Şimdi Ara

Asus N552VW Serisi | 6700 HQ / 960M GDDR5/ 128 SSD (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
754
Cevap
25
Favori
63.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ürünü Vatan ve Teknosa'ya giderek iki ayrı modelini de inceledim (N552VW). Çalışanlara iki mağazada da ısrarla IPS panel konusunu sordum. İki mağazada da kesin bir dille IPS'dir dendi. Ben de ekranı detaylı olarak inceledim. N551VW modeli ile yanyana duruyordu ve ikisi arasında hiçbir fark yoktu ekran olarak. İkisi de son derece güzel görüntü veriyordu.

Yani demek istediğim şudur ki almayı düşünen fakat IPS mi değil mi diye soru işaretleri olan arkadaşlar bunu kafalarına takmasın. Çalışanları bunaltana kadar aynı soruyu defalarca sordum. IPS olduğunu söylediler. Öyle değilse bile Lenovo, MSI gibi markaların ekranlarıyla da yakından karşılaştırma yaptım. Lenovo'da ekrana bakınca kendi suratını görüyorsun :D. Msi ise kesinlikle IPS değildi. ( Vatanda bulunan modellerde ). Yani kısacası denk fiyatlı diğer markalardan çok daha kaliteli bir ekrana sahip. Artık ekranın ismini siz koyun IPS mi Cips mi onu bilemem. Uzun kullanımlarda da gözü yormuyormuş. ( Teknosanın yalancısıyım ).

• Bu arada almak isteyen var ise, aldığım fiyattan satabilirim. Ürün 2 günlük. Sıfırdan farkı yok.
    Windows 10'a hâla alışamadım ve eski dandik ama windows 7'li bilgisayarıma dönebilirim.

Windows 10 ile ilgili takıntısı olmayanlar için güzel bir cihaz. Ama benim için değil.
  • ekran ips diyelim. Tmm pili de geçtik artık ne diyelim de abi bir firma bu kadar sorunlu olabilir mi? Şimdi ki PC'lerde hep ac desteği var. Koy 128 ssd WiFi kartını iyi bir şey tak. Mail attım bir de yabancılar dönüyor bizim Türkiye de kiler yatıyor heral :) ayrıca ben olsam 256 takarım, WiFi ac olur, pil de 4000-5000 arası. Bu kadar basit bu şekil olsa fiyatı hakediyor derim ama şuan bu fiyatı haketmiyor benim görüşüm. Max. 3500 ₺ anca. Bir de sormak istediğim şu bateryayı test etse biri oyun oynarken veya ne bileyim iş için kullanımda ne kadar gittiğini Güzel olurdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,

Bugün öğleden sonra ve Akşama doğru Monitör/Ekrandan garip garip hareketler gördüm. Ekran kararıp açılıyor ve ekranın ortasında yatay olarak çizgi çıkıyor.

Youtube'a yükledim. Biraz amatörce oldu.
    Bu konu yazılımsal mı yoksa donanımsal bir problem midir ? Vatan bilgisayara götürmeyi düşünüyorum.

Youtube video linki :https://www.youtube.com/watch?v=pOaZAHkKi7s
  • ConquerorIron C kullanıcısına yanıt
    Bence değişim kararı çıkar. Ekranda bir sıkıntı var. Yazılımsal olacağını pek sanmıyorum tahminimce. Ama servis ne der bilmiyorum. Yine de yarın götür baksınlar. Cihaz daha kaç günlük sanki böyle birşey bende olsa heral firmayı ayağa kaldırırım. O müşteri hizmetlerini var ya telefon yağmuruna tutarım. Hakkı'nı ara yok mok derseler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliozturk51 -- 7 Haziran 2016; 23:28:31 >
  • Arkadaslar bu wifi probleminin ne oldugunu tam anlayamadim internete baglanmada mi bir sikinti cikiyor ya da baglaninca hiz konusunda mi bi sorun oluyor.1-2 gun icerisinde bu bilgisayari almayi dusunuyordum da eger ciddi bi sorunsa baska modellere bakayim

• anladığım kadarıyla wifi'ın "çekim gücü"yle alakalı. Bu arada vatanda fiyatı 5300 tl olmuş
  • fezader kullanıcısına yanıt
    Sanırsam yeni stok gelecek onun için yapmışlar olabilir. Bir ara öyle demişti çalışan stok yenilenirken fiyat yükselir gibi.

