Şimdi Ara

asus p4p800-x mı gigabyte 8ipe1000-g mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

asus p4p800-x ile gigabyte 8ipe1000-g arasında kaldım hangisini alayım ?

ikisi de 80 usd + kdv

p4 2.4a 1 mb presscott işlemci için

teşekkürler.

• kesinlikle asus'u tercih et.gigabyte'ların o sürümlerinde üretim hatası var,başıma geldi oradan biliyorum.gigabyte'ı kafasına atacak adam bulmak da zor. bi daha gigabyte mı? Allah korusun.
  • bence asus
  • quote:

Orijinalden alıntı: carlito83

bence asus
    bende de gigabyte'ın yazdığın modeli var, sorunsuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

bende de gigabyte'ın yazdığın modeli var, sorunsuz.

Alıntıları Göster
    Akıllı CPU frekans değiştiricisihttp://www.mavicom.net/p4p8001.html
    ASUS JumperFree
    CPU, Memory, ve AGP voltage ayarı
    SFS (Stepless Frequency Selection) 100MHz ile 400MHz arası 1MHz'lik Değişimler...
    Ayarlanabilir FSB/DDR oranı. sabit AGP/PCI frakansı
    ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall)

bu özellikler diğer markalarda olsa bile asus kadar sorunsuz olamazlar

• quote:

Orijinalden alıntı: spark

Akıllı CPU frekans değiştiricisihttp://www.mavicom.net/p4p8001.html
    ASUS JumperFree
    CPU, Memory, ve AGP voltage ayarı
    SFS (Stepless Frequency Selection) 100MHz ile 400MHz arası 1MHz'lik Değişimler...
    Ayarlanabilir FSB/DDR oranı. sabit AGP/PCI frakansı
    ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall)

bu özellikler diğer markalarda olsa bile asus kadar sorunsuz olamazlar

Alıntıları Göster
    siz asusta sorun yok diyorsunuz ama asus un formunda bir çok kimse oc yaparken PAT ile sıkıntılar çekiyor.PAT açıkken resetlenmeler oluyormuş.Bendeki anakartta en azından böyle bir sorun olmuyor PAT açıkken.birde P4P800 ile p4p8-x modeli aynı değil sanırım.

http://www.asusturk.com/products/mb/mbindex.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: mmengi

siz asusta sorun yok diyorsunuz ama asus un formunda bir çok kimse oc yaparken PAT ile sıkıntılar çekiyor.PAT açıkken resetlenmeler oluyormuş.Bendeki anakartta en azından böyle bir sorun olmuyor PAT açıkken.birde P4P800 ile p4p8-x modeli aynı değil sanırım.

http://www.asusturk.com/products/mb/mbindex.htm

Alıntıları Göster
    gigabyte 8 ik1100- 8knxp -8ipe1000 g- hepsini kullandım hep sorun yaşadım hele 8-ik1100 tam rezalet aynı işlemci aynı ramler herşey aynı 3.49 u geçemedim yani kısacası gigabyte alma derim benim fikrim bu asusta da sorun çıkıyormuş ben perfonmansı abit ile buldum istersen birde ABİT bak

• quote:

Orijinalden alıntı: dardo

gigabyte 8 ik1100- 8knxp -8ipe1000 g- hepsini kullandım hep sorun yaşadım hele 8-ik1100 tam rezalet aynı işlemci aynı ramler herşey aynı 3.49 u geçemedim yani kısacası gigabyte alma derim benim fikrim bu asusta da sorun çıkıyormuş ben perfonmansı abit ile buldum istersen birde ABİT bak

Alıntıları Göster
    sevgili dardo ben 2.4 prescott u 3.56 ya kadar çıkartabiliyorum ama oyunlarda çok stabil omuyor ama 3.4 te rahat rahat bütün oyunları ve programları açabiliyorum. Daha ne olsun bunlar default voltajlarda voltaj verip denemek gerek ama ısı artacağından pek bulaşmıyorum.Abit çok sözü edilen bir marka ama denemedim hiç.

