Şimdi Ara

ASUS P5K-E WIFI AP KULLANANLAR BURAYA (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.204
Cevap
4
Favori
61.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: blacksmoke

Kısaca özetliycem;

AP Access Point yani erişim noktası demektir.

2 türlü kullanılabilir

1)kablolu modemi kablosuza çevirebilir.
    2)örneğin modemin var range alanını arttırmak istiyorsun. sinyalin zayıfladığı noktaya arada kablo kullanmadan AP bağlayarak alanı genişletebilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_21667933/mpage_1/key_//tm.htm#21667933 burdan daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz ap hakkında

• 1102 bios uptade kullanan arkadaş varmı??(kullanan arkadaş varsa mennunmu??))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream-World -- 4 Eylül 2008; 17:12:00 >
  • Ben kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım.
  • Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Bir ay kadar önce bios update yaprım sorunsuz çalılşmaktaydı. Geçen haftalarda internetten maç izlerken bilgisayarda bir kitlenme oldu o gün bu gündür açlışta anakartın amblemi falan çıktığı ilk ekranda takılıyor windowsu başlatamıyor veya bilgisayar kullanırken kendiliğinden takılıyor falan. Sizce neden böyle bir durum olmuş olabilir. Sizlerin bir fikri varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: semih22

selam sevgili arkadaşlar.p5k-e wifi jmicron 363 esata problemi mi var? ben wd 1tb my book2 studio aldım. thermaltake esata-esata (ikiside vatandan) aldım. ama esata da çalışmadı acaba bios updat veya bios içinden esata için ayrı bir ayarı mı var.aslında ilk taktığımda sistem bileşenleri içind açılışta mavi ile gösterdi external hdd'yi.ama herhangi bir şey çıkmadı sonrsında. tam da oldu derken esata kullnanamıyorum şu anda.kabloyu falan traşlayanlar olmuş öyle çalışmış diyorlar(forumdan vortex yapmış resmini de koymuş.)pclabs da jimicron 363 sorunlu deniliyord.bu sorunla karşılaşan arkadaşlar varsa yardım ltf.tşk

Hatırladığım kadarı ile pc labs'ın incelemesinde WD ile uyumlu E sata kablosu olarak Thermaltake den söz edilmemişti.Keşke almadan önce o yazıyı okusaydın.Wd çok saçmalamış o işte, hem standart bir e sata girişi yapma hemde kablosunu yanında verme çok saçma.JMicron e sata girişinde ben bir problem yaşamadım. Thermaltake Max4 harici kutuyu Samsung 750GB disk ile kullanıyorum.Birde tam anlamadım her açılışta diski görüyorda siz windows ortamında mı görmüyorsunuz.Eğer öyle ise diskin formatlanması gerek.Yok eğer bir kereleğine görmüşse kablo girişi kısa kaldığından temassızlık var.Akasa'nın WD'ye uygun kabloları var.Ama senin sorunun diskin yapılandırması ile ilgili gibi duruyor.My Computer'a sağ tıklayıp manage sekmesinde Disk Management'a ayarları yapman gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iko68 -- 6 Eylül 2008; 14:33:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: gencomurat

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Bir ay kadar önce bios update yaprım sorunsuz çalılşmaktaydı. Geçen haftalarda internetten maç izlerken bilgisayarda bir kitlenme oldu o gün bu gündür açlışta anakartın amblemi falan çıktığı ilk ekranda takılıyor windowsu başlatamıyor veya bilgisayar kullanırken kendiliğinden takılıyor falan. Sizce neden böyle bir durum olmuş olabilir. Sizlerin bir fikri varmı?

Bu sorunum hakkında hiç fikri olan yok mu?
  • quote:

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Bir ay kadar önce bios update yaprım sorunsuz çalılşmaktaydı. Geçen haftalarda internetten maç izlerken bilgisayarda bir kitlenme oldu o gün bu gündür açlışta anakartın amblemi falan çıktığı ilk ekranda takılıyor windowsu başlatamıyor veya bilgisayar kullanırken kendiliğinden takılıyor falan. Sizce neden böyle bir durum olmuş olabilir. Sizlerin bir fikri varmı?

Bios update ile alakalı olduğunu sanmam.Sürücü kaynaklı bir problemmiş gibi duruyor.Ekran Kartı olabilir.Kestirmeden söyleyeyim eğer yeni bir format sonrası aynı olay devam ediyorsa.İşlemcinden de kaynaklanıyor olabilir.Üşenmezsen at formatı gitsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iko68

quote:

Bios update ile alakalı olduğunu sanmam.Sürücü kaynaklı bir problemmiş gibi duruyor.Ekran Kartı olabilir.Kestirmeden söyleyeyim eğer yeni bir format sonrası aynı olay devam ediyorsa.İşlemcinden de kaynaklanıyor olabilir.Üşenmezsen at formatı gitsin.