• aliozturk51 kullanıcısına yanıt
    Vatandaki 256 gb ssd olanı, mediamarktta 128 gb ssd li modeli 4100 tl vatanda yine bir gece indirimi yakalayamazsam mediamrkttan alıcam :))
  • arkadaşlar wifi de bir problem yok. yanlış karar vermeyin daha önceki mesajlarımı okursanız açıklayıcı bilgiler var orada...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarlonBrando11

Lenovo'da ekrana bakınca kendi suratını görüyorsun

Ekran da kendini görmen ips panel olmadığı anlamına gelmez. parlak ekran olduğunu anlamına gelir, parlak veya mat ekran da ips olabilir, farklı şeylerden bahsediyorsun. kendi adıma yeni laptopum mat ve ips panel ama gözüm alışamadı açıkçası eski parlak ekranımı tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sernor

quote:

Orijinalden alıntı: MarlonBrando11

Lenovo'da ekrana bakınca kendi suratını görüyorsun

Ekran da kendini görmen ips panel olmadığı anlamına gelmez. parlak ekran olduğunu anlamına gelir, parlak veya mat ekran da ips olabilir, farklı şeylerden bahsediyorsun. kendi adıma yeni laptopum mat ve ips panel ama gözüm alışamadı açıkçası eski parlak ekranımı tercih ederim.

IPS panel olmaması anlamına gelecek bir ifade kullanmadım zaten, fakat mağaza çalışanı Lenovo'nun o ürününün IPS panel olmadığını söyledi. Ben şahsen ekrana bakınca, ışıklı ya da loş ortamda kendi suratımı ya da çevrenin yansımasını görmek istemiyorum. Bu da zaten mat ekranların sağladığı bir şey. Orada açıklamaya çalıştığım şey Asus'un bu ürününün ekranı IPS olsun ya da olmasın tam da benim aradığım tipte bir ekran. Siz mat olmayan ekranları tercih etmek isteyebilirsiniz bu tamamen kişisel bir tercihtir. Ayrıca uzun süreli bilgisayar kullanımı yapıyorsanız mat ekranlar göz sağlığınıza daha az zarar verecektir.

• Şu an N551vw Vatan'da 3900 tlye düşmüş. Alıp almamak konusunda çok kararsız kaldım yaşanan sıkıntılardan dolayı. Bu kadar para vereceğim içime sinerek alamıyorum. Var mı öneriniz?

• Arkadaşlar tekrardan Merhaba,

Ürünü bugün Vatan'a götürdüm. İnternet üzerinden satın alındığı için zaten 14 gün süre ile direkt iade/değişim yapılabiliyormuş.
    Cihazı götürdüğümde müşteri hizmetlerindeki arkadaşlar kendileri de gördü ekrandaki sorunu. Kaç gündür işletim sistemi ve Driverlar ile boğuşarak belki sorun yazılımsal bir sorundur diye kastım ama malesef donanımsal bir sorun çıktı.
    Ekran sürekli yanıp sönüyordu. Sanki fotoğraf çekercesine. Teknik servisteki arkadaş da bilgisayarı açtığında direkt zaten donanımsal bir problem bu, temeasızlık var dedi. Ve bugün yeni sıfır bir ürün ile değiştirdiler.

Satış reyonundaki arkadaşa, bu ürün/modellerin genelinde bu ekran sorunu yaşanıyor olabilir mi diye sordum. Yok hayır dedi, ilk defa sizin ürününüzde karşılaştık diye cevap aldım. Doğrudur.

