Şimdi Ara

ASUS P5K-E WIFI AP KULLANANLAR BURAYA (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.204
Cevap
4
Favori
61.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: izmitcarsi

E6750 le bu anakartta 3.6 nın üzerine cıkan yokmu şimdi..?

Asus P5K-E ile E6750 işlemcimi 3.8 GHz'e (Belleklerde 1200 MHz) çıkardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 28 Aralık 2007; 11:54:00 >
  • ben şuan en son biosunu yükledim ve çok sorunsuz bir şekilde çalışıyor.Fakat bundan önce işlemci ısısı anakarttan düşük olarak görünüyordu şimdi ise aynı iki ısıda.Son biostan sonra değişiklik böyle oldu.Birde wireless disabled çalışmıyordu.Son sürümde buda düzeltilmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: 007Fatih

quote:

E6750 le bu anakartta 3.6 nın üzerine cıkan yokmu şimdi..?

Asus P5K-E ile E6750 işlemcimi 3.8 GHz'e (Belleklerde 1200 MHz) çıkardım.

ben cıkamadım ya.. Cıksam da kitleniyo veya acılmıyo.. cpu ile işlemciye kac volt verdin..

ramlerin timingleri nedir ?
  • şimdi cıktım voltajı yükselterek ama senin tam değerlerin nedir ve sogutma olarak ne kullanıyosan yardımcı olursan sevinirim..
  • quote:

şimdi cıktım voltajı yükselterek ama senin tam değerlerin nedir ve sogutma olarak ne kullanıyosan yardımcı olursan sevinirim..

Thermaltake Bigtyphoon soğutucusu ile 3800 MHz yapabildim. Cpu'ya 1.48v verdim. Belleklere 2.2v verdim ve bellekler DDR2 1200 MHz hızında 5-5-5-15 timinglerde çalıştı. (Zamanım olunca SS koyarım ve sana PM ile detaylı açıklama yaparım istersen) Tabi bunu yapalı uzun zaman oldu değerleri yanlış hatırlıyor olabilirim. Şimdilik stok soğutma var TT Bigtyphoon'u sattım. Yeni soğutucu alıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 28 Aralık 2007; 20:30:26 >
  • valla makbule geçer fatih dostum..

Şimdilik 3.7 e cıktım şu an kullanıyorum 1.600 v verdim cpuya ramlere 2.2 verdim calısıyor yalnız orthosda 10 dakkadan sora cpu sıcaklıgı 70 geçebiliyo yani. gerçi zalman sessiz modda calısıyo ama..
  • quote:

valla makbule geçer fatih dostum..

Şimdilik 3.7 e cıktım şu an kullanıyorum 1.600 v verdim cpuya ramlere 2.2 verdim calısıyor yalnız orthosda 10 dakkadan sora cpu sıcaklıgı 70 geçebiliyo yani. gerçi zalman sessiz modda calısıyo ama..

3.7 içn 1.6 çok değilmi
  • 1.6 ama cpu-z de 1499 gözüküyor...
  • sonunda sistemi topladım ama açılmıyor
    işlemci ve ekran kartının fanı power a bastıgım anda dönüyor ve hemen duruyor ekrana hiç sinyal gelmiyor.. ve anakart üzerindeki yeşil led yanık bir şekilde kalıyor.. başka hiçbir tepki yok.. neden olabilir?
  • http://rapidshare.com/files/79713027/0901.rar

Rapide ekledim sorunsuz biosunu kardeşler
  • Asus update den verdigin 0901 i yükledim şimdi programdan yükledim yalnız biostan yüklemedim fark edermi. ?
    Şu an 0901 olarak gördü ama..
  • quote:

Orjinalden alıntı: BorckaArtvin

http://****.com/files/79713027/0901.rar

Rapide ekledim sorunsuz biosunu kardeşler

901? Sorunsuz BIOS? Benim daha bu anakartı alma fırsatım olmadı ama bu BIOS'a sorunsuz diyen çok az kişiden birisin. Millet bundan kurtulmaya çalışıyo da beceremiyo. Sen bi de 'sorunsuz' diye tavsiye ediyosun bilmeyenlere. Sen de belki sorun çıkarmamıştır, orasını bilmiyorum ama çoğu kişinin illallah dediği bıos'u sorunsuz diye belirtmen ilginç olmuş.

