Şimdi Ara

ASUS P5K-E WIFI AP KULLANANLAR BURAYA (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.204
Cevap
4
Favori
61.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu kart cevap vermeye değmeyecek kadar eskidi mi?
  • arkadaşlar ben kulaklığı taktığım zaman hoparlörden ses gelmeye devam ediyor. Neden kesmiyor?
  • merhaba arkadaşlar bende bir asus p5k-e\wifi ap kullanıcısıyım imzamdanda anlasılacagı gıbı. raid 0 merka edenler arkadaslar için 4 diskle 2 tane raid0 yaptım birinde sistem calışıyor dıgerınde depo kısmı ve oldukca memnunum.raid yapması oldukca kolay.
    benım merak ettıgım bazı arkadasların imzalarınkı sıstemler 4*1 ve 4*2 gb 1066 mhz ramlar kullandıklarını yazmıslar. bende bu tarz bir ram konfirurasyonu yapmak ıstıyordum fakat şöyle bir durumlar karsılastım.asus un resmı sıtesınden qvl listesini indırıp baktıgımda sunları gordum ve uzuldum

1066 mhz ram lar arasında 2gb olarak sadece kingston KHX8500D2K2/2GN serisi ve sadece 2*2 olmak kaydıyla (sadece 2 sarı veya sadece 2 siyah slota) takılabılecegı.(bu normal bence)

800 mhz ram lar arasında tum markalar için sadece 4*1 gb yapılabılıcegı(beni encok şaşırtan bu oldu)4 tane 2 gb 800mhz takılamayacagı

667 mhz olan ram ler 8 gb kadar tum konfıgurasyonların yapılcabılecegı (4*1, 4*2gb vs.) belirtilmiş.

imzalarında bu tarz konfıgurasyon bulunan arkadaşlar nasıl kullanıyor acaba bios kaynaklı oldugunu saanmıyorum ama eğer ole ise hangı versıyonu yukledıler belırtırlerse sevınırım eğer sorunsuz calısıyorsa bende yapmak ıstıyorum.1202 bıosunu bugun yukledım bır sorun gormedım.

teşekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi servertu -- 8 Şubat 2009; 16:22:44 >

• arkadaşlar bu şekılde kullananlar varmı gercekten merak edıyorum RAM alıcam sızden gelecek goruslerı beklıyorum. 2*2 800 mhz kullanan vermı anakartı. bu seklıde yapıldıgında 667 mhz yemı dusuyor degerler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: servertu

arkadaşlar bu şekılde kullananlar varmı gercekten merak edıyorum RAM alıcam sızden gelecek goruslerı beklıyorum. 2*2 800 mhz kullanan vermı anakartı. bu seklıde yapıldıgında 667 mhz yemı dusuyor degerler.

Böyle birsey söz konusu değil.Ram in frekansı timingleri kapasitesi ne ise o seviyede kullanırsın.2 Gb ya da 1 Gb olması farketmez.667-800-1066 olması da farketmez.uyumluluk listesinde belki sadece kingston gorunebilir ama bu listede olmayıan ramlerle calısmaz diye bir durum yok.Çok şanssız olmadığın sürece çoğu ram ile kullanabilirsin.
    Aynı renk slotlara da dual olarak çalışsınlar diye takılır.

2*2 siyah 2*2 sarı 8 gb
    2*2 siyah 2*1 sarı 6 gb
    2*1 siyah 2*1 sarı 4 gb
    veya sadece sarılar veya sadece siyahlar olarak
    her durumda kullanabilirsin...

• cevap için cok teşekkurler. sende gördüğüm(imzanda) kadarıyla kullanıyorsun.
    CRUCIAL BALLISTIX 2*2 800 mhz imi tavsiye edersin yoksa OCZ Platinum XTC 2*2 800 mhz imi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: servertu

cevap için cok teşekkurler. sende gördüğüm(imzanda) kadarıyla kullanıyorsun.
    CRUCIAL BALLISTIX 2*2 800 mhz imi tavsiye edersin yoksa OCZ Platinum XTC 2*2 800 mhz imi.

İncelemelerine bakman lazım.Bendeki CRUCIAL ramler 5-5-5-5 timin ile 2.0V ile 1100 Mhz de sorunsuz çalışıyorlar...Ama model numarası aynı da olsa faklı versiyonları da var.Onlar da 5-5-5-15 timing ile 1050 nin uzerine cıkamıyor.Ama default olarak 5-5-5-18 ile 1000 Mhz de de guzel bir sekilde kullanırsın...

OCZ ne kadar yapabiliyor bunu bilmiyorum.Söylediğim gibi internette bir arastır en fazla kac mhz ye kadar cıkıyor bi bak...Ona göre kararını ver...
  • yakın geleceğe kadar 8gb ramleri tam anlamıyla kullanabilen işletim sistemleri olacağını sanmadığım için 2*2 kitlere sıcak bakmıyorum hatta vista ultimate 64 bit kullanmıyorsanız 32 bit xp de bile max 3gb adreslenebiliyorken ve tam donanımlı bir ev bilgisayarın max 1.5 gb ram yediğini test edip görmüşken gereksiz derim 2*2 + 2*2, performans istiyorsan 64 bit Vista Ultimate ve 2*1 + 2*1 kullan belirgin farkı görürsün
  • ya arkadaşlar bu anakartta kullandığım e6850 işlemci var 1066 mhz 2*1 khx8500d2k2 2 adet kitim var 1066 mhz ramleri taktığımda müthiş bir ısınma ramlerde. köprü soğutucusunun ısısıda yükseliyor, ancak denemek için birtane ocz ram vardı kenarda 800 mhz tek onu takıyorum hiç ısınma olmuyor çıldıracağım bios versiyonu 1202 nedeni ne olabilir analayamıyorum çok canım sıkılıyor yardımcı olabilece biri varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ((UĞUR))

