Şimdi Ara

ASUS P5K-E WIFI AP KULLANANLAR BURAYA (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.204
Cevap
4
Favori
61.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bir sorunla karşı karşıyayım aldığım 4gb (2*2) 1066 mhz ramler açılışta 800 mhz be 3250 mb (3,25gb) olarak gözüküyo acaba anakart 800 mhz desteklediği içinmi bu böyle yoksa elemanlar beni kazıklayıp 1066 yerine 800 mhz lik ramleri mi taktı..

sonuçta bios ekranında da 800 mhz gözükmekte 32 bit işletim sitemi olduğundan 4 gb görmeyebilir ama bu mhz olayı canımı oldukça sıktı, bilgisi olan varmı acaba deliricem burada :D
  • arkadasım manuel olarak 1066 ya getir ramleri.. evet anakartın 1066 destegi var ama acılısta 800 olarak görünmesi dogal, sorun oldugunu sanmıyorum.
  • manuel olarak nasıl değiştiricem yardımcı olabilirmisiniz bios bilgim çok ii değil 800 mhz dual channel gözüküyo nerden ve nasıl değiştiricemi anlatırsanız çok sevinirim yaw..
  • Kolay gelsin. İki adet HDD ile raid yapıp norton ghost ile de eki recoverymi yükleyeceğim. Ghost imajı harici diskimde olduğundan onu da takılı tutmak zorundayım. Ancak sorun şu ki norton onun içindekileri de raid yapcam diye siler mi? Alet usb'den bağlandığı için sileceğini sanmıyorum ama yine de emin olmak isedim... Teşekkürler.
  • 1202 nolu bios çıkmış, yükleyen var mı acaba?
    P5K-E/WiFi-AP BIOS 1202
    1. Fix the system may show "Failed to flash!" in CrashFree.
    Açıklamada böyle diyor. Acaba hangi sorun çözümlenmiş bilgisi olan var mı?
  • bios ile ilgili bilgilendirmeyi aşağıda anlatıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocKing -- 12 Ekim 2008; 21:01:55 >

• Bıos yüklemeyi bilmeyenler için yardım edeyim

Anakartınızın cd sindeki ''Utilities'' bölümünden ''Asus Update'' programını yüklüyorsunuz

yazılımı açıyorsunuz(bkz resim 1)

ASUS P5K-E WIFI AP KULLANANLAR BURAYA

program açılınca üstten 2.seçeneğe tıklıyorsunuz(bkz resim2)

Next butonuna tıklayıp masaüstüne çıkarttığınız ''P5WDH1601.ROM''(en son bios)'u listeden seçiyorsunuz, aç diyorsunuz ve son olarak ''Flash'' butonuna tıklıyorsunuz(bkz resim 3)

işlemler bitince ok leyip pc nizi yeniden başlatıyorsunuz, hepsi bu

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5K-E/WiFi-AP son bios burda

• quote:

Orjinalden alıntı: iko68

Evet senin durumun biraz farklı olabilir.Ben sonuçta sıfır hdd yi harici kutuya takarak kullandım.WD harici diski yüksek ihtimal Fat 32 formatlanmıştır.Bende de açılış ekranında hd yi gördü fakat windows ortamında görünmemişti.Sonra dan ayarları yapınca hallettim.Sende de bu türden bir sorun olabilirmi dedim.Şimdi olayı toparlayalım sata Kontrolcu çalışıyor bunu açılış ekranında diskin görünmesinden anlıyoruz.Sen diski disk management da görüyormusun yani diskin formatı kapasitesi vede D' F' G türünden isim atanmışmı atanmamışsa bu işlemi yapman gerekir diye biliyorum.Artı Sp1 1000GB sabit diski görmüyorda olabilir.Kesin emin değilim fikir yürütüyorum.Çözersen burayada yaz kolay gelsin.
    selam arkadaşlar diski nihayet tanıtabildim e-sata ile p5k-e wifi anakarta.ne kadar zor oldu ama en sonunda oldu.
    microsoft vistayı format atmadan AHCI sistemine geçişi böyle anlatmış:sistem ide olduğundan anakart diski görmüyordu.bundan dolayı sistemi önce AHCI moduna almamız lazım ama en önce biosa girmeden önce şu değişikliği yapmak gerekiyor.daha sonra sistemi restart edip biosa girip sistemi AHCI olarak değiştiriyoruz.önce kayıt defteri değişikliği sonra restart edip biostan AHCI yapılıp sistem tekrar başlatılıyor böyleve NCQ özelliği de aktif hale geliyor.
    1. Exit all Windows-based programs.
    2. Click Start, type regedit in the Start Search box, and then press ENTER.
    3. If you receive the User Account Control dialog box, click Continue.
    4. Locate and then click the following registry subkey:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
    5. In the right pane, right-click Start in the Name column, and then click Modify.
    6. In the Value data box, type 0, and then click OK.
    7. On the File menu, click Exit to close Registry Editor.
    bunu deneyin sonuç alınıyor.

. Biostan değil, kayıt defteri düzenleyicisinden.
    +Başlat>Çalıştır
    "regedir" yazıp "enter"'a basın
    +UAC açıksa bir soru gelecek, onu onayladıktan sonra açılacak kayıt defteri.
    +Sonra kayıt defetrinde bu yolu izleyeceksiniz
    "HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci"
    +Sağ taraftaki "Start" isimli etiketi düzenle, içindeki değeri "0" yapmalısınız ve onaylamalısınız
    +Sonra kayıt defteri düzenleyicisinden tamam denir ve çıkabilirsiniz.
    en önemlisi AHCI Mode yapılması işletim sisteminin.bunun için de F2,F5 ve DEL vb ile anakartın özelliğine göre Biosa girilir.sistem İDE modundan AHCI ya alınır ve böylece harici harddisk sistemde görünmeye başlar.

• son bios süper E5200 işlemcimi resmen şahlandırdı ve voltaj taş gibi
  • arkadaslar son biosla oc yapan arkadaslar ozellikle 1066 mhz ddr2 ve Q6600 islemc kullananlar resim yukleyebilirlermi biosta hangi degerleri girdiniz yada bana oc konusunda yardimci olurmusunuz? Fazla oc yapmak istemiyorum islemcim gunluk 3.2 de calissin ramlerde 1150 mhz civari 4-4-4-12-gibi degerlerde calissin yeterli sanirim. Bana bu konuda yardimci olabilecek arkadas varmi acaba??
  • quote:

Orjinalden alıntı: insomnia1985

arkadaslar son biosla oc yapan arkadaslar ozellikle 1066 mhz ddr2 ve Q6600 islemc kullananlar resim yukleyebilirlermi biosta hangi degerleri girdiniz yada bana oc konusunda yardimci olurmusunuz? Fazla oc yapmak istemiyorum islemcim gunluk 3.2 de calissin ramlerde 1150 mhz civari 4-4-4-12-gibi degerlerde calissin yeterli sanirim. Bana bu konuda yardimci olabilecek arkadas varmi acaba??

ramler ne marka işlemciye ufak bi voltaj arttrımı yada kademe kademe giderek stabil voltajı bul...ama ramlere dikkat et yani odeğerlerde voltajı biraz fazla isteyecektir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: RaMpAgE

Beyler benim işlemci e6750 default halde. Overclock yapmayı düşünüyorum ama hiç deneyimim yok. Bios'da cpu overclock yerine girince bir sürü ayar çıkıyor bunlara ne kadar değer vereceğimi bilmiyorum. Birisi bu ayarların ekran görüntüsünü koysa veya nasıl yapıldığını anlatsa çok iyi olur...

Aynı Soruyu bende sizlere soruyorum arkadaşlar... Stock fan ile kullanıyorum E 6750'yi... 3.5 ghz ye rahat çıkıyomuş sanırım Overclock ile... nasıl yaparız arkadaşlar ????

Deneyen yada Yapan Biri Resim Filan koyarsa çok iyi olur arkadaşlar....

Saygılar....
  • Up....
  • Konuyu zor buldum baya aşağılara inmiş ama cevap verecek bir yiğit vardır sanırım :) , 3 yıllık 5.1 ses sistemim bozuldu ve şuan yeni bir 5.1 ses sistemi araştırıyorum bir iki marka modelde belirledim fakat bu ses sistemleri için harici ses kartı almamı öneriyorlar tam performans için ama asus p5k-e de 8 kanal hd ob ses kartı var sorum bu ses kartının 5.1 lerdeki performansı, ve bu anakart ile 5.1 ses sistemi kullanan ark va rsa yorumlarını rica ediyorum şimdiden tşk ler.
  • Merhaba

Anakart ın üzerindeki ses katı çok iyi değil.

Ama standart bir 5.1 ile kullnırsan tatmin edici sonuç alırsın ama logitech 5500 gibi bir set için ayrı bir ses kartı alman gerekir.
    Yoksa o sete yazık olur.
    quote:

Orjinalden alıntı: theistman

Konuyu zor buldum baya aşağılara inmiş ama cevap verecek bir yiğit vardır sanırım :) , 3 yıllık 5.1 ses sistemim bozuldu ve şuan yeni bir 5.1 ses sistemi araştırıyorum bir iki marka modelde belirledim fakat bu ses sistemleri için harici ses kartı almamı öneriyorlar tam performans için ama asus p5k-e de 8 kanal hd ob ses kartı var sorum bu ses kartının 5.1 lerdeki performansı, ve bu anakart ile 5.1 ses sistemi kullanan ark va rsa yorumlarını rica ediyorum şimdiden tşk ler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: leren

Merhaba

Ama standart bir 5.1 ile kullnırsan tatmin edici sonuç alırsın ama logitech 5500 gibi bir set için ayrı bir ses kartı alman gerekir.
    Yoksa o sete yazık olur.
    quote:

Konuyu zor buldum baya aşağılara inmiş ama cevap verecek bir yiğit vardır sanırım :) , 3 yıllık 5.1 ses sistemim bozuldu ve şuan yeni bir 5.1 ses sistemi araştırıyorum bir iki marka modelde belirledim fakat bu ses sistemleri için harici ses kartı almamı öneriyorlar tam performans için ama asus p5k-e de 8 kanal hd ob ses kartı var sorum bu ses kartının 5.1 lerdeki performansı, ve bu anakart ile 5.1 ses sistemi kullanan ark va rsa yorumlarını rica ediyorum şimdiden tşk ler.

İlgilendiğin için tşk ler, z5500 almayı düşünmüyorum daha çok x-540 yada creativenin bu ayarda bir 5.1 ini, bu orta halli bir kalite yakalar sanırım..

• Ben de 540 kullandım x-fi ile şimdi 2+1 kullanıyorum on board ses kartı ile.

Seni tatmin etmesse harici bir ses kartı alman gerekebilir.

Bildiğim kadarı ile on board ses kartının eax desteği de yok.
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: leren

Merhaba

Yoksa o sete yazık olur.
    quote:

İlgilendiğin için tşk ler, z5500 almayı düşünmüyorum daha çok x-540 yada creativenin bu ayarda bir 5.1 ini, bu orta halli bir kalite yakalar sanırım..

• arkadaşlar ben kulaklığı taktığım zaman hoparlörden ses gelmeye devam ediyor. Neden kesmiyor?
  • arkadaşlar, bu sorunu yaşayan yok mu? Daha önce ön kulaklık girişinden ses alırken hoparlörden gelmiyordu. Ya da tersi... Buradaki arkadaşların dediği değişikliği (biostan) yaptım . Şimdi ön ve arkadan ses geliyor ama bu seferde işte kulaklık takılı iken de geliyor. Yani....
  • merhaba arkadaşlar..ben ne yaptıysam işlemcimi 3.2 ghz den yukarı çıkaramadım..çıkarsam bile 2 dk sonra restart atıyor..defaulta çekersem 800 mhz de açılıyor :S bi kaç kez bios uda flashladım ama sonuç aynı..oc. ekranında bilmediğim bir çok ayarda var ama daha öncede o.c yaptım işlemciye voltajda verdim yani deneyimim var.sadece bu anakartta sıkıntı çekiyorum..bana detaylı gerekirse resimli bir şekilde yardım edebilirimisiniz???

işlemcim: e6750

ram:a-data 2*1 gb 1066 mhz kit

not:kullanmak istediğim stabil hız 3.6 civarı
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.