Şimdi Ara

Asus N552VW Serisi | 6700 HQ / 960M GDDR5/ 128 SSD (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
754
Cevap
25
Favori
63.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: digitalunix

Bu bilgisayarın uhd si yokmu ülkemizde?

Yok ki olsa da boşa yani o pille ne kadar dayanabilir ki şarjı artık 1 saati çıkarırsan şükür edersin :) adamlar herşeyi düşünmüş de pil, WiFi, blu ray sürücü unutmuşlar :) dvd super multi kaldı mı la artık :) vallaha yazıyorum İngilizce cevap alıyorum geri dönün problemle diyor ama İngilizce olmadığı için yazamıyoruz. Artık yarın Asus u arayıp daha net bilgiler alacağım kafama takılan şeyler Hakkında. Varsa kafanıza takılan yarın öğreneyim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliozturk51

quote:

Orijinalden alıntı: digitalunix

Bu bilgisayarın uhd si yokmu ülkemizde?

Yok ki olsa da boşa yani o pille ne kadar dayanabilir ki şarjı artık 1 saati çıkarırsan şükür edersin :) adamlar herşeyi düşünmüş de pil, WiFi, blu ray sürücü unutmuşlar :) dvd super multi kaldı mı la artık :) vallaha yazıyorum İngilizce cevap alıyorum geri dönün problemle diyor ama İngilizce olmadığı için yazamıyoruz. Artık yarın Asus u arayıp daha net bilgiler alacağım kafama takılan şeyler Hakkında. Varsa kafanıza takılan yarın öğreneyim :)

Şunu sorabilir misin. Bugün işyerinden arkadaş söyledi.
    2 tane arkadaşı, Media Marketten alınma aynı asus notebook'u aldığını ve ekran ile ilgili 2 kere değiştirdiğini bildirdi.

Bu ekran ile ilgili kronik bir sorun mu var ? Hepsinde değil ama aralarında bazılarında çıkıyor. Teknik servise bu ürün ile ilgili ve ekranın problemi ile ilgili ne kadar sorun gitmiş aceba.

• fezader kullanıcısına yanıt
    Aynı laptop degil biri gaming linke bakarsanız daha iyi olur

• vatandan 3800 tl ye n551vw modelini aldım, dün elime geçti, genel hatları ile gayet olumlu ve iyi bir cihaz,

tek dert edilecek konu bence ışık sızması, benimkinde de bir miktar mevcut, siyah ekranda belli olan, beni rahatsız etmedi, buradaki mesjlar olmasa, konuyu bilmesem, dikkatimi çekmezdi benim, ben şahsım adına keyifle cihazı kullanıcam.

ama bazı insanlar pimpiriklidir, böyle olanınız varsa bence başka bir model baksın hatta mümkünse ıps panel olmayanlardan çünkü bu konu bu modele has bir konu değil ıps panel kullanan tüm modeller için geçerli, bu kadar para verip huzursuz olmaya gerek yok, uzak durun.....

diğer tüm konularda makina olumlu puan alır bence...
  • ışık sızması sadece bu notebook ıcın değil tüm ips panellilerde mevcut..şirketın bana verdığı y700 lenovada da hem ışık sızması var hemde renkleri asus kadar iyi değil..
  • SATIN ALMAYI DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR OKUSUN

Büyük harfler için özür dilerim,dikkat çekmek istedim.Ürünü alalı bir ay oldu.1 ay içindeki izlenimlerimi paylaşayım:
    (Bilgisayarın modeli N552VW FW149T , Teknosa'dan alınma)

1-Ekran kesinlikle IPS değil, renkler beklediğim kadar canlı değil, bir önceki versiyonu n551vw ekran konusunda daha iyi.Tabi şahsi görüşüm bu.Fakat N551VW modelini Teknosa'da ilk gördüğümde ekranına hayran kalmıştım, bu bilgisayarda öyle olmadı. Fakat bu ekranın kötü olduğu anlamına gelmiyor.Ekran güzel, fakat N551VW kadar iyi değil. (Dipnot: Satılan her yerde, bunun yanısıra asus tarafından IPS ekran olduğu söyleniyor, fakat değil.Anlamak için paint açın ekranı parlak mora boyayıp sağ sol alt ve üst kısımdan 0 derece açıyla bakın, renk farkı çok bariz.IPS ekranda her açıdan görüntü aynı kalır.Xperia z5 telefonum var ips ekran aynı testi yaptım, telefonda her açı aynı renk.Ben çok tartıştım Teknosa ve Asus'la, siz bu konu hakkında bilgi sahibi olarak alın. Gidin yerinde n551 ve n552 ye bakıp karar verin.

