Şimdi Ara

Asus N552VW Serisi | 6700 HQ / 960M GDDR5/ 128 SSD (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
754
Cevap
25
Favori
63.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TSelcuk

İndirime sokmuş şerefsizler şimdi
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n552vw-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-1tb-256-ssd-15-6-gtx960m-4gb-w10-notebook.html?OM.zpc=N552VW-FY147T&utm_source=visilabs&utm_medium=email&utm_campaign=PriceDrop-m8&OM.zn=PriceDrop-m8&OM.exVisitorID=515167
    10 gün bekledim ineceğine dahada yukarı çıktı gittim incehesaptan 4000e aldım 128 gb sdd li olanını şimdi iki gün geçti hemen indirim yaptılar gelde sövme. İncehesaptan aldığımı iade etme şansım olur mu henüz 2-3 gün oluyor ama açıp kurulum falan yaptım çok kısa kulandım. Cayma hakkımı kullanıp iade etme şansım var mı arkadaşlar ?

Ne yaptınız hocam iade edebildiniz mi?

• Architect_24 kullanıcısına yanıt
    Bu model ile ilgili bir bilgim yok.
    MSI ürünlerinin hepsi birbirine benziyor.

Ama şahsi fikir ve düşüncelerimi paylaşabilirim ;
    Ekran kartı 960'dan daha iyi sonuçta. Monitör konusunda 15 inc tavsiye etmiyorum. Kullandığınızda farkedebilirsiniz. Bir mağazaya gidip görüntünün ne kadar ufak kaldığını gözlemleyin. (Ekran çözünürlüğünü %125 yapıyorlar. %100 yapın ve görün.)

Klavye konusunda, yukarıdaki mesajda belirtmiş olduğum linki okuma fırsatınız oldu mu bilmiyorum. Klavyesi hariç güzel ürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ConquerorIron -- 25 Ağustos 2016; 23:20:51 >
  • savash123 S kullanıcısına yanıt
    kardeş benim model n552vw-fw171t modeli ben bilgisayarı ilk aldığımda senin aldığın 2. uyarıyı alıyordum ama nvdiayı güncellersen geçer ben güncelledim şimdilik oyle bir uyarı almıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1|<

SATIN ALMAYI DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR OKUSUN

Büyük harfler için özür dilerim,dikkat çekmek istedim.Ürünü alalı bir ay oldu.1 ay içindeki izlenimlerimi paylaşayım:
    (Bilgisayarın modeli N552VW FW149T , Teknosa'dan alınma)

1-Ekran kesinlikle IPS değil, renkler beklediğim kadar canlı değil, bir önceki versiyonu n551vw ekran konusunda daha iyi.Tabi şahsi görüşüm bu.Fakat N551VW modelini Teknosa'da ilk gördüğümde ekranına hayran kalmıştım, bu bilgisayarda öyle olmadı. Fakat bu ekranın kötü olduğu anlamına gelmiyor.Ekran güzel, fakat N551VW kadar iyi değil. (Dipnot: Satılan her yerde, bunun yanısıra asus tarafından IPS ekran olduğu söyleniyor, fakat değil.Anlamak için paint açın ekranı parlak mora boyayıp sağ sol alt ve üst kısımdan 0 derece açıyla bakın, renk farkı çok bariz.IPS ekranda her açıdan görüntü aynı kalır.Xperia z5 telefonum var ips ekran aynı testi yaptım, telefonda her açı aynı renk.Ben çok tartıştım Teknosa ve Asus'la, siz bu konu hakkında bilgi sahibi olarak alın. Gidin yerinde n551 ve n552 ye bakıp karar verin.

2-Ses kalitesi oldukça güzel, fakat tekrar beklentimin altında.Öyle yok inanılmaz ses, bang&olufsen uçurmuş falan değil.Sıradan bilgisayarlar 10/5 ise bu 10/7 kalitesinde ses veriyor.Ayrıca, sadece benim bilgisayara özgü olabilir fakat, son ses açıldığında, çok bas sesler hoparlörde titrek bi ses veriyor cızırtı gibi.Alırken test edin.Fakat genel olarak ses kalitesi iyi denebilir.

