Şimdi Ara

ASUS N61Vg213DV Kullanıcıları Kulübü (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
2
Favori
23.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet nvidia denetim masasından ayarları performans yaparsan cod 5-6 ve benzeri oyunları çok güzel bir şekilde oynarsın bu cihazda.
  • ben call of duty 6 yı full çözünürlükte, yüksek detaylarda hiç kasma olmadan bitirdim.. ekran kartı yönünden bir sorun yok.. hız yönünden hiç bir sorun yok; yani oyun oynarken bir telefon geldi arkadaştan, alt tab yaptım 1-2sn de masaüstü geldi, mozillayı açtım sorusuna baktım söyledim kapadım, alt tab yaptım 1-2 saniyede oyun geri geldi

ayrıca senin acer laptopundan daha iyi bir ekran kartına sahip, yani ondan memnunsan bundan da memnun kalırsın
  • benim laptop cok iyi di ilk aldıgımda vista olarak gelmisti ben nfs shift i kurdum en dusuk seceneklerde anca oynaya bildim o biraz canımı sıktı yoksa laptop cok iyi idi birtek bide biraz fazla ısınıyo gibime geliyodu :D nse sonucta onu verdim yenisini alacagım ve buyuk ihtimal bu laptop u alacagım hadi hayırlısı

Yalnız ben n61vg253dv alacagım onuda belirteyimde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrChaplin -- 26 Ocak 2010; 12:20:42 >
  • wolf2 oyununu kurdum bataryada oynamaya çalıştım video ağır çeki gibi olunca nvidia denetim masasını standart ve gelişmiş ayar seçeneklerinden standarta getirip oynamaya çalıştım.yine hoşuma gitmedi gecen haftalarda kurup oynamıştım diğer windows 7 disk bölümünde ama normal fena değildi ..neyse batarya uyarısı alınca prize taktım ekran karıncalanmaya başladı sanki ekran koruyucu virüs görüntüleri gibi prizden çıkarınca azalmaya başlıyor. kapatıp açtım şimdilik yok gibi şaştım bu işe.

bir problem çıkar servise gönderirsek şu an win home premium dıında ultimate ve pardus işletim sistemi var firma kurduğum sistemlere karışabilir mi yani bizim verdiğimiz şekilde değğiil falan derler mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: beytom

wolf2 oyununu kurdum bataryada oynamaya çalıştım video ağır çeki gibi olunca nvidia denetim masasını standart ve gelişmiş ayar seçeneklerinden standarta getirip oynamaya çalıştım.yine hoşuma gitmedi gecen haftalarda kurup oynamıştım diğer windows 7 disk bölümünde ama normal fena değildi ..neyse batarya uyarısı alınca prize taktım ekran karıncalanmaya başladı sanki ekran koruyucu virüs görüntüleri gibi prizden çıkarınca azalmaya başlıyor. kapatıp açtım şimdilik yok gibi şaştım bu işe.

bir problem çıkar servise gönderirsek şu an win home premium dıında ultimate ve pardus işletim sistemi var firma kurduğum sistemlere karışabilir mi yani bizim verdiğimiz şekilde değğiil falan derler mi

bence önceden ara konuş, sorununu anlat, senin kurduklarına karışacaklarını sanmıyorum. Sonuçta lap top artık senin istediğini yaparsın, senden kaynaklı bir sorun olmadıkça da tamir etmek yada yenisini yollamak zorundalar. Zaten büyük ihtimalle formatlamak için izin isteyecekler senden (abiminkini yollamıştık böyle bir kağıt istiyorlardı, ama abiminki asus değildi).

• Arkadaşlar merhabalar;
    Ben pazartesi Asus N61VG213 modelini Ankara Elektro World dan kampanya içerisinde 12 teksitli 1488 TL ye aldım. En uygun fiyat oradaydı arkadaşlar.
    Arkadaşlar ben bu ürünü almak için gittiğimde ellerinde sadece 1 gün önce açtıkları teşhirdeki ürünün kaldığını söylediler. Üründe zaten jelatin içindeydi hiçbir farkı yok dediler. Garanti vs açısında sorun varmı dedim kutulludan hiçbir farkı yok dediler ne dersiniz arkadaşlar var mıdır farkı.(fiyat olarak indirim vs yok...)
    diğer bir konu ise arkadaşlar ben DVD okuyucuya DVD taktığımda ilk okuma esnasıdan çok ses çıkarıyor sonra okadar kalmıyor. Sizin bilgisayarlarda da oluyormu ne dersiniz arkadaşlar...
    Birde arkadaşlar bu üründe neyi kontrol etmeliyim hata olup olmadığını anlamak için....
  • bence biraz daha para verip hic acılmamısını al daha iyi jelatini filan ustunde olabilir ama nede olsa ilk sen acmıyorsun pc de bi sorun olmasa bile senin beynini kemircek keske acılmamısını alsaydım die bende biraz daha para ver acılmamısını al veya gelene kadar bekle
  • quote:

Orijinalden alıntı: afsinbilisim
    Arkadaşlar merhabalar;
    Ben pazartesi Asus N61VG213 modelini Ankara Elektro World dan kampanya içerisinde 12 teksitli 1488 TL ye aldım. En uygun fiyat oradaydı arkadaşlar.
    Arkadaşlar ben bu ürünü almak için gittiğimde ellerinde sadece 1 gün önce açtıkları teşhirdeki ürünün kaldığını söylediler. Üründe zaten jelatin içindeydi hiçbir farkı yok dediler. Garanti vs açısında sorun varmı dedim kutulludan hiçbir farkı yok dediler ne dersiniz arkadaşlar var mıdır farkı.(fiyat olarak indirim vs yok...)
    diğer bir konu ise arkadaşlar ben DVD okuyucuya DVD taktığımda ilk okuma esnasıdan çok ses çıkarıyor sonra okadar kalmıyor. Sizin bilgisayarlarda da oluyormu ne dersiniz arkadaşlar...
    Birde arkadaşlar bu üründe neyi kontrol etmeliyim hata olup olmadığını anlamak için....

ben her zaman elektronik esyanın kutulu hıc acılmamısından yanayım ama genede sen bılırsın ındırım ılan da yapmıyorlarmıs onun ıcın bence almana gerek yok

• Herkese merhaba.

Özellikle 1 buçuk aydır bir notebook arayışı içindeyim. Birçok modeli araştırdım en son olarak 1500 TL altı olan Asus' un N61vg 213dv modelini çok ciddi olarak düşünmeye başladım.
    Özellikle bu fiyat seviyesinde forumdaki çoğu kişinin PB ve Acer' ın yeni modellerini tavsiye ettiklerini gördüm fakat ne yazıkki bu markaların sayfalarını okuduktan sonra birçok sorun görmek beni soğuttu.

Bu yüzden ya Asus n61vg 213 ya da Samsung R522 js01 modelini almayı düşünmekteyim.

Soruma gelecek olursak,

1- Forumda hakkında çok fazla bilgi bulunmuyor Asus' un içinde bulunan ekran kartı GT220M hakkında. Notebookcheck' in sitesinde GT240 ve Ati 4650 ' nin baya bir aşağısında gözüküyor fakat oradaki 3Dmark06 puanı 4000 fakat burada bazı arkadaşlar onun çok düşük olduğunu kendilerinin 5000 küsür aldığını söylemiş.
    Buna bakarak aslında GT220M gösterildiği kadar kötü değil diyebilir miyiz?

Sahip olan arkadaşlar oyunlar hakkında birkaç bilgi verirse çok sevinirim. (Fps, 3dmark puanı vs.. gibi)

2- Malzeme kalitesi olarak gözüme gerçekten çok iyi göründü. Sizce de öylemi? Örnek olarak Samsung 522' ye bakınca, gerek ekran arkası olsun gerekse menteşeler, klavye olsun bariz şekilde daha kaliteli gibi?

3- Fan sesi, HDD sesi ne seviyede acaba?

4- Özellikle en önem verdiğim şey olarak Ekran görüntü kalitesi nasıl? R522' nin ekranı hakkında hem normal hemde birçok kötü denebilecek yorum okudum. Sizce Asus' un ekran kalitesi kıyaslama yapacak olursak nasıldır?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kutayy

Herkese merhaba.

Özellikle 1 buçuk aydır bir notebook arayışı içindeyim. Birçok modeli araştırdım en son olarak 1500 TL altı olan Asus' un N61vg 213dv modelini çok ciddi olarak düşünmeye başladım.
    Özellikle bu fiyat seviyesinde forumdaki çoğu kişinin PB ve Acer' ın yeni modellerini tavsiye ettiklerini gördüm fakat ne yazıkki bu markaların sayfalarını okuduktan sonra birçok sorun görmek beni soğuttu.

