Şimdi Ara

ASUS N53JQ-SX208V (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
0
Favori
20.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 3N3S_

bende 1 hafta önce bu cihazı vatan dan 1993 tl ye aldım 4gb lisini buna pes 2011 yüklesem kasılma olur mu aldığım gibi yüklemek istemedim..

yükle yükle bişey olmaz!! kasılma olacağını zannetmiorum.. olsada sisteme zarar vermez zaten!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3N3S_

bende 1 hafta önce bu cihazı vatan dan 1993 tl ye aldım 4gb lisini buna pes 2011 yüklesem kasılma olur mu aldığım gibi yüklemek istemedim..

Oyun sistem gereksinimlerine bakınca:
    MINIMUM

Windows XP SP3, Vista SP1
    Intel Pentium IV 2.66GHz or equivalent processor
    1GB RAM
    10GB free hard disk space
    4x DVD-ROM Drive
    DirectX 9.0c compatible video card. 128MB Pixel Shader 2.0 (NVIDIA GeForce FX or AMD/ATI Radeon 9700 video card)
    DirectX 9.0c compatible sound card
    DirectX 9.0c or higher (included on Disc)
    Multiplayer: TCP/IP 192 kbps or higher
    Windows compatible keyboard
    800 x 600 monitor resolution

ÖNERİLEN

Windows XP SP3, Vista SP1
    Intel Core2 Duo 2.3GHz or equivalent processor
    2GB RAM
    10GB free hard disk space
    8x DVD-ROM Drive
    DirectX 9.0c compatible video card. 256MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 7900 or AMD/ATI Radeon HD2400 or better)
    DirectX 9.0c compatible sound card
    DirectX 9.0c or higher (included on Disc)
    Multiplayer: TCP/IP Broadband İnternett connection
    Windows compatible USB Gamepad
    1280 x 720 monitor resolution

En son grafikde sorunsuz oynamanız gerektiği görülüyor, sizde aramıza hoş geldiniz...

• Ben vatandan N53JQ-SX087V modelini aldım memnunum ama bazen "tıkır tıkır" sanki hafif bir çark nidasında ses geliyor neyden olabilir?
  • 5400rpm olan hdd'ler daha sesli çalışıyor bazen böyle sesler cikiyor ondan olabilir
  • arkadaslar bende asus n53jq aldım ve hdd ses geliyor bu normal mi genellikle bilgisayarla ugrasmadıgım zaman oluyor neden acaba bilg. oturup oynarken genellikle gelmiyor ama basından kalkıp soyle 20 dk falan oturmadıgım zaman hdd ses geliyor sanki hdd ciziliyormus gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamtamer -- 2 Ocak 2011; 12:45:24 >
  • Dostum kesinlikle senin makinanala alakalı bir sorun var ,bu makinaya yavaş demek imkansız .Bence recover et ve temiz temiz herşeyi yeniden kur ,driver ları güncelle ve tekrar bak .
    quote:

Orijinalden alıntı: caddy67

fiyatı ucuz evet ama alabilecek olan 91v alsın bence. niye özellikleri aynı diyeceksiniz ama bu 208v gerçekten çok yavaş i3 işlemci varmış gibi çalışıyo güya 6gb ram var ama siz hiç hissedemiyorsunuz çünkü çok yavaş .(arkadaşta var ordan biliyorum) bence almayın 208v yi yavaş yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: painkila

Ben vatandan N53JQ-SX087V modelini aldım memnunum ama bazen "tıkır tıkır" sanki hafif bir çark nidasında ses geliyor neyden olabilir?