Hımm anladım. Kasının arkasındaki bağlı olan usb bağlantılarını falan çıkardım yan kapağını açtım sadece boş boş baktım şimdi iki gündür sorunsuz çalışıyor gibi. Anlamadım neden yapıyor. Sanırım genede her ihtimale karşı bi format atayım güncel sürücüleri falan bi yükleyim bakalım ne olacak. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

• bilgisayar kapanırken geç bekleyerek niye kapanır....
  • çalışan programlar vardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: iko68

quote:

Orjinalden alıntı: semih22

selam sevgili arkadaşlar.p5k-e wifi jmicron 363 esata problemi mi var? ben wd 1tb my book2 studio aldım. thermaltake esata-esata (ikiside vatandan) aldım. ama esata da çalışmadı acaba bios updat veya bios içinden esata için ayrı bir ayarı mı var.aslında ilk taktığımda sistem bileşenleri içind açılışta mavi ile gösterdi external hdd'yi.ama herhangi bir şey çıkmadı sonrsında. tam da oldu derken esata kullnanamıyorum şu anda.kabloyu falan traşlayanlar olmuş öyle çalışmış diyorlar(forumdan vortex yapmış resmini de koymuş.)pclabs da jimicron 363 sorunlu deniliyord.bu sorunla karşılaşan arkadaşlar varsa yardım ltf.tşk

Hatırladığım kadarı ile pc labs'ın incelemesinde WD ile uyumlu E sata kablosu olarak Thermaltake den söz edilmemişti.Keşke almadan önce o yazıyı okusaydın.Wd çok saçmalamış o işte, hem standart bir e sata girişi yapma hemde kablosunu yanında verme çok saçma.JMicron e sata girişinde ben bir problem yaşamadım. Thermaltake Max4 harici kutuyu Samsung 750GB disk ile kullanıyorum.Birde tam anlamadım her açılışta diski görüyorda siz windows ortamında mı görmüyorsunuz.Eğer öyle ise diskin formatlanması gerek.Yok eğer bir kereleğine görmüşse kablo girişi kısa kaldığından temassızlık var.Akasa'nın WD'ye uygun kabloları var.Ama senin sorunun diskin yapılandırması ile ilgili gibi duruyor.My Computer'a sağ tıklayıp manage sekmesinde Disk Management'a ayarları yapman gerek.

iko68 öncelikle cevabın için sağol.
    esata kablosunu bende traşlayıp bağladım ve bağlantı tamam.fakat açılışta wd my book 1000gb mavi olarak görmesine rağmen açılış normal açılışa göre biraz daha uzun sürüyor ve maalesef disk yine yok.
    fakat bağlantı tamam şimdi.pclabsı okumuştum kablo bulamayınca bilerek kabloyu alıp traşladım .sorun kablo değil jmicron363 wd ile oxford chipset ile bazen uyumsuz olabiliyormuş senin kullandığın uyumsuzluk yapmıyormuş.bu sorunu ahcı yı biostan açarak halledenler olmuş regeditten msahci.sys:0 değeri verilerek bilgisayar tekrar başlatılıp ahcı biostan aktif edilip böyle görüyormuş wd harici diski.şimdilik çekiniyorum ama sp1 ile bu o kadar kolay görülüyor.fakat dediğiğm gibi yine de ters birşeyden yapmıyorum.
    formatlanmış firewire ve usb tamam fakat e-sata faal değil sistem ide kurulunca hrhalde ahcı ya çevirmek gerekiyor.öncleri yeniden kurulum gerekiyordu ama şimdi sp1 den sonra regeditten current control/services/msahci:0 verilip reboot edilip ahcı aktif ediliyor denemedim ama düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih22 -- 9 Eylül 2008; 15:38:53 >

