Şimdi Ara

ASUS P5K-E WIFI AP KULLANANLAR BURAYA (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.204
Cevap
4
Favori
61.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk zmanlar bu topic in ziyaretcisi çok olurdu ama artık demekki bu anakartta bi uyumssuzluk görülmedi şikayet yok demekki. uzunca bi zmandır da bios güncellemesi çıkmadı. arasıra asusun kendi forum sitelerini de dolaşırım ordada fazla topic açılmıyo bu kartla ilgli. eski anakartım m2n32 sli deluxe için dakika başı konu açılırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benjamin_09 -- 21 Temmuz 2008; 20:10:54 >
  • valla canavar anakart Allah nazardan saklasın
  • yukarda sordum tam net cevap alamdım birde buraya sorayım bu Wi-fi ile kablosuz modeme bağlanabiliyormuyum..bende masaüstü pc var modemim kablolu kablosuz bir modem alsam salona taksam odadan wi-fi ile nete girebilirmiyim herhangi bir ücreti varmı extra,internet hızında yavaşlama olurmu,ve wifi ile nasıl bağlanacam kablosuz modemlere nerden ayar yapıcam?bütün kablosuz modemler oluyormu yoksa wifi destekleyen bir modemmi olması lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavim204 -- 22 Temmuz 2008; 21:59:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: shearforce

????
  •  ASUS P5K-E WIFI AP KULLANANLAR BURAYA

bunu nasıl enable yapıcaz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavim204

ASUS P5K-E WIFI AP KULLANANLAR BURAYA

bunu nasıl enable yapıcaz?

tamam bu sorunuda çözdüm 2 dirver varmış yüklenmesi gereken siteden indirip yükledim biostan marvel lan ları aktif ettim..şimdi kablosuz ağ kurdum bende inca kablolu modem vardı şimdi kablosuz yayın yapabiliyorum bir laptop bulup denemek lazım şifre koydum ama çalışıyomu acaba sonra kotadan fatura kabarmasın bunda sadece wep şifre varmış o da güvenli değil diyolar..

ASUS P5K-E WIFI AP KULLANANLAR BURAYA

• canavar gibi kart wallaha Wi-Fİ desen dehşet anten de süper ve estetik... Şu ana kadar bir sorun bulamadım ama CoolerMaster RC690 içn fazladan 3tane fan kontrolcüsü koysalar iyiymiş :D 4 tane kasa için 1 tane PSU fanı için 1 tane de işlemci fanı için fan kontrolcüsü var:D yalnız E8400ü 4.0a çıkartınca bilgisayar açılmadı bile:D artık o anakarttan mı yoksa sıcaklıktan mı anlayamadım çünkü BIOSa bile giremiodum :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: HaCKeRBoY64

canavar gibi kart wallaha Wi-Fİ desen dehşet anten de süper ve estetik... Şu ana kadar bir sorun bulamadım ama CoolerMaster RC690 içn fazladan 3tane fan kontrolcüsü koysalar iyiymiş :D 4 tane kasa için 1 tane PSU fanı için 1 tane de işlemci fanı için fan kontrolcüsü var:D yalnız E8400ü 4.0a çıkartınca bilgisayar açılmadı bile:D artık o anakarttan mı yoksa sıcaklıktan mı anlayamadım çünkü BIOSa bile giremiodum :D

kardeş şu
    1-wi-fi den biraz bahsedermisiniz çevrendeki kablosuz ağlara bağlanıyormu?
    2-AP ne demek terminal ne demek,ayarlar nasıl olmalı,şifre nasıl koyulur?
    3-evdeki kablolu modem le yayın yapmak için ne lazım?
    4-odadaki kablosuz modeme salondan masaüstü pc ile bağlanmak için ne lazım?

• quote:

Orjinalden alıntı: mavim204

quote:

Orjinalden alıntı: HaCKeRBoY64

canavar gibi kart wallaha Wi-Fİ desen dehşet anten de süper ve estetik... Şu ana kadar bir sorun bulamadım ama CoolerMaster RC690 içn fazladan 3tane fan kontrolcüsü koysalar iyiymiş :D 4 tane kasa için 1 tane PSU fanı için 1 tane de işlemci fanı için fan kontrolcüsü var:D yalnız E8400ü 4.0a çıkartınca bilgisayar açılmadı bile:D artık o anakarttan mı yoksa sıcaklıktan mı anlayamadım çünkü BIOSa bile giremiodum :D

kardeş şu
    1-wi-fi den biraz bahsedermisiniz çevrendeki kablosuz ağlara bağlanıyormu?
    2-AP ne demek terminal ne demek,ayarlar nasıl olmalı,şifre nasıl koyulur?
    3-evdeki kablolu modem le yayın yapmak için ne lazım?
    4-odadaki kablosuz modeme salondan masaüstü pc ile bağlanmak için ne lazım?