Disk kaynaklı sesler bunlar nedenini şimdi açıklıyorum:)

quote:

Orijinalden alıntı: tamtamer

arkadaslar bende asus n53jq aldım ve hdd ses geliyor bu normal mi genellikle bilgisayarla ugrasmadıgım zaman oluyor neden acaba bilg. oturup oynarken genellikle gelmiyor ama basından kalkıp soyle 20 dk falan oturmadıgım zaman hdd ses geliyor sanki hdd ciziliyormus gibi

Manyetik disklerde yazma kafası veriler geldikçe diskin boş alanlarına yada boş sayılan alanlarına verileri yazmaya devam eder, herhangi bir veri yazmayacağı zaman kafa başlangıç noktasında hareketsiz dururken disk dönmeye devam eder, çoğu zaman diskler pc bir şey yapılmadığında dinlenme moduna geçer ve geçici olarak çalışmaz, ancak pc de bir hareketlenme olduğunda kafa sanki bir veri yazacakmış gibi hareketlenmeye başlar, büyük ihtimalle diskinizi 15 dakikadan sonra dinlenmeye almışsınızdır, bu seçeneği kaldırsanız bile (güç yönetiminden yapılıyor) kafa dinlenmeye geçecek disk dönmeye devam edecek.

Çizilen herhangi bir şey yok korkmayın, kafa harekete başladığı anda bu ses gelebilir,

3 yıl kullanıdığım acer 5920G de son zamanlarda ses gelmeye başlamıştı (süper sessiz bir makinaydı asusda i7 makinaya göre gayet sessiz) ben fana bağladım çıkarıp temizledim baktım yine ses var kapağını açtım çalışırken baktım fan makine ısınmadan çalışmaya başlamıyordu bile meğer o ses diskten gelmeye başlıyormuş, ama öyle rahatsız edecek kadar değil, öyle makinalar gördüm ki 50 yıllk man kamyonlar yanında halt etmişti:) Son 1 senede o kadar çok veri aktarımı ve download etmiştim ki artık diskten normal olmayan ses gelmeye başlamıştı.

Parası olanlar için öneri:
    SSD disk'e terfi ederseniz hem çok hızlı bir pc ile karşacaksınız hem de ses duymayacaksınız... sanırım 20 sn de pc başlayacakdır:)

• feanorien kardes bu ses durmadan devam ediyor ama bir başladımı bende durmuyor birde painkila kardes sen ne yapacan bu konuda acaba? geri vercen mi yoksa idare edecen mi bende vatandan aldım da ondan soruyom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamtamer -- 2 Ocak 2011; 18:35:24 >
  • quote:

feanorien kardes bu ses durmadan devam ediyor ama bir başladımı bende durmuyor birde painkila kardes sen ne yapacan bu konuda acaba? geri vercen mi yoksa idare edecen mi bende vatandan aldım da ondan soruyom

Durmadan devam etmesi ilginç bir durum, ürün değişim şansınız var ise değişim yaptırınız. Çünkü disk sorunlu olabilir, bunun haricinde 5-6 saniye devam ediyorsa sorun değil, bende en fazla bu kadar sürüyor...

Diskte hata olabilir...
    Sizdeki disk kaç prm dönüş hızına sahip?
  • yok sürekli devam ediyor 5400 rpm (wd) markası
  • quote:

yok sürekli devam ediyor 5400 rpm (wd) markası

Aynı marka disk bendekide, bu durumda morel bozacak bir durumda değilsin, ilk önce değişimi dene olmazsa servisden diskini değiştirsin...
  • quote:

feanorien kardes bu ses durmadan devam ediyor ama bir başladımı bende durmuyor birde painkila kardes sen ne yapacan bu konuda acaba? geri vercen mi yoksa idare edecen mi bende vatandan aldım da ondan soruyom

Çok rahatsız edici değil bende bazen oluyor ama sürekli olursa servise gönderirim.
  • o ses beim pc den de geliyor..uyuz oldum..iki sene lenovo kullandım hiç böle bir cızırtı duymadım..asusun kullandığı harddiskten kaynaklanıyor büyük ihtimal.
  • ASUS N53JQ-SX208V modelini almayı düsünüyorum.
    Forumdaki yorumların cogunu okudum ama bazı şüphelerim var.
    Hardıks 5400 olması ses gelmesi felan?
    Kullanan arkadaslar memnun mu? ve ASUS N61JQ-JX091V modeli arasında kararsız kaldım
    sizce hangisini almamı tavsiye edersiniz?
    Ayrıca ASUS N53JQ-SX208V modelinin tasarımı hosuma gidiyo..
    Trabzon mu (n61jq) yoksa Rize mi (n53jq) :)
    simdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazoCLs -- 5 Ocak 2011; 5:47:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LazoCLs

