Şimdi Ara

ASUS P5K-E WIFI AP KULLANANLAR BURAYA (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.204
Cevap
4
Favori
61.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar E6750 ile 2.66@3.2 mhz de stok fan ile kullanıyorum(şimdilik), aşağıdaki değerler nasıl?

IDLE
     ASUS P5K-E WIFI AP KULLANANLAR BURAYA

TAT ile idle

LOAD

Tat+everest+speedfan+cpu z LOAD

• @Sam0

işlemci ısı değerleri çok iyi.

3.2 GHz de yük altında 33 derece çok iyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: fikrethoca

daha randımanlı çalışsın diye

hocam tamam ne yüklüyosan yükle...

muhalefet edemeyeceğimm
  • 3,45 ghz de bir bucuk saat orthos calıştırdım stock fanla ekran kartıda 700-1700-2000 de calısıyo şu an icin bi sorun yok ısı değerleri cpu %100 2 saat aralıksız calısıyor cpu 45C i geçmedi anakartta 40C ı geçmedi Gpu da ise iki saattir call of duty4 oynuyorum 50-60 arası seyir ediyo...
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmitcarsi

3,45 ghz de bir bucuk saat orthos calıştırdım stock fanla ekran kartıda 700-1700-2000 de calısıyo şu an icin bi sorun yok ısı değerleri cpu %100 2 saat aralıksız calısıyor cpu 45C i geçmedi anakartta 40C ı geçmedi Gpu da ise iki saattir call of duty4 oynuyorum 50-60 arası seyir ediyo...

Kaç voltaj verdin acaba?
  • Benden bazı overclock denemeleri...

İşlemci: E6750 G0 @3200 MHz (Günlük kullandığım değer)
    Anakart: Asus P5K-E Wifi/Ap
    Bellekler: Kingston HyperX (Micron D9GKX) ddr2 @1200 MHz (5.5.5.15)

İşlemci: E6750 G0 @3700 MHz
    Anakart: Asus P5K-E Wifi/Ap
    Bellekler: Kingston HyperX 1200@1150 MHz (5.5.5.15)

Anakart oc konusunda çok iyi. CPU 3.8 GHz ve bellekler 1200 MHz iken bile stabil çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 16 Aralık 2007; 0:35:55 >

• Birde şunu söylemek istiyorum benim boardda voltaj dalgalanması çok fazla (yada bana öyle geldi)

Biosdan 1.475v verdiğimde Cpu-z de 1.396 falan görünüyor. Normal midir?

Birde bendeki bios 0703 olan versiyon. Hangi bios sürümünü tavsiye edersiniz ??
  • aynı sorun bende de var 0806 biosu kullanıyorum yorumlara göre 0503 veya 0602 kullanmak gerekiyor sanırım bende denicem o biosları
  • bende biosun 806 versiyonunu kullanıyorum. arkadaşlar chipset driverinin yenisi asusun sitesinde çıkmış stabilite için bence önemli yükleyin
  • Asus'un forumundaki şikayetlere biraz göz gezdirdim. Elemanlardan birisi yeni BIOS sürümlerindeki bu voltaj dalgalanması hatasından dolayı Asus'a mesaj atmış. Aldığı cevap özet olarak şu şekilde:

Eğer anakartınızla gelen BIOS'u kullanırken bir problem yaşamıyorsanız, update etmemeniz tavsiye edilir. Hatta eğer yeni BIOS sürümünde düzeltilen hatalar listesinde sizin sahip olduğunuz problem yoksa, yine update etmeyin, yenisini bekleyin.

Ve de özellikle 901 sürümünden herkes şikayetçi, haberiniz olsun. Voltaj düşme problemi bunda da varmış ve asıl kötü tarafı bu BIOS'tan normal yollardan geri dönüşü yok. Yani eski versiyon BIOS'a geri dönmeye izin vermeyen uyuz bir BIOS. Ama elemanlardan birisi demokraside çareler tükenmez deyip bence riskli olan bir yöntem keşfetmiş. BIOS 901 sürümü yüklüyken, aynı BIOS'u tekrar yüklemeye başlıyorsunuz ve yüklemenin yarısında bilgisayarı resetliyorsunuz. Haliyle BIOS göçüyor. Sonra 602 (yorumlara göre en iyi BIOS) BIOS'u flash disk ile yüklüyorsunuz.

Bulunsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 16 Aralık 2007; 14:02:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81

Asus'un forumundaki şikayetlere biraz göz gezdirdim. Elemanlardan birisi yeni BIOS sürümlerindeki bu voltaj dalgalanması hatasından dolayı Asus'a mesaj atmış. Aldığı cevap özet olarak şu şekilde:

Eğer anakartınızla gelen BIOS'u kullanırken bir problem yaşamıyorsanız, update etmemeniz tavsiye edilir. Hatta eğer yeni BIOS sürümünde düzeltilen hatalar listesinde sizin sahip olduğunuz problem yoksa, yine update etmeyin, yenisini bekleyin.

