Şimdi Ara

★ASUS N550JK-CN090H KULLANICILARI KULÜBÜ★ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
630
Cevap
22
Favori
42.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Birkaç ay önce aldım sistemi ve oldukça memnunum, sürekli ses çıkaran ve ağır çalışan HDD'si hariç!

SSD ile değiştirmeyi düşünüyorum ama aklımda önemli sorular var.

1- Herhangi bir SSD bu cihazla uyumlu mudur, yoksa özel bir model vs. mi gerekiyor notebook'lar için? Hiç fikrim yok.

2- Cihazın mevcut HDD'sini söküp mü SSD takacaklar yoksa -daha önce bir yerde okumuştum- Blu-ray'i sökecekler, mevcut HDD kalacak, Blu-ray'in yerine mi takacaklar? Açıkçası BR'nin sökülüp gitmesini istemem.

3- Son olarak, şayet cihazdaki HDD sökülecekse, lisanslı Windows'a ne olacak? Win 10 geldiğinde elimize key de geçecek diye biliyorum. Key'in gelmesini bekleyip, öyle mi taktırayım servise SSD'i, eğer HDD yerine takacaklarsa ve lisans gidecekse?

Not: Asus servisi kaç lira talep ediyor aşağı yukarı bu işlem için, bilginiz var mı?

Bir de şarj takılı iken ürünün kenarlarından kolları hafiften elektirik çarpılan var mı? Bir önceki Asus modelimde de aynı sorun vardı. Bana mı öyle geliyor, yoksa cidden çarpıyor mu şarjdayken diye düşünüyorum.

Çok fazla soru oldu, kusura bakmayın. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: L.Goshin

Dostlar, merhaba.

Birkaç ay önce aldım sistemi ve oldukça memnunum, sürekli ses çıkaran ve ağır çalışan HDD'si hariç!

1- Herhangi bir SSD bu cihazla uyumlu mudur, yoksa özel bir model vs. mi gerekiyor notebook'lar için? Hiç fikrim yok.

2- Cihazın mevcut HDD'sini söküp mü SSD takacaklar yoksa -daha önce bir yerde okumuştum- Blu-ray'i sökecekler, mevcut HDD kalacak, Blu-ray'in yerine mi takacaklar? Açıkçası BR'nin sökülüp gitmesini istemem.

3- Son olarak, şayet cihazdaki HDD sökülecekse, lisanslı Windows'a ne olacak? Win 10 geldiğinde elimize key de geçecek diye biliyorum. Key'in gelmesini bekleyip, öyle mi taktırayım servise SSD'i, eğer HDD yerine takacaklarsa ve lisans gidecekse?

Not: Asus servisi kaç lira talep ediyor aşağı yukarı bu işlem için, bilginiz var mı?

Bir de şarj takılı iken ürünün kenarlarından kolları hafiften elektirik çarpılan var mı? Bir önceki Asus modelimde de aynı sorun vardı. Bana mı öyle geliyor, yoksa cidden çarpıyor mu şarjdayken diye düşünüyorum.

Merhabalar,

1-Benim size önerebileceğim SSD samsung 850 evodur yada 840 evo da olabilir.Bunlar gerçekten çok özel ürünler ve cihazınızın performansını çok yukarıya taşır emin olun.

2-Mevcut HDD sökülüp SSD takılıyor yani Blu-ray kalıyor.HDD yi harici olarak kullanabilirsiniz.

3-Eğer işlemi teknik serviste yaptıracaksanız,böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.Ücretine gelecek olursak SSD yi siz temin ederseniz işçilik bedeli 70 lira diyor asus teknik servis.Tabi SSDyi kendiniz temin etmenizi öneririm.Çünkü SSD üzerinden de kar amaçlı fiyat farkı koyabilir asus.Elektrik çarpma olayını ise hiç duymadım.

Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tahsin_yildiz

mrb arkadaslar bende bu modeli inceliyorum almak için fakat fiyatlar heryerde çok farklı

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_ASUS-N550JK-CN090H-15-6-in%C3%A7-Core-i7-4700HQ-Geforce-GTX850M-16-GB-1-5-TB-Windows-8-1-Notebook,103452,504927,1412289.html?langId=-14

https://www.pcdepo.com/asus-n550jk-cn090h-notebook

http://www.gold.com.tr/asus-n550jk-cn090h-notebook_u

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n550jk-core-i7-4700hq-24ghz-16-gb-1tb-156-4gb-w8-notebook-bilgisayar.html#ozellikler

aynı model değil mi bunlar ben mi yanlış görüyorum

ve son olarak bu modeli bu paraya gözü kapalı alabilir miyim değer mi ne dersiniz

teşekkur ederim şimdiden

Evet aynı model hocam.Yalnız vatan bilgisayardaki modelde HDD 1 TB olarak gözüküyor.Sanırım fiyat farkı da burdan kaynaklanıyor.Ürüne gelince üzülerek bu fiyata gözün kapalı al diyemeceğim hocam.Tam olarak fiyat/performans ürünü sayılmaz bu ürün.Ben şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım (arada ses çıkartan HDD ve linkini attığım ısınma sorunu hariç) ancak bazı arkadaşlar üstte yazmış sorunlarını iade taleplerini.Tabi bunlar her üründe olabilir doğrudur.Her neyse cihaz kötü değil hocam çok iyi olmasa da.Ama biraz da neyde kullanılacağına bağlı.Mesela oyun için alcaksanız tavsiye etmem bu fiyata çok iyi oyun bilgisayarları var.Ama ben arada oyun oynar arada film izler nette takılır bazen de çizim yapıp işimi de yaparım diyorsanız öneririm.Ve eğer cihazı alıcaksanız SSD takmanızı da öneririm

• yorum için telekkur ederim dostum peki bu fiyata alabileceğim oyun bilgisayarı önerin nedir herkes asus daha kaliteli dediği için asusa yöneldim
  • tahsin_yildiz kullanıcısına yanıt
    Bence fiyatını fazlasıyla hakediyor. Oyun için de multimedya için de ideal ürün. Bu fiyata msi veya monster daha üst özellikli bilgisayarlar var ancak kasa kalitesi ve az ısınma gibi durumlarda asus'un tırnağı bile olamıyorlar.
  • tahsin_yildiz kullanıcısına yanıt
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-ge60-apache-core-i7-4710hq-25ghz-16gb-1tb-156-2gb-w81-notebook.html

fiyatına bakma bunun fiyatı da çok değişken ekran kartı GDDR5 old. için DDR3 ten daha iyi performans verir ancak bu kadar para verip deli gibi ısınan ve plastik kasa bir laptop almaya içim elvermedi benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matolimehmet -- 3 Temmuz 2015; 15:20:02 >
  • bende o yuzden bu kadar para verip pişman olmak istemiyorum :)

acaba çok para harcamadan oyunları rahat oynatacak bilgisayar var mı mesela asusun şu modeli yeterli gelir mi

http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-x550jx-xx099d-gtx-950m-notebook-pmu345566
  • quote:

bende o yuzden bu kadar para verip pişman olmak istemiyorum :)

acaba çok para harcamadan oyunları rahat oynatacak bilgisayar var mı mesela asusun şu modeli yeterli gelir mi

http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-x550jx-xx099d-gtx-950m-notebook-pmu345566

Bütçenizi biraz daha arttırabiliyorsanız asusun g serisine yönelin derim ben.Zira n serisi oyun için değil oyunlarda gerçek performans istiyorsanız asusun g serisi kesinlikle yeterli gelecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: XRippeR

quote:

Orijinalden alıntı: L.Goshin

Dostlar, merhaba.

Merhabalar,

1-Benim size önerebileceğim SSD samsung 850 evodur yada 840 evo da olabilir.Bunlar gerçekten çok özel ürünler ve cihazınızın performansını çok yukarıya taşır emin olun.

2-Mevcut HDD sökülüp SSD takılıyor yani Blu-ray kalıyor.HDD yi harici olarak kullanabilirsiniz.

3-Eğer işlemi teknik serviste yaptıracaksanız,böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.Ücretine gelecek olursak SSD yi siz temin ederseniz işçilik bedeli 70 lira diyor asus teknik servis.Tabi SSDyi kendiniz temin etmenizi öneririm.Çünkü SSD üzerinden de kar amaçlı fiyat farkı koyabilir asus.Elektrik çarpma olayını ise hiç duymadım.

Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Çok çok teşekkür ediyorum, çok yardımcı oldunuz.

Bu arada dahili HDD'i geri veriyorlarsa nasıl harici olarak kullanabiliyorum, özel bir arayüz vs. mi satın almam lazım acaba?

Bir de 70 TL'yi nasıl ödüyorum, ürünleri yollarken mi, vs?

Son olarak, en fazla 350 lira olacak şekilde uyumlu bir SSD önerebilir misiniz? :D

Tekrar teşekkür ediyorum.

• arkadaşlar kafama takılan birşey var,
    benim pc de harddiskten diğer harddiske kopyalamada çok aşırı şekilde yavaş kopyalıyor yani şöyleki c den d ye veya herhangi bir flash diske kopyalama hızım 10 mb dı geçmiyor, sizce bir problem yokmu bu işte ayrıca iki harddiskte ntfs..
  • L.Goshin L kullanıcısına yanıt
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-128gb-840-pro-sata-30-okuma-540mb-yazma-520mb-ssd.html

Bu SSD gerçekten iyidir maksimum performans alırsınız bunu öneririm size.Eğer 128 gb yetersiz gelir diyorsanız bütçenizi biraz daha arttırıp 256 gb olanı da alabilirsiniz.HDD yi harici olarak kullanma olayında teknik servis size bilgi vericektir siz pcyi teslim edince ben bilmiyorum yalan olmasın :) Ödeme kısmına gelince,nerede yaşıyorsunuz ? eğer yakınlarda bir asus teknik servis varsa elden götürmenizi tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar ASUS N550JK-CN090H için bugün bütün teknoloji mağazalarını gezdim fiyatın 3499 olduğuna aldanmayın hepsi teşhir urunu ellerinde yok internet fiyatı diyorlar

güvenemedim internetten almaya normal fiyatı 4000 + iken internetten 3499 a nasıl satıyorlar
  • quote:

Arkadaşlar ASUS N550JK-CN090H için bugün bütün teknoloji mağazalarını gezdim fiyatın 3499 olduğuna aldanmayın hepsi teşhir urunu ellerinde yok internet fiyatı diyorlar

güvenemedim internetten almaya normal fiyatı 4000 + iken internetten 3499 a nasıl satıyorlar

Bence sen hiçbir fiyata aldanma. Bu cihazın fiyatında çok dalgalanmalar oluyor. 4.999 olduğunu da gördüm, 3.149 olduğunu da. Ama fiyat düştüğü zaman teşhir ürünü olacak diye bir kaide yok. Zaten düzgün bir firmadan alışveriş yaparsanız eğer, teşhir ürünü olup olmadığını bildirirler.

Edit: Unutmadan, şunu da belirteyim piyasaya göre konuşuyorum bu cihazın edeceği en fazla para taş çatlasın 3.000 TL'dir. Bu cihaza verilebilecek maksimum para ise 3.300 TL'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObtObt -- 7 Temmuz 2015; 18:59:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fiyat konusunda haklısın ama benim hiç bir firmaya güvenim kalmadı ellerinde sadece teşhir urunu vardı ( tek kalmıştı )gittim bizzat sordum ama internette bunu belirtmemişler bence dalgalanma bundan oluyor teşhirleri ellerinden çıkarıyorlar
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 yıl önce aldığım bilgisayarımda bir takım sorunlarla karşılaştım sizce bunlar garanti kapsamına girer mi?

1) ekranda ölü piksel tarzında bir şey var toz zerresi şeklinde simsiyah duruyor küçük ama mide bulandırıyor.

2) bugün farkettim notebookta oyun oynarken koyduğum kasa kısmında renkte açılmalar var. Açık gri şeklinde.

3) laptopta biraz fazla ısınma var ve internet üzerinden oynanan oyunlarda ani fps düşmeleri var.

Sizce neler yapmalıyım bilgilendirirseniz sevinirim. Gerçekten yardıma ihtiyacım var, teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ölü piksel yada kasada renk açılmasından garanti kapsamında birşey yapacaklarını sanmıyorum ısınmaya gelince tozlanmadan yapabilir bi fanları temizletip macunları yeniletmeni tavsiye ederim 1 yıl olmuş normal ısınmadan performans düşmeside olabilir
  • Arkadaşlar bugün nasip olursa bilgisayarı alıyorum n550jk 168 h modelini sizce nerden alayım

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n550jk-core-i7-4700hq-24ghz-16-gb-1tb-156-4gb-w8-notebook-bilgisayar.html#ozellikler

vatan mağzada fiyat 3500

http://www.bimeks.com.tr/urun/145133/asus-n550jk-cn090h-w8-.aspx

bimekste %10 bipara veriyor 5 yıl garanti 236 tl çok uygun

http://www.teknosa.com/urunler/125032845/asus-n550jk-cn168h-notebook#product-features

teknosa da fiyat en uygun ram 12 gb

siz olsanız nerden alırdınız ?

• quote:

Arkadaşlar bugün nasip olursa bilgisayarı alıyorum n550jk 168 h modelini sizce nerden alayım

vatan mağzada fiyat 3500

http://www.bimeks.com.tr/urun/145133/asus-n550jk-cn090h-w8-.aspx

bimekste %10 bipara veriyor 5 yıl garanti 236 tl çok uygun

http://www.teknosa.com/urunler/125032845/asus-n550jk-cn168h-notebook#product-features

teknosa da fiyat en uygun ram 12 gb

siz olsanız nerden alırdınız ?

Ben bimeksten aldım. Ertesi gün 350 liralık bipara kazandım. Eğer başka bi teknoloji ürünü alacaksanız bimeks iyidir. 5 sene kasko da yaptırırsın. Hem biparalar 2016 hazirana kadar geçerli. Bimeksin tek avantajı 5 yıl kasko sanırım. İlk 2 yıl garanti kapsamında yedek ürün veriyolarmış vs. yetkili arkadaş bişeyler anlattı ama ben pek ilgilenmedim. Karar senin teknosayla aynı fiyata geliyor.

• dostum bende bugün teknosadan aldım 3099 a evet bimeks in garantisi çok iyi aynı garantiyi teknosa 1400 gibi bir fiyata yapıyor yaptırmadım tabi acaba bimeksten almadığımız bi bilgisayarı bimeksten garanti yaptırabiliyormuyuz

not : eşim bilgisayarın ustune şişe düşürdü üst kasada ezik oluştu garanti yapmazlar heralde :D eşimn sağlık durumu iyi merak etmeyin :))
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.