1- Wifi yani WireLess Türkçeye çevirince kablosuz ağ balantısı gibi birşey çıkıyor ortaya... Çevredeki istediğin kablosuz ağa bağlanabilirsin... Genelde 54 Mbps hızındadır... Yeni sistemlerle 108 Mbps ve üstü hızlara ulaşmak mümkün ama bu sistemler şimdilik pahalı... Az önce de dediğim gibi istediğin kablosuz ağa kapsama alanı dahilinde bağlanabilirsin... Tabi varsa şifresini biliyorsan veya şifresiz ağlarda MAC adres filtrelemesi gibi filtreler yoksa...

2- AP aslında bunu ben de bilmiyorum Application dan geliyor sanıyorsam..

3- Evdeki kablolu modemle kablosuz yayın yapmak için kablosuz hub lar var... Kablosuz hub aracılığı ile kablolu modemi kablosuz modeme çevirebilirsiniz...

4- Odadaki kablosuz modeme salondan masaüstü PC ile bağlanmak için Wi-Fi destekli PCI ex kartı veya Wi-Fİ USB aparat almanı gerekli... Bunlarla vakit kayhbetmek istemiyorsanız... Bu anakart yani ASUS P5K-E Wi-Fi AP işinizi görecektir... İçinden kablosuz bağlantı için 1metre uzunlukta kabloya sahip anten çıkıyor... Kablonun bir ucu anakart üzerindeki anten yuvasına benzer özel bir yere takılıyor diğer ucu da zaten antene bağlı geliyor... Wi-Fi driverini anakart CDsinden yükledikten sonra bilgisayarı yeniden başlatarak windowsla birlikte çalışmasını sağlıyoruz... Çevredeki kablosuz ağları taratıp girmek istediğimiz şifreli veya şifresiz ağa bir kere girmemiz yeterli... Bilgisayar açıldığında eğer kablosuz ağ aktif ise Wi-Fi direk o ağa bağlanacak ve internet erişimi açılacaktır...

• Kısaca özetliycem;

AP Access Point yani erişim noktası demektir.

2 türlü kullanılabilir

1)kablolu modemi kablosuza çevirebilir.
    2)örneğin modemin var range alanını arttırmak istiyorsun. sinyalin zayıfladığı noktaya arada kablo kullanmadan AP bağlayarak alanı genişletebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 23 Temmuz 2008; 19:51:54 >
  • ya arkadaşlar bende de bu anakarttan var bir yıl oldu yaklaşık her açılışında saat ayarlamam gerekiyor piliden midir acaba yoksa başka bi nedeni varmıdır ki?
  • Saat ve tarih sürekli sıfırlanıyorsa, yüzde 99 bios pilini değiştirirseniz sorun çözülür.
    quote:

Orjinalden alıntı: armyoflovers

ya arkadaşlar bende de bu anakarttan var bir yıl oldu yaklaşık her açılışında saat ayarlamam gerekiyor piliden midir acaba yoksa başka bi nedeni varmıdır ki?
  • Arkadaşlar bende bu anakarttan kullanıyorum ve yeni alacağım işlemci için Bios update yapmam gerekiyor. Sanırım en son bios 1013. Bu biosu kullanan varmı problem yaşayan oldumu hiç ve büyük bomba ben bios update hiç yapmadım ve nasıl yapıldığını bilmiyorum. Ayrıntılarıyla bana nasıl bios update yapabileceğimi anlatabilecek bir arakdaş var mı dır.
  • Ben bu biosu kullanıyorum herhangi bir problem yaşamadım.
    Gayet stabil.
    Bios update i Windows üzerinden Asus update ile yapıyorum hiç bir problem yaşamadım ve çok kolay.Burada 1013 biosunu bilgisayarına indirip update bios from file seçeneği ile yapman daha sağlıklı olur.

Küçük bir not düşeyim forumlarda karşılaştığım kadarı ile biosu Windows üzerinden update etmek pek tavsiye edilmiyor ama ben hiç bir sorun yaşamadım.
    quote:

Orjinalden alıntı: gencomurat

Arkