Şimdi Ara

Asus N552VW Serisi | 6700 HQ / 960M GDDR5/ 128 SSD (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
754
Cevap
25
Favori
63.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam ben de size şunu deyim buda asus sitesinde yazan açıklama en altta yer alıyor bakabilirsiniz.. "ASUS haber vermeksizin ürün özelliklerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Özellikler ülke ve model bazlı olarak farklılık gösterebilir.
    Ürün rengi, ek donanım ve yazılım ülke ve bölgelere göre değişiklik gösterebilir." diye not düşmüş. yani türkiyedeki mal bu ;)
  • desperadocorsaro D kullanıcısına yanıt
    Türkiyede hiçbir satıcıya güvenilmeyeceği hakkında birkaç birşey belirtmiştim. Daha önceki yorumlarımı okuyabilirsiniz. Türkiye de bilgisayar sektörü telefon sektörü kadar detaylı bilgiye sahip değildir. Mağazadaki satıcıya gelen bilgiler ürün önünde yazan kağıtta olan bilgilerdir ki örnek vermek gerekirse ekranı ips olup ips yazmayan birçok model bulunmakta. Bununla birlikte eğer mağazada teknik elemana denk gelmediginiz taktirde ürün özelliklerini size o kağıttan okuyacaktır. Daha iyi pekistirebilmeniz açısından boş bir zamanınızda teknoloji ürünleri satan 3-4 mağaza gezip ayni ürünün ips ekran olup olmadığı hakkında bilgi aldığınız taktirde belki ne demek istediğimi anlarsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Siz ürünü kullanıyorsunuz heralde izlenimlerinizden detaylı bi şekilde bahsederseniz nerden aldığınız vs gibi alacak arkadaşlarada yol göstermiş olursunuz ekranda kronik sorunların olduğundan bahsetmiş herkes mesela herkesin kafasında sorular var +4000 lt ye değermi ?
    Yine farklı dilden konuşuyoruz. Sizin baktığınız yer ürünün ana sayfası orada o ibare bulunması zaten normal hatta zorunlu. Çünkü orada sizinde dediğiniz gibi ürünün en üst donanımına sahip ürün hakkında bilgi veriliyor. En altta yazan belirttiğiniz yazı ise özellikler kısmında gösterilen farklılıklardan bahsediyor. Yani bu özelliklerin dışına çıkılamaz. (Tabi normal olarak) Fakat Türkiyede bunun örneğini çok görüyoruz.

Gerekli bilgileri ben daha öncede verdim fakat sizin isteğiniz üzerine tekrar vereyim. Asus n551vw modelinde ekranda kronik sorunlar mevcuttu. Bu sorunların düzeltilmiş modeli olarak n552vw çıktı zaten. Ben cihazı vatandan aldım. Yani n552vw fy147t modeli. Cihazdan fazlasıyla memnunum. Cihazı 3999 tlye aldım. 2-3 aydır kullanıyorum. Hiçbir problemim yok.

• solam kullanıcısına yanıt
    zaten her modelinde işlemci ve ekran kartı sabit aynı geliyor değişen ssd ram dvd ekran gibi özellikler değişkenlik gösteriyor. Asus N552VW-FW026TC modelindede ssd slotu yok ve ram 8 gb mesela. doğruluğunu hb yi arayarak öğrendim ne kadar güvenilir size kalmış. almadan bilemeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desperadocorsaro

zaten her modelinde işlemci ve ekran kartı sabit aynı geliyor değişen ssd ram dvd ekran gibi özellikler değişkenlik gösteriyor. Asus N552VW-FW026TC modelindede ssd slotu yok ve ram 8 gb mesela. doğruluğunu hb yi arayarak öğrendim ne kadar güvenilir size kalmış. almadan bilemeyiz.

Yine altını çizerek söylüyorum cihazda m2sata ssd slotu mevcuttur. Asus n552 serisi tüm notebooklarında vx vw gibi alt yapı aynıdır. İşlemci değişir ekran kartı değişir ama ayni seri numarasına sahip bilgisayarın slotları değişmez. Tekrar söylüyorum burada hb satıcısının dediğini belirtmenize gerek yok. Çünkü o kişide ürünün ana sayfasında yazan bilgiyi size okumakta. Detay istersen ürünü almış arkadaşın (adonnia) bilgisayarin seri numarasıyla asıl bilgi alınması gereken Asus teknik servise sormasını isteyebilirsiniz.

• solam kullanıcısına yanıt
    nasıl belirtmeme gerek yok adam kullanıpta bildiğimi sanacak. o zaman hb deki ürünü öneriyormusun ?
    Bir sayfa önceki mesajımda bu konu hakkinda detayli bi açıklama yapmıştım. İnceleyebilirsiniz.

• Asus N552VW-FW171T Modelinde ssd var mıdır bilginiz var mı? Bir de fiyatı 4000₺ yazıyor önceden nasıldı bu fiyat indirimli midir yoksa daha indirime girebilir mi? Cevap yazarsanız sevinirim karar vermem gerek.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/asus-n552vw-fw171t-i7-6700hq-16gb-gtx960m-15-6-231938190?rcp_action=rceProductClicked#

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokce1034

Asus N552VW-FW171T Modelinde ssd var mıdır bilginiz var mı? Bir de fiyatı 4000₺ yazıyor önceden nasıldı bu fiyat indirimli midir yoksa daha indirime girebilir mi? Cevap yazarsanız sevinirim karar vermem gerek.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/asus-n552vw-fw171t-i7-6700hq-16gb-gtx960m-15-6-231938190?rcp_action=rceProductClicked#
    Zaten ürün açıklama kısmına bakıldığı taktirde gerekli bilgiler belirtilmiş. Yani link attığınız ürün 1tb+128ssd depolama alanına sahiptir. Fiyat konusunda da ürünün fiyatı hep bu seyirlerde devam etmekte. Kimi zaman 3700-3800 bandına düşüyor. Şimdilik daha aşağıya düştüğünü hatırlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solam -- 16 Ekim 2016; 16:23:45 >

• gokce1034 G kullanıcısına yanıt
    Linkini verdiğiniz ürünün SSD'si var. 128 GB.

Hatta sayfanın enaltındaki kopyalayıp yapıştırdığı yerde de yazıyor bu. Ama adam ilan verir iken başlığı eksik/yanlış açmış.
    Zaten FW171T modellerinde SSD mevcut. Eğer SSD yok ise model numarası FW171T olmaz.
  • Cevaplar için teşekkür ederim.Bilgisayar özellikleri ve fiyatı olarak kafama yattı sadece şu whea hatası gibi şeyler beni düşündürüyor. Uzun süreli kullanmayı düşünüyorum o yüzden sorun yaratır mı bilmiyorum. Bir de İlk kez incehesap.com dan alışveriş yapacağım daha önce yapan var mı nasıldır?

Güvenilir bir firma. Mecidiyeköyde.
    Ben de kendi notebook'umu (MSI GE72 6QD(Apache Pro)-231XTR) bu siteden aldım ve sorun yaşamadım. Hâla kullanıyorum ve memnunum.
  • Peki FW171T ile FW 149T arasındaki fark nedir? Ben burada bir fark göremedim.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/asus-n552vw-fw149t-i7-6700hq-16g-1tb-128g-ssd-wi-234121677#

Pek farkı yok gibi görünüyor ama emin değilim.

http://www.epey.com/laptop/karsilastir/51600-59082/asus-vivobook-pro-n552vw_asus-vivobook-pro-n552vw-fw149t/
  • Pek değil ben hiç göremedim ama büyük ihtimal bir yanlışlık var çünkü isimleri farklı aralarında bir fark olması lazım

• HB den bu cihazı alan var mı? Alsam mı almasam mı bir türlü karar veremedim
    149t modelinde hdd hızı 7200rpm olması lazım. Başka bir fark yok.

• Arkadasin bahsettiği internet sitesi ürünün resmi sitesi ve bu siteyi baz alarak tahminde bulunmakta tabi ki hakli. Ama bu forumda daha önce de yazmıştım ki aynı ürün, benim tespit edebildiğim kadarıyla, yurtdışında da bir çok yerde satılıyor. Oradaki seri, ayni ozelliklerdeki (yani 8 gb'li) Asus n552vw-fw026t modeli.

Örnek:http://www.compuworld.com.au/products/productdetails/65132236

http://www.pcmarket.com.au/shop/asus/notebooks/asus-n552vw-n552vw-fw026t-intel-core-i7-6700hq-156-fhd-notebook-windows-10

(Her iki sayfadaki specifications kısmında ayrintili ürün özelliklerine bakabilirsiniz)

Hatta bir yerde ürünün bu modeline özel inceleme de var. Bkz.http://www.ozlaptopreviews.com/asus-n552vw-2016/

Şu ana kadar araştırırken, 1'le, 2'yle, 3'le ve 4'le başlayan serilerle karşılaştim. Bunlarin eskiden yeniye giden seriler oldugünu düsunüyorum. Dolayisiyla zamanla farkli kombinasyonlar üretmis olabilirler. (Bu tamamen benim varsayimim.)

Özelden mesaj yazip soru soran arkadaslar olmus. Hepsine ayri ayri cevap vermemek icin buradan toplu yazayim.

1. Öncelikle benim Hb'den aldigim urunun etiketindeki kod R ile baslamiyor. Asus n552vw-026tc yaziyor.

2. Ips konusunda kuskuluyum. Cunku ustten ve alttan bakinca goruntu karanliklasiyor. Ama sagdan ve soldan bakinca herhangi bir bozulma yok. Ips olmasa dahi ekrandan ve goruntuden memnunum cunku Hd ekran.

3. Olay goruntuleciye girip baktigimda bir yigin hata var. Ama bilgisayari kullanirken su ana kadar herhangi bir problemle (yavaslik, mavi ekran, goruntu bozulmasi, acilip kapanmayla) karsilasmadim. Dolayisiyla bu durum da benim icin sorun teşkil etmiyor.

Haftasonu evimde gecirmedigim icin aletin driverlarini guncelleme ve kurcalama sansim olmadi. Belki güncellemeyle hata mesajlari da kaybolur. O yuzden ancak eve gittigimde biraz daha ayrintili bakabilirim.

4. Boş M2 sata slotu olmamasi bilgisi bana biraz garip geldi, cunku anakart ayni, kasa ayni. Acaba hb halihazirda takili 128 gb ya da 256 gb m2 ssd disk olmadigini mi kastetti arkadasa bilgi verirken? Bilgisayarin icini acmadan bunu ogrenebilecegim bir program var midir?

5. Bir de galiba bana bilgisayarin yapim tarihini soran olmus. Bunu nereden, nasil ogrenebilirim? Kutusunda bir ibare bulamadim. Ama olay gunluklerindeki hatalar Mart 2016'ya kadar geri gidiyor. Bu, bilgisayarin benden once kullanildigina mi isarettir, yoksa fabrikadaki satis oncesi kontrollerle ilgili olabilir mi?

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.