@izmitcarsi: Hocam, eğer bu BIOS'tan kurtulmak istersen başlıkta 7. sayfada Sam0 isimil arkadaş bi program linki vermişti. Onu kullanarak eski bir BIOS'a dönebilirsin, aklında bulunsun. Neden millet bundan kurtulmaya çalışıyo diye sorma, önceki sayfalara bi göz gezdir.

• biliyorum konuyu baştan beri takip ediyorum hasbi uyarın için teşekkür ederim biraz bunu denicem bakalım olmazsa sorunsuz olan 602 ye falan geçerim..
  • ya benim sorunum hakkında bi fikri olan yok mu?? lütfen
  • 0602 en ii bios tur arkadaşlar!! en sorunsuz en stabil bios tur!!
  • Hasbi 81 millet sorunlu diyorsa sorunlarını söyler bizde çözüm bulmaya çalışırız.Sorunsuz evet.Sen Asus mühendislerinden daha çok bilgilisinki onların sorunsuz diye yayınladıkları ve eski hataları gideren en güncel sürümüne sorunlu deyip eski biosları öneriyorsun.Seni alıp Asus a mühendis yapmak lazım.Evet en sorunsuz bios bu...Sorun neyse söyleyene çare buluruz.Ben 14 senedir bilgisayarcıyım.Sistem mühendisiyim ve Bilgisayar şirketim var.Çokta sattım ama sorun bulamadım.Sen daha iyi biliyorsan sorunlar ne söyle bakalım profösör kardeşim
  • Herzaman yeni sürüm eski sürümden iyidir.O bios güncellemesi boşa çıkartılmıyor kardeşlerim.Sorun bulunduğu için çıkıyor.Eğer 0901 da sorunmu yaşıyorsunuz çözüm 0601 e dönmek değil.Bu ancak bilgisiz arkadaşların tercihi.Sorun neyse belirtilecek ve Asus a sizin gibi 1000 lerce kişi yazacak ve Asus ta buna çözüm bulacak.Buna Hasbi 81 çözüm bulmayacak Asus bulacak anlıyorsunuzdur herhalde...Böyle arkadaşlar hep vardır.Herşeyde sorun bulmak için uğraşan arkadaşlar devamlı olur.Bilgisayarı spy ve trojan çöplüğüne dönmüştür.Yada atıyorum remi problemlidir.Yada tesisat ta hiçbirşeye dikkat etmemiştir ve gelir bios sürümüne hata bulur.Oysa kendi sisteminde sorun olduğunu anlıyamaz.Ne sorun varsa paylaşalımda çözüm bulalım.beraber.Ayrıca Overclock işinde sadece anakart değil ramin timing değerlerinden tutunda herşey etkilidir.Bunları bir bütün olarak ele almak ve sorunun kaynağı hakkında Asusa bilgi sunmak gerekmekte...yeni sürümler için

• quote:

Hasbi 81 millet sorunlu diyorsa sorunlarını söyler bizde çözüm bulmaya çalışırız.Sorunsuz evet.Sen Asus mühendislerinden daha çok bilgilisinki onların sorunsuz diye yayınladıkları ve eski hataları gideren en güncel sürümüne sorunlu deyip eski biosları öneriyorsun.Seni alıp Asus a mühendis yapmak lazım.Evet en sorunsuz bios bu...Sorun neyse söyleyene çare buluruz.Ben 14 senedir bilgisayarcıyım.Sistem mühendisiyim ve Bilgisayar şirketim var.Çokta sattım ama sorun bulamadım.Sen daha iyi biliyorsan sorunlar ne söyle bakalım profösör kardeşim

• quote:

Hasbi 81 millet sorunlu diyorsa sorunlarını söyler bizde çözüm bulmaya çalışırız.Sorunsuz evet.Sen Asus mühendislerinden daha çok bilgilisinki onların sorunsuz diye yayınladıkları ve eski hataları gideren en güncel sürümüne sorunlu deyip eski biosları öneriyorsun.Seni alıp Asus a mühendis yapmak lazım.Evet en sorunsuz bios bu...Sorun neyse söyleyene çare buluruz.Ben 14 senedir bilgisayarcıyım.Sistem mühendisiyim ve Bilgisayar şirketim var.Çokta sattım ama sorun bulamadım.Sen daha iyi biliyorsan sorunlar ne söyle bakalım profösör kardeşim

Sen 901'inle mutlu mesut geçinedur, millet Asus'un kendi sitesindeki forumlarda aynı şikayetleri dile getiriyor. Yani Asus durumdan gayet haberdar, sanını sıkma sen. "Asus'a haber verin, başka birşey yapmayın" şeklindeki tavsiyelerini de kendine sakla.

Ve de o forumdaki elemanlardan birinin Asus'a yeni BIOS'ta karşılaştığı problemlerden dolayı attığı mesaja aldığı karşılığı daha önce yazmıştım. Asus bile "Yeni sürümlerde düzeltildiği söylenen hatalara bakın. Eğer sizde bu sorunlar bulunmuyorsa, BIOS'unuzu update etmenizi tavsiye etmiyoruz" diyor. Demek ki neymiş? En yeni BIOS en iyisi değilmiş.

Ben önceki mesajımda bu anakarttan daha almadığımı, ama kullanıcıların bu BIOS hakkında ortak sorunu olduğunu söyledim. Herkes mi bilgisayarına trojan falan bulaştırıyor, bilgisayarını çöplüğe döndürüyor yahu? Vay anasını... Herkes bilgisiz şu dünyada, bir sen ve Asus mühendisleri işin doğrusunu biliyor yani?

Ve de bahsettiğim sorun önceki sayfalarda uzun uzun açıklandı pek sayın sistemi mühendisi ve bilgisayar şirketi sahibi kardeşim (sanırım mesleğinden dolayı çok şey bildiğini var saymamız gerekiyor). Millete saldırmadan önce biraz okumayı öğrenir, ondan sonra konuşursan belki daha az rezil olursun. Ama senin gibi yüce kişilikler böyle şeyleri bulmayla uğraşamaz tabi... O yüzden ben tekrar yazayım: 602'den sonraki BIOS'larda işlemciye düşük voltaj gidiyor ve o/c yapıldığında stabilite problemleri çıkıyor.

Ama zaten okumasını bilseydin başkalarına sorunsuz BIOS diye bunu tavsiye etmezdin. En azından "Millet bu BIOS'a sorunlu diyor ama bende bir sorun çıkarmadı, buyrun" falan derdin. Ben en azından bunu bekledim senden ama gereksiz bir şekilde üste çıkmaya çalıştın. Asus mühendislerini Asus'tan bile çok düşündüğün için seni tebrik etmeliler valla

• quote:

Ayrıca Overclock işinde sadece anakart değil ramin timing değerlerinden tutunda herşey etkilidir.

Eğer mühendisim diyorsan bir sistemdeki hatayı bulmak için uygulanan "değişkenleri en aza indirme" yöntemini biliyorsundur.

O/C yaptığında sorun yaşıyorsan sırasıyla ram'ini, power supply'ını vs. değiştirirsin ve sorunun nerden kaynaklandığını böylece bulursun. Peki eski BIOS kullanırken 3.6 GHz'e çıkan bir kullanıcı BIOS'unu güncelledikten hemen sonra bilgisayarında stabilite problemleri yaşamaya başlıyorsa ve hızı düşürmek zorunda kalıyorsa bi düşün bakalım, sorun nerdedir? Ortada sadece bir değişken var, yani sorunun kaynağını bulmak için en ideal durum.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.