• quote:

sevgili dardo ben 2.4 prescott u 3.56 ya kadar çıkartabiliyorum ama oyunlarda çok stabil omuyor ama 3.4 te rahat rahat bütün oyunları ve programları açabiliyorum. Daha ne olsun bunlar default voltajlarda voltaj verip denemek gerek ama ısı artacağından pek bulaşmıyorum.Abit çok sözü edilen bir marka ama denemedim hiç.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mmengi

valla sevgili arkadaşım mmengi aynı şekilde bende 2.8 işlemciyi en son voltaj la beraber 3.56 ya çıkardım 3.0 ıda 3.56 ya çıkardım ama ikiside stabil değildi 3.4 dediğin gibi stabildi (iki işlemcidede)galiba gigabyte lar 3.6 ya kadar destekliyo abit te 3.88 stabil çalışabiliyom abit i denemeni tavsiye ederim.asus taki düşüncelerinede katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dardo

quote:

Orjinalden alıntı: mmengi

valla sevgili arkadaşım mmengi aynı şekilde bende 2.8 işlemciyi en son voltaj la beraber 3.56 ya çıkardım 3.0 ıda 3.56 ya çıkardım ama ikiside stabil değildi 3.4 dediğin gibi stabildi (iki işlemcidede)galiba gigabyte lar 3.6 ya kadar destekliyo abit te 3.88 stabil çalışabiliyom abit i denemeni tavsiye ederim.asus taki düşüncelerinede katılıyorum.

Alıntıları Göster
    asus olmasa bukadar sorunsuz pc ler olmazdı

• bende asusun ki var gayet memnunum.marka olarak gigabyte dan daha iyi performans olarakta
  • quote:

Orijinalden alıntı: ism9001

bende asusun ki var gayet memnunum.marka olarak gigabyte dan daha iyi performans olarakta
    asus p4p800-x kesinlikle xp ile uyumu güzel overclock yapabiliyosunda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FuLL_eXPerience

asus p4p800-x kesinlikle xp ile uyumu güzel overclock yapabiliyosunda...

Alıntıları Göster
    Asusa kötü demiyorum ama bazı sıkıntıları olduğu belli bunuda saklamamak gerekli.Özellikle soruyorum şu PAT mevzunu ama hala iyi güzel uyumlu gibi cevaplar geliyor. i865 in bedavdan %5-10 performans arttırım özelliği varken çoğu asus kullanıcısı bunu aktif edemiyor neden bunları söylemiyorsunuz.

• quote:

Asusa kötü demiyorum ama bazı sıkıntıları olduğu belli bunuda saklamamak gerekli.Özellikle soruyorum şu PAT mevzunu ama hala iyi güzel uyumlu gibi cevaplar geliyor. i865 in bedavdan %5-10 performans arttırım özelliği varken çoğu asus kullanıcısı bunu aktif edemiyor neden bunları söylemiyorsunuz.

Alıntıları Göster
    kesinlikle asus derim. eski gigabyte 8KNXP yeni ASUS P4C800-E DELUXE kullanıcısı olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: feyt180

kesinlikle asus derim. eski gigabyte 8KNXP yeni ASUS P4C800-E DELUXE kullanıcısı olarak