2-Ses kalitesi oldukça güzel, fakat tekrar beklentimin altında.Öyle yok inanılmaz ses, bang&olufsen uçurmuş falan değil.Sıradan bilgisayarlar 10/5 ise bu 10/7 kalitesinde ses veriyor.Ayrıca, sadece benim bilgisayara özgü olabilir fakat, son ses açıldığında, çok bas sesler hoparlörde titrek bi ses veriyor cızırtı gibi.Alırken test edin.Fakat genel olarak ses kalitesi iyi denebilir.

3-SSD performansı olarak, önceki bilgisayarım m1 slot ssd idi, şu anki m2 slot ssd.Veri aktarımı olarak yada uygulamaların açıllışı arasında çok bariz bir fark yok açıkçası.Fakat bilgisayarın açılış süresi ciddi anlamda hızlı.Bazen 7-8 sn de açıldığı oluyor.

4-Klavye ışıklandırması var.Fakat MacBook'lardaki premium hissini vermiyor.Biraz göze batıyor.Daha güzel olabilirmiş.Fakat Fn F3 ile ışık oranını azaltabiliyorsunuz.Bu da genel olarak güzel bir özellik hoşuma gitti benim.

5-Klayve tuş aralıkları olsun sağlamlık olsun çok güzel bir izlenim bıraktı bende.Fakat oyun bilgisayarı olmadığı için, tuşlar çok hassas değil.Hafif dokunuşlar yetmiyor.Tuşlar biraz yüksek ve sert.Daha iyi olabilirdi açıkçası ama çok sorun yaratacağını sanmıyorum.Ben klavyeyi beğendim.

6-Dahili wifi kartı AC değil!Yine Teknosa'da ısararla yanlış verilen bir bilgi.B/G/N destekli wifi kartı var.AC olmasını isterdim şahsen uzun süreli bir yatırım yapmak istediğim için.Fakat günümüzde modemlerin %90'ı AC wifi destekelemediği için çok da problem değil.

7-Touchpad'i pek beğenmedim.Tıklamaları algılaması için iyice basmak gerekiyor(fiziksel tuştan bahsetmiyorum hafif dokunmayla olanı diyorum).Ayrıca belki yeni olduğu için bilmiyorum ama parmağım kaymıyor touchpad üzerinde.Elimin yağı falan bulaştıkça daha iyi olabilir zamanla :)

8-Ekran görüntü vermeyi kesti hatası alıyordum.İntel grafik kartını güncelleyince bu sorun kalktı.

9-Bilgisayarın kapağını kapattıktan sonra tekrar açınca ekrana görüntü gelmiyor.Fiziksel açma tuşuyla bilgisayarı kapatıp tekrar açmam gerekiyor.Henüz bu soruna çözüm bulamadım yazılımsal olduğundan emin sayılırım halledebilirsem çözümü yazarım.

10-Malzeme kalitesi güzel.Buna laf yok.

11-Oyun performansı şu şekilde, 3-4 senelik oyunlar ultra high, 1-2 senelik oyunlar high, günümüz oyunları medium-high arası, 2-3 sene sonra en iyi oyunları lowda oynanabilir şekilde çalıştırır diye düşünüyorum.Bu bilgisayar oyun bilgisayarı değil arkadaşlar.Ama oyun oynanıyor.Gayet güzel, takılamdan 50-60 fps de.Ama Ultra High-High arası ayarlarda oynamak istiyorum derseniz, 2015 sonrası oyunlar için çok zor.Thief oyununu medium-high arası ayarlarda 60 fps oynuyorum şu an.

12-Isınma var,ısınma problemi yok.Çok kasan bir oyun oynamadım henüz genelde Skyrim,Lol oynuyorum.Bu oyunlarda 2-3 saat oynadıktan sonra ısınma performansı etkilemiyor, elinizide yakmıyor.Bu seviyede kalırsa hiç sorun değil.Ama bilgisayarı çok daha zorlayan oyunları uzun süre oynarsanız ısınırmı, bilemiyorum.Touchpadin sol tarafı hissetmeyeceğiniz kadar az ısınıyor.Sol hoparlör kısmından epeyce ısınma oluyor, fakat dediğim gibi eliniz değmediği için hissetmiyorsunuz ve oyunu kasmıyor.

13-Şarj konusundan alırken beklentim yoktu, neredeyse masaüstü gibi kullanıyorum.İyiki beklentim yokmuş.Skyrim oynarken güç tasarrufu modunda 1 saat dayanmadı şarj.Film falan izlerken en fazla 2 saat.Ofis çalışması internette takılma şekilnde 3 saat civarı dayanır diye düşünüyorum.Ortalama 2 saat pil süresi var diyelim.

14-Hdd sesi çok az geliyor, alışınca hissetmezsiniz.Fan sesi bilgisayar ısınınca biraz çıkıyor ama ben farketmiyorum bile.Gerçi eski bilgisayarımda fan sesi yan odadan duyuluyordu, belki alıştığımdandır.Ama benim hiç rahatsız etmedi.

İlk izlenimlerim bu kadar.Teknosa'dan 4250 tl fiyata almıştım.
    Özetlemek gerekirse;
    Ekran IPS değil kanmayın (paint açın ekranı parlak mora boyayıp her açıdan bakın),
    Ses çıkışı güzel, ama mükemmel değil beklentinizi çok yükseltmeyin,
    Son ses açıkken hoparlörden cızırtı geliyormu kontrol edin (özellikle bas vururken)
    Wifi kartı AC değil B/G/N (komut satırına netsh wlan show drivers yazarsanız gözükür)
    Klavye ve touchpadi kullanın sizi tatmin ediyormu bakın

Arkadaşlar aklımdakiler bu kadar.Fiyat/Performans/Kalite olarak 10/7,5 diyorum.Merak ettiğiniz şeyleri sorabilirsiniz.

• Hocam çok güzel bir inceleme olmuş. Yalnız kafama takılan mesele şu oldu:

9-Bilgisayarın kapağını kapattıktan sonra tekrar açınca ekrana görüntü gelmiyor.Fiziksel açma tuşuyla bilgisayarı kapatıp tekrar açmam gerekiyor.Henüz bu soruna çözüm bulamadım yazılımsal olduğundan emin sayılırım halledebilirsem çözümü yazarım.

Bilgisayarın kapağını kapatıp mutfağa gitme vs. benim günde 3-4 defa yaptığım bir olay. Şuan kullandığım HP laptopta kapağını kapatınca kendisini uyku moduna alıyor ve tekrar kapağı açınca 3-4 saniyede kendine geliyor. Bu durumun çözümü laptop'un güç ayarlarıyla alakalı olabilir gibime geliyor. isterseniz bir güç ayarları kısmını kurcalayın. kapak kapatıldığında kendisini uyku moduna alma tarzı bir ayar olabilir belki. eğer çözümü yoksa üzücü olur benim için :)
  • Kardeşim bugün konuştum ben satılanların hepsinin ips olmadığını alırken bizi arayın seri numarasından bakarak görebiliyoruz size bu konuda bilgi verebiliriz dedi. Bu bilgiye mağaza çalışanlarının bilmediğini ve bir program tarzı birşeyle öğrenemez gibi birşey dedi. Son kısmı tam net hatırlamıyorum. Yani anlayacağınız ips değil hepsi. Anca Asus u arayacaksın öğreneceksiniz burdan da görünüyor ki dolandırıcılık üst düzeye çıkmış denetimsizlikten :) mağazadakilere sorsan ips. Gerçi suç onlarda değil bilgi vermeyen Asus da. Biraz denetim olsa böyle durumlar da yaşanmaz. Tabi bu benim görüşüm. Yaşanabilir de :)

• aliozturk51 kullanıcısına yanıt
    buna ahlaksızlık ve dolandırıcılık denir.. fazla sözü uzatmaya gerek yok
  • O zaman şunu mu yapacağız.
    Mağazaya gidip, ürünün seri numarasını alacağız. Diğer elimizde de telefon Asus'u arayacağız.
    "Size bir seri numarası okuyacağım. Ekranın IPS olup olmadığını kontrol edebilir misiniz ?" mi diyeceğiz. Bu arada ilgili satış personel'i de bize ayar olacak, kendsine güvenmediğimizden.

Nasıl alışveriş yapacağız anlamadım : ) Buradaki AliCengiz oyununu ülkemize oynayan Asus sanırım ?
    Daha da yanlış mı anladım bilmiyorum ama bir mağazaya/firmaya gönderdiği 50 adet laptob'un, 30 tanesi IPS, geri kalanı IPS olmama ihtimali bile var mı yani. Yoksa IPS olup olmadığını, mağaza ve firma bazında mı gönderiyordur Asus.
  • ConquerorIron C kullanıcısına yanıt
    neresinden bakarsan tutarsızlık üçkağıt, böyle bir şey olamaz, ıps diye sattığın mal ips olmak zorunda. bitti
    değilse sen dolandırıcısın, vatan pc veya bir başkası bunu yapıyorsa bunun adı budur.

ben de 551 modelini yeni aldıydım bir arayıp sorayım bakalım...
  • Arkadaşlar son yorumları okuyana kadar bu bilgisayarı almayı düşünüyordum. Arkadaşlara gelen sorunlu cihazlardan sonra kararsız kaldım. Bu cihazın muadili freedos olmayan bir laptop tavsiye eder misiniz?

