Şimdi Ara

||| ASUS N61JA-JX114V ve ASUS N61JA-240DV KULLANICILARI ||| 104 ÜYE (335. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.847
Cevap
13
Favori
290.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 333334335336337
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    n61 serisi vardı bende kardeşime verdim n53 aldım kendime ve n53 pc me dediğiniz şekilde dvd yerine hdd,hdd yerine de ssd kurdum canavar oldu. şu aparatı almıştım;

http://www.sanalpazar.com/Laptop-Icin-Ikinci-Hdd-Ssd-Kizak-Hdd-Caddy__isp13547342
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozcan

quote:

Orijinalden alıntı: dreamboi

quote:

13.12 driver kuran var mı?

ben kurmuştum yine ekran karardı :D tekrar geçmiş aldım :D

Tüh be bizim ekranlar neden kararıyor

valla artık bilgisayarlarımız eskidi heralde :D
  • dreamboi kullanıcısına yanıt
    kaç yıl oldu 4 mü 5 mi :) geçen çay döktüm üstüne klavye aldım yeni 30tl :) taş gibi kullanmaya devam
  • quote:

kaç yıl oldu 4 mü 5 mi :) geçen çay döktüm üstüne klavye aldım yeni 30tl :) taş gibi kullanmaya devam

ben 2010 un sonuna doğru almıştım :) hala yeni gibi duruyor bilgisayarım maşallah :)
  • arkadaşlar benim sağ tik bazen beni tanımazlıktan geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

arkadaşlar benim sağ tik bazen beni tanımazlıktan geliyor.

benimde sol tık :D
  • Napcaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

Napcaz

Bende de olmuştu garantini bitmesine 2 3 ay kala batarya dvd rom bozuldu diye vermiştim garantiye asus kople elden geçirip verdi makineyi bir daha bozulmadı
    Ama çıkarıp takılsa çözülecek gibi duruyor bu sorun
  • Beyler bende notebook'a SSD aldım ve ekran kartı driver'ını güncel kurayım dedim.13.10'u kurmadı siyah ekran geldi tekrar 800*600'de açıldı.

Burda yazılanları okudum da 13.4'u nasıl indirebiliriz.Bende tee 11.10 var :)

neyse şurdan indiriyorum.http://www.guru3d.com/files_get/amd_catalyst_13_4_%2812_104_march_28%29_download,1.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hips -- 9 Şubat 2014; 18:16:44 >
  • Merhabalar.

N61JA bilgisayarımı geliştirmek istiyorum.Bu piyasada satılan 8 gb ddr3 1600 mhz ramlerden 2 adet almayı düşünüyorum.Daha sonra SSD ile dahada hızlandırmayı amaçlıyorum.

PC 16 gb ram i destekler mi ?.

Ekran kartını değiştirmemiz mümkün mü ?

Başka geliştirebileceğim ne olabilir ?

Fikir verirseniz sevinirim.
  • meteor88 kullanıcısına yanıt
    ekran kartı değişmez sanırım bence fazla masraf yapmayıp yenisi almak lazım artık :)
  • quote:

ekran kartı değişmez sanırım bence fazla masraf yapmayıp yenisi almak lazım artık :)

Hocam yeni pc için yapacağım masraf en azından 2000 lira.N61JA sağlam makina :D.500-700 arası bi masrafla muhteşem bi şeye dönüşeceğine inanıyorum.
    bence SSD tak yeter :) Ramlerin dar boğaz yaptığını düşünmüyorum nasıl olsa ekran 1080p değil. Üstelik SSD'yi yeni makine aldığında oraya taşıma fırsatında olur.
  • quote:

bence SSD tak yeter :) Ramlerin dar boğaz yaptığını düşünmüyorum nasıl olsa ekran 1080p değil. Üstelik SSD'yi yeni makine aldığında oraya taşıma fırsatında olur.

SSD lerde sata 3 uyumlu olur mu benim pc ye ?.bi sıkıntı çıkarmaz inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteor88

quote:

SSD lerde sata 3 uyumlu olur mu benim pc ye ?.bi sıkıntı çıkarmaz inşallah.

hiç SSD kullanmadım bilmiyorum ama sorun çıkmaması lazım
  • Arkadaşlar forumda ssd takıp kullanan arkadaşlarımız var hiçbir sorun yaşamadılar.Anakart 8 gb ram destekliyor 16 yapamazsınız 1600mhz takarsınız fakat anakart kaç mhz destekliyor ona da bakmanızı öneririm.Ekran kartı değişimini bizzat açıp baktım fakat gömülü sistem var yani değiştirmek çok zor aşırı masraf olur bazı laptoplarda kart şeklinde çıkarıp takabiliyosun yenisini fakat bizimkinde bu işlemi yapamıyoruz.Ram konusunda 8 gb yükseltmek çok fazla bir şey kazandırmaz fakat ssd kesinlikle büyük fark katacaktır.Ben ilk aldığımda 5400 rpm hdd vardı laptopla birlikte 7200 rpm hdd sipariş vermiştim direk taktım bu değişim bile hız kazandırmıştı ssd kesinlikle uçurur bu makineyi bende bu sıralar ssd araştırıyorum almayı düşünüyorum montajını vaktim olursa resimlerle göstermeyi istiyorum.
  • Manwë kullanıcısına yanıt
    Hocam asusu aradım biraz önce bilgi vermediler kaç Mhz ye kadar destekliyormuş bulamadım netten.intel 335 serisi 80 gb ssd aldım geldi bugün.akşam montajını yapıcam.Yanında kızakta aldım dvd yeri için.p.tesi günü de 8 gb 1600 mhz ram gelicek.eğer desteklemezse hiçbir anlamı yok iptal edeyim.
    Hocam ramler 8 gb 1333 olarak çalışacak muhtemelen bende az önce 120 gb samsung evo ssd sipariş verdim eski hdd için de usb 3.0 kutu bakalım gelişmeleri yazarım.Sizin ramler 1600 mhz değilde 1333 de çalışabilir içindeki ramleri bir açıp bakın yanlış hatırlamıyorsam öyle olması lazım.
  • Manwë kullanıcısına yanıt
    Ram siparişini iptal ettim.dediğiniz gibi 1333 Mhz ye kadar destekliyormuş.Zaten üzerindekiler 4 gb 1067 Mhz.Ramden umudumu kestim.1333 Mhz 8 Gb Ram büyük fark yaratmaz sanıyorum.

SSD kurulumunu akşam yapıcam.Ama aklıma takılan hala birkaç soru var.Bu SSD yi taktıktan sonra bu yardımcı programlar ile sadece işime yarayan bölümleri SSD ye aktarsam olur mu.Daha doğrusu seçim yapabiliyormuyuz.Benim mevcut HDD 500 GB 7200rpm.SSD ise 80 GB :D.Nasıl yapıcam çözemedim hala :).
    Hocam ram leri 8 gb a çıkarmanız çok farketmeyecektir onun yerine ssd yi yüksek kapasite almanız daha iyi olacaktı iade edebilirseniz edip daha fazla kapasiteli ssd almanızı öneririm min. 120gb.Ssd ye windows,driverları,kullandığınız programları,oyunları kurun tabi yer kalırsa diğer hdd yi depolama için kullanırsınız.
  • 
Sayfa: önceki 333334335336337
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.