ASUS N53JQ-SX208V modelini almayı düsünüyorum.
    Forumdaki yorumların cogunu okudum ama bazı şüphelerim var.
    Hardıks 5400 olması ses gelmesi felan?
    Kullanan arkadaslar memnun mu? ve ASUS N61JQ-JX091V modeli arasında kararsız kaldım
    sizce hangisini almamı tavsiye edersiniz?
    Ayrıca ASUS N53JQ-SX208V modelinin tasarımı hosuma gidiyo..
    Trabzon mu (n61jq) yoksa Rize mi (n53jq) :)
    simdiden teşekkürler..

ASUS N53JQ-SX208V konu başlığı altındaki ilk sayfada olumsuz bir yorum yok, olumsuz yorum yapanların cihazı ya hiç almadığı yada kişisel nedenlerle (ekranı bana göre güzel değil vs) beğenmediğini gördük,
    Harddisk konusunda ise bende WD 5400 prm kullanıyorum ama ses yok, olan arkadaşlar varmış ama oda bir bağlamda şans işi diyebilirim. Bence sorun çıkarma ihtimali az olan bir cihaz.
    ASUS N61JQ-JX091V cihaza şöyle bir baktım ki daha evvelde bakmıştım, onun en fazla bluray özelliği var, bunun dışında baskın özellikleri yok, bence bu cihaz ondan daha iyi, onun kasası bile plastik görüntüden kurtulamamış,

Sen bu seferlik rizeye oyna derim:D

• arkadaşlar ben de dizüstü bilgisayar almaya karar verdim.
    aslında bu konuda ne çok fazla araştırma yapacak bilgim ne de zamanım oldu.
    şubat ayı gibi almayı düşünüyorum, vakit buldukça da sitelerde dolanıp forumları okuyup yorumları inceliyorum.
    i3 i5 i7 ne demek daha 2 3 gün evvel haberim oldu (kardeş mağarada mı yaşıyosun? diye geçirebilirsiniz tabi içinizden)
    şimdi az çok bu bu model üzerinde duruyorum.
    hatta baya baya şimdi çıkıp alıp gelesim var ancak acele etmek de istemiyorum.
    hepinize yorumlarınızdan ötürü teşekkür ederim gerçekten epey aydınlatıcı oldu benim için.

gerçekten çok kararsızım. Oyun oynamayı seviyorum, beni 2 3 yıl idare etsin istiyorum. (hiç olmassa şu üniversite bitene kadar) Tabi malumunuz öğrenci halimle bu parayı biriktirmeye çalıştım. Aklımdaki tek tereddüt artık bu kaldı bu zor zahmet biriktirmiş olduğum (hatta daha biriktiremedim 1 ay içinde ancak tamamlarım) parayı bu makineye vermeye değer mi? kullanan arkadaşların yorumlarına hatta varsa tavsiyelerine ihtiyacım var.
    bir de şubat ayına kadar bu makinanın fiyatının düşmesi ya da extra indirimlere girilmesi ihtimali var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cixxy -- 5 Ocak 2011; 15:29:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cixxy

arkadaşlar ben de dizüstü bilgisayar almaya karar verdim.
    aslında bu konuda ne çok fazla araştırma yapacak bilgim ne de zamanım oldu.
    şubat ayı gibi almayı düşünüyorum, vakit buldukça da sitelerde dolanıp forumları okuyup yorumları inceliyorum.
    i3 i5 i7 ne demek daha 2 3 gün evvel haberim oldu (kardeş mağarada mı yaşıyosun? diye geçirebilirsiniz tabi içinizden)
    şimdi az çok bu bu model üzerinde duruyorum.
    hatta baya baya şimdi çıkıp alıp gelesim var ancak acele etmek de istemiyorum.
    hepinize yorumlarınızdan ötürü teşekkür ederim gerçekten epey aydınlatıcı oldu benim için.

gerçekten çok kararsızım. Oyun oynamayı seviyorum, beni 2 3 yıl idare etsin istiyorum. (hiç olmassa şu üniversite bitene kadar) Tabi malumunuz öğrenci halimle bu parayı biriktirmeye çalıştım. Aklımdaki tek tereddüt artık bu kaldı bu zor zahmet biriktirmiş olduğum (hatta daha biriktiremedim 1 ay içinde ancak tamamlarım) parayı bu makineye vermeye değer mi? kullanan arkadaşların yorumlarına hatta varsa tavsiyelerine ihtiyacım var.
    bir de şubat ayına kadar bu makinanın fiyatının düşmesi ya da extra indirimlere girilmesi ihtimali var mıdır?

Yazdıklarını okuyunca exploler in arama çubuğunu kaybedip 1 saat aradığım günler aklıma geldi ki bu her halde 6 sene falan önceydi:)
    Şubat ayında fiyatların biraz daha düşmesini bekliyorum, tavsiye edebileceğim yerler elektroworld ve mediamarkt dır. Bu firmaların sitelerinde ürün göremezsin bu yüzden yerinde gidip görmen gerekir, eğer istanbuldaysan sorun yok, ama istanbul dışındaysan bimeks internet üzerinden satış yapıyor tavsiye edebilirim.

i3 makina almasan iyi yaparsın daha ziyade giriş seviyesi bir işlemcidir, oyunlarda iyidir ama o kadar değil!
    i5 oyunlar için idealdir, ama bazı modelleri düşük olabiliyor dikkatli olmakda yarar var, sonra fazla ısınmıyor bu oyunlar için + bir güzellik.
    Alabiliyorsan i7 makina al 4 çekirdekli işlemci sonuçta daha geniş işlem kapasitesi demek, ama oyunlarda i5 den daha üstün mü ona ben değil testler karar versin:) Misal oynadığım bir oyunda Core2 Duo işlemcide ön yüklemeyi 10 sn de yaparken (yanlız cihaz santarosa platformuna sahipdi yani tüm donanımlar birbiri ile uyumlu idi ve çalışma hızlarında sorun yokdu, ayrıca 32 bir işletim sistemiyle 32 bit oyun oynuyordum burda dikkat edilmesi gereken husus bilhassa 32 bit oyundur) bu makinada daha yavaş ön yükleme yaptığını söyleyebilirim. Bilimsel işlerde i7 bulunmaz nimet. 64 bit programların geleceğidir.

Bu parayı bu makinaya vermek değer mi (ben 1800 liraya aldım kampanyadan şu anda 2300 e satılıyor sanırım) bence değer, bu modelin (ASUS N53JQ-SX208V) geleceği var, asus servis ve donanım konusunda oldukça iyi,

Bu modelin i5 olan versiyonu bimeksde vardı (hatta arkadaş sormuştu ve iyi seçim demiştim ama şu anda yok sanırım) bence alınabilir bir üründü, 2 gb ekran kartı vardı üzerinde, i5 alacaksan o model iyi idi, i7 versiyon alacaksan bu model çok ideal.

2-3 yıl idare etsin diyorsan şunu söyleyim:
    Çıkacak çok ultra bir oyun olmazsa bu cihaz seni 3 seneden fazlada götürecekdir, tabi i7 modeli alırsan biraz daha uzun götürebilir:)
    Bu cihazın i7 ve 2 gb ekrankartlı modeli olurki şubata kadar çıkarsa ve indirime denk getirirsen şaşırma bu cihazı al,

Ha tabi bu benim tercih ve incelemelerim, şu ana kadar bu cihazı alıpda ekranını sevmeyip geri veren 1 kişi ve disk sorunu yaşayan 1 kişi oldu, onlarıda incelersen yerinde olur...

