Şimdi Ara

★ASUS N550JK-CN090H KULLANICILARI KULÜBÜ★ (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
630
Cevap
22
Favori
42.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 03.04.2015 tarihinde Vatan Bilgisayar'dan almıştım bu ürünü. Ürünü aldığımın ertesi günü "League of Legends"ta henüz oyunun yaklaşık 1. dakikasında deyim yerindeyse bilgisayar dondu sesler takılı kaldı ve bu yaklaşık 15 20 saniye sürdü. Bu ürüne dair aldığım ilk hataydı diyebilirim. Daha sonra herhangi bir sorunla karşılaşmadım ta ki 10 15 gün sonrasına kadar. Eski oyunlardan NFS Underground 2 oynarken sık sık RAM yetersiz vs diyip oyunu kapatıyordu düşünün 2003 yapımı oyuna 16 GB Ram yetersiz diyordu ve uygulamayı zorla kapattırıyordu. Belki oyunun eski oluşundan kaynaklanıyordur diye düşündüm kendimce uyumsuzdur vs diye bi yandan da lan 3.5 milyar gitmez inşallah boşa diyede düşünmüyor değildim. Her neyse ardırdan gelen günlerde "Counter Strike : Global Offensive" de oyunda bile değil menüdeyken (anasayfa da diyebiliriz) mağaza ya tıkladım bilgisayar dondu dondu arkadasından "DPC_WATCHDOG_VIOLATION" kodlu mavi ekran benzeri bir hata aldım ve bilgisayar kendini resetledi. Bardağı taşırdı tabi bu da. Vatan Bilgisayar'a gittim bilgisayarın (bu modelin yanı) windows 8.1 ile uyumsuz olduğunu aldığım hataların donanımsal değil yazılımsal olduğunu recovery atıp güncellemeleri kapatıp bilgisayarın windows 8 de kalmasını sağlamamı gerektiğini söyledi. O gece dedikelrini yaptım fakat recoveryden sonra bilgisayar windows 8.1 olarak başladı tekrar(ilk kurulumu mağazada müşreti hizmetlerine yaptırmıştım bu sebeple orijinalinin win8 olduğunu düşünmüştüm arkadaş öyle deyince) Neyse dedim belki recoveryden sonra düzelir. Arkasından bilgisayara sadece CS:GO yükledim ve yine RAM yetersiz hatasını aldım. Bildiğiniz gibi bu oyun güncel steamden satın alınıp orijinal oynadığım bir oyun ve bilgisayarın 16 GB ram e sahip olduğunu bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Akşamında topladım kutuyu gittim müşteri hizmetlerine olmadı win8.1 başladı dedim hatalarda devam etti dedim.( Saydığım hataların yanında videoların donuk donuk izlenmesi [adobe ilede uyum sağlayamadı herhalde] ve touchpad in 2. baskıyı [çift tıklama] algılayamaması da vardı) Ürünü yolladık ASUS a ve bedel iadesi istedim. Burayı kısa kesiyorum 1 ay içinde 3 kere servise gitti reddettiler bir sorun yok donanımsal olarak dediler o zaman yazılımsalsa win8 yükleyin dedim yapamayız dediler sanki win8.1 i ben seçmişim gibi. Vatan Bilgisayar sağolsun 1. ayın sonuna doğru mağduriyetimi gördü bir şekilde iade ettirdik paramıda geri aldım.

Şimdi bütçem bu civarda malum 3500 tl civarı. Bu bilgisayarda çok gözüm kaldı kullandığım eski bilgisayarımda ASUS 6. yılını doldurdu. Çok beğenip güvenerek aldım hayal kırıklığına uğradım. Acaba bu sorunları bir ben mi yaşadım yani gerçekten ürünün genel bir sorunu yok bana gelen mal "ayıplı" denecek kategoride bir ürün müydü bunu bilmek istiyorum çünkü bu fiyata bu pc bence alınabilecek en iyilerden..Tekrar almayı düşünmüyor değilim ondan yorumlarınızı bekliyorum..

