Şimdi Ara

Asus P4P800 Ses Kartı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus P4P800 anakartımın ses kartı sürücülerini ASUS'un kendi resmi web sitesinden yükledim. (http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P4P800 ) Fakat hiç bir problem yokmuş gibi görünse de hoparlörlerden ses çıkmıyor. Ses kartı bozuk olsa ya da yüklenen programda bir hata varsa bunu nasıl anlarız? Acil cevaplarınızı bekliyorum. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

• Selam,

Ses kartı sürücülerini yüklerken Soundmax diye birşey de yüklüyor. Sağ alt tarafta ayarlar için bir simge atıyor. Ona tıklayıp ses ayarlarını kurcalayın bakalım. Bir de bahsettiğim program içinde test programı da var. Sesi hoparlörler etrafında gezdiriyor, falan...
  • Merhaba callandor,

Cevap verdiğin için teşekkür ederim. Bilgisayarda SoundMAX yüklü ama ayarlarını hiç bilmiyorum. Ayrıca Soundmax hoparlörün de başarıyla yüklendiğini belirtiyor. Soundmax ayarlarının nasıl olması gerektiğini söyleyebilir misin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasancan2004

Merhaba callandor,

Cevap verdiğin için teşekkür ederim. Bilgisayarda SoundMAX yüklü ama ayarlarını hiç bilmiyorum. Ayrıca Soundmax hoparlörün de başarıyla yüklendiğini belirtiyor. Soundmax ayarlarının nasıl olması gerektiğini söyleyebilir misin?

Selam,

Aslında çok net hatırlamıyorum, resim koyacak imkanım da yok maalesef; ama şöyle bir sıra izlersen sanırım doğru olur. Programın "sihirbaz - wizard" özelliği var. Onu çalıştırınca adım adım yönlendiriyor seni.

1. Donanım yöneticisinden öncelikle sürücülerin doğru çalıştığını teyit etmen lazım. Sorun varsa zaten soru işareti veya ünlem şeklinde uyarır seni listede.
    2. Hoparlörlerin fişlerini doğru yerlere taktığından emin ol. Çoğu model artık renk koduyla geliyor. Zor olmasa gerek.
    3. Hoparlör ayarlarını sistemine göre seçmen lazım (Stereo, 2+1, 3+1, 5+1, gibi...)
    4. En sonunda test sesi veriyor hoparlörlerden.
    5. Bunlar da işe yaramazsa gerek bilgisayardan gerekse soundmax detaylı ses ayarlarından sesin kapalı ya da kısık olup olmadığını kontrol etmen lazım.

Çok net yardımcı olamadığım için kusura bakma.

• Merhaba callandor,

Aygıt Yönetici'nde herhangi bir ünlem işareti yok. SoundMAX driver yüklü. Hoparlörün fişini de yeşil olan kısıma taktım. Yine aynı şekilde SoundMAX progamı ile hoparlörü stereo speakers diye yükledim ama test sesleri bir türlü çıkmadı. SoundMAX programında da bilgisayarda da ses ayarları sonuna kadar açık. Eğer vaktin varsa e-mail olarak haberleşebilir miyiz? Ben sana SoundMAX ayarlarını printscreen olarak gönderebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasancan2004 -- 27 Şubat 2011; 15:31:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasancan2004

Merhaba callandor,

Aygıt Yönetici'nde herhangi bir ünlem işareti yok. SoundMAX driver yüklü. Hoparlörün fişini de yeşil olan kısıma taktım. Yine aynı şekilde SoundMAX progamı ile hoparlörü stereo speakers diye yükledim ama test sesleri bir türlü çıkmadı. SoundMAX programında da bilgisayarda da ses ayarları sonuna kadar açık. Eğer vaktin varsa e-mail olarak haberleşebilir miyiz? Ben sana SoundMAX ayarlarını printscreen olarak gönderebilirim. E-mail adresim: hasancan2004@superposta.com

Selam,

Buraya yapıştırman ileride aynı sorunları yaşayacaklar için de rehber olması açısından daha iyi olacaktır.
  • Merhaba callandor,

Resimleri yapıştıramıyorum. Yardımcı olabilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasancan2004 -- 27 Şubat 2009; 14:39:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus n53sn Ekran kartı Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selam,

Cevap ekranını açtığında "Tamam" düğmesinin sol üstünde "Buraya resim koymak için tıklayın" diye bir yazı var. Ona basınca yeni bir ekran açılıyor. Oradaki uyarıları dükkate alarak resimleri bilgisayarından gönderebilirsin.
  • merhaba callandor,

O dediğini de yaptım ama resmi yüklerken sayfa görüntülenemiyor sorunu oluyor. resim 280 kb çözünürlüğü 1417x1417 başka bir çözüm önerin var mı?
  • Selam,

1) Windows'da sağ alt köşedeki hoparlör simgesindeki ses ayarlarının hiçbirisinde sessiz/mute kutusu işaretli olmasın.
    2) ÖZellikler altındaki çalma kısmında sadece mikrofonun kutusundaki seçme işaretini kaldır.
    3) Ses efekti ve ses aygıtlarında varsayılan soundmax hd audio olsun
    4) Soundmax menüsünde oynatım yazan yerde sadece mikrofonun altındaki düğme kırmızı olsun. Diğerleri yeşil olsun.

Açıkçası benden bu kadar.

Son bir kere hoparlörlerin birbirine bağlantısının yapıldığından ve elektrik geldiğindne eminsen aklıma başka birşey gelmiyor açıkçası....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.