Fakat şimdi yeni cihazı, yeniden kurdum. Ama malesef bunda da ekranda problemi var gibi. Gibi diyorum çünkü bozuk olan cihaz da bunun gibi ilk başlarda çok seyrek zamanlarda ekran kapanıp kapanıp açılıyordu ama sonradan daha da seyrini artırmıştı. Şimdi ben bu ürünü ne yapayım bilemedim. Ürün genel olarak çok güzel aslında. Performans canavarı, zaten donanımsal özellikleri de bunu gösteriyor. Hakkını veriyor cihaz. Klavyesi çok ergonomik, kullanımı keyif veriyor aslında.
    Monitör/Ekran kartı ile ilgili tereddütüm olmasa, kesinlikle alın ve kaçırmayın derdim.

Bence acele etmeyin, biraz bekleyin arkadaşlar. En azından 3-5 gün veya 1 hafta sonraya kadar tekrardan konu ile ilgili gelişmeler hakkında geri dönüş yaparım.
    Bu model sanki bu ekran kartını mı kaldıramıyor. Yoksa driver ile işletim sistemi uyumsuzluğu mu var henüz anlamış değilim.

Cihazı henüz almayanlar, şimdilik beklesinler derim.

Sitede başka kullanan var mı bu ürünü ve ekran ile ilgili sıkıntı çeken var mı ?

• Çeşm-i Siyah kullanıcısına yanıt
    Hocam bekle. Ben 552 satınaldım. 1 tanesi direkt bozuk çıktı ve bugün değiştirdim. Şu an kullandığım da ne kadar sağlam henüz emin değilim.
    Asus'un genelinde mi problem var. Yoksa Vatan'a gelen ürünler mi böyle onu da anlamadım.
  • Anladim hocam. Sürekli konuyu takip ediyorum zaten. Başka marka ve modellere de bakıyorum bir yandan fakat hepsi için farklı sıkıntılar yazılıyor ya da muhakkak birşeyi eksik oluyor. Bir bilgisayara karar kılıp da alamadım. Çok araştırınca mı işin tadı kaçıyor bilmiyorum. Hem bu kadar yüksek meblağlar hem böyle sorunlar can sıkıcı gerçekten. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
    Size de geçmiş olsun umarım bu seferkinde sorun yaşamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çeşm-i Siyah -- 8 Haziran 2016; 23:59:37 >
  • Çeşm-i siyah aynı ikilemdeyim şu an. Ama bekliyecem. ConquerIron paylaştığın videoyu izledim gerçekten can sıkıcı umarım yenisinde olmaz.
    Vatan iyice kafayı yedi şimdi de 4300e düşmüş fiyatı yeniden. kendime okulların kapanması tarihini hedef belirledim belki kampanya olur yoksa mediamarkttan alıcam.

• ConquerorIron C kullanıcısına yanıt
    Dostum geçmiş olsun. En üzücüsü de insanın 4000 TL üstü para verip sorunsuz bir dizüstü bulamaması.

Maalesef teknoloji marketleri ve Laptop üreticileri Türkiye'deki kullanıcıları yolunacak kaz olarak görüyorlar. Avrupa'da, Amerika'da 5'te 3'ü fiyata sattıkları ürünleri burada fiyatlarını şişirip tezgaha koyuyorlar, tezgaha koydukları ürünler de maalesef çoğu zaman arızalı çıkıyor. Bu sadece Asus için değil MSI, Dell, Lenovo... kısacası Apple hariç tüm markalar için geçerli. Konumuzla bir alakası yok ama Apple en azından benim fiyatım ve kalitem bu aga istersen alırsın diyor delikanlı gibi.

Ben ciddi ciddi fabrika üretim hatalı modellerin üretici firmalar tarafından Türkiye pazarına sürüldüğünü düşünmeye başladım. Hiçbir marka mı stabil bir ürün üretemez kardeşim. (istisnalar tabi ki var)

• Bugun sadecenotebook dan 3825 TL ye aldim varsa bu laptopu almayi dusunen fiyati gayet uygun diger sitelere gore

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.