3-SSD performansı olarak, önceki bilgisayarım m1 slot ssd idi, şu anki m2 slot ssd.Veri aktarımı olarak yada uygulamaların açıllışı arasında çok bariz bir fark yok açıkçası.Fakat bilgisayarın açılış süresi ciddi anlamda hızlı.Bazen 7-8 sn de açıldığı oluyor.

4-Klavye ışıklandırması var.Fakat MacBook'lardaki premium hissini vermiyor.Biraz göze batıyor.Daha güzel olabilirmiş.Fakat Fn F3 ile ışık oranını azaltabiliyorsunuz.Bu da genel olarak güzel bir özellik hoşuma gitti benim.

5-Klayve tuş aralıkları olsun sağlamlık olsun çok güzel bir izlenim bıraktı bende.Fakat oyun bilgisayarı olmadığı için, tuşlar çok hassas değil.Hafif dokunuşlar yetmiyor.Tuşlar biraz yüksek ve sert.Daha iyi olabilirdi açıkçası ama çok sorun yaratacağını sanmıyorum.Ben klavyeyi beğendim.

6-Dahili wifi kartı AC değil!Yine Teknosa'da ısararla yanlış verilen bir bilgi.B/G/N destekli wifi kartı var.AC olmasını isterdim şahsen uzun süreli bir yatırım yapmak istediğim için.Fakat günümüzde modemlerin %90'ı AC wifi destekelemediği için çok da problem değil.

7-Touchpad'i pek beğenmedim.Tıklamaları algılaması için iyice basmak gerekiyor(fiziksel tuştan bahsetmiyorum hafif dokunmayla olanı diyorum).Ayrıca belki yeni olduğu için bilmiyorum ama parmağım kaymıyor touchpad üzerinde.Elimin yağı falan bulaştıkça daha iyi olabilir zamanla :)

8-Ekran görüntü vermeyi kesti hatası alıyordum.İntel grafik kartını güncelleyince bu sorun kalktı.

9-Bilgisayarın kapağını kapattıktan sonra tekrar açınca ekrana görüntü gelmiyor.Fiziksel açma tuşuyla bilgisayarı kapatıp tekrar açmam gerekiyor.Henüz bu soruna çözüm bulamadım yazılımsal olduğundan emin sayılırım halledebilirsem çözümü yazarım.

10-Malzeme kalitesi güzel.Buna laf yok.

11-Oyun performansı şu şekilde, 3-4 senelik oyunlar ultra high, 1-2 senelik oyunlar high, günümüz oyunları medium-high arası, 2-3 sene sonra en iyi oyunları lowda oynanabilir şekilde çalıştırır diye düşünüyorum.Bu bilgisayar oyun bilgisayarı değil arkadaşlar.Ama oyun oynanıyor.Gayet güzel, takılamdan 50-60 fps de.Ama Ultra High-High arası ayarlarda oynamak istiyorum derseniz, 2015 sonrası oyunlar için çok zor.Thief oyununu medium-high arası ayarlarda 60 fps oynuyorum şu an.

12-Isınma var,ısınma problemi yok.Çok kasan bir oyun oynamadım henüz genelde Skyrim,Lol oynuyorum.Bu oyunlarda 2-3 saat oynadıktan sonra ısınma performansı etkilemiyor, elinizide yakmıyor.Bu seviyede kalırsa hiç sorun değil.Ama bilgisayarı çok daha zorlayan oyunları uzun süre oynarsanız ısınırmı, bilemiyorum.Touchpadin sol tarafı hissetmeyeceğiniz kadar az ısınıyor.Sol hoparlör kısmından epeyce ısınma oluyor, fakat dediğim gibi eliniz değmediği için hissetmiyorsunuz ve oyunu kasmıyor.