Ama hata oranlarının düşük olduğunuda göreceksin çünkü sağlam makina...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feanorien -- 5 Ocak 2011; 16:18:39 >

• selam..arkadaşlar, ben oyundan çok, hot pursuit hariç, 3d tasarım programları ve bazı simülatörler için güçlü bir makine arıyorum. şu an da asus kullanıyorum.oldukça zorluyor. aynı anda sw,solidcast ve 3d max açık oluyor çoğu zaman..p8600 var, i7 özellikli ve nvidia min. 1 gb yetecektir. e tavsiye edersiniz.tabi çözünürlük max olmalı. teşekkürler..aksoy9801@hotmail.com a da cevap uazarsanız sevinirim..
  • arkadas. ben vatana geri verdim laptopı ıncelediler ve sorun yok dediler bende servise gonderilmesini istedim bakalım ne olacak
  • merhaba arkadaşlar bende asus n53jq serisi kullanmaktayım 1 ay kadar önce electroworldden 1800 civarında aldım %25 indirimden yararlanark.ama final programım derslerim yüzünden henüz başına oturamadım.almadan önce araştırma sürem çok ksıtlıydı o yüzden bazı özelliklerinin olmayışı beni etkiledi onları yazmak istedim alıcak arkadaşlar dahada bilgilenirler bu konuda.ayrıca fenaion isim verirsen yada herhangi bir msn adresi seninle konuşmak isterim.bilgi paylaşımında bulunursak daha verimli bir şekilde bu laptopu kullanbilirim diye düşünüyorum çünkü ilk defa win 7 kulanıyorum ve vstayı sevmediğim içinde 2000 yılından beri xp kullanıcısıyım:)
    ilk olarak laptop tuşları daha kaliteli ve altında bir ışıklandırma olabilirdi eğer gidip bakıcak olursanız daha kaliteli klavyelerin oldugunu görüceksinizdir ve arandaki farkı anlıcaksınız
    ikinci olarak aldıgımda 5400 lük bir hardisk aldıgıma hiç dikkat etmemiştim.bilsedim yinede alırdım çünkü bir arkadaşım bu bilgisaarın aynı özelliklerini hiç değişmeksizin sadece artı tv kartıyla(ki hiç işine yaramıcak ama yinede aldı dingil:))amerkiada dell firmasına yaptırdı.2100 liraya almıştı.fakat amerikada teknlojik aletlerin ne kadar ucuz oldugunun sanırım hepimiz farkındayız.ve o sırada 7200lük bir hard disk istediin 545 dolarlık fark koyarız demişlerdi.(ki orası teknolojinn ucuz oldugu yer)o yüzden bırakın pcnin yarım dk geç açılsın 545 dolar için beklemeye değer:)veri aktarmındada o kadar yavaş demiyorum tabiki ama parsı olan alsın ama benim param olsaydıda ben bunu alırdım.benim için performan/fiyat oranı önemlidir.ne sadece performans nede sadece fiyat...
    en önemli sorunlarımdan birisi bu konuda tam emin olmamakla birlikte ekran kalitesi.full hd led yazıyor ama arkadaş bunun ekranın öyle olmadıgını söyledi.asus video magic ile hd olabiliyor dedi.herhangi bir oyunda hd özelliklerini taşıyormu hala deneyemedim çünkü kullanma fısatım olmadı.bu konuda bilgi verirsen sevinirim fenaion.ekranın çözünürlüğünün düşük olmasıda benim handikaplarımdna biri.birde bazı arkadaşlarım ge force 425m hd özellik desteklemiyor oyunları hd oynuyamazsın filan diyordu bunun hakknda hiçbi fikrim yok.acaba oynuyabilicekmiyim fenaion kardeş??ilk defa geforce kullanıyorum bundan öncesinde atıydi be bi srun yaşamamıştım. açıkçası bunu yapamazsam gerçekten çok üzülürüm.böyle harik bir pc uçuyor adeta ve bu kadar sessiz sıcaklık olmadan...oyun zevki vermicekse çok üzülürüm...
    ama arkadşlar genel olarak bakıldıgında böyle küçük şeyleri her pc de bulabilrsiniz.ama hızı konusunda kimse i3 gibi demesin bence.gayet hızlı çalışıyor.bendede ses yok ayrıca arkadşlar ne sesinden bahsediyor bilmiyorum ama bende harddiksten gelen bir ses yok.bence bu bilgisayarın üzerine yüksek çözünürlükte bi ekran koyarak alınacak pc harika olurdu arkadşlar.tek eksii bu olarak görüyorum....

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.