• PrivateHicks P kullanıcısına yanıt
    dostum sanırım senin şansına dediğin gibi ayıplı mal denk gelmiş. ben ne oyun oynarken ne video izlerken ne de photoshop kullanırken bir sıkıntı yaşamıyorum
  • PrivateHicks P kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer ürünü beğendiyseniz,tekrardan alabilirsiniz.Çünkü ram yetersizliği olayını ilk defa duydum bu pcnin kullanıcılarından.Çok büyük ihtimalle o ürüne özeldir.
  • Arkadaşlar bişey soracağım bilgisayardan ses kapalı olmasına rağmen arada sinyal sesi gibi dit diye bir ses geliyor bunun nedeni nedir normal mi ? çözemedim ben
  • Tabi ürünü baya severek almıştım ama işte bu duruma nasıl güveneceğim arkadaşım İzmir Vatan da çalışan personellere sormuş evet ASUS'un bütün 550 serisinde o sorun vardı ama güncelleme geldi düzeldi falan demiş. Bu yorumda çok güven vermiyor yani..
  • tahsin_yildiz kullanıcısına yanıt
    Hocam galiba HDDden gelen seslerden bahsediyosunuz.Çoğumuzda var o maalesef.Sebebi HDDnin 5400rpm olması ve yetersiz kalması sistemin diğer özelliklerine göre.Eğer bu sesten kurtulmak istiyorsanız cihaza SSD taktırabilirsiniz.
  • XRippeR X kullanıcısına yanıt
    sağol kardeşim hdd den geliyorsa sıkıntı değil değişirmei düşünüyorum zaten
  • SSD taktıran var mı? ben düşünüyorum da tavsiye ediceğiniz bir ssd var mı ve nereye taktırabiliriz eskişehir'de sanırım asus yetkili servisi yok
  • varsa ssd hakkında tavsiye bende alabilirim
  • Ssd takmayı düşünen arkadaşlarım ben laptobu 2014 haziranda almıştım ve hddden dolayı laptobun performansını tam olarak alamadığımı 2014 temmuz ayında farkedip ssd takmaya karar verdim fakat ssd taktırmak için garantiye laptobumu götürdüğümde bu işlemin sonunda garanti dışı kalacağını ve bu işlemi kendilerinin yapamayacaklarını söylediler bu noktadan sonra kendim hddyi çıkartıp sdd taktım 1 yıldır ssd ile çalışmakta pc ve en ufak bir sıkıntım olmadı Ssd için samsung 840 evo yada 850 pro öneriyorum kendim 840 evo kullanıyorum ve yazma okuma ve bilgisayarın açılma hızı çok iyi seviyede birde eğer maddi imkanlarınız elveriyorsa ssdyi en az 500 gb alın ve hddden kurtulun ciddi anlamda hdd bilgisayarı çok geriye çekmekte
  • Dostlar yardımcı olun lütfen 

N550JK-CN090H ile N550JV-CN127H arasında kaldım. 

N550JK-CN090H nin ekran kartı modeli daha iyi ve hdd kapasitesi 1,5 tb görebildiğim tek fark bu ikisi yani N550JK-CN090H daha üstün duruyor ancak aklıma takılan şu geçenlerde bimeksin sitesinde N550JV-CN127H modelinin dokunmatik ekranlısını gördüm ama stokta kalmamış geri kaldırdılar hemen. Araştırmama ramen pek bişey bulamadım bu iki modelden birinin dokunmatik ekranlısı geldi mi Türkiyeye? Eğer geldiyse dokunmatik ekranlı modeli almak isterim ama gelmediyse tercihim N550JK-CN090H modelinden yana olacak sanırım. 

Kısa zamanda %15-%30 arası vergi gelecek teknoloji ürünlerine bu yüzden bayram geçmeden almak istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler arkadaşlar ben bu pc yi 1 ay önce aldım. Memnunum fakat pc perfomansının yüksek olmasına rağmen takılıyor. Size sormak istediğim denetim masasından format atarsam windows kurmam mı gerekiyor? Şuan yazlıktayım bilgisayarı tamire götürmemin imkanı yok malesef :)
  • EngiN1905 kullanıcısına yanıt
    format atmak değil de sistemi geri yükleme var bildiğim kadarıyla. aldığın ilk haline geri döndürebiliyorsun windowsu driverı falan kendisi hallediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkrdn

Ssd takmayı düşünen arkadaşlarım ben laptobu 2014 haziranda almıştım ve hddden dolayı laptobun performansını tam olarak alamadığımı 2014 temmuz ayında farkedip ssd takmaya karar verdim fakat ssd taktırmak için garantiye laptobumu götürdüğümde bu işlemin sonunda garanti dışı kalacağını ve bu işlemi kendilerinin yapamayacaklarını söylediler bu noktadan sonra kendim hddyi çıkartıp sdd taktım 1 yıldır ssd ile çalışmakta pc ve en ufak bir sıkıntım olmadı Ssd için samsung 840 evo yada 850 pro öneriyorum kendim 840 evo kullanıyorum ve yazma okuma ve bilgisayarın açılma hızı çok iyi seviyede birde eğer maddi imkanlarınız elveriyorsa ssdyi en az 500 gb alın ve hddden kurtulun ciddi anlamda hdd bilgisayarı çok geriye çekmekte

kardeşim asusa mail attım ben napmam gerektiği hakkında. şiddetle kendinizin takmasına karşıyız herhangi bir zarara karşı dediler. ssd yi istediğiniz yerden alıp belirli bi ücret karşılığında servislerimizden garanti dahilinde taktırabilirsiniz dediler. lakin ben eskişehirdeyim ve sanırım asus servisi burada yok. acaba aletin ilerde garanti gerektirecek bir sıkıntısı çıkar mı bu saatten sonra. onu göze alıp kendim taksam mı onu düşünüyorum :D

• quote:

Orijinalden alıntı: emepli.süleymanın.kaynı

Dostlar yardımcı olun lütfen 

N550JK-CN090H ile N550JV-CN127H arasında kaldım. 

