Şimdi Ara

ASUS N61JQ ve X64JQ KULLANICILARI KULÜBÜ (323. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.831
Cevap
21
Favori
443.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 321322323324325
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam mesela watch dogs oyunu kaldırmaz mi diyorsun benim makinayla?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozzo27 kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum ben oynamadım o oyunu da bi arkadaş yazmıştı ayarları biraz düşürünce oynanıyor diye , araba filan sürünce kasılmalar oluyormuş.
    Bir de en yeni sürücü lazımmış galiba.
  • 14.9 çıkmış

Edit: Win7 de durum aynı , harici monitörü olanlar yüklesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi witcher91 -- 29 Eylül 2014; 22:56:01 >
  • Hocam siz yüklediniz mi? Backlight sorunu devam mı ediyor?
  • ulan bi bf4 yükleyeyim dedim sürücülerin eski dedi, sürücü güncelledim ekran karardı, güvenli modda açıp sürücüyü güncelle dedim internetten buldu bi şey yükledi de öyle kendine geldi. şimdi de sağ menteşe kırık, n11'deki satıcılardan kendim alsam takabilir miyim sizce zor bi tarafı var mıdır bu işin

bir de malum webde video izlerken renk renk kareler çıkıp ekranın donması problemi var, powera basılı tutmadan da kapanmıyor. tespitim harici bir monitöre bağlayınca bu sorunun olmadığı yönünde. acaba servisteki elemanlar ekranı takarken kabloyu falan mı oturtamadılar (servisten geldikten sonra böyle oldu çünkü)

ssd falan alıp laptopu şaha kaldırayım diyodum ama şu durumda tek ayağı çukurda laptopa da yatırım yapmak ne derece iyi olur bilemiyorum. bazen tuşlar basmıyor, zaten kaplaması yer yer soyuldu. (karbon fiber kaplama yapan varsa örnek resim beklerim)

• quote:

Orijinalden alıntı: Man Down

ulan bi bf4 yükleyeyim dedim sürücülerin eski dedi, sürücü güncelledim ekran karardı, güvenli modda açıp sürücüyü güncelle dedim internetten buldu bi şey yükledi de öyle kendine geldi. şimdi de sağ menteşe kırık, n11'deki satıcılardan kendim alsam takabilir miyim sizce zor bi tarafı var mıdır bu işin

bir de malum webde video izlerken renk renk kareler çıkıp ekranın donması problemi var, powera basılı tutmadan da kapanmıyor. tespitim harici bir monitöre bağlayınca bu sorunun olmadığı yönünde. acaba servisteki elemanlar ekranı takarken kabloyu falan mı oturtamadılar (servisten geldikten sonra böyle oldu çünkü)

ssd falan alıp laptopu şaha kaldırayım diyodum ama şu durumda tek ayağı çukurda laptopa da yatırım yapmak ne derece iyi olur bilemiyorum. bazen tuşlar basmıyor, zaten kaplaması yer yer soyuldu. (karbon fiber kaplama yapan varsa örnek resim beklerim)

Bence alın bir ssd. Bir sonraki bilgisayarınızı sıradan harddiskli olarak tercih edersiniz. Şimdiki ssd'nizi de o bilgisayara takarsınız tekrar. Ne kadar erkenden kullanmaya başlarsanız o kadar iyi. Arada windows 10, ubuntu denemek için eski harddiskimi kullanıyorum, o hız da "zamanında nelerle uğraşıyormuşuz" dedirtiyor insana.

• Bu makinede win8.1 i sorunsuz kullanan var mı acaba? İlk çıktığı zaman yüklemistim ama sürekli sistem cokup durmustu ya da win7 ye alternatif olarak ne yuklemeliyim... Sırf ekran kartı muhabbeti yüzünden win7 den kurtulmak istiyorum :/

• quote:

Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

Bu makinede win8.1 i sorunsuz kullanan var mı acaba? İlk çıktığı zaman yüklemistim ama sürekli sistem cokup durmustu ya da win7 ye alternatif olarak ne yuklemeliyim... Sırf ekran kartı muhabbeti yüzünden win7 den kurtulmak istiyorum :/

Ben kullanıyorum. Tabi sürekli oyun yükle kaldır yapan birisi degilim. Nirmal kullanım ve bir kac oyun oynuyotum bir sıkıntı yok şu anda.

