Şimdi Ara

ASUS P5K-E WIFI AP KULLANANLAR BURAYA (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.204
Cevap
4
Favori
61.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bakın arkadaşlar her 2 bıosuda kullandım ilk başta 0901 kullandım E2160 işlemcide 3.0 voltaj vermeden kullanıyordum 2 3 saat ORTHOS testi yapabiliyordum 0601nolu bıosu yükledikten sonra aynı değerlerde stabile sorunları yaşadım 2dk geçmeden ORTHOS hata veriyor bunu nasıl açıklayacaksınız ?
  • arkadaşlar tüm bioslar sorunsuzdur ama iş overclock yapmaya gelince en iyi ve en stabil bioslar 0503 ve 0602 no'lu bioslardır , oc yapmıyorsanız dilediğiniz biosu kullanın sorun olmaz zaten varsayılan ayarlarda,, ama oc yapacaklara tavsiyem 0503 ve 0602 'dir ayrıca oc yapamayıp suçu 0503 ve 0602 no'lu bioslara atanlar şu linkteki açıklamalara göre oc yapsınlar herşey anlatılmış;

http://www.clunk.org.uk/forums/overclocking/2-c2d-overclocking-guide-beginners-p5k-add.html
  • İyi de helsloot, noname arkadaşımız eskiden sorun yoktu, BIOS'u değiştirdikten sonra sorun oldu diyor. Demek ki onun sorunu o/c bilgisiyle ilgili değil, BIOS'la ilgili. Hiçbir ayarı değiştirmediği halde eskiden çalışan sistem artık çalışmıyorsa gerçekten haklı bence.

Ama o/c yaparken 602 ile problem yaşayıp 901 ile yaşamayan tek kişisin sanırım Noname.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81

İyi de helsloot, noname arkadaşımız eskiden sorun yoktu, BIOS'u değiştirdikten sonra sorun oldu diyor. Demek ki onun sorunu o/c bilgisiyle ilgili değil, BIOS'la ilgili. Hiçbir ayarı değiştirmediği halde eskiden çalışan sistem artık çalışmıyorsa gerçekten haklı bence.

Ama o/c yaparken 602 ile problem yaşayıp 901 ile yaşamayan tek kişisin sanırım Noname.

Biryerde birşeyi yanlış yapıyordur büyük bir ihtimalle yoksa artık bu bilinen birşey 0503 ile 0602 nin en stabil bioslar olduğu gerçeği
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

İyi de helsloot, noname arkadaşımız eskiden sorun yoktu, BIOS'u değiştirdikten sonra sorun oldu diyor. Demek ki onun sorunu o/c bilgisiyle ilgili değil, BIOS'la ilgili. Hiçbir ayarı değiştirmediği halde eskiden çalışan sistem artık çalışmıyorsa gerçekten haklı bence.

Biryerde birşeyi yanlış yapıyordur büyük bir ihtimalle yoksa artık bu bilinen birşey 0503 ile 0602 nin en stabil bioslar olduğu gerçeği

bende öyle düşündüm ilk başlarda 7 8 sefer bıos flashladım board flash manyağı oldu bir 0901 e geçiyorum bir 0602 e yaptığım bıos ayarları hep aynı ama sonuç hüsran bende 0602 STABİLE ÇALIŞMIYOR

• bu arada 0503 nolu bıosu hiç yüklemedim denesemmi acaba
  • Birşey değişeceğini düşünmüyorum ama demekten zarar gelmez tabi

Aslında eğer 901 BIOS kullanarak 602 BIOS kullananlarla yaklaşık aynı voltajlarda aynı hızlara çıkabiliyorsan bence daha iyi. Çünkü o/c'den ödün vermeden 901'de düzeltilen minor bir-iki hatadan (Wi-fi disable falan düzeltilmişti sanırsam) da arınmış olursun.
  • hasbi 81 birşeyi iddia edip duruyorsun bunu sağlam temellere dayandır ve açıkla.Asus bazı sorunlar ve istekler doğrultusunda yeni bios ları çıkartıyor.Eski bios iyidir diye milleti kandırağına okadar bilgiliysen asusa sorunları ingilizce olarak yazda yeni bios çıkartsınlar kardeşim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BorckaArtvin
    hasbi 81 birşeyi iddia edip duruyorsun bunu sağlam temellere dayandır ve açıkla.Asus bazı sorunlar ve istekler doğrultusunda yeni bios ları çıkartıyor.Eski bios iyidir diye milleti kandırağına okadar bilgiliysen asusa sorunları ingilizce olarak yazda yeni bios çıkartsınlar kardeşim...

