maksimum 8 GB a kadar destekleniyor diyor. ASUS N53JQ-SX208V modelinin birbirinden farklı modifikasyonlarının olması mümkün mü?

İnceleme yapılan model ASUS N53JQ-SX208V ancak asus resmi sitesinde ASUS N53JQ kod adlı cihaz tanıtılmış. Ordaki cihazın işlemcisi daha düşük zaten. Bazı yerlerde bu cihazın 8 gb bazı yerlerde 16 gb olduğunu görebilirsiniz. Ancak bu denemeden şu aşamada bilinemez. Belki bakarsınız ürün sağlayıcısındaki farklardan dolayı siz 8 gb a mahkumken ben 16 gb a da çıkabilirim! Bu biraz enteresan bir durum. Ancak benim tavsiyem her halukarda 8 gb cepte. Zaten windows ortamında çok ultra bir kullanıcı veya 3D max tarzı bir program kullanmayacaksanız 10 gb ram gereksiz de gereksiz! Siz makinanızı alın 8 gb a yükseltin. Zaten windows boş ram buldukça doldurmaya bakacakdır. 6 gb da misal %25 ram dolu görünür iken 8 gb da %20 gördüğünüzde karda değil zararda olduğunuzu görürsünüz:)

Ben cihazı aldığımda maddi bir nedenle 8 gb a yükseltemedim. Ama 1-2 ay sonra uyumlu bir ram ile yükseltme işlemi yapacağım:)
    Bu arada siz 4 alır ve çalıştığınızı görürseniz ben 2 gb olan bir tane rami daha söker 2x2 + 2x4 ram kullanırım 12 gb ram kullanırım:)
    Kulağa baya canlı geldi doğrusu...
    Bu arada ASUS N53JQ-SX208V modelini almanı öneririm diğerlerinde 2 slot bulunabiliyor!!!

• Şarjının az gitmesi işlemcisinin Core i7 olmasıyla ilgili bir durum mu?

Şu an Vatan Bilgisayar'da kampanyayla 2060 lira:

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n53jq-sx208v-n53jq-core-i7-740qm--1.73ghz-6gb--640gb-15.6-dvdrw-1024mb-gt425m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=51146

Daha ucuza bulabileceğimiz bir yer var mı? Electroworld'de bulunuyor mu acaba bu model?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalci79

Şarjının az gitmesi işlemcisinin Core i7 olmasıyla ilgili bir durum mu?

Şu an Vatan Bilgisayar'da kampanyayla 2060 lira:

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n53jq-sx208v-n53jq-core-i7-740qm--1.73ghz-6gb--640gb-15.6-dvdrw-1024mb-gt425m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=51146

Daha ucuza bulabileceğimiz bir yer var mı? Electroworld'de bulunuyor mu acaba bu model?

Evet i7 olması + bir etken
    Ancak asıl sebep 6 cell olan pil!
    İncelememde bu durumdan oldukça yakınmıştım. Zaten bu üründeki en büyük handikap bu görünüyor.
    Birde nvidia optimusun i7 lerde çalışmaması diye düşünüyorum. Ben denedim sistem bu seçeneği desteklemiyor tarzı bir uyarı aldım...

fiyat şu ara makul görünüyor ama benim aldığım fiyat ile arada hala fark var hemde 250 lira kadar... bence elektroworld ü takip etmek gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: Feanorien

quote:

Ciddi bir şekilde bu bilgisayardan almayı düşünüyorum da onunla birşey sormak istiyorum. İncelemeden gördüğüm üzere cihazın 4 tane RAM slotu bulunuyor. Bilgisayarın başlangıçta gelen 6 GB RAM inin üzerine 4GB lık bir RAM daha ekletip öyle kullanayım diyorum. Asusun kendi sitesinden baktım orda maksimum 16 GB a kadar arttırılabilir görünüyor. Bazı sitelerde ise maksimum 8 GB a kadar destekleniyor diyor. ASUS N53JQ-SX208V modelinin birbirinden farklı modifikasyonlarının olması mümkün mü?

İnceleme yapılan model ASUS N53JQ-SX208V ancak asus resmi sitesinde ASUS N53JQ kod adlı cihaz tanıtılmış. Ordaki cihazın işlemcisi daha düşük zaten. Bazı yerlerde bu cihazın 8 gb bazı yerlerde 16 gb olduğunu görebilirsiniz. Ancak bu denemeden şu aşamada bilinemez. Belki bakarsınız ürün sağlayıcısındaki farklardan dolayı siz 8 gb a mahkumken ben 16 gb a da çıkabilirim! Bu biraz enteresan bir durum. Ancak benim tavsiyem her halukarda 8 gb cepte. Zaten windows ortamında çok ultra bir kullanıcı veya 3D max tarzı bir program kullanmayacaksanız 10 gb ram gereksiz de gereksiz! Siz makinanızı alın 8 gb a yükseltin. Zaten windows boş ram buldukça doldurmaya bakacakdır. 6 gb da misal %25 ram dolu görünür iken 8 gb da %20 gördüğünüzde karda değil zararda olduğunuzu görürsünüz:)

Ben cihazı aldığımda maddi bir nedenle 8 gb a yükseltemedim. Ama 1-2 ay sonra uyumlu bir ram ile yükseltme işlemi yapacağım:)
    Bu arada siz 4 alır ve çalıştığınızı görürseniz ben 2 gb olan bir tane rami daha söker 2x2 + 2x4 ram kullanırım 12 gb ram kullanırım:)
    Bu arada ASUS N53JQ-SX208V modelini almanı öneririm diğerlerinde 2 slot bulunabiliyor!!!

Ben yaptığım iş gereği aynı anda birden fazla sanal makine kullanmam gerekebiliyor. Bunun içinde hem sanal makinelere hemde bilgisayarın kendisine RAM sağlamam gerekiyor. Onun için gerekli bana. Yoksa kendi işletim sistemi üzerinden yapacağım işlemler için 6 GB fazlasıyla yeter hatta artar bile.

• Genelde Electroworld'de fiyatlar daha uygun oluyor, takip etmek gerek.
  • quote:

quote:

quote:

Ben yaptığım iş gereği aynı anda birden fazla sanal makine kullanmam gerekebiliyor. Bunun içinde hem sanal makinelere hemde bilgisayarın kendisine RAM sağlamam gerekiyor. Onun için gerekli bana. Yoksa kendi işletim sistemi üzerinden yapacağım işlemler için 6 GB fazlasıyla yeter hatta artar bile.

Üstadım makina senin işlerin için yeterli gelecekdir. Ancak şu ram meselesinde binimde aklımı çeldin:) ASUS N53JQ-SX208V modeli eğer 16 gb ı destekliyorsa tadından yenmez artık birinin alıp bu durumu denemesini beklemeliyiz:)
    Yinede sanal işlemler için bile 8 gb ın yetmesi gerekir diye düşünüyorum...

• quote:

Genelde Electroworld'de fiyatlar daha uygun oluyor, takip etmek gerek.

Katılıyorum...

İstanbul bilişime bakmayın bile sitede var olan ellerinde yok merkez mağazaları bile bakkaldan bozma gibi!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Üstadım makina senin işlerin için yeterli gelecekdir. Ancak şu ram meselesinde binimde aklımı çeldin:) ASUS N53JQ-SX208V modeli eğer 16 gb ı destekliyorsa tadından yenmez artık birinin alıp bu durumu denemesini beklemeliyiz:)
    Yinede sanal işlemler için bile 8 gb ın yetmesi gerekir diye düşünüyorum...

Bu akşam itibarı ile cihazı almış bulunmaktayım . Elime geçmesi 1-2 gün sürecek, Vatan ankara da yokmuş da getirecekler. Hocam sana öncelikle teşekkür ederim yaptığın detaylı inceleme karar vermemde çok etkili oldu. RAM konusuna gelince, alırken sordum ordaki görevli arkadaşlara. Maksimum ne kadar belleği desteklediğini tam olarak onlar da bilmiyor ama kutusunda 3X2 GB yazdığını başka bir şubeden teyit ettiler. İstanbul bilişimin sitesinde de aynı model 16 GB ı destekliyor görünüyor. %95 destekleyecektir diye düşünüyorum. Bir arkadaştan 4 GB tek modül RAM i bulunca test edeceğim inşallah. O zaman bildiririm durumu.

• quote:

Bu akşam itibarı ile cihazı almış bulunmaktayım . Elime geçmesi 1-2 gün sürecek, Vatan ankara da yokmuş da getirecekler. Hocam sana öncelikle teşekkür ederim yaptığın detaylı inceleme karar vermemde çok etkili oldu. RAM konusuna gelince, alırken sordum ordaki görevli arkadaşlara. Maksimum ne kadar belleği desteklediğini tam olarak onlar da bilmiyor ama kutusunda 3X2 GB yazdığını başka bir şubeden teyit ettiler. İstanbul bilişimin sitesinde de aynı model 16 GB ı destekliyor görünüyor. %95 destekleyecektir diye düşünüyorum. Bir arkadaştan 4 GB tek modül RAM i bulunca test edeceğim inşallah. O zaman bildiririm durumu.

Hayırlı olsun öncelikle. Evet kutu üzerinde benim de incelememde yazdığım gibi 3x2 gb ram yazıyor ayrıca 1 de boş slot bulunmakda. Zaten cihazın altına baktığınızda ramlerin hava aldığı bölümde bir boş alan olduğunuda cihazın alt kapağını açmadan anlayacaksınız.
    10 gb lık ram testinizi merakla bekliyorum doğrusu. Şu ara kafama takılan bu cihaza acaba mac os yüklenebilir mi? snow leopard deneyebilecek birileri çıkar mı acaba:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feanorien -- 24 Aralık 2010; 22:33:40 >

• Bu bilgisayarın hard diski 5400 rpm. 7200 olması çok şey farkettirir miydi?
  • quote:

Bu bilgisayarın hard diski 5400 rpm. 7200 olması çok şey farkettirir miydi?

evet veri trasferinde fark yaratabilirdi ayrıca bi dosya araması yaptığınızda da ederdi, yine dosyalar arasında gezerken ederdi, sanıyorum oyunlarda da ufakda olsa bir fark yaratabiliyomuş,
    fakat bunarın yanında daha kısa batarya demek olurdu, pratikde 5400 prm yeterli bir değerdir. O yüzden benim düşüncem öyle çok veri transferi yapan biri değilseniz önemsiz bir durum olurdu.

kısacası çokda fark eden bir şey değil...
    ama solid stade disk deseydiniz iş o zaman değişirdi
  • Cevap için teşekkür ederim. Bu bilgisayarın bir de SX226V modeli var, Vatan'da 1977 lira. 6 yerine 4 gb ram var, hard diski 7200 rpm. Başka da bir far göremedim.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n53jq-sx087v-n53jq-core-i7-740qm--1.73ghz-4gb--640gb-15.6-dvdrw-1024mb-gt425m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=51145
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.