Şimdi Ara

Asus N552VW Serisi | 6700 HQ / 960M GDDR5/ 128 SSD (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
754
Cevap
25
Favori
63.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Görevli kimse hiçbirşeyden habersiz olduğu kesin. Biri 960 diğeri 960m diye bir şey yok ikiside aynı ekran kartını kullanıyor. GTX 960M. Bilgisiz bir cebap vermiş n551vw ile n552vw aynı cihazlar tek farkları n552vw kasa olarak faklı daha ince ve usb type c var o kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 551'in ssdli seçeneği varsa o daha mantıklı görünüyor, 551 ile ilgili de bir sürü sorun paylaşıldı aslında beklemeye devam

• Selam arkadaşlar. Ben bu ürünün perşembe gecesindeki 3999 TL'lik fiyatını kaçırdım. Bugün ürün normal fiyat olarak 4285 TL'ye alındı. İçime kurt düşüren olay ise 128 SSD'lik modelin şuanda daha pahalı olması :). Ürünü alan arkadaşlar, eğer ürün ellerine geçtiyse şu 4 meseleye cevap verebilirler mi acaba, çok memnun olurum.

1) Ürünün ekranı IPS mi?
    2) Wifi olayı sorun teşkil ediyor mu?
    3) Pil konusunda sıkıntı var mı? Normal kullanım ile pildeyken kaç saat gidiyor?
    4) Üründe performans testi yapma imkanınız olduysa ısınma durumu oldu mu? Fanın yetersiz geldiği durumlar oldu mu?

Eğer dönüş yapabilirseniz çok memnun olacağım, teşekkürler. :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar 3900 e eksen bilgisayardan aldim 171t modeli 128ssd var ips yok. İps olmadigi icin satmayi dusunuyorum. İlginen varsa benle irtibata gecsin.

• Bir dönem ben de bu modeli almayı uzun süre düşündüğüm için iyice araştırmıştım (1. sayfada yorumlarımı okuyabilirsiniz) Sonra madem 4000+ para ödemeyi göze aldım. Neden bin lira daha ödeyip daha güçlü bir msi modeli almıyorum ki, diye düşünüp vazgeçtim.

AC hakkında şunu söyleyeyim:
    AC nin tek farkı çift kanal olması ve 5GHz bandını desteklemesi. Ben AC kullanıyorum sinyal gürültüsünden kurtuldum ama öyle fark edilir hiçbir değişiklik yok. Tr'deki mevcut altyapı hizmetleri devam ettiği sürece de olmayacak. Ayrıca bu modele gelen bazı eleştirilerin mantıksız olduğunu söylemek istiyorum. Bu laptopun hedef kitlesi belli. Üretim amacı belli. Tüm bunların ışığında ağırlığının normal notebook ağırlığında olaması ve pil ömrünün 3 saati aşamaması normal. Bunları arayan varsa zaten gidip ultrabook almalı.

Ayrıca sitelerde yazan özelliklere pek güvenmeyin. Bu üründe asus hem bgn hem ac kart seçeneği sunuyor. İthalatçı hangisini tak derse onu takıyor. O yüzden kesin konuşmak için kutuya bakmak lazım ya da aygıt yöneticisinden ağ kartına

Son olarak benim fikrim bu modelin 4000+ etmeyeceği yönünde illa almak istiyorsanız bekleyin, fiyat 3 bin barajına gerilesin öyle alırsınız.

• sernor S kullanıcısına yanıt
    Dostum wifi konusunda yorumuna sonuna kadar katılıyorum. Fakat bu ürünün 4000 TL'ye makul sayılabileceğini düşünüyorum. Çünkü Core i7 6700HQ, 4GB GTX 960M ve DDR4 16GB RAM içeren ürünler piyasada bundan ucuza maalesef bulunmuyor. Bir de 256 GB SSD cabası. Her ne kadar Vatan'ın fiyatlarını çok şişirme olarak bulsam da bu üründe o kadar da şişirme fiyatlar uygulanmamış gibime geliyor. Tabi ilk çıkış fiyatı 4800 civarlarındaymış onlar biraz gereksiz meblağlar ama Vatan biraz daha indirirse düşünülebilir.
  • bu forumu takip edenlere yardımı olsun diye söylüyorum daha önce de yazdım

her iki model de alınabilir

552 ıps değil diyenleri bir türlü anlıyamadım vatanda her ikisini de inceledim ayni paneldi yani ıps

ac wifi evet şu an için bir ayrıntı ama 1-2 yıl sonra ihtiyaç haline dönüşebilir. yine vatanda wifi kartlarına aygıt yöneticsinden bakarak inceledim 552 ac desteği yok hatta teknosadaki mıodelin de yok... ancak ileride arayüzü uyan uygun ac destekli bir kartla upgrade etmekte olası o yüzden ac önemli değil diyenler de haksız sayılmaz. karar alırken çok belirleyici olmak zorunda değil.