• Vallaha bende şok oldum ya. Hem ips hem normal olanı var dediler. Seri numarasını söylerseniz yardımcı oluruz dediler ama dediğin gibi ben satış elemanına bunu desem onun yerinde ben olsam zoruma gider açıkcası. Şunu da düşünmüyor değilim şimdi vatana teknosaya gelen ürünler farklı acaba bundan dolayı mı yaptılar diyeceğim ama o da modeller farklı zaten. Anlamıyorum bu firmaları zaten ya Adam gibi yazmıyorlar hiçbir şeyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokteke

Arkadaşlar son yorumları okuyana kadar bu bilgisayarı almayı düşünüyordum. Arkadaşlara gelen sorunlu cihazlardan sonra kararsız kaldım. Bu cihazın muadili freedos olmayan bir laptop tavsiye eder misiniz?

dell 7559 .Donanımsal olarak aynı ,soğutması bundan daha iyi fakat ssd yok .Ancak fiyatı 3300 liraya falan geliyor aradaki fiyat farkıyla 256 gb ssd alınabilir m2 sata desteği var

Edit : dell in optik sürücüsü yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 16 Haziran 2016; 17:14:14 >
  • Asil Türk Kanı kullanıcısına yanıt
    Hocam epeydir takip etmiyorum da piyasayı. Ssd konusunda çok cahilim. Şimdi harici olarak takıyoruz bilgisayara bunu. Sonra işletim sistemini formatlayip ssd ye mi kurmak gerekiyor? Garanti dışı kalma durumu olur mu yanlış bir şey yaparsak bu ssd takarken?

• quote:

Orijinalden alıntı: gokteke

Hocam epeydir takip etmiyorum da piyasayı. Ssd konusunda çok cahilim. Şimdi harici olarak takıyoruz bilgisayara bunu. Sonra işletim sistemini formatlayip ssd ye mi kurmak gerekiyor? Garanti dışı kalma durumu olur mu yanlış bir şey yaparsak bu ssd takarken?

başka markaları bilmiyorum fakat dell de garanti dışı kalma gibi bir durum yok hatta SSD ram kolay takılabilsin diye tek vida yapmışlar açtığın zaman hepsi karşına çıkıyor . Evet formatlayıp ssd ye kuracaksın windows u takarken fiziksel zarar vermezsen garanti dışı kalmaz .Bu dediğim dell içindi bir çok arkadaş ssd taktı zaten başka markaları bilmiyorum ama acer v17 de ssd yi servise taktırtmak zorundasın diye okudum kendin takarsan garanti dışı kalıyormuş mesela
  • Asil Türk Kanı kullanıcısına yanıt
    Peki hocam teşekkürler bilgilendirme için. Formatlayinca gelen işletim sistemi yanar mı yanmaz mı emin değilim gene iso dosyası ile kurup key gireceksin diyorlar ama bildiğim bir kez yapılabilen bir şey bu. Keşke asus şu modelin sorunsuz serisini getirse de ondan alsak. 1 ay kadar düşüneceğim seneye zaten lazım olacak bir bilgisayar tez yazmak için. Almışken de sağlam olsun istiyorum. Tekrar sagolasin

• Aynı modeli satın aldıktan 5 gün sonra az önce servise vermiş bulunmaktayım maalesef, internette gezinirken Intel Graphics 530 aralıklarla driverını sıfırladı, Olay Günlükleri "Event Log" açıp bakınca Windows'un sürekli WHEA hatası verdiğini gördüm. Her şeyi denememe rağmen gideremedim, en son PCI Express'i devre dışı bıraktım anca o zaman durdu ancak bu seferde performans yerlerde süründü doğal olarak. Gittim mağazada ki teşhir ürününde de aynı hataları gördüm, dikkatle bakılmayınca görülmeyecek ama ileriye dönük büyük sıkıntı, uzmanı değilim bilen varsa söylesin ama zorunda bırakmazlarsa aynısını almayı düşünmüyorum... Satın almış arkadaşlar açıp bakabilirler olay günlüklerine belki de bizim yerel mağazada bir sorun çıktı bilmiyorum. Yazmadan edemedim kusuruma bakmayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz önce asus merkezi aradım vatandan aldığım n551vw ips ekranmış,
  • Arkadaşlar bu bilgisayara muadil olarak şunu düşünemez miyiz?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.