Alıntıları Göster
    gigabyte'tan şaşmayın, hele 8ipe1000g bir harika... en azından sitenin teknik servisinden ingilizce mail atıyorsunuz ve sorununuzu çözüyorlar.
    pci ses kartı takınca onboard ses kartını iptal ediyordu mail attım detaylı bilgi istediler, sorularına cevao içeren bir mail daha attım ve bios F5 sürümü ile sorunu düzelttiler.
    bu arada asus p4p800 çok sıkıntılı çalışıyor. mesela klavyeyi sevmeyince kilitliyor elektriği söküp takıyorsunuz düzelmiyor illaki reset tuşuna dokunacaksınız öyle açılacak.
    ayrıca sparkın saydığı bütün özellikler gigabyte 8ipe1000g'de var.
    asus'un sorunlu anakartlarıyla uğraşmaktansa gigabyte'ı tepe tepe kullanmak yeğdir.
    feyt180 kardeşim amd'den intele atlama yapmışsın aradaki sorunları da bertaraf ettiğinden asus daha güzel gelmiş olabilir.

en önemli farkı gb'ta 8 kanal ses kartı var

Intel 865PE chipset

Processor
    Socket 478 for Intel® Pentium® 4 processor.

Chipset
    North Bridge : Intel® 865PE MCH

South Bridge : Intel® ICH5

Integrated Peripherals :

Realtek Gigabit Ethernet Controller

Realtek ALC850 CODEC

Front Side Bus
    800 / 533/400 MHz FSB

Memory
    Type: Dual Channel DDR 400 / 333 / 266 support

Max capacity: 4 GB (Please read FAQ for further information)

DIMM slots: 4

Internal I/O Connectors
    2 x Serial ATA ports

2 x UltraDMA 100/66 Bus Master IDE

1 x FDD

2 x USB 2.0 (supports 4 ports by cable)

CD/AUX in

1 x Game port pin header

Expansion Slots
    1 x AGP 8x slot

5 x PCI slots (PCI 2.3 compliant)

Rear Panel I/O
    4 x USB 2.0 ports

1 x RJ45 Lan port

1 x LPT port

2 x COM ports

3 x Audio ports (Line-in / Line-out / MIC)

2 x PS/2 ports (Keyboard/Mouse)

Form Factor
    ATX

30.5cm x 23.0cm

H/W Monitoring
    ITE 8712F

System health status auto-detect and report by BIOS

Hardware detecting and reporting for case open, power-in voltage, CPU voltage, and fan speed.

BIOS
    3M bit flash ROM, Award BIOS

Other Features
    Xpress Install

Xpress Recovery

Xpress BIOS Rescue

EasyTune™ 4

@BIOS

Q-Flash™

Bundle Software
    Norton Internet Security 2003

Norton Anti Virus™

Norton™ Personal Firewall

Norton™ Privacy Control

Norton™ Parental Control

Norton™ Spam Alert

GIGABYTE Windows Utility Manager

Adobe Acrobat Reader

Driver
    Intel® chipset software installation utility

Realtek LAN driver

Realtek audio driver

USB2.0 driver

• quote:

Orijinalden alıntı: Hicorotti

gigabyte'tan şaşmayın, hele 8ipe1000g bir harika... en azından sitenin teknik servisinden ingilizce mail atıyorsunuz ve sorununuzu çözüyorlar.
    pci ses kartı takınca onboard ses kartını iptal ediyordu mail attım detaylı bilgi istediler, sorularına cevao içeren bir mail daha attım ve bios F5 sürümü ile sorunu düzelttiler.
    bu arada asus p4p800 çok sıkıntılı çalışıyor. mesela klavyeyi sevmeyince kilitliyor elektriği söküp takıyorsunuz düzelmiyor illaki reset tuşuna dokunacaksınız öyle açılacak.
    ayrıca sparkın saydığı bütün özellikler gigabyte 8ipe1000g'de var.
    asus'un sorunlu anakartlarıyla uğraşmaktansa gigabyte'ı tepe tepe kullanmak yeğdir.
    feyt180 kardeşim amd'den intele atlama yapmışsın aradaki sorunları da bertaraf ettiğinden asus daha güzel gelmiş olabilir.

en önemli farkı gb'ta 8 kanal ses kartı var

Intel 865PE chipset

Processor
    Socket 478 for Intel® Pentium® 4 processor.