• Hocam bende oyuncu değilim ssd aldım ve win7 kullanmayım diyorum, genel olarak internette gezme dizi izleme ve müzik dinleme dışında kullanmıyorum bilgisayarı... Geçen sefer kurdugumda her gün restore etmek zorunda kalmıştım Wireless LAN driver larım sorun çıkarmıştı Sonra sistem kendini kitleyip duruyodu Program açmayı bırak kısayolların adı bile değişmiyordu...
    Bi de orjinal 8.1 di :) bilgisayarda kırılmış hiçbir şey yoktu, virüs programım da sürekli kullandığım idi ve 8.1 uyumluluğu vardı...
    O yüzden sorma ihtiyacı duydum...
    Pazartesi bi denerim sdd im gelince olmazsa kadim dostum win7 ye devam ederim :) makine de 4.5 yıldır tık demedi değiştirme şansım da yok bu yüzden :)

• TheCustomizer kullanıcısına yanıt
    evet , yeni sürücü gerektiren oyunlarda; hdmi ile televizyona bağlıyorum sonra malum sürücüyü yüklüyorum , uzunca oynuyorum TV'den sonra tekrar siliyorum filan böyle saçmasapan bi çözüm buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi witcher91 -- 11 Ekim 2014; 18:12:00 >
  • bu arada makinaya hiç modifiye yapan oldu mu? yurt dışında klavyeyi ışıklı yapanlar falan olmuş. sanırım onborad olarak anakartın üzerinde ilgili parça varmış zaten. aynı serinin ışıklı versiyonlu laptopunun biosundan da ilgili kodları almışlar falan. biraz karışık işler.

ayrıca aklıma geldi de, neden hiç bi üretici laptopun ekran kartı fanına led takmayı akıl edemiyor? ızgaranın arasından ışık süzmesi hoş bi ayrıntı olurdu.

modifiye konusuna dönecek olursak yeni bir wifi+btooth kartı takanlar olmuş, ram + ssd bunları modifiyeden saymıyorum zaten. son olarak karbon folyo kaplamayı düşünüyorum.
    ekranı da parlaktan mat'a çevirmenin bir yolunu bulsak süper olurdu, film vs görüntü kalitesini solduruyor.
    menteşe için komple söktüğümde folyo işine gireceğim gibi.
  • Ben ssd takıp ram i 8 gb a çıkarmıştım geçen sene. Onun haricinde dvd oynatıcıyı kaldırdım yerine normal hdd taktım.

• Merhaba. Ben ekran kartı driver'ımı güncelleyemiyorum. 14.4 ve 14.9 sürümlerini denedim siyah ekran hatasıyla karşılaşıyorum. 13.4, 13.9 gibi sürümleri denediğimde hiç etki bile etmiyor, driverları yüklüyorum ama bakıyorum hala eski sürümde devam ediyor ekran kartım ve yükleme işleminden sonra bilgisayarı restarlamam istenmiyor. Şu an hala 2010 sürümünü kullanıyorum ve oyunlarda ciddi performans düşüşleri yaşıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.
  • naturality N kullanıcısına yanıt
    1- F9 ile format at
    2-amd cleanup utility ile formatla yüklü gelen amd driverını kaldır.
    3- 13.4 yükle.
  • witcher91 W kullanıcısına yanıt
    Bunu da denedim kardeşim. İnan denemediğim yol kalmadı. Bir türlü etki ettiremiyorum 13.4 güncellemesini.
  • naturality N kullanıcısına yanıt
    Şunları yaparsan sürücüyü sorunsuz yüklersin
    1- Display driver unistaller programını indirip çalıştır buradan indirebilirsin. Bu program ati, intel, nvidia sürücülerini tamamen siliyor. Not: silmek için bilgisayarı güvenli modda başlatıyor.
    2- Sildikten sonra 13.4 sürücüsünü kur sorun kalmaz
  • _gambit_ _ kullanıcısına yanıt
    Bunu da denedim yine başarısız. Böyle bir sorun yaşamış mıydın sen de?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atahan1905

Arkadaşalr bilgisayarıma Windows 8.1 kurayım dedim. Kurduğum güne lanet ettim.