Ve de özellikle 901 sürümünden herkes şikayetçi, haberiniz olsun. Voltaj düşme problemi bunda da varmış ve asıl kötü tarafı bu BIOS'tan normal yollardan geri dönüşü yok. Yani eski versiyon BIOS yüklenmesine izin vermeyen uyuz bir BIOS. Ama elemanlardan birisi demokraside çareler tükenmez deyip bence riskli olan bir yöntem keşfetmiş. BIOS 901 sürümü yüklüyken, aynı BIOS'u tekrar yüklemeye başlıyorsunuz ve yüklemenin yarısında bilgisayarı resetliyorsunuz. Haliyle BIOS göçüyor. Sonra 602 (yorumlara göre en iyi BIOS) BIOS'u flash disk ile yüklüyorsunuz.

Bulunsun...

evet bende bunu söyledim kaç sefer ama bazı arkadaşlar dinlemedi ve yüklemişler ... en iyi bioslar 0503 ile beta olan 0602 no'lu bioslar

• Benim aklıma bir de şu konu geliyor aslında... BIOS'çipinde CPU voltajını regüle eden bir yazılım mevcut mu? Bilgim yok ama bana pek mantıklı gelmiyor. Bence sadece voltaj ve sıcaklık gibi bilgileri sensörlerden gelen sinyalleri işleyerek bizim anlayacağımız birimlerde (C ve V) göstermesini sağlayan bir yazılım var. Eğer böyleyse, yeni BIOS'lar aslında CPU'da voltaj dalgalanmasına sebep olmuyor, sadece hatalı ölçüm yapıyor gibi bir sonuç çıkıyor.

Bir de şöyle bir durum var, eğer CPU voltajı gerçekten 0.12V gibi sapmalara uğrasaydı o/c halinde o bilgisayarların stabilitesinde bozulma olması gerekirdi. Ama 906 ya da 901 BIOS'la bile millet çatır çatır o/c yapıyo bildiğim kadarıyla.

BIOS'u işlemciye giden (ölçülen değil) voltaj üzerinde söz sahibi olup olmadığını bilen biri varsa aydınlatsın lütfen.
  • yabancı forumlarda son biosları yükleyenlerin stabilitesinde bozulmalar olmuş ve bir çok kişli eski bioslara dönmüler yeni bioslar ile oc yapamayanlar direk eski bioslara dönmüşler
  • benede yeni bıosu yükledim şimdi eski bıosa dönemezmiyim
  • bende 0806 bios yüklü overclokla ilgili sorun yaşamadım sadece 1,400v verebilmek için 1,515v a kadar getirmem gerekiyor ancak o şekilde 1,400v görebiliyorum saçmalık bu kadar büyük bi voltaj farkı olması çok düşük gösteriyor ama overclokta sorun yok e2180 i 2.0@3.6 olarak kullanıyorum.
  • @helsloot: O zaman durum değişir tabi. Ama mantığını anlayabilmiş değilim, orası ayrı. BIOS nedir, ne değildir diye bir arkadaş aydınlatırsa fena olmaz.
    CPU'ya giden voltajı bizim verdiğimiz komuta göre BIOS mu ayarlar? Yani voltaj regülatörlerinin nasıl çalışacağını BIOS mu belirler? Yoksa sadece bizim istediğimiz voltaj değeri bilgisini sorumlu yerlere bildiren bir elçi görevinde midir BIOS dediğimiz zımbırtı?

@joker: Yukarda geri dönmenin yolunu anlattım. Deneyip denememek sana kalmış...

@goofy17: Hocam, eğer 1.400 V gösteriyor ama aslında 1.515 V veriyorsa vay haline Baya sağlam bir soğutucun var heralde. 2.0 -> 3.6 WoW !!!
  • neden herkeste farklı bios var bunlar cıkarken bi sürümde cıkmıyomu bended e 703 bios var..
  • ben hala ısrar ediyorum biosta bir sorun yok diye 901 yüklü öyle olsa şikayetler ayyuka çıkardı çizgide de bu konu ile ilgili bir şikayet yok sadece öneri var
  • quote:

Orjinalden alıntı: fikrethoca

ben hala ısrar ediyorum biosta bir sorun yok diye 901 yüklü öyle olsa şikayetler ayyuka çıkardı çizgide de bu konu ile ilgili bir şikayet yok sadece öneri var

overclock yapmayanlar için sorun yok zaten olay overclock yapınca işlemciye giden voltajın işlemci yükte iken aşırı düşmesi .. standart hızlarında hiçbir sorun yok zaten . son olarak oc yapanlara önerim 0503 ve 0602 no'lu bioslardır
  • Bendede 0703 var. 0503 veya 0602 yüklicem.

0503 veya 0602 Beta Biosu yüklemek lazım oc için.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.