13-Şarj konusundan alırken beklentim yoktu, neredeyse masaüstü gibi kullanıyorum.İyiki beklentim yokmuş.Skyrim oynarken güç tasarrufu modunda 1 saat dayanmadı şarj.Film falan izlerken en fazla 2 saat.Ofis çalışması internette takılma şekilnde 3 saat civarı dayanır diye düşünüyorum.Ortalama 2 saat pil süresi var diyelim.

14-Hdd sesi çok az geliyor, alışınca hissetmezsiniz.Fan sesi bilgisayar ısınınca biraz çıkıyor ama ben farketmiyorum bile.Gerçi eski bilgisayarımda fan sesi yan odadan duyuluyordu, belki alıştığımdandır.Ama benim hiç rahatsız etmedi.

İlk izlenimlerim bu kadar.Teknosa'dan 4250 tl fiyata almıştım.
    Özetlemek gerekirse;
    Ekran IPS değil kanmayın (paint açın ekranı parlak mora boyayıp her açıdan bakın),
    Ses çıkışı güzel, ama mükemmel değil beklentinizi çok yükseltmeyin,
    Son ses açıkken hoparlörden cızırtı geliyormu kontrol edin (özellikle bas vururken)
    Wifi kartı AC değil B/G/N (komut satırına netsh wlan show drivers yazarsanız gözükür)
    Klavye ve touchpadi kullanın sizi tatmin ediyormu bakın

Arkadaşlar aklımdakiler bu kadar.Fiyat/Performans/Kalite olarak 10/7,5 diyorum.Merak ettiğiniz şeyleri sorabilirsiniz.

Hocam 4 bin tl ye oyun bilgisayarı almak istiyorum özelden bi yardımcı olsanız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hakabns95

quote:

Orijinalden alıntı: 1|<

SATIN ALMAYI DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR OKUSUN

Büyük harfler için özür dilerim,dikkat çekmek istedim.Ürünü alalı bir ay oldu.1 ay içindeki izlenimlerimi paylaşayım:
    (Bilgisayarın modeli N552VW FW149T , Teknosa'dan alınma)

1-Ekran kesinlikle IPS değil, renkler beklediğim kadar canlı değil, bir önceki versiyonu n551vw ekran konusunda daha iyi.Tabi şahsi görüşüm bu.Fakat N551VW modelini Teknosa'da ilk gördüğümde ekranına hayran kalmıştım, bu bilgisayarda öyle olmadı. Fakat bu ekranın kötü olduğu anlamına gelmiyor.Ekran güzel, fakat N551VW kadar iyi değil. (Dipnot: Satılan her yerde, bunun yanısıra asus tarafından IPS ekran olduğu söyleniyor, fakat değil.Anlamak için paint açın ekranı parlak mora boyayıp sağ sol alt ve üst kısımdan 0 derece açıyla bakın, renk farkı çok bariz.IPS ekranda her açıdan görüntü aynı kalır.Xperia z5 telefonum var ips ekran aynı testi yaptım, telefonda her açı aynı renk.Ben çok tartıştım Teknosa ve Asus'la, siz bu konu hakkında bilgi sahibi olarak alın. Gidin yerinde n551 ve n552 ye bakıp karar verin.

2-Ses kalitesi oldukça güzel, fakat tekrar beklentimin altında.Öyle yok inanılmaz ses, bang&olufsen uçurmuş falan değil.Sıradan bilgisayarlar 10/5 ise bu 10/7 kalitesinde ses veriyor.Ayrıca, sadece benim bilgisayara özgü olabilir fakat, son ses açıldığında, çok bas sesler hoparlörde titrek bi ses veriyor cızırtı gibi.Alırken test edin.Fakat genel olarak ses kalitesi iyi denebilir.

3-SSD performansı olarak, önceki bilgisayarım m1 slot ssd idi, şu anki m2 slot ssd.Veri aktarımı olarak yada uygulamaların açıllışı arasında çok bariz bir fark yok açıkçası.Fakat bilgisayarın açılış süresi ciddi anlamda hızlı.Bazen 7-8 sn de açıldığı oluyor.

4-Klavye ışıklandırması var.Fakat MacBook'lardaki premium hissini vermiyor.Biraz göze batıyor.Daha güzel olabilirmiş.Fakat Fn F3 ile ışık oranını azaltabiliyorsunuz.Bu da genel olarak güzel bir özellik hoşuma gitti benim.

5-Klayve tuş aralıkları olsun sağlamlık olsun çok güzel bir izlenim bıraktı bende.Fakat oyun bilgisayarı olmadığı için, tuşlar çok hassas değil.Hafif dokunuşlar yetmiyor.Tuşlar biraz yüksek ve sert.Daha iyi olabilirdi açıkçası ama çok sorun yaratacağını sanmıyorum.Ben klavyeyi beğendim.

6-Dahili wifi kartı AC değil!Yine Teknosa'da ısararla yanlış verilen bir bilgi.B/G/N destekli wifi kartı var.AC olmasını isterdim şahsen uzun süreli bir yatırım yapmak istediğim için.Fakat günümüzde modemlerin %90'ı AC wifi destekelemediği için çok da problem değil.

7-Touchpad'i pek beğenmedim.Tıklamaları algılaması için iyice basmak gerekiyor(fiziksel tuştan bahsetmiyorum hafif dokunmayla olanı diyorum).Ayrıca belki yeni olduğu için bilmiyorum ama parmağım kaymıyor touchpad üzerinde.Elimin yağı falan bulaştıkça daha iyi olabilir zamanla :)

8-Ekran görüntü vermeyi kesti hatası alıyordum.İntel grafik kartını güncelleyince bu sorun kalktı.

9-Bilgisayarın kapağını kapattıktan sonra tekrar açınca ekrana görüntü gelmiyor.Fiziksel açma tuşuyla bilgisayarı kapatıp tekrar açmam gerekiyor.Henüz bu soruna çözüm bulamadım yazılımsal olduğundan emin sayılırım halledebilirsem çözümü yazarım.

10-Malzeme kalitesi güzel.Buna laf yok.

11-Oyun performansı şu şekilde, 3-4 senelik oyunlar ultra high, 1-2 senelik oyunlar high, günümüz oyunları medium-high arası, 2-3 sene sonra en iyi oyunları lowda oynanabilir şekilde çalıştırır diye düşünüyorum.Bu bilgisayar oyun bilgisayarı değil arkadaşlar.Ama oyun oynanıyor.Gayet güzel, takılamdan 50-60 fps de.Ama Ultra High-High arası ayarlarda oynamak istiyorum derseniz, 2015 sonrası oyunlar için çok zor.Thief oyununu medium-high arası ayarlarda 60 fps oynuyorum şu an.

12-Isınma var,ısınma problemi yok.Çok kasan bir oyun oynamadım henüz genelde Skyrim,Lol oynuyorum.Bu oyunlarda 2-3 saat oynadıktan sonra ısınma performansı etkilemiyor, elinizide yakmıyor.Bu seviyede kalırsa hiç sorun değil.Ama bilgisayarı çok daha zorlayan oyunları uzun süre oynarsanız ısınırmı, bilemiyorum.Touchpadin sol tarafı hissetmeyeceğiniz kadar az ısınıyor.Sol hoparlör kısmından epeyce ısınma oluyor, fakat dediğim gibi eliniz değmediği için hissetmiyorsunuz ve oyunu kasmıyor.

13-Şarj konusundan alırken beklentim yoktu, neredeyse masaüstü gibi kullanıyorum.İyiki beklentim yokmuş.Skyrim oynarken güç tasarrufu modunda 1 saat dayanmadı şarj.Film falan izlerken en fazla 2 saat.Ofis çalışması internette takılma şekilnde 3 saat civarı dayanır diye düşünüyorum.Ortalama 2 saat pil süresi var diyelim.

14-Hdd sesi çok az geliyor, alışınca hissetmezsiniz.Fan sesi bilgisayar ısınınca biraz çıkıyor ama ben farketmiyorum bile.Gerçi eski bilgisayarımda fan sesi yan odadan duyuluyordu, belki alıştığımdandır.Ama benim hiç rahatsız etmedi.

İlk izlenimlerim bu kadar.Teknosa'dan 4250 tl fiyata almıştım.
    Özetlemek gerekirse;
    Ekran IPS değil kanmayın (paint açın ekranı parlak mora boyayıp her açıdan bakın),
    Ses çıkışı güzel, ama mükemmel değil beklentinizi çok yükseltmeyin,
    Son ses açıkken hoparlörden cızırtı geliyormu kontrol edin (özellikle bas vururken)
    Wifi kartı AC değil B/G/N (komut satırına netsh wlan show drivers yazarsanız gözükür)
    Klavye ve touchpadi kullanın sizi tatmin ediyormu bakın

Arkadaşlar aklımdakiler bu kadar.Fiyat/Performans/Kalite olarak 10/7,5 diyorum.Merak ettiğiniz şeyleri sorabilirsiniz.

Hocam 4 bin tl ye oyun bilgisayarı almak istiyorum özelden bi yardımcı olsanız

http://www.teknosa.com/urunler/800035432/next-minix-black-plus-fhd-hdmi-pvr-wi-fi-ready-uyd
    3222tl

• Akşama alıyorum inşallah. Medimart gece indirimine bakacam olmadı 3900 e alıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1EE7697A5 -- 29 Ağustos 2016; 19:12:38 >
  • Arkadaşlar Asus n552vw modeli cok uzun zamandır araştırıyorum gördüğüm bir cok sitede farklı özelliklerde ve farklı fiyatlarda n552vw serisi var. Örneğin kiminde blu-ray var kiminde yok birinde 6 hücreli birinde 4 hücreli vs vs benim araştırmalarım sonucu en iyi özellikli Asusu n552vw Media Markta olan 171 t olan modeliydi ordada fiyat hep yüksekdi ama bugun öylesine cep teleonundan girip bakarken mobile özel bir kod verdigini ve bu kodlada %10 indirim alabildiğimi öğrendim ve sitede 4289 TL fiyatlı olan Bilgisayarı mobilden verdiği kodu kullanarak 3860.10 TL ye satın aldım. Bilgisayarla ilgili izlenimlerimide elime gectiğinde ve incelediğimde paylaşacagım ama tahminim bir cok alanda yetecek özeliklere sahip gelsin , görelim bakalım.... Asus N552VW Serisi | 6700 HQ / 960M GDDR5/ 128 SSD

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1EE7697A5 -- 20 Kasım 2020; 16:35:9 >
  • 3 gün sonrada ben alacağım inşallah
  • blackbettyx B kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı aldınız mı? Bende almayı düşünüyorum.İlk izlenimleriniz olumlu mu? Dell 7559 modeli ile bunun arasinda kaldım.Sizce hangisini almalıyım performans ve sağlamlık açısından?

• ışık sızması vs gibi ekran problemlerinden korktuğum için kararsız kaldım ben. N551 ve N552 serilerinin genel problemi sanırım. şikayetvar sitesinde bile var .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikogrk -- 16 Eylül 2016; 23:46:07 >
  • Arkadaşlar dün Vatan Bilgisayar'dan N552VW 256GB SSD modeli aldım fakat takıntı yaptığım birkaç sorum var klavye ışıklarını açtığım da F11 ses kısma tuşunda diğer tuşlara göre daha fazla ışık veriyor kullanan arkadaşlar varsa onlar da bilgi verebilir mi? Aşağıya fotoğrafı bırakıyorum.

Asus N552VW Serisi | 6700 HQ / 960M GDDR5/ 128 SSD
     Asus N552VW Serisi | 6700 HQ / 960M GDDR5/ 128 SSD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slainte -- 17 Eylül 2016; 20:36:11 >

• Slainte S kullanıcısına yanıt
    benim pc de de aynı
  • soulflyyy kullanıcısına yanıt
    Merhaba arkadaşlar,
    10.09.2016 da vatandan 256gb ssd li 149t modelini alarak bende aranıza katıldım. Genel olarak sıkıntı yok ancak olay günlüklerinde bende whea hatası alıyorum. Bu hatayı alan diğer arkadaşlar ne yaptınız? Servise gönderen var mı ? bir de basit olarak tüm fotoğraflara sağ tıklanmıyor. masaüstüne geri geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocyigit44444444

Aynı modeli satın aldıktan 5 gün sonra az önce servise vermiş bulunmaktayım maalesef, internette gezinirken Intel Graphics 530 aralıklarla driverını sıfırladı, Olay Günlükleri "Event Log" açıp bakınca Windows'un sürekli WHEA hatası verdiğini gördüm. Her şeyi denememe rağmen gideremedim, en son PCI Express'i devre dışı bıraktım anca o zaman durdu ancak bu seferde performans yerlerde süründü doğal olarak. Gittim mağazada ki teşhir ürününde de aynı hataları gördüm, dikkatle bakılmayınca görülmeyecek ama ileriye dönük büyük sıkıntı, uzmanı değilim bilen varsa söylesin ama zorunda bırakmazlarsa aynısını almayı düşünmüyorum... Satın almış arkadaşlar açıp bakabilirler olay günlüklerine belki de bizim yerel mağazada bir sorun çıktı bilmiyorum. Yazmadan edemedim kusuruma bakmayın

Merhaba aynı whea hatası bende de mevcut üstelik saniyede 80 100 arası servisten nasıl sonuç aldınız acaba ? Benim hatam mağazadan almak oldu :(

• quote:

Orijinalden alıntı: savash123

Vatandan 3 gün önce aldım N552WV 147t modeli, 3999 tl ye.

ölü pixel yok, ışık sızması yok,

ama

event log da, WHEA 17 hatası alıyorum, 1 saatte 40-50 kadar.

hata şöyle:

A corrected hardware error has occurred.

Component: PCI Express Root Port
    Error Source: Advanced Error Reporting (PCI Express)

Bus:Device:Function: 0x0:0x1C:0x4
    Vendor ID:Device ID: 0x8086:0xA114
    Class Code: 0x30400

The details view of this entry contains further information.

....

bu hata ile karşılaşan çözen var mı acaba? Asus a da mail attım bakalım onlar ne diyecek.

birde arada bir "display driver stopped responding and has recovered" hatası alıyorum sağ altta pencere den, ekran kararıyor ve uyarı msg ı çıkıyor.

Merhaba asustan size geri dönüş oldu mu acaba ? Aynı whea hatası bende de mevcut bende saniyede 70 -90 kadar

• Arkadaşlar merhaba. Bir abime alacağım bu laptopu tavsiye edermisiniz ? Kendisi çocuğuna alıyor aslında ilkokul öğrencisi

• Bu ürünün 256 GB'lık ssd'li olanını aldım bir haftadır kullanıyorum.Her saniye olay görüntülüyücüde whea logger hatası veriyor ama hiç bir problem çıkmadı şuana kadar.Bütün oyunları programları takır takır oynatıyor ve açıyor.Asusa mail attım cevap bekliyorum.
  • Merhabalar,

171t modeli mediamarktta indirime girmiş ilgilenenlere duyurulur.

Mediamarkt

• Asusdan gelen cevap bu şekilde

Donanım hatası olarak görünmektedir. İlerde daha büyük sorunlar verir mi bilemeyiz ama dilerseniz detaylı incelenmesi için talebinizle birlikte servis merkezine ürünü gönderebilirsiniz.İncelemeler sağlandıktan sonra tarafınıza bilgi aktarımı sağlanacaktır.Bende ürünü servise vermeyi düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.