Şimdi Ara

ASUS N61JQ ve X64JQ KULLANICILARI KULÜBÜ (322. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.831
Cevap
21
Favori
443.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wh4t3v3r

quote:

Orijinalden alıntı: İzleVeÖğren

Merhaba,

Sizin yaşadığınız sorun genelde çift değiştirilebilir ekran kartı kullanan laptoplarda özellikle ati- intel olanlarda görünen bir sorun aslında çözümü çok basit :) anlattıklarımı uygulayın %99.9 sorunsuz yükleme yapabileceksiniz.

çözümü :

1. Öncelikle Windows 8.1 update 1 işletim sistemini laptopunuza temiz bir format ile kurun.
    2. Kurulumu tamamlarken hızlı ayarları kullan seçeneği geldiğinde bu seçeneği seçmeyin
    3. Özel ayarları kullanı seçin ve Windows update ile beraber Windows sürücülerini otamatik olarak yükle seçeneklerini kapatın
    4. denetim masasını açın arama kutusuna windows update yazın. güncelleştirmeleri denetleyin.
    5. güncelleştirmeler den yalnızca intel sürücüsünü kurun. Kesinlikle amd sürücüsünü kurmayın ati güncelleştirmesini gizleyin.(win update kurarsa siyah ekran hatası verir)
    6.http://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows%208.1%20-%2064#amd-catalyst-packages bu sitedeki sürücüyü indirin ve kurun (‎AMD Driver Autodetect kullanarakta güncel driverı indirebilirsiniz)
    7. işlem başarıyla tamamlanırsa siyah ekran hatası almazsınız
    8. eğer durduk yere update otomatik olarak ati sürücüsünü yüklerse siyah ekranda kalırsınız çözümü ise basittir. bilgisayarı ağ desteği ile güvenli modda başlatın aygıt yöneticisinden atiyi kaldırınhttp://www.wagnardmobile.com/DDU/ bu linkten Display Driver Uninstaller programını indirin program ile sadece ati sürücüsünü temizleyin sistemi yeniden başlatın internet bağlantısını kesin ve indirmiş olduğunuz ati sürücüsünü yükleyin sorun çözülecektir.

Kalan sürücüleri DriverPack Solution full 14.7 indirip bu program aracılığı ile güncellemenizi öneririm

sonuç en güncel işletim sistemi ve sürücülerini sorunsuz şekilde çalıştırabileceksiniz

dip not: eğer isterseniz bu sitedeki intel/ati driverlarınıda kullanmayı deniyebilirsinizhttp://leshcatlabs.net/ (eğer atinin kendi sitesindeki çalışmaz ise bu sitedeki driverları deneyin)

Windows 7 de denemek için şu işlemleri uygulayın :

1.denetim masası girin program ekle/kaldır aracılığı ile ati sürücüsünü ve intel sürücüsünü kaldırın.
    2.bilgisayar açılırken F8 ile güvenli mod da başlatın
    3.aygıt yöneticisinden atiyi kaldırın
    4.http://www.wagnardmobile.com/DDU/ bu linkten Display Driver Uninstaller programını indirin
    5. program ile ati ve intel sürücüsünü temizleyin sistemi yeniden başlatın.
    6. önce winndows updateden intel sürücüsünü yükleyin
    7. sonrahttp://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows%207%20-%2064#amd-catalyst-packages ati sürücüsünü yükleyin (‎AMD Driver Autodetect kullanarakta güncel driverı indirebilirsiniz)

bu basamakları uygulayarak yükleme işlemini tamamlamayı deneyin windows 7 de çalışır çalışmaz kesin birşey diyemem.

benim tavsiyem bu dizüstü bilgisayarı Windows 8.1 Update 1 işletim sistemi ile beraber kullanmanızdır.

Arkadaşlar başka bir başlıkta bi arkadaş anlattı ben 1 hafta içinde deneyeceğim olumlu veya olumsuz tekrar yazarım buraya arkadaşın dedikleriyle özellikle 8.1deki takılma sıkıntısı çözülürse 10 numara olur.

acaba işletim sistemini değiştirsek siyah ekran ve donma sorunları çözülürmü? bazı forum sitelerinde windows tabanlı işletim sistemlerinde sürücü sıkıntıları hakkında işletim sistemi ubuntu veya linux olan bilgisayarların performansının arttırdığı ve sürücülerini rahatlıkla kurduğu gibi yazılar okudum. ve ayrıca bf4 linux'u destekliyor yanlış hatırlamıyorsam.
    belki konu biraz hortlıcak ama, 1995 ten beridir windows 19 sene oldu. microsoft tabanlı işletim sistemlerinin sonu gelmiş olabilirmi. son yıllarda oligopol zihniyetli firmaların cihazları satılsın diye firmware güncellemelerinden kaçındıklarını görüyoruz. bu nasıl bir ahlaksızlıktır? bir başka değişle cep telefonuna kurulabilen android neden bilgisayarlara kurulmasın. demek istediğim donanımı değiştirmeden yazılım yoluyla sistemin performansını arttırmak. geçenlerde asus yeni bir telefon çıkardı işlemcisi intel atom 2 gb ram li bi telefon piyasaları altüst etti fiyatıda 700 tl. bizim bilgisayarlarımız donanımsal olarak o telefondan 10larca kat üstte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meliksezen -- 12 Eylül 2014; 13:03:26 >

• meliksezen M kullanıcısına yanıt
    Windows 8.1 değil, Windows 8 bu bilgisayarla gerçek anlamda uyumlu çalışıyor. Ben 8'de kullanıyorum. Siyah ekran ve donma gibi sorunlar yok. Gayet akıcı.
    Bu arada ben Left 4 Dead 2 oyununu Ubuntu 14.04 ve Windows 8'de denedim. Windows 8'de daha yüksek performans aldım.
  • FIFA'yı deneyebilen var mı çalışıyor mu diye? Malum, minimum sistem gereksinimlerini kılpayı kaçırıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: witcher91

FIFA'yı deneyebilen var mı çalışıyor mu diye? Malum, minimum sistem gereksinimlerini kılpayı kaçırıyoruz.

Minimum ne istiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HD 5770 veya gtx 650 diyor. Bende bir umut var en azından low'da oynarız diye ama bilemicem.
  • quote:

HD 5770 veya gtx 650 diyor. Bende bir umut var en azından low'da oynarız diye ama bilemicem.

Ekran karti değiştirme şansımız olsaydı keşke. Rami 8 yaptık ama ekran kartı aynı duruyor.

• yani , artık gittiği yere kadar gitsin moduna girmiş bulunmaktayız :D
    Şu Alien Isolation , Metal Gear Solid V ve GTA V düşük detaylarda açsın da pc'den daha fazlasını istemiyorum.
    Alien Isolation kaldırıyor bu arada arkadaşlar. Hd 5500 filan istemişler en az.Hiç beklemiyordum gerçekten , oyunda Unreal Engine 4 kullanılıyor.
  • FIFA da oynanıyor gayet, yalnız grafikler ne biçim olmuş öyle , çimler filan otlayası geliyor insanın :))
  • Arkadaşlar boştayken işlemci sıcaklığınız nedir? Mesela benim 60 derece boşta, metro 2033 oynarken 82. Yeni macun ve fan değiştirdim. Sizce normal mi bu değerler?
  • Macunun nedir? bu aralar bayağı içli dışlıyım macunlarla.
    boşta 60 biraz yüksek gibi, oyun oynarken 82 normal sayılır.
    Bende 4 yıllık soğutucu var işte boşta 50 derece oyunda aynı sayılır senle.
  • witcher91 W kullanıcısına yanıt
    artic mx4 mavi

Yeni sürdüm dün akşam fanı da değiştirdim. Ilk açılışta 52 falan internet vs dolanırken 60, oyunda maksimum 82 oluyor.

• 90-100 olursa sıkıntı zaten 100 olunca kendi kapanıyor diye biliyorum.
    Macunun yeterince iyi ama o kadar para harcamışken keşke Noctua NT-H1 alsaymışsın biraz daha düşürürdü sıcaklık değerlerini.
  • quote:

90-100 olursa sıkıntı zaten 100 olunca kendi kapanıyor diye biliyorum.
    Macunun yeterince iyi ama o kadar para harcamışken keşke Noctua NT-H1 alsaymışsın biraz daha düşürürdü sıcaklık değerlerini.

Neyse idare edeceğiz artık. :)

Teşekkürler

• peki ekran karti sürücüleriniz su an güncel ekran karti sürücüleri mi yoksa bizim gibi kararma yapmayan sürücüleri mi kullaniyorsunuz? Ben ona göre format atacagim. Bugün AMD DRIVER GÖRÜNTÜ SÜRÜCÜSÜ YANIT VERMEYI KESTI HATASI 'da almaya basladim. Bu kararma sikintisindan dolayi yükledigim saçma sapan bir sürü driverdan olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wh4t3v3r -- 18 Eylül 2014; 16:50:51 >
  • Arkadaşlar hepinize iyi forumlar. Asus N61JQ kullanıcısı olarak bir sorum olacak;

Bildiğiniz gibi bilgisayarlarımızda 2*2gb, 1066 RAM var ve ben bunu 2*4gb RAM ile değiştirmek istiyorum. Bu konuda marka ve model önerilerinize ihtiyacım var. Ve 1333 modelleri destekler mi bilmiyorum. Bu konuda daha önce yükseltme yapmış arkadaşların ve konuya vakıf olan arkadaşların önerilerini bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzo27

Arkadaşlar hepinize iyi forumlar. Asus N61JQ kullanıcısı olarak bir sorum olacak;

Bildiğiniz gibi bilgisayarlarımızda 2*2gb, 1066 RAM var ve ben bunu 2*4gb RAM ile değiştirmek istiyorum. Bu konuda marka ve model önerilerinize ihtiyacım var. Ve 1333 modelleri destekler mi bilmiyorum. Bu konuda daha önce yükseltme yapmış arkadaşların ve konuya vakıf olan arkadaşların önerilerini bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

Kingston ValueRam 4GB 1333MHz DDR3 Notebook Ram (KVR1333D3S9/4G) takmıştım ben 2 adet.
  • Çok teşekkür ederim hocam, peki performans artışını hissettiniz mi? Mesela ben yeni çıkan oyunlar için alıyorum, yıllar sonra yeniden oyun oynamak istiyorum. Bazı oyunlar minimum 6gb istiyor, o yüzden böyle bir karara vardım. Bu konudaki problemimi çözer mi bu ürünler?

Bu ürünü bulmakta sıkıntı çekersem, her ddr3 1333 4 gb ram uyar mı ? Piyasada 1333 bulmakta zorlanıyorum, ama yığınla 1600 mh olan 4 gb ram modelleri var, acaba asus N61JQ modelli makinama uyar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzo27 -- 19 Eylül 2014; 10:49:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzo27

Çok teşekkür ederim hocam, peki performans artışını hissettiniz mi? Mesela ben yeni çıkan oyunlar için alıyorum, yıllar sonra yeniden oyun oynamak istiyorum. Bazı oyunlar minimum 6gb istiyor, o yüzden böyle bir karara vardım. Bu konudaki problemimi çözer mi bu ürünler?

Bu ürünü bulmakta sıkıntı çekersem, her ddr3 1333 4 gb ram uyar mı ? Piyasada 1333 bulmakta zorlanıyorum, ama yığınla 1600 mh olan 4 gb ram modelleri var, acaba asus N61JQ modelli makinama uyar mı?

1600 çalıştırmaz. Ben cihazı ilk aldığım zamanlarda değiştirmiştim ram i. Şu anda bulunabiliyor mu bilmiyorum. Oyunlar için sadece de ram yeterli değil. Ekran kartı da yeterli olmalı. Onu da değiştirme şansımız olmadığına göre ram a yatırım konusunda karar sizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: wh4t3v3r

peki ekran karti sürücüleriniz su an güncel ekran karti sürücüleri mi yoksa bizim gibi kararma yapmayan sürücüleri mi kullaniyorsunuz? Ben ona göre format atacagim. Bugün AMD DRIVER GÖRÜNTÜ SÜRÜCÜSÜ YANIT VERMEYI KESTI HATASI 'da almaya basladim. Bu kararma sikintisindan dolayi yükledigim saçma sapan bir sürü driverdan olsa gerek.

Windows 8 kurulumundan sonra ekran sürücüsü ile ilgili hiçbir şey yüklemiyorum. Kararma yapan sürücüler varken oyunlarda daha iyi performans almadım zaten.
  • ozzo27 kullanıcısına yanıt
    Bence de pek mantıklı değil bu saatten sonra ram değiştirmek.4 GB ramdan fazlasını isteyen oyun zaten ekran kartı olarak da hd 5730'dan çok daha iyisini ister.
  • 
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.