Şimdi Ara

Asus notebook ram upgrade hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus F3Sc model bilgisayarımın ramlerini yükseltmek istiyorum. F3S anakartlar maks. 4GB 800Mhz hızında DDR2 ram destekler. Ben de DDR2 2x2GB 800Mhz dual çıkma ram satın aldım. Daha önce 667Mhz 1 GB olan tek modül ram dimm0 yani ilk slota takılı halde çalışıyordu.

Satın aldığım ramlerde herhangi bir sorun olup olmadığını test etmek için memtest86 programını usb boot ile çalıştırarak her iki rami de tek tek ve dimm0 slotuna takarak test ettim. Her iki ram de ayrı ayrı ve aynı slotta yapılan bu testten geçti. Zaten tek tek takıp çalıştırdığımda sorunları yok. Fakat ramlerden birini dimm1 yani ikinci slota takarsam bilgisayar çalışmıyor. Power düğmesine basıyorum, güç ışığı yanıyor, fan çalışıyor fakat simsiyah bir ekran. Eski 1gb'lık rami 2. slota aynı şekilde tek başına takarsam pc yine açılmıyor. Dual olanları ikisini birlikte takarsam bilgisayar yine açılmıyor. Hadi diyelim dimm1 slotu arızalı. O slota takılı olan 2lik ram çalışmayacak ama dimm0'da olan ram ile bilgisayarın açılması gerekmez mi? Acaba dimm1 gerçekten arızalı olabilir mi? Yoksa iki ram birlikte çalışmayı mı reddediyor? 2. slota tek ram taktığımda çalışmama sebebi ilk ram slotunun boş olması mıdır? Tek modül kullanacaksak mutlaka dimm0 slotuna mı takmalıyız?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar...

• Yazdıklarınızı anlamak için 3 defa okumam gerekti. Amma akrışık anlatmışsınız.

1. Bozuk olan ram slotuna sağlam ram takılıp aynı zamanda sağlam olan ram slotuna sağlam ram takılırsa bilgisayar açılmaz.

2. Muhtemelen dmm 1 bozuk, yine muhtemelen ya ürünü gerektiği gibi takamıyorsunuz veya uzun süredir kullanılmadığı için içerisi tozlanmış ayrıca altın uçlarda karardığı (oksitlenmenin gücünü tahmin bile edemezsiniz) için gerekli iletimi sağlayamıyor. Bunun için;

Elinize tüyleri sert bir diş fırçası ve bir miktar saf alkol alıp dımm1 solotunu güzelce temizleyeceksiniz, eğer yuvada ki altın uçlarda kararma var ise ince bir zımpara veya silgi ile (en düşük numara olmasına dikkat edin, sadece uçları parlatacağız aşındırmayacağız dikkatli olun) kararan kısımları parlatın ki elektrik iletimi mümkün olabilsin. Ardından alkol ve diş fırçası ile son bir defa daha yıkayıp bir müddet kurumaya bırakın (normalde 30 dk yeterlidir ancak siz işi sağlama alın ve 3-4 saat geçmesini bekleyin). Aldığınız ramlerin ayaklarını yine silgi vasıtası ile güzelce silin, kararma varsa ve düzelmez ise bir miktar karbonat kullanıp bunları parlatın ve alkol ile yıkayıp kurumaya bırakın. Büyük ihtimal ile yuvanız ve ramleriniz çalışacaktır. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

• Evet sanırım biraz karışık oldu. Ayrıntıları atlamamak adına biraz detaylı yazdım, kusura bakmayın.

Cevap için teşekkür ederim.
    Sanırım 1 numaralı cevabınız sorunumun cevabı. Ben de bunu merak ediyordum. Ram slotların biri bozuk olduğunda, sağlam olan slot ile bilgisayar çalışır mı yoksa çalışmaz mı? Matematikte mantık vardı: 1∧0≡0 Yani slotlardan biri bozuksa (0) sonuç bozuk yani 0.

Öte yandan slotun içini üstün körü temizlemeye çalıştım daha evvel ama sonuç vermemişti. Bir de dediğiniz gibi alkolle temizleyeyim. Tıraş makinesinin temizleme fırçası olur ya onunla denemiştim ama çok zorlamak istemiyorum, teller yamulur diye. Bu arada slotun içindeki teller muntazam görünüyor, birbirine temas söz konusu yok gibi.

sonuç olarak muhtemelen 2. slot bozuk.

İlginize ve emeğinize tekrar teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.