Bu yüzden ya Asus n61vg 213 ya da Samsung R522 js01 modelini almayı düşünmekteyim.

Soruma gelecek olursak,

1- Forumda hakkında çok fazla bilgi bulunmuyor Asus' un içinde bulunan ekran kartı GT220M hakkında. Notebookcheck' in sitesinde GT240 ve Ati 4650 ' nin baya bir aşağısında gözüküyor fakat oradaki 3Dmark06 puanı 4000 fakat burada bazı arkadaşlar onun çok düşük olduğunu kendilerinin 5000 küsür aldığını söylemiş.

Sahip olan arkadaşlar oyunlar hakkında birkaç bilgi verirse çok sevinirim. (Fps, 3dmark puanı vs.. gibi)

2- Malzeme kalitesi olarak gözüme gerçekten çok iyi göründü. Sizce de öylemi? Örnek olarak Samsung 522' ye bakınca, gerek ekran arkası olsun gerekse menteşeler, klavye olsun bariz şekilde daha kaliteli gibi?

4- Özellikle en önem verdiğim şey olarak Ekran görüntü kalitesi nasıl? R522' nin ekranı hakkında hem normal hemde birçok kötü denebilecek yorum okudum. Sizce Asus' un ekran kalitesi kıyaslama yapacak olursak nasıldır?

önce sesten başlayayım (en iyi cevabı ona verebileceğim

ses nerdeyse hiç çıkmıyor, abimin hp lap topu var yan yana açtığımızda onun sesinden benimki duyulmuyor bile (ben kendi laptopumun başındayken) onunki nefes alır gibi basar basmaz sesle başlıyor, ama benimki (n61vg) çok hafif bir sesle o da hep olmuyor..

3Dmark06 puanıma bakacaktım, fakat 597mb mış, kotamı şimdiden açtığım için indiremedim kusura bakmayın ben şimdilik (gerçi bende daha yeni aldım) bir sorununu görmedim, call of duty modern warfare 2 yi full çözünürlükte, yüksek ayarlarda hiç kasmadan oynuyorum, yine aynı şeyleri gears of war için de söyleyebilirim..

malzeme kalitesi olarak, bilemeyeceğim tam ne sordunuz klavyesi gayet hoş, yalnız tuşlar içeride, siz daha da içeri sokuyorsunuz; yani yine abimin lap topuyla karşılaştırmak gerekirse onun tuşları daha bir dışarıda.. tabi bu bir sorun oluşturmuyor benim açımdan da ayrıntı işte..

ayrıca sesi gayet kaliteli lap topun ve yüksek çıkıyor, yani hoparlör kullanmanıza gerek kalmaz..

ekran görüntüsüne gelirsek ekranı biraz büyük gibi ama kalitesi gayet güzel, yalnız bazı oyunlarda ekranı tam kaplamama gibi bir sorunla karşılaşabilirsiniz (yanlardan 3-5 cm siyah çizgi) bunu çözünürlüğü arttırarak çözebilirsiniz eski bilgisayarımda dizi, film izlerken görüntü kalitesine pek önem vermezdim her türlü giderdi ama bunda sanki öyle değil, artık kaliteli videoları izleme isteği oluştu içimde ki bu da görüntü kalitesinin iyi olmasından kaynaklanıyor..

umarım sorularınıza birazcık da olsa cevap verebilmişimdir

• quote:

Orijinalden alıntı: flyblueeye

quote:

Orijinalden alıntı: kutayy

Herkese merhaba.

Soruma gelecek olursak,

önce sesten başlayayım (en iyi cevabı ona verebileceğim

ses nerdeyse hiç çıkmıyor, abimin hp lap topu var yan yana açtığımızda onun sesinden benimki duyulmuyor bile (ben kendi laptopumun başındayken) onunki nefes alır gibi basar basmaz sesle başlıyor, ama benimki (n61vg) çok hafif bir sesle o da hep olmuyor..