Yahu yazdıklarımı okumaya mı üşeniyorsun? Yoksa anlamamazlıktan mı geliyorsun (çok da komplike cümleler kullanmadığım için anlamamazlıktan gelmek biraz garip olur ya, neyse)? Sana Asus'a aktarılan şikayeti de, Asus'un verdiği cevabı da yazdım. Adamlar son 3 BIOS'tur voltaj düşümü problemine bir çözüm bulamadı işte, bu gayet açık ve net.

Ayrıca birşey iddia eden kişi sensin. Nerdeyse herkes (noname hariç) bu ve bundan önceki iki BIOS'la o/c yaparken problem yaşadığını söylüyor, "Bu BIOS'u kurarken dikkatli olun, sorunlu" diyor, sen "Dikkatli olmanıza gerek yok. Asus'tan iyi mi bileceksiniz? En iyi BIOS, Asus'taki çok değerli mühendislerin yaptığı en son BIOS'tur" diyorsun. Hem de adamlar kendiler bile bunu kabul etmiyorken.

Edit: Sağlam temele dayandırmaktan kastın ne bu arada? Bence o/c yapmaya çalışan çoğu kişinin aynı sorunu paylaşması gayet sağlam bir temel. Senin gibi "en iyi BIOS sonuncusu" deyip kestirip atmıyorum, istatistiksel bir bilgi veriyorum.

Ve de eski BIOS iyidir diye neden milleti kandırayım yahu? Sanki millet Asus'un sitesinden eski BIOS'u indirdikçe komisyon alıyorum Sadece dikkatli olun, son BIOS diye atlamayın diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 29 Aralık 2007; 18:58:56 >

• Valla arkadaşlar bu bios bende de sorun cıkarmadı..

Bugun 3,81 e kadar cıkabildim orthostan ve 3dmark06 dan kitleme donma mavi ekran vs. cıkmadı.. Sorunsuz bişekilde bu sefer sıcaklıklarda düşük eski biosta
    3,7 e cıktıgım zaman 70 C i geçiyodu cpu sıcaklıgı ama şimdi 65C i geçmedi.. Bİlmiyorum bu sıcaklık tehlikelimi ama resimde aşağıda..

ASUS P5K-E WIFI AP KULLANANLAR BURAYA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmitcarsi -- 29 Aralık 2007; 19:07:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: shearforce

sonunda sistemi topladım ama açılmıyor
    işlemci ve ekran kartının fanı power a bastıgım anda dönüyor ve hemen duruyor ekrana hiç sinyal gelmiyor.. ve anakart üzerindeki yeşil led yanık bir şekilde kalıyor.. başka hiçbir tepki yok.. neden olabilir?

buyuk ıhtımal anakarta 4 pınlık elektrık soketını takmamıssın (işlemcıye yakın bıyerdedır) yınede ramları ekran kartını dıger power kablolarını kontrol et
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmitcarsi

Valla arkadaşlar bu bios bende de sorun cıkarmadı..

Bugun 3,81 e kadar cıkabildim orthostan ve 3dmark06 dan kitleme donma mavi ekran vs. cıkmadı.. Sorunsuz bişekilde bu sefer sıcaklıklarda düşük eski biosta
    3,7 e cıktıgım zaman 70 C i geçiyodu cpu sıcaklıgı ama şimdi 65C i geçmedi.. Bİlmiyorum bu sıcaklık tehlikelimi ama resimde aşağıda..

ASUS P5K-E WIFI AP KULLANANLAR BURAYA

işlemciye 1.6 verdim yazmışsın başka bir bölümde 3800'e cıkmak için , ama cpu-z'de 1.488 gözüküyor aradaki voltaj düşüşünü görüyorsun herhalde bahsettiğimiz olay bu

• @BorckaArtvin
    anakartım orjınalınde 0503 bıosa sahıptı ben bunu 0901e yukselttım ama ıslemcım 0503de 28-32 derecede calısırken 48-56 derece arası calısmaya basladı baska bı sorun yoktu ıslemcı fanını soktum arctic sılver 5 macunla yenıden taktım dereceyı 44 e dusurebıldım tekrar 0503 bıosa donunce ısı 27 yuk altında ıse max 38 derecede merak ettıgım 0901 bıosmu dogru ölçüyor 0503 bıos mu bıos update ıle cpu sıcaklıgı bu kadar degısebılırmı? ölçüm için speedfan ve everest ultımete kullandım ayrıca bıosdanda degerlere baktım programlarla bıos aynı degerı verıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kpapila -- 29 Aralık 2007; 21:18:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kpapila