N550JK-CN090H nin ekran kartı modeli daha iyi ve hdd kapasitesi 1,5 tb görebildiğim tek fark bu ikisi yani N550JK-CN090H daha üstün duruyor ancak aklıma takılan şu geçenlerde bimeksin sitesinde N550JV-CN127H modelinin dokunmatik ekranlısını gördüm ama stokta kalmamış geri kaldırdılar hemen. Araştırmama ramen pek bişey bulamadım bu iki modelden birinin dokunmatik ekranlısı geldi mi Türkiyeye? Eğer geldiyse dokunmatik ekranlı modeli almak isterim ama gelmediyse tercihim N550JK-CN090H modelinden yana olacak sanırım. 

Kısa zamanda %15-%30 arası vergi gelecek teknoloji ürünlerine bu yüzden bayram geçmeden almak istiyorum.

Up

• Merhaba,

Yaklaşık 3 hafta önce aldım ve hızı ile ilgili sorun yaşıyorum. Grafik tasarım programlarının seri çalışması için oyun bilgisayarı önerip bu modeli tanıttılar yalnız şu anda elimde bulunan bu model sanki 3 yıldır kullanılan düşük özellikli bir laptop gibi davranıyor. Programları yavaş çalıştırması bir yana internette bile gezdirmiyor. Eski emektar bilgisayarımı aratmıyor.

Rica etsem bunun hangi sorundan kaynaklandığını bilen ya da daha önce karşılaşmış olan biri bana bilgi verebilir mi? İade mi etmeliyim format mı atmalıyım ne yapmalıyım bilemedim. Açıkçası bu işlerden pek de anlamıyorum :/ Yalnızca çok yavaş çalıştığını anlayabiliyorum :)
  • Arkadaşlar bende ASUS n550jk c1680h var oyun oynarken 30 dk içinde 80-90 derece oluyor sizde de olemi yoksa PC mi arızalı bide bunun fanini hızlandırmak için tuşu varmı

• Merhaba arkadaşlar N550JK CN090H modelini dün bimeksten alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.
    .
    Windows güncellemelerini yüklerken ufak tefek problemlerle karşılaştım ama şimdilik hallettim gibi. Cihaz gayet şık özellikle klavyesini çok sevdim gayet kullanışlı ancak touchpad bana pek randıman vermedi belki de alışkın olmadığım içindir bilmiyorum. hdd ve fandan zaman zaman ses geliyor bu zaten beklediğim bir durumdu ama rahatsız edici düzeyde değil yalnızca gece etraf çok sessiz olduğunda fark ediyorsunuz sesi ama müzik veya tv falan açıksa farkedilmesi mümkün değil.. Henüz fazla zorlamadım ama normal kullanımda ısınma sorunu yok oyun oynarken ona da tekrar bakacağım.
    .
    Özelliklerine baktığımızda cihazdan yüksek performans bekliyordum ama şu anda normal kullanımda bile ağır çalışıyor gibi geldi bana. Şu anda windows güncellemeleri dışında birşey yapmadım bir de gereksiz birkaç programı temizledim. Şu anda cihaz sıfır sayılır. Yeterli performansı alabilmek için önerebileceğiniz şeyler varsa deneyimlerinizden faydalanmak isterim.
    .
    Bir de eski bilgisayarımdaki müzik resim vb. dosyaları yeni cihazıma aktarmak istiyorum ama harici bir disk gibi bir aracı kullanmadan direk iki pc arasında aktarım yapmamın bir yolu var mı?
    .
    Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

• bilgisayarımın üstüne dün gece bira döküldü :( o sinirle kapatıp ters çevirdim bıraktım. şimdi üstünü sildim yapış yapış olmuştu bilgisayarı açtım ve şu an kullanılıyor. inşallah birşey olmaz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Araneida -- 20 Temmuz 2015; 12:34:19 >
  • Araneida kullanıcısına yanıt
    Saç kurutma makinesiyle klavye aralarına falan hava tutun. Kokusu zor geçer ama.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.