Şimdi Ara

ASUS N61JQ ve X64JQ KULLANICILARI KULÜBÜ (321. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.831
Cevap
21
Favori
443.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 319320321322323
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sonuç nedir deneyebildiniz mi
  • hakanmbe kullanıcısına yanıt
    Malesef windows 7de dediği işe yaramıyo veya ben başaramadım ama eleman zaten esas windows 8.1 için söylüyo. Açıkçası tekrar format atmakla uğraşmayacağım yüksek ihtimal yeni bir masaüstü bir bilgsayar alacağım bunuda lazım olmadıkça işlerim için kullanmayacağım. Arkadaşlarında dediği gibi artık internet sitesi açarken bile kasmaya başladı. termal macunları falan değiştirdim hala deli gibi ısınıyo yapacak bi şey yok miladını doldurdu artık bu bilgisayar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wh4t3v3r -- 21 Ağustos 2014; 23:38:38 >
  • Nj61q bende ki cihaz ram sıkıntısı yaşıyorum değiştiricem ramleri max 8 gb diyor her yerde hiç 16 gb ram deneyen var mı 8+8 şeklinde yapılabilir mi?
  • ree R kullanıcısına yanıt
    4+4 yapabilirsin kardeşim en fazla,
    notebook'a ram alırken mhz değerine ve gecikme süresine bak eskileriyle aynı olsun, hatta aynı marka bulabilirsen işin daha garanti olur.
  • witcher91 W kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. MHZ olarak yüksek alsak 1600 alsak mesela sorun yaratır mı? Eski aynı raminden buldum 100 lira civarı teki.
  • ree R kullanıcısına yanıt
    alma bi halt farketmiyor, ego tatmininden başka bişey olmaz. Aynısını bulduysan o iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi witcher91 -- 29 Ağustos 2014; 18:43:39 >
  • Uzun uğraşlarım sonucu artık N61JQ modelinde hem ATI 14.4 ekran kartı sürücüsünü hemde windows 8.1 işletim sistemini sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Sizde kullanmak istiyorsanız yapacağınız şey çok basit işte işlemler sırasıyla şöyle

1-Windows 8.1'i temiz format atarak kurun
    2-Kurulum yaparken size soracak güncelleştirme yapayım mı diye, orada sürücü, uygulama tiklerini ve güncelleştirmeleri komple kaldırın.
    3-Kurulumdan sonra internet'e bağlantı yapmayın (amaç windows update, intel management engine interface sürücüsünü kurmaması)
    4-Atinin 14.4 sürücüsünü (ya da daha güncelini) kurun
    5-Artık internete girebilirsiniz ve güncelleştirmeleri yapabilirsiniz (Not: eğer windows sürücü ile ilgili bir güncelleştirme verirse onu sakın kurmayın. Sadece işletim sistemi güncelleştirmelerini yapın)

Artık bilgisayarınızı sorunsuz ve güncel bir şekilde kullanabilirsiniz sorunuz olursa yanıtlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _gambit_ -- 31 Ağustos 2014; 10:59:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _gambit_

Uzun uğraşlarım sonucu artık N61JQ modelinde hem ATI 14.4 ekran kartı sürücüsünü hemde windows 8.1 işletim sistemini sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Sizde kullanmak istiyorsanız yapacağınız şey çok basit işte işlemler sırasıyla şöyle

2-Kurulum yaparken size soracak güncelleştirme yapayım mı diye, orada sürücü, uygulama tiklerini ve güncelleştirmeleri komple kaldırın.
    3-Kurulumdan sonra internet'e bağlantı yapmayın (amaç windows update, intel management engine interface sürücüsünü kurmaması)
    5-Artık internete girebilirsiniz ve güncelleştirmeleri yapabilirsiniz (Not: eğer windows sürücü ile ilgili bir güncelleştirme verirse onu sakın kurmayın. Sadece işletim sistemi güncelleştirmelerini yapın)

Artık bilgisayarınızı sorunsuz ve güncel bir şekilde kullanabilirsiniz sorunuz olursa yanıtlarım

Anlatım için teşekkürler.
    14.4 sürücüsünü yükledikten sonra ekran parlaklığını değiştirebiliyor musunuz? Ya en sonda yada tamamen karanlık olmaya devam ediyor mu?
    'Sorunsuz'dan kastınız yukarıda bu bahsettiğim miydi, yoksa pc açıldıktan sonra kitlenmesi miydi?

Ekran menteşelerimde bir sorun var, ekran eğip kaldırırken görüntü gidip geliyor. Sadece Win7 kurulu iken ekranın gidip gelmesinden 1 dakika sonra mavi ekran alıyorum. Win8.1 kurmayışımın nedeni asıl olarak bilgisayar açıldıktan sonra kitlenmesiydi. O yüzden Win8 kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holyjohn -- 31 Ağustos 2014; 11:05:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: holyjohn

quote:

Orijinalden alıntı: _gambit_

Uzun uğraşlarım sonucu artık N61JQ modelinde hem ATI 14.4 ekran kartı sürücüsünü hemde windows 8.1 işletim sistemini sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Sizde kullanmak istiyorsanız yapacağınız şey çok basit işte işlemler sırasıyla şöyle

Anlatım için teşekkürler.
    14.4 sürücüsünü yükledikten sonra ekran parlaklığını değiştirebiliyor musunuz? Ya en sonda yada tamamen karanlık olmaya devam ediyor mu?
    'Sorunsuz'dan kastınız yukarıda bu bahsettiğim miydi, yoksa pc açıldıktan sonra kitlenmesi miydi?

Ekran menteşelerimde bir sorun var, ekran eğip kaldırırken görüntü gidip geliyor. Sadece Win7 kurulu iken ekranın gidip gelmesinden 1 dakika sonra mavi ekran alıyorum. Win8.1 kurmayışımın nedeni asıl olarak bilgisayar açıldıktan sonra kitlenmesiydi. O yüzden Win8 kullanıyorum.

Sorunsuzdan kastım Windows 8.1 in açıldıktan sonra donmasıydı. Tam olarak sorunun nereden kaynaklandığını bulamadım ama sadece Windows update'i komple kapattım sürücüleri bulmasını engelledim ve sadece format sonrası ekran kartı sürücüsünü kurdum. Ama yine ekran parlaklığı ayarlanmıyor bunun sebebi atinin bizim laptoplarda kullanılan ekranla uyumlu olmaması.

• _gambit_ _ kullanıcısına yanıt
    valla bende bi ara 2 si 1 arada kullanabiliyordum aynen bu şekilde kurarak ama 1-2 hafta sonra sapıtmaya başlamıştı.
  • battlefield 4 multiplayer için yükledim 720p texture quality medium, gerisi lowda 30fps üstü oynanıyor genelde ama altını da görebiliyor bazen, ortalama 35-45 fps arası
    ille de 60 fps arayanlar hiç denemesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi witcher91 -- 31 Ağustos 2014; 17:48:18 >
    evet stabil değil program yüklemek bile kitlenme sorunları yaratabiliyor belki windows 9'u donmadan sorun yaşamadan kullanabiliriz
  • Arkadaşalr bilgisayarıma Windows 8.1 kurayım dedim. Kurduğum güne lanet ettim.

sorun bir kaç şekillerde meydana gelebiliyor sorunumuz şu:
    PC kapatılamaz hale geldi bir restart olayına girince Windows logosundan sonra yükleme ekranı var. Dönen noktalar, onlar donuyor capslock tuşuna basıyorum kilitlenmiş mi diye çalışmıyor. Power düğmesiyle restart çekiyorum
    - bu sefer şifre ekranına kadar geliyor. şifreyi giriyorum noktalar dönerken gene donuyor, gene restart.
    - bazen tam şifreyi giriyorum windows ekranı geliyor karşıma tam o anda bi anda gene donuyor restart çekiyorum
    - bazen pc düzgün açılamadı pcyi onar diyorum Diagnositic bilmem ne çıkıyor tak bir uyarı onarılamadı diye. restart çekyorum7
    - Yukarıdaki her hangi olaydan biri oluyor, veya şanslı isem açılıyor nedenini bilmiyorum.

-Bu sorunu çözdüm sanki ama bir daha söyliyim: - Window update yapılıyor diyor %30 da felan takılıyor gene bi donma sorunu yeniden başlatıyorum
    - bu sefer güncellemeler uygulanıyor diyor 100% de donup kalıyor yeniden başlatıyorum power tuşu ile hatalı başlatıldı bilmem ne diyor böyle yuakraıdaki hatalardan birini ala ala yeniden başlata başlata bi kere denk getiriyorum.
    - Hiç olmaz ise sistem geri yükleme yapıyorum anca o zaman çözülüyor ama geçici oluyor oda..

sonracığıma ara ara da machine_check_exception hatası alıyorum. tahminimce aynı sorundan kaynaklı.

GÖZÜNÜZÜ SEVEYİM BİR KAÇ ÖNERİ GETİRİN. İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYORUM.

aynı sorunla karşılaşanlar varmı??

nasıl çözdünüz çözdüyseniz??

driverları silince felan sorun kalkar diyenler var ama pc yi restart yapmaya yemiyor açıkcası...

adam gibi şunu şunu yap diye talimatlı olarak açıklayaiblen olursa çok minnettar kalırım.

• Win 8.1+bu laptop=IZDIRAP
  • quote:

Orijinalden alıntı: atahan1905

Arkadaşalr bilgisayarıma Windows 8.1 kurayım dedim. Kurduğum güne lanet ettim.

PC kapatılamaz hale geldi bir restart olayına girince Windows logosundan sonra yükleme ekranı var. Dönen noktalar, onlar donuyor capslock tuşuna basıyorum kilitlenmiş mi diye çalışmıyor. Power düğmesiyle restart çekiyorum
    - bu sefer şifre ekranına kadar geliyor. şifreyi giriyorum noktalar dönerken gene donuyor, gene restart.
    - bazen tam şifreyi giriyorum windows ekranı geliyor karşıma tam o anda bi anda gene donuyor restart çekiyorum
    - bazen pc düzgün açılamadı pcyi onar diyorum Diagnositic bilmem ne çıkıyor tak bir uyarı onarılamadı diye. restart çekyorum7
    - Yukarıdaki her hangi olaydan biri oluyor, veya şanslı isem açılıyor nedenini bilmiyorum.

-Bu sorunu çözdüm sanki ama bir daha söyliyim: - Window update yapılıyor diyor %30 da felan takılıyor gene bi donma sorunu yeniden başlatıyorum
    - bu sefer güncellemeler uygulanıyor diyor 100% de donup kalıyor yeniden başlatıyorum power tuşu ile hatalı başlatıldı bilmem ne diyor böyle yuakraıdaki hatalardan birini ala ala yeniden başlata başlata bi kere denk getiriyorum.
    - Hiç olmaz ise sistem geri yükleme yapıyorum anca o zaman çözülüyor ama geçici oluyor oda..

sonracığıma ara ara da machine_check_exception hatası alıyorum. tahminimce aynı sorundan kaynaklı.

driverları silince felan sorun kalkar diyenler var ama pc yi restart yapmaya yemiyor açıkcası...

adam gibi şunu şunu yap diye talimatlı olarak açıklayaiblen olursa çok minnettar kalırım.

+++++Arkadaşlar çok küçük bir ihtimal de olsa bu windows 8.1 donma sorununu çözmüş olabilirim. sorun bluetooth aygıtı ile kaynaklı sanırım pc açıldıktan masa üstüne geldikten sonra en son bluetooth drivirını çalıştırıyor bende aygıt yöneticisinden bluetooth aygıtını devre dışı bırak dedim. bakalım ne olacak ilk restartım başarılı.

zorunlu olmadıkça restart yapmıyorum. gelişmeleri size aktaracağım.

• quote:

quote:

Arkadaşalr bilgisayarıma Windows 8.1 kurayım dedim. Kurduğum güne lanet ettim.

+++++Arkadaşlar çok küçük bir ihtimal de olsa bu windows 8.1 donma sorununu çözmüş olabilirim. sorun bluetooth aygıtı ile kaynaklı sanırım pc açıldıktan masa üstüne geldikten sonra en son bluetooth drivirını çalıştırıyor bende aygıt yöneticisinden bluetooth aygıtını devre dışı bırak dedim. bakalım ne olacak ilk restartım başarılı.

zorunlu olmadıkça restart yapmıyorum. gelişmeleri size aktaracağım.

++++++ Yeni bir sorun daha bulup çözmüş durumdayım. Yoğun araştırmalarım sonucunda Bütün bu sorunların temel kaynağı Wİ-Wİ driver... driver yüzünden bütün bu kilitlenmeleri yaşıyoruz/yaşıyorum. Nette bir kişinin kendince yaptığı bir çözümü denedim 2 kere, başarılı sonuç aldım. Sonra alırmıyım bilmiyorum ama daha iyisi çıkana kadar en iyisi bu.

ÇÖZÜM:
    1.SOL YANDA BULUNAN Wİ Fİ DÜĞMESİNİ OFF KONUMUNA GETİRİN YANİ KAPATIN.
    2. lAPTOPUN GÜÇ DÜĞMESİNE BASIN.
    3. ŞİFRE EKRANI GELİNCE ŞİFRENİZİ GİRİP MASA ÜSTÜNE GELİN
    4. MASA ÜSTÜ İKONLARINI GÖRÜR GÖRMEZ Wİ-Fİ Yİ AÇIN.

NOT: wi-fi yi başta hemen açmaz iseniz, daha sonradan açmak istediğinizde açılmıyor.

şimdilik çözüm bunu buldum... umarım adam gibi bir güncelleme ile şu wi fi olayını çözeriz.

• bu bilgisayarın parçalarını satsak 500 eder mi acaba?
    Malesef acı ama gerçek bu. Şimdilik...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ATAHAN1905 nickli arkadaşım
    hocam termal macunu yenileyip thermaltake tg-2 sürmüşsün
    nette biraz araştırma yaptım da TG-2 rezalet bir macun.
    içinde silikon yağı kullanıldığı için oyuna girdiğin zaman sıcaktan buharlaşıp gider.

not: Minimum Xigmatek Freezing Point almanı öneririm, ama paran varsa Xigmatek Xi-3 HDT de alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi witcher91 -- 8 Eylül 2014; 14:09:18 >
  • witcher91 nickli arkadaşım

okadar detaylı araştırmamıştım bende bir müddet araştırdıktan sonra karar verip aldım... açıkcası bir kullanıcı olarak nereden baksanız 6-8 aydır macun sürülü performansından oldukça ve fazlasıyla memnunum. Tık yok... hani deneyip gördüm. eğer adam gibi sürülürse sıkıntı olmuyor. 2 3 ay sonra rahtalıkla 1 sene garanti verebilirm. bence bu macunlar için iyi bir süre. bilmiyorum dediğin doğru olabilir ancak bir sorunla karşılaşmadım şu ana dek.
  • 
Sayfa: önceki 319320321322323
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.