Bildirim
Asus N550JK Gömülü Pil Hakkdında Yardım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
ASUS güvenle alabilirsin PC sektöründeki en iyi firma garantisi sağlam problem olmaz -
Batarya kullanımı için şu rehbere göz atabilirsiniz > Link
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricalcus -- 8 Haziran 2014; 17:17:44 > -
hepsini okudum ama şöyle tam bir maddeler halinde yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler hakkında bir şey bulamadım ayrıca en iyi şekilde kullansam bile ömrü sonunda bitecek n550 serisinde pil gömülü yedek parça bulabilirmiyim veya servis yeni batarya sağlarmı (ücretli bile olsa) bilemiyorum -
Teknik servis batarya ömrü bittiğinde yeni batarya imkanı sağlayacaktır.
Yapılması gereken özetle şu,
Her gün veya gün aşırı pili belirli yüzdelerde boşaltıp doldurmak. Bu işlem aynı yüzdelerde olmamalı, mesela bugün %30, yarın da %30 değil bugün %30, yarın %20, ertesi gün %50 gibi.
30 döngüde bir veya minimum 3 ayda bir 1 defa kritik seviyeye kadar boşaltıp doldurmak.
1 döngü = 1 defa %100 boşaltıp doldurmak, böyle yapmak yerine,
1 döngü = 5 defa %20 boşaltıp doldurmak veya 3 defa %30 boşaltıp doldurmak veya 2 defa %50 boşaltıp doldurmak | böyle yapmak öneriliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricalcus -- 8 Haziran 2014; 17:31:58 > -
peki şarjda kullanmak ne derece doğrudur yani %100 olarak kullanmak elektriği kesiyor diye biliyorum ama -
Mesala notebook'u açtınız 30dk - 1 saat internette gezdiniz, pil durumu %80 oldu yani %20 kullanmış oldunuz. Sonra takın fişi bütün gün fişte dursun, herhangi bir zararı olmaz. -
yani anladığım azar azar doldur boşalt yapmak 15-20 günde bir %10 seviyesine getirip sonra fullersem bir faydası olurmu birde kalibrasyon ne sıklıkla yapılmalı ayrıca pil sağlığını ömrünü takip edebileceğim ve benim yerime pili optimize edecek bir program varmıdır -
Yukarıda da yazdım 30 döngü de bir veya 3 ayda bir kritik seviyeye kadar boşaltıp doldurmak kalibrasyon için yeterli.
Batarya sağlığını kontrol etmek için > BatteryBarPro -
her şey için çok teşekkürler hocam sende olmasan cevap veren olmayacak
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X