3Dmark06 puanıma bakacaktım, fakat 597mb mış, kotamı şimdiden açtığım için indiremedim kusura bakmayın ben şimdilik (gerçi bende daha yeni aldım) bir sorununu görmedim, call of duty modern warfare 2 yi full çözünürlükte, yüksek ayarlarda hiç kasmadan oynuyorum, yine aynı şeyleri gears of war için de söyleyebilirim..

malzeme kalitesi olarak, bilemeyeceğim tam ne sordunuz klavyesi gayet hoş, yalnız tuşlar içeride, siz daha da içeri sokuyorsunuz; yani yine abimin lap topuyla karşılaştırmak gerekirse onun tuşları daha bir dışarıda.. tabi bu bir sorun oluşturmuyor benim açımdan da ayrıntı işte..

ayrıca sesi gayet kaliteli lap topun ve yüksek çıkıyor, yani hoparlör kullanmanıza gerek kalmaz..

ekran görüntüsüne gelirsek ekranı biraz büyük gibi ama kalitesi gayet güzel, yalnız bazı oyunlarda ekranı tam kaplamama gibi bir sorunla karşılaşabilirsiniz (yanlardan 3-5 cm siyah çizgi) bunu çözünürlüğü arttırarak çözebilirsiniz eski bilgisayarımda dizi, film izlerken görüntü kalitesine pek önem vermezdim her türlü giderdi ama bunda sanki öyle değil, artık kaliteli videoları izleme isteği oluştu içimde ki bu da görüntü kalitesinin iyi olmasından kaynaklanıyor..

umarım sorularınıza birazcık da olsa cevap verebilmişimdir

Teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için. :)
    Sorularımın bazılarına cevap aldım.

Diğer kullanıcı arkadaşlar da yardımcı olursa çok güzel olur :)

• Cevaplar

1-) Üst düzey oyun ve programları(Crysis, Cod6, PES10, CS3 vesaire) hiç kasma problemi olmadan rahatlıkla oynayabildiğimi söyleyebilirim. Yani bana sorarsanız ekran kartı ile ilgili pek bir sorun yaşamazsınız.
    2-) Dizüstü bilgisayarımı alırken Teknolojix Mağaza Müdürü'nden detaylı bir şekilde bilgi aldım. Bende sizin gibi Samsung ve ASUS arasında kalmıştım. Bana ASUS'ün iyi yanlarını sayarken arasında malzeme kalitesi ve sağlamlığıda saymıştı. Bu yöndende bir sorun yaşamadım, muhtemelen sizde yaşamazsınız.
    3-) Fan sesi normal kullanılda yok denecek kadar az, HDD'den ise çok çok az da olsa bir ses geliyor(Bu ses 1.500 TL civarında ki dizüstü bilgisayarlarda normal diye düşünüyorum). Üst düzey program kullanımında fan daha hızlı çalıştığı için haliyle dönmesinden kaynaklanan bir -rüzgar şeklinde- ses geliyor, fakat abartılacak şekilde fazla bir ses değil.
    4-) Ekran görüntüsü bakımından Samsung, ASUS'ün yanından bile geçemez. Nedeni ise Samsung dizüstü bilgisayarların ekranına 2 kişi bile yan yana oturup bakamıyor. Yandan bakanlar tamamen siyah bir ekran görüyorlar. Bu bana göre tamamiyle -(eski) bir puan.

Genel Değerlendirme

Samsung dizüstü sektörüne yeni atılmış olsada ürünleri çok fena değil. Yeni atıldığı bu sektörde sadece birkaç eksikleri var(tasarım, ekran aydınlatma vesaire). Bu nedenden dolayı ben size ASUS almanızı öneririm. PB ve Acer demişsiniz. PB hakkında pek bir bilgim yok fakat kendi düşüncelerim olarak Acer alacağınıza ASUS almanızı öneririm.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Alacağınız ürünün şimdiden hayırlı olmasını ve servis görmemesini dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: afsinbilisim

Arkadaşlar merhabalar;