pil konusuna gelince; her iki modelde yanında taşıyıp sağa sola götürülcek laptoplar değil sürekli taşımak için başka hafif ve uygun şık modeller çok. o yüzden 552 nin görece zayıf pil ömrü de çok önemli olmayabilir..

genelde evde kullanacak üst düzey özelliklere sahip, kolay upgrade edilebilecek, öncelikli amacı oyun değil ki oyun konusunda da başarılı, uzun yıllar kullanılabilecek başarılı modeller.

asus firmasının güvenilirliği, servis başarısı, modellerin kronik sorunları ayrı tartışma konusu...

karar verecek arkadaşlara yardımcı olduysam sevinirim

bütün bu itemlerden şahsım adına işin içinden çıkamadığım konu, ışık sızması, bu konuda da ben tereddütlüyüm, normal görüntüyü bozmadıktan sonra benim için bu da önemli değil ki incelediğim modellerde böyle bir sorunla karşılaşmadım....

fiyat konusuna gelince 4000 tl bareminde ayni özelliklerde başka bir model gören varsa linkini atsın...

• n551vw wifi kartı ; intel ac-7265

n552vw ; qualcomm atheros AR946x

cihazlardaki wifi kartlar.... vatandakiler için
  • Bu laptopu almayı düşünüyorum oyun için. Isınma durumu nasıl? Sogutucu alsam kurtarır mıyım?
  • Ürün elime geçti.

Detaylı yazıcam tekrardan ama beni çok üzen ve sinirlendiren olay ile başlayayım.
    Windows 7 Driverları yok. Windows 7'ye destek verilmiyormuş. Bunun bilincinde olsaydım kesinlikle almazdım.
    Zorla Windows 10'a geçmek zorundayım.

İçersinde işletim sistemini kurmuşlar ama hem home edition hem de gereksiz bir sürü ıvır zıvırlar var.
    Yazılımsal olarak malesef istediğimi elde edemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sailyn

Bu laptopu almayı düşünüyorum oyun için. Isınma durumu nasıl? Sogutucu alsam kurtarır mıyım?

Oyun için bu laptopu almayı düşünen tüm arkadaşlar. Gtx 960m orta sınıf bir ekran kartı olduğunu unutmasın. Gtx 960 ile ise şu anda piyasada olan tüm oyunları orta veya düşük ayarlarda oynarsınız. Oyun için pek iyi bir yatırım olmaz. Sonuçta bu haliyle de ucuz bir cihaz değil. Motivasyonunuz oyunsa bin lira fazla verip, gtx 970m modellere yönelmenizi tavsiye ederim. saat hızları tam 2 katı. 960 640 iken 970 1280
  • Orta veya düşük ayarda oynatır demişsin ama bu kart için haksızlık olmuş.Çoğu oyun highta çok rahat oynanıyor.

• sernor S kullanıcısına yanıt
    Hocam oyun dedikde hardcore oynamıycam sonuçta. Zaman buldukça oynıycam highda oynasam yeter bana ki o cihaz ile testlere baktım ultrada bile gta 5 oynatıyor.
  • shade85 S kullanıcısına yanıt
    http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html
  • Ekranı full HD 'mi Ultra HD'mi?
    web sayfasında 4K/UHD diyor:

https://www.asus.com/tr/Notebooks/VivoBook-Pro-N552VW/

kullanan arkadaşlar yorum yapabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fezader

Ekranı full HD 'mi Ultra HD'mi?
    web sayfasında 4K/UHD diyor:

https://www.asus.com/tr/Notebooks/VivoBook-Pro-N552VW/

kullanan arkadaşlar yorum yapabilir mi?

Tr'de sadece 1080p versiyonu var.
  • 2 haftadır karar veremedim yok ekranıydı yok bataryasıydı diye kesinlikle bu modeli alıcam ya vtan indirim yapar yapmaz
  • Merhaba,

Ürün ile birlikte Windows 10 Home Edition geldi. Fakat bu home edition sürümünü kullanmamayı tercih ettim.
    İlk kurulumda gereksiz yere bazı uygulama ve programlar yüklüydü. Bir de en önemlisi Driverlar yüklüydü. (Başımızın belası.)
    Gereksiz uygulamalara örnek ; wps office / dropbox / evernote / eye care switcher / foxit phantom pdf / teamviewer / webstorage
    Teamviewer kullanıyorum ama bunlar 10'u yüklemiş. Ben 11 kullanıyorum. Neyse bu ve benzeri uygulamalar geliyor.
    O yüzden formatlayıp sıfır ve temiz bir kurulum yaptım. Windows 10 Pro kurdum.

• Kutunun içersinden Driver Cd'si çıkmıyor. Windows'u kurduktan sonra hiç bir driver'ı görmedi ethernet kartı haricinde.
      Mecbur Modemin yanına götürüp öyle internet'e LAN'dan girip, ilk iş Wireless Driver'ını yükledim.
    • Sonra Asus'un internet sitesinden Driver'ları tek tek indirdim.
      Aygıt yöneticisine ilk baktığımda hiç bir driver kurulu değil iken, ne oldu da sonra bir anda driverlar yüklendi anlayamadım.
      Yani bir yandan sevindim, iyi güzel kendi kendine kurdu otomatik update ile birlikte diye düşünüyorum. Ama bir yandan da
      benim kontrolüm dışında yüklenmesi kafamda karpuz çekirdiğini oluşturdu.
    • Ses fena değil. En azından laptoplar için yeterli seviyede.
    • Görüntü güzel. Ekrana hangi açıdan bakarsam bakayım, görüntü ve renk kaybı yaşanmıyor.
      Sanırım bir çok kişinin merak ettiği IPS görüntü dedikleri şey bunda var. Görüntüyü beğendiğimi söyleyebilirim.
      Ama henüz oyun kurmadım, kısa vadeli olarak da kurmayı planlamıyorum. PS3/PS4 var iken buna hemen oyun kurmak ilk planlarım arasında değil. İş amaçlı aldım çünkü.
    • Hardiski kendisi bölünmüş şekilde. İlk disk SSD ve yedek partition da hazır.
      Yalnız ufak bir detay var. Yedek partition'u otomatik görmedi işletim sistemini yeniden kurduktan sonra.
      Bilgisayar yönetimi alanından Disk yönetimine gidip, sürücüye harf atadıktan sonra görmeye başladı. Burası biraz ilginç. Kendisi neden görmedi anlamadım.
      Şu an aşağıdaki gibi harddisk yapılandırması mevcut.
    • Aygıt yöneticisini 3 resim halinde yüklüyorum.
    • Şu an herhangi bir yazılım yüklü değil chrome dışında. Şuanki hali ile çok hızlı. Yani en azından chromeda sekmeler arası dolaşma, internetden gelen geri dönüşler ve işleyiş çok hızlı. (İnternetim de 50 MB gerçi.)
      Ama bir de SQL server 2008R2, Microsoft Office ve diğer yazılım araçlarımı kurduktan ve kullandıktan sonra da biraz daha belli olur.
    • Windows 10da sistem performansı olarak komut satırına "winsat formal" yazıp sonuçlara baktım. Onu da ekledim resim olarak.
    • Şu an hani cihaz kötü diyemiyorum. Güzel görünüyor. Ama Windows 7 driver desteğinin olmaması biraz canımı sıktı.
    • Klavye kullanımı ile ilgili ; tuşların hassaslığı güzel. Keyifli bir kullanım sağlıyor.
    • Klavyede de capslock ve numlk tuşlarının açık olup olmadığını gösteren ışık/aydınlatma yok. end tuşunu da numlock daki 1 tuşuna bağlamışlar malesef.
    • Şarjsız kullanımda, şarj süresi berbat. Şarj cihazı da çok büyük ve kaba ayrıca.

Ben şimdi diğer yazılımlarımı yükleyeyim. Sorunuz var ise yardımcı olmaya çalışayım bildiğim kadarıyla. Ekte disk yapılandırması, aygıt yöneticisi ve performans sonuçlarını gösteren xml dosyasının ekran görüntüleri mevcut. Anlaşılır durumdadır ve kafanızdaki bazı soruların cevaplarını verebilmişimdir umarım.

Asus N552VW Serisi | 6700 HQ / 960M GDDR5/ 128 SSD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ConquerorIron -- 6 Haziran 2016; 22:25:05 >

• ConquerorIron C kullanıcısına yanıt
    Yeni windows ürün anahtarı mı satın aldınız? Oem lisansın üzerine yeni sürüm kurarsak oem lisans ölüyor herhalde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: istari

Yeni windows ürün anahtarı mı satın aldınız? Oem lisansın üzerine yeni sürüm kurarsak oem lisans ölüyor herhalde?

Yeni bir windows kurduğumda ki özellikle Windows Home edition haricinde bir işletim sistemi kurduğunda, Cihaz'ın kurulumu ile birlikte gelen lisans kullanılamaz diye biliyorum.
    Ki bende de öyle oldu. Henüz aktifleştirmedim. İş yerinde aktifleştiricem.

Lisans ölüyor yani.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.