Chipset
    North Bridge : Intel® 865PE MCH

South Bridge : Intel® ICH5

Integrated Peripherals :

Realtek Gigabit Ethernet Controller

Realtek ALC850 CODEC

Front Side Bus
    800 / 533/400 MHz FSB

Memory
    Type: Dual Channel DDR 400 / 333 / 266 support

Max capacity: 4 GB (Please read FAQ for further information)

DIMM slots: 4

Internal I/O Connectors
    2 x Serial ATA ports

2 x UltraDMA 100/66 Bus Master IDE

1 x FDD

2 x USB 2.0 (supports 4 ports by cable)

CD/AUX in

1 x Game port pin header

Expansion Slots
    1 x AGP 8x slot

5 x PCI slots (PCI 2.3 compliant)

Rear Panel I/O
    4 x USB 2.0 ports

1 x RJ45 Lan port

1 x LPT port

2 x COM ports

3 x Audio ports (Line-in / Line-out / MIC)

2 x PS/2 ports (Keyboard/Mouse)

Form Factor
    ATX

30.5cm x 23.0cm

H/W Monitoring
    ITE 8712F

System health status auto-detect and report by BIOS

Hardware detecting and reporting for case open, power-in voltage, CPU voltage, and fan speed.

BIOS
    3M bit flash ROM, Award BIOS

Other Features
    Xpress Install

Xpress Recovery

Xpress BIOS Rescue

EasyTune™ 4

@BIOS

Q-Flash™

Bundle Software
    Norton Internet Security 2003

Norton Anti Virus™

Norton™ Personal Firewall

Norton™ Privacy Control

Norton™ Parental Control

Norton™ Spam Alert

GIGABYTE Windows Utility Manager

Adobe Acrobat Reader

Driver
    Intel® chipset software installation utility

Realtek LAN driver

Realtek audio driver

USB2.0 driver

Alıntıları Göster
    tabiki gigabyte..sen 8IPE1000-G modelini al.merak etme.

• quote:

Orijinalden alıntı: KeanuReeves

tabiki gigabyte..sen 8IPE1000-G modelini al.merak etme.

Alıntıları Göster
    arkadaşım fazla söze gerek yok olay aşağıda, ben illede PAT olayında diretiyorum.Ayrıca aşağıdaki değerler bench almak için değil bu hızda oyun ve bilimum programlar sorunsuz çalışıyor.

http://image.donanimhaber.com/upfiles/6322/8421B7CD2ABC43D8932FE15BDB789755.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: rezilvezir

kesinlikle asus'u tercih et.gigabyte'ların o sürümlerinde üretim hatası var,başıma geldi oradan biliyorum.gigabyte'ı kafasına atacak adam bulmak da zor. bi daha gigabyte mı? Allah korusun.
    quote:

Orjinalden alıntı: rezilvezir

kesinlikle asus'u tercih et.gigabyte'ların o sürümlerinde üretim hatası var,başıma geldi oradan biliyorum.gigabyte'ı kafasına atacak adam bulmak da zor. bi daha gigabyte mı? Allah korusun.

Gigabyte ta sorun yasayan ilk seni gordum , herkes kullanıyor hic sorun yok sis chipsetli gigabyte lar bile sorunsuz her daim Gigabyte derim ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaydee

quote:

Orjinalden alıntı: rezilvezir

Gigabyte ta sorun yasayan ilk seni gordum , herkes kullanıyor hic sorun yok sis chipsetli gigabyte lar bile sorunsuz her daim Gigabyte derim ben

Alıntıları Göster
    Gigabyte 8IPE775-G kullanıyorum,sorunsuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Berti

Gigabyte 8IPE775-G kullanıyorum,sorunsuz

Alıntıları Göster
    o dedigin asus modeli biraz dandik
    gigabyte ı tercih edebilirsin.
    ama asus p4p800se filan bulursan o guzeldir. fazla fiyat farkı yoktur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.