Merhabalar,
    İçinizde bazı endişe ve korkuların olduğunun farkındayım. Sizin yerinizde bende olsam aynı endişe ve korkulara eminim sahip olurdum. Neticesinde açılmış bir ürün ve daha önce başkaları tarafından denenmiş. Fakat unutmayın ki ürününüzün bir garantisi var ve herhangi bir sorunda bu durum değişime kadar gidiyor. Bu nedenle içinizi ferah tutmanızı -nacizane- önerebilirim.
    DVD konusunda gelecek olursak, unutmayınki dizüstü bir bilgisayar kullanıyorsunuz. Ürününüzden gelecek her ses -tabiri caizse- sizi "kıllandıracaktır". Bu zamana kadar kullandığım her üründe gerek masaüstü, gerek dizüstü bilgisayarlarda DVD'den ses geldiğini duydum. Fakat bu sesin derecesine göre "kıllanma" durumumda artıyor tabii. Eğer sizi çok rahatsız ediyor ve bir sorun olduğunu hissediyorsanız müşteri hizmetlerine başvurmanızı öneririm.
    Üründe neyi kontrol edeceğinizi tam olarak bilmiyorum. Bir sorun olup olmadığınızı zamanla kullandıkça anlarsınız(Bir sorun varsa muhtemelen 10 günlük bir kullanımda zaten ortaya çıkıyor). Yani deneme yanılma yönteminden başka yapacak birşeyiniz sanırım yok, zamana bırakacaksınız.

Genel Değerlendirme
    Üsttede belirttiğim gibi ürününüzü 10-15 gün süre ile kullanmanızı ve eğer bir sorundan dolayı rahatsızlık duyuyorsanız müşteri hizmetlerine başvurmanızı öneririm. Yeni ürün olduğu için kendi yöntemlerinize başvurmamanızı da -nacizane- tavsiye ederim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Ürününüzün hayırlı olmasını ve servis görmemesini dilerim. İyi günlerde kullanın..

• Arkadaşlar bilgisayarı aldım birde arkadaşlar ben ankaraya 4 günlüğüne geldim ve 2 aydır araştırıyorum bu bilgisayarı düşmesini bekledim ama fiyatı 1650 den aşağıya düşmedi bende ankara artık yeter dedim helede 1488 TL ye olunca birde firma sıfırdan bir farkı yok zaten 2 gündür teşhirde dediler ellerinde başka olsa vereceklerini söylediler isterseniz bunu alın hiçbir farkı yok dediler bende aldım. Ancak dün arkadaşlar firmayı tel. den aradım ancak değişgtirme vs yapma şansları olmadığını söylediler. Birde diyorlar yaa sorgusuz 15 gün içinde teslim edeblirsiniz diye bense arkadaşlar daha 2 gün sonra diğer mağazalarında stokta old. öğrendim bu ürünü vereym bana kutusa yenisini, verin dedim ama elektro world bu şekilde bir değiştirme olmayacağını söylediler. Okadar ısrar ettim ancak kabul etmediler eğer sorun varsa bilgisayarda garantisi var dediler arkadaşlar ... Neyseki arkadaşlar en azından şimdilik büyük bir sorun yok. Eğer sıkıntı çıkarsa bakacapm artık...

• Ben eğer büyük ve aşılamayacak bir sorun olduğununda değiştirme yapıyorlar diye biliyorum. Her mağazanın garanti kapsamı ve anlayışı farklı oluyor. Siz gönül rahatlığıyla kullanmaya devam edin. Bana göre bir sorun yok makinanızda, olsa aldığınız gibi anlardınız zaten. (Haydar Dümen gibi pek olumlu konuştum fakat gerçekten böyle (= )
  • Bende bugün almış bulunmaktayım :)
    Listeye ekleyebilirsiniz.
    İlk iş olarak recovery dvd' lerini hazırladım. Şimdi bilgisayarı keşfetmeye uğraşıyorum.

Bu arada bilmediğim ama yapmam gereken herhangi birşey var mıdır? Gereksiz olan program vs.. silmek gibi? 1-2 gün içinde 3dmark skoru da koymaya çalışacağım almak isteyenlere yardımcı olsun.
  • önecelikle notebookunuz hayırlı olsun servis görmesin inşallah.bence trend mıcroyu silebilirsiniz birçok siteye girişi engelliyor.zaten diğerleride size kalmış pek gereksiz program yok gibi zaten
  • notebookun ısısını nasıl öğrenebiliriz? hazır kurulu gelen programlarda ısı derecesiyle ilgili veren bir program mevcut mu?
  • ben hw monitör kullanıyorum hazır kurulu gelen programlar arasında isiyi gösteren program yok sanırım
  • Bu arada merak edenler için,
    Hiçbir ayar yapmadan, 3mark06 basic için puanım 5365 çıktı.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.