Şimdi Ara

ASUS P5K-E WIFI AP KULLANANLAR BURAYA (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.204
Cevap
4
Favori
61.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: RqJnr

Selamlar,
    Ben de bu kartı kullanıyordum.Hatta bayağı da memnun(d)um diyebilirim.Ta ki bir gece düzgünce kapattığım bilgisayar diğer günün akşamında düzgünce açılmayana kadar.Daha açık anlatmak gerekirse q6600 işlemcimi bir süre 3.6, son bir kaç gündür de 3.2 ghz olarak stabil bir şekilde kullanıyordum.3 gün önce bilgisayarı gece kapattım.Ertesi gün eve gelip açtığımda portlardan bağlanan hiç bir donanımın+ekran kartının(pci-e ve pci slotlarda sadece ekran kartı var) görev yapmadığını farkettim.USB mouse ve klavye çalışsa sadece görüntü gelmese ekran kartı sorunlu diyeceğim ama klavye+mouse+ses kartı da hareketsiz.
    İlave edeceğim şeyler de su soğutma kullanıyor olmam(çok araştırdım sızıntı yok) ve anakartın pilinin çok zayıf olması.
    Şimdi sizce kendim yapabileceğim bir şey var mı yoksa bayramın bitmesini mi beklemek zorundayım servise götürmek için?

biosu resetleyin,biosta optikler,hdd ler görünüyor mu,ayrıca slotların aktif mi pasif mi olduğuna bakın.Olmadı sistemi sökün,tekrar toplayın.Eğer bunlarda bir sorun yoksa,bence su soğutmada kılcal damar kadar çatlak varsa sorun yaşatır.

• Merhaba arkadaşlar,
    Size 0901 belalı biosundan nasıl 0602 yada 0503 biosuna geçebileceğiniz anlatacağım
    Aynı başlıkta ben sormuştum bu soruyu ama şimdi kendim yanıtlıyorum
    İlk başta verdiğim linkteki dosyaları indirin, burda lazım olan herşey var;
    Bu dosya içinde: Gerekli Asus Update programı, 0503 ve 0602 nolu BIOS lar var
    http://rapidshare.com/files/78383011/biosdowngrade.rar.html

İlk olarak eski Asus Update programınızı kaldırın.
    Ve indirdiğiniz biosdowngrade.rar içinde bulunan AsusUpdt61002.zip dosyasını açarak, kurun.
    Programımızı yükleyince seçeneklerden Options'u seçerek Next diyin.

ASUS P5K-E WIFI AP KULLANANLAR BURAYA

Resimde de gördüğümüz gibi Bios Downgradable'ye tik atın, Next diyin.

Açılan yerde Seçeneklerden Update BIOS from a file seçin ;

Hangisini yüklemek isterseniz , ben 0503 ve 0602 yi attım istediğiniz yükleyebilirsiniz
    ama ben 0602 yi yükledim
    Sonraki basamakta o anki BIOS bilgileri ve güncellenecek olan BIOS'un bilgileri var.

Flash diyerek yeni biosumuzu yüklülüyoruz
    Yükleme bittiğinde bilgisayarımızı yeniden başlatmamızı söyleyecek,
    yeniden başlattıktan sonra, ilk seferde açılmadı benim bilgisayar
    Sonra reset tuşuna bastım normal açıldı
    Önceden 3200'ü geçmeyen işlemcim (e6750)
    Şu anda 3400 de 1.41 voltaj ile, çok stabil bir şekilde çalışıyor
    Bu arada yazıyı hazırlamaya başlarken Orthosu açmıştım o da arkada çalışıp duruyormuş unuttum onu
    Onunda bir ekran görüntüsünü yolliyayim ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sam0! -- 22 Aralık 2007; 23:24:29 >

• @Sam0

Eline sağlık dostum. 0602 nolu bios gerçekten çok iyi tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: 007Fatih

@Sam0

Eline sağlık dostum. 0602 nolu bios gerçekten çok iyi tavsiye ederim

Teşekkürler 007Fatih, forumdan bir çok arkadaş 0901 i downgrade edememekten yakınıyordu benim gibi, umarım yararlı olur
  • sam0 şu 0602 yi rapide upload etsene bi
  • bu arada bu linkte herşey açıkca anlatılmış oc ile uğraşacaklar bu linkten faydalansın

benim özellikle dikkat ettiğim sey "DRAM Static Read Control = Enabled" yapmak bu ayar ramlerin sinyal gücünü arttırıyor ve cok daha yüksek okuma yazma puanları alıyorsunuz everestte filan ramleri bu ayarı kaldırmayanlar disable yapsınlar ben enable olarak kullanıyorum taş gibi stabil deneyin ....

http://forums.hexus.net/hexus-hardware/110267-c2d-overclocking-guide-beginners-p5k-add.html

• quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

sam0 şu 0602 yi rapide upload etsene bi

O paketin içinde hepsi var helsloot update programı 0503 ve 0602
    Ama 0602 yi ayrıca upload ediyorum şimdi

edit : @helsloot
    http://rapidshare.com/files/78397634/0602.zip.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sam0! -- 22 Aralık 2007; 23:23:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Sam0

quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

sam0 şu 0602 yi rapide upload etsene bi

O paketin içinde hepsi var helsloot update programı 0503 ve 0602
    Ama 0602 yi ayrıca upload ediyorum şimdi

edit : @helsloot
    http://rapidshare.com/files/78397634/0602.zip.html

ok

8x450 dene işlemciye 1.4 ver yine voltage damperi aç ramleri 5-5-5-15 yapıp 2.2 ver , diğer kuzey köprülerine filan hiç dokunma dene bakalım 3600 de olur

• bu arada ramlerin neler yapabileceğini ölçmen lazım , işlemci stabilitesi için orthos small fft yi , ramlerin stabilitesini ölçmek için ise large fft 'yi test et , eğer şöyle her iki testte de 3'er saat filan stabil oluyorsa korkmadan kullanabilirsin 7-24
  • quote:

Orjinalden alıntı: shearforce

sonunda kartı aldım. şimdi sırada işlemci ram ıvır zıvır var.. benim de şöyle bir sorum olacak. şimdilik işlemciye fazla para vermek istemiyorum, quadların fiyatlarının düşmesini bekleyeceğim 45nmler çıktıktan sonra..
    işlemci olarak e2180 2ghz falan alsam bunu 3.2ghz de stabil kullanabilir miyim? stok fan yeterli gelmez sanırım cpu fanı ne alayım? bir de ram olarak 2x1 800mhz (1200e oc olursa ne ala) düşünüyorum tavsiyeleriniz neler olur 120$ civarında?

benim sorularıma da yorum yazabilir misiniz rica etsem?
  • @Sam0 teşekkürler çok işime yaradı anlatımın
  • @sam0: Çok makbule geçtii hocam, sağolasın. Kartı daha almadım ama aldığımda 901 yüklü falan çıkarsa çok işimi görecek, orası kesin
  • O.c suz bi anakart Sıcaklıgı 187C derece olabilirmi Yaa.???
    Pc Probe acıyım bi kontrol edeyim dedim hız aşırtma yok hiç bişeyde ve 187C gördüm Probe programıda uyarı verdi zaten.. uzun bi süre calısıyodu pc pc probedaki sıcaklıgı görünce kapadım..
    acaba zararı olmuşmudur ya.. :(
    Şimdi Actım Sıcaklık 29-30 C arası...
  • arkadaşlar bende 0901 bıosu yüklüydü 0602 yükledim sorunlar yaşadım eskiden stabile şekilde çıktığım değerlere şimdi çıkamıyorum reset atıyor hemen bunun nedeni ne olabilir
  • N@Name hangi değere hangi voltajda ve hangi ayarlarda çıkmaya çalişiyorsun acaba?
    Ve eskiden nasil yapiyordun ?
  • quote:

N@Name hangi değere hangi voltajda ve hangi ayarlarda çıkmaya çalişiyorsun acaba?
    Ve eskiden nasil yapiyordun ?

e2160 rev m0 ile eskiden 3ghz e voltaj vermeden çıkıyordu stabile şekilde şimdi pc açılmadan direk reset atıyor voltaj vermeden çıkmıyor bende 0602 bıos işlemcide voltaj istemini artırdı diye düşünüyorum bu arada ram ocz 2gb 800mhz
  • arkadaşlar bide bıos da ram cpu vs default verdiği voltaj değerlerini nerden gösteriyor
  • Auto da hangi değerlerde çalışıyor ve senin manuel olarak verdiğin voltaj nedir acaba? Fakat birde voltaj damperı açmayı unutmuyorsundur umarım..
    CpuZ den görebilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sam0! -- 24 Aralık 2007; 19:20:58 >
  • quote:

Auto da hangi değerlerde çalışıyor ve senin manuel olarak verdiğin voltaj nedir acaba? Fakat birde voltaj damperı açmayı unutmuyorsundur umarım..
    CpuZ den görebilirsin..

cpu 1.312 ile 3.0ghz görüyordu bu voltaj galiba default ben şimdi bunu 1.350 e aldım fsb ve timigler ile oynadım geri kalan hepsi auto voltaj damperide auto
  • Damper enabled yap, ayrıca default değil seninkisi auto yani voltaj değişiyor olabilir
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.