Bıos yüklemeyi bilmeyenler için yardım edeyim

Anakartınızın cd sindeki ''Utilities'' bölümünden ''Asus Update'' programını yüklüyorsunuz

yazılımı açıyorsunuz(bkz resim 1)

Fotolu bilgi için teşekkürler. Bu şekilde son BIOS'u yükledim.
  • 1202 biosu kullanıyorum ve işlemci e7400. çekirdek sıcaklıklarına baktığımda hangi voltaj verirsem vereyim her zaman boşta core0 = 34 core1 = 38 derece yazıyor...yük altında ise sıcaklık tutarlı değil bi 65 oluyor 1 saniye sonra 55 e oluyor gene 1 saniye sonra birden 70 e cıkıyor boyle dalgalanıp duruyor. bir türlü tutarlı sonuç alamadım.. Sıcaklık sensorlerinde mi sorun var yoksa bios da mı anlamadım. Bu sekilde sorun yasayan ve cozum bulan var mı acaba...
  • arkadaşlar merhaba

asus ana kartımızda şöle bir durum var ilk açılış ekranında biosu sayarken usb device ları tararken uzun süre beklıyor.bu sureyı kısaltma gıbı bı ayar varmı acaba ben aradım ama bulamadım.ör: usb mause takılı ve bios sayarken 1 usb device yazıyor mause goruyor ve o ekranın davam etmesı en azında 30 sanıye alıyor.bunu dusurmenın bır yolu var mı acaba
  • Jmıcron u devre dışı bırakaıp açılış hızını bıraz arttırabilirsin sanırım ama usb tanıma olayı hakkında bilgim yok.

Bu anakart ile CF yapan varmı, varsa performansı nedir 16x+4x nasıl iş çıkarıyor acaba paylaşırsa sevinirim.
  • herkes soru soruyor kayda değer bir cevap yok :)
  • arkadaşlar ben de şöyle yapıyorum: kulaklık kullanacağım zaman hopalörlerin kendi açma kapatma düğmesine uzanıyorum onu kapatıyorum.
  • ve her seferinde aynı şeyi düşünüyürum. diyorum ki bir buçuk aydır yazdıklarına bir Allah'ın kulu cevap yazmıyorsa, onlar da her seferinde hoparlörden kulaklığa geçmek için ayağa kalkıyorlar hoparlörün üstündeki kapatma düğmesinden devre dışı bırakıyorlar, sonra kulaklığı takıyorlar. spor oluyor.
  • ben aslında 4. bilgisayarımı kullanıyorum. Yani evde ... Diğerlerinde hiç böyle bir problemim olmamıştı. Onları gidip hazır almıştım. Bunu tek tek araştıra araştıra topladım. Bir kulaklığı daha kullanamadım. İyi mi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shahmaran -- 18 Mart 2009; 22:24:01 >
  • Arkadaşlar pc de 2 adet 1 gb 667 mhz kingston ram takılı buna 2 gb daha birerlik eklesem faydası olur mu ? Yeni alacagım ramlar 800 mhz olursa herhangibir sorun çıkarır mı ?
    selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikrethoca -- 8 Nisan 2009; 14:54:26 >
  • Aynı marka ram alırsanız çakışma gibi bir sorun olmaz ama ram hızınız 800 mhz çalışmazlar, 667 mhz de çalışır.
    quote:

Orjinalden alıntı: fikrethoca

Arkadaşlar pc de 2 adet 1 gb 667 mhz kingston ram takılı buna 2 gb daha birerlik eklesem faydası olur mu ? Yeni alacagım ramlar 800 mhz olursa herhangibir sorun çıkarır mı ?
    selamlar
  • Hız aşırtma ihtiyacı duymadığım için yapmıyorum. Detay vereyim

CPU Türü DualCore Intel Core 2 Duo E8200, 2666 MHz (8 x 333)
    Anakart Ad Asus P5K-E (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
    Sistem Belleği 3328 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
    DIMM1: OCZ XTC Platinum OCZ2P8002G 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM x 2 adet
    BIOS Türü AMI (09/08/08)
    BIOS Sürümü 1202
    Görüntü ATI Radeon HD 3850 Series (512 MB) Fanless
    Sabit Sürücü SAMSUNG HD501LJ (500 GB) sata
    Optik sürücü SONY DVD RW DRU-190A ATA Device

Kasa El yapımı Möble
    Anakart sıcaklığı 22° / 23°
    İşlemci 20° / 36°
    Ekran Kartı 33° / 55°
    Hdd 24°
    4 adet 120 lik ultra quiet mütiş sessiz fan dışında başka fan yok sistemde bu fanlarda 800 devir de çalıştırılmaktadır. Ve fanlar bahsettiğim devirde yaklaşık olarak 12 db ses çıkarmaktalar bunuda duymak pek mümkündeğil.

http://www.resimkoy.net/images/rb0bkgacn4.JPG
     ASUS P5K-E WIFI AP KULLANANLAR BURAYA

Saygılarımla,
    Soner Alp Korkmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soneralp -- 18 Nisan 2009; 5:21:03 >

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.