• Evet senin durumun biraz farklı olabilir.Ben sonuçta sıfır hdd yi harici kutuya takarak kullandım.WD harici diski yüksek ihtimal Fat 32 formatlanmıştır.Bende de açılış ekranında hd yi gördü fakat windows ortamında görünmemişti.Sonra dan ayarları yapınca hallettim.Sende de bu türden bir sorun olabilirmi dedim.Şimdi olayı toparlayalım sata Kontrolcu çalışıyor bunu açılış ekranında diskin görünmesinden anlıyoruz.Sen diski disk management da görüyormusun yani diskin formatı kapasitesi vede D' F' G türünden isim atanmışmı atanmamışsa bu işlemi yapman gerekir diye biliyorum.Artı Sp1 1000GB sabit diski görmüyorda olabilir.Kesin emin değilim fikir yürütüyorum.Çözersen burayada yaz kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iko68 -- 9 Eylül 2008; 22:22:21 >
  • Formatlanmış fat32 değil ntfs olarak 3'e bölünüp isim verilmiş olarak firewire ve usb de çalışıyor normal olarak.fakat çözümü galiba intel storage matrix controlleri kurmak yani ahcı aktif etmek galiba bu da kolay gibi gözüküp tehlkeli birşey denersem olursa yazarım şu anda araştırmaktayım. ilgine teşekkürler .
  • En son yazdığım bir problemim vardı. Kasayı açıp ramlerin yerlerini falan değiştirdim biraz tozunu falan aldım bu problemim çözüldü ancak şu andada eternet ile ilgili problemim var. Geçenlerde yağmur yağmadan şimşek falan çakıyodu ben işten gelince baktım bizim modem kızarmış bilgisayar açılmıyor. Neyse anakartı falan söktük kurcalarken falan bilgisayar açıldı ama sistem eternet kartını görmüyor. Bu bir sistem hatası falanmıdır yoksa bizim anakart üzerindeki eternet cortladımı acaba. Bu konuda fikri olan var mı arkadaşlar? Yüzüm gülmeyecek bu anakart yüzünden galiba nazarmı deydi ne canavar gibi çalışıyodu oysaki.
  • quote:

En son yazdığım bir problemim vardı. Kasayı açıp ramlerin yerlerini falan değiştirdim biraz tozunu falan aldım bu problemim çözüldü ancak şu andada eternet ile ilgili problemim var. Geçenlerde yağmur yağmadan şimşek falan çakıyodu ben işten gelince baktım bizim modem kızarmış bilgisayar açılmıyor. Neyse anakartı falan söktük kurcalarken falan bilgisayar açıldı ama sistem eternet kartını görmüyor. Bu bir sistem hatası falanmıdır yoksa bizim anakart üzerindeki eternet cortladımı acaba. Bu konuda fikri olan var mı arkadaşlar? Yüzüm gülmeyecek bu anakart yüzünden galiba nazarmı deydi ne canavar gibi çalışıyodu oysaki.

Anlaşılan bu konuda bir fikri olan yok. Bayramdan sonra anakart servisin yolunu tutacak anlaşılan.

• arkadaşlar dün Intel CPU Q9550 QuadCore işlemci, 4gb (2*2gb) ocz 1066 mhz li bir sistem aldım anakart olarakta exa da şu an indirimde olan bu kartı aldım fazla araştırma yapma imkanım olmadı ama sizce desteklemesine rağmen yeni nesil bir işlemci ile 2007 çıkışlı bu anakartı almakla hatamı yaptım ?

genelde hakkında yazılanlar çok olumlu olmasına rağmen performans olarak istediğimi alırım umarım fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kuzeys

arkadaşlar dün Intel CPU Q9550 QuadCore işlemci, 4gb (2*2gb) ocz 1066 mhz li bir sistem aldım anakart olarakta exa da şu an indirimde olan bu kartı aldım fazla araştırma yapma imkanım olmadı ama sizce desteklemesine rağmen yeni nesil bir işlemci ile 2007 çıkışlı bu anakartı almakla hatamı yaptım ?

genelde hakkında yazılanlar çok olumlu olmasına rağmen performans olarak istediğimi alırım umarım fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Exa dan anakartı indirimli olarak kaça aldım öğrenebilir miyim?
  • 170 $ + kdv ye aldım fiyat ii ama yeni bi sistem de performansı ne olur onu düşünüyorum valla :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: kuzeys

170 $ + kdv ye aldım fiyat ii ama yeni bi sistem de performansı ne olur onu düşünüyorum valla :D

Fiyat ii de bende 8 ay önce aynı fiyata almıştım. O zamanlar P5KC ile fiyatı aynıydı şimdi değil fiyatı P5KC nin kensisi bile kalmadı ama bu kart halen piyasada ve fiyatı halen aynı. Performans anlamında hiçbir şüphen olmasın. Yeterince tatminkar. Ben yalnız bir talihsizlik yaşadım eternet portum çalışmıyor. Artık bayramdan sonra bir servise gönderecem bakalım. Taş gibi bir anakart satın aldın aramıza hoş geldin.
  • Aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen, fiyatnı ve performansını koruyan bir anakart. Diğerlerinin fiyatı hemen düşerken, p5k-e wifi nin fiyatı hep aynı. Hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.