sorun bir kaç şekillerde meydana gelebiliyor sorunumuz şu:
    PC kapatılamaz hale geldi bir restart olayına girince Windows logosundan sonra yükleme ekranı var. Dönen noktalar, onlar donuyor capslock tuşuna basıyorum kilitlenmiş mi diye çalışmıyor. Power düğmesiyle restart çekiyorum
    - bu sefer şifre ekranına kadar geliyor. şifreyi giriyorum noktalar dönerken gene donuyor, gene restart.
    - bazen tam şifreyi giriyorum windows ekranı geliyor karşıma tam o anda bi anda gene donuyor restart çekiyorum
    - bazen pc düzgün açılamadı pcyi onar diyorum Diagnositic bilmem ne çıkıyor tak bir uyarı onarılamadı diye. restart çekyorum7
    - Yukarıdaki her hangi olaydan biri oluyor, veya şanslı isem açılıyor nedenini bilmiyorum.

-Bu sorunu çözdüm sanki ama bir daha söyliyim: - Window update yapılıyor diyor %30 da felan takılıyor gene bi donma sorunu yeniden başlatıyorum
    - bu sefer güncellemeler uygulanıyor diyor 100% de donup kalıyor yeniden başlatıyorum power tuşu ile hatalı başlatıldı bilmem ne diyor böyle yuakraıdaki hatalardan birini ala ala yeniden başlata başlata bi kere denk getiriyorum.
    - Hiç olmaz ise sistem geri yükleme yapıyorum anca o zaman çözülüyor ama geçici oluyor oda..

sonracığıma ara ara da machine_check_exception hatası alıyorum. tahminimce aynı sorundan kaynaklı.

GÖZÜNÜZÜ SEVEYİM BİR KAÇ ÖNERİ GETİRİN. İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYORUM.

aynı sorunla karşılaşanlar varmı??

nasıl çözdünüz çözdüyseniz??

driverları silince felan sorun kalkar diyenler var ama pc yi restart yapmaya yemiyor açıkcası...

adam gibi şunu şunu yap diye talimatlı olarak açıklayaiblen olursa çok minnettar kalırım.

Merhabalar aynı sorunlar bende de var. Açıkçası ben sorun kaynağının hdd olduğunu düşünüyordum ama sanırım win 8.1 ile de alakalı. 2 gün önce update ettim daha önce bir kaç kez başıma gelenler kapanmama ve açılış ekranlarında kalması ve hatta masaüstü geldikten sonra bile birden bire kapanma sorunlarını yaşıyorum. Eğer sorunumu çözecekse win 8 e hemen geri dönüş yapabilirim.

Yeni bir ssd veya hdd alıp kurtarmayı düşünüyordum ama zaten sol köşeye bileğimi koyunca defalarca wifi açılıp kapanıyor bir de bu sorun çıktı batarya desen geçen yıl değiştirmiş olmama rağmen (servisinden 270 tl ya orjinal aldım) 1 saat dayanmıyor. Bütün bunlara bakarak yeni bir bilgisayar mı alayım diye düşünmüyor değilim.

Madem hdd değil genel bi sorun var ne yapsam bilemedim. İşin kötüsü önümüzdeki 2 hafta bilgisayara acayip muhtacım ve yenisini alıp kuracak zamanım da yok.

İçimi döker gibi oldum ama bu kapanma ve açılmama sorunlarını çözen olursa ( wifi kilit tusunu deneyeceğim) buradan paylaşan olursa sevinirim. Herkese iyi forumlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar lutfen yardim edin cok onemli. Laptopun driver cdsini kaybettim kutudan cikanini. Format atmam gerek cumartesine kadar, hatta en kisa surede diyeyim. Yurtta oldugum icin format attiktan sonra lan kablosu takip oyle guncellemek gibi bir imkanim yok. Internette aradim asus n61jq driver pack diye ama bulamadim. Laptopun tum driverlerini nerden indirebilirim ? Yani tam olarak indirip internetle isi kalmayacak hale getirip, flasha atip, sonra da formatlayip flashdan geri alip yuklemek istiyoeum. Lutfen yardim edin dostlar ustadlar
    edit: cihaz win7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anarchistdoomer -- 23 Ekim 2014; 23:16:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • anarchistdoomer kullanıcısına yanıt
    Asus'un internet sitesine girip bilgisayarının sürücü ve yazılımlarını indir, usb belleğe yedekle. Cd kayboldu diye üzülmene gerek yok yani
    Format atmadan önce istersen kurulu sürücülerin yedeğini alıp formattan sonra da geri yükleyebilirsin
  • 
Sayfa: önceki 321322323324325
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.