@BorckaArtvin
    anakartım orjınalınde 0503 bıosa sahıptı ben bunu 0901e yukselttım ama ıslemcım 0503de 28-32 derecede calısırken 48-56 derece arsı calısmaya basladı baska bı sorun yoktu ıslemcı fanını soktum arctic sılver 5 macunla yenıden taktım dereceyı 44 e dusurebıldım tekrar 0503 bıosa donunce ısı 27 yuk altında ıse max 38 derecede merak ettıgım 0901 bıosmu dogru olcuyor 0503 bıos mu bıos update ıle cpu sıcaklıgı bu kadar degısebılırmı? olcum ıcın speedfan ve everest ultımete kullandım ayrıca bıosdanda degerlere baktım programlarla bıos aynı degerı verıyor

http://files4.majorgeeks.com/files/071f8a36715a8a6b7f7ded54074cc8c6/monitoring/CoreTempBeta.zip

bu programı indirip öyle bakın sıcaklıklara en doğru sıcaklıkları bu program ölçüyor direk her iki cekirdeğin sıcaklıklarını görebilirsin

• tesekkurler ölçüm diger programlarla aynı bıoslada aynı tahmınım bu sorun programlardan degıl bıostan gelıyor
  • @izmitcarsiı 602 mi var sende ?
  • quote:

Birşey değişeceğini düşünmüyorum ama demekten zarar gelmez tabi

Aslında eğer 901 BIOS kullanarak 602 BIOS kullananlarla yaklaşık aynı voltajlarda aynı hızlara çıkabiliyorsan bence daha iyi. Çünkü o/c'den ödün vermeden 901'de düzeltilen minor bir-iki hatadan (Wi-fi disable falan düzeltilmişti sanırsam) da arınmış olursun.

bende zaten 0901 kullanıyorum gayette memnunum buradaki yorumları görünce işte 0901 bıosu sorunlu 0602 gayet satbile vs diye denemek istedim ama stabile sorunları yaşadım neyse uzadı kısaca 0901 bıosu bende yüklü ve sorunsuz oc yapabiliyorum stabile sorunu voltaj düşmesi vs olmadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N@Name -- 29 Aralık 2007; 22:04:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: N@Name

quote:

Birşey değişeceğini düşünmüyorum ama demekten zarar gelmez tabi

bende zaten 0901 kullanıyorum gayette memnunum buradaki yorumları görünce işte 0901 bıosu sorunlu 0602 gayet satbile vs diye denemek istedim ama stabile sorunları yaşadım neyse uzadı kısaca 0901 bıosu bende sorunsuz oc yapabiliyorum stabile voltaj düşmesi vs olmadan

Voltaj düşmesi oluyor , yaw birşeyi anlamıyorsunuz kardeşim !!! son cıkan bioslarda 0802 ve 0901 'de diğer bioslara göre işlemci yük altında iken !!! << dikkat (ÖRN = orthos'da ) , diğer eski tarihli bioslara göre 0503 ve 0602 'ye göre daha fazla voltaj düşüşü oluyor örneğin işlemciyi 3.6 ghz yaptınız ve biostan 1.45 verdiniz diyelim , bu durumda 0503 ve 0602 no'lu bioslarda işlemci yük altında iken ve voltage damper seceneği aktif iken 1.425'e düşebiliyor , ama 0802 ve 0901 no'lu bioslarda aynı durumda 1.390 lara kadar düşüyor eee ne oluyor bu durumda işlemci yük altında iken , gereken voltajı anakart veremediği için stabilite sorunları orthosun hata vermesi gibi sorunlar ortaya cıkıyor . (NOKTA) YABANCI FORUMLARA BAKABİLİRSİNİZ HERKES BUNU SÖYLÜYOR , Kİ TARAFIMDANDA TEST EDİLDİ , İSTEYEN İSTEDİĞİ BİOSU KULLANABİLİR , AMA ANLATTIĞIM DURUM AYNEN BÖYLEDİR

• Arkadaşlar bu kartta Q6600 OC denemeleri yapan arkadaşımız var mı? Ben şu an 3.0 ghz de kullanıyorum en fazla 3.2 de açabildim daha fazlasında hata alıyorum..3.4 yada 3.6 da stabil olarak kullanabilen var mı?
  • e2160 işlemciyle idle da cpu sıcaklıgı 35-40 dereceyken tam yükte 80 dereceye fırlıyor
    bunun nedeni hakkında yorum yapabilecek var mı? oc denemeye başlamadım kendi hızında sıcaklık nereye geliyor diye bakayım dedim şaşı oldum 80 dereceyi görünce...
    biosum 602

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shearforce -- 30 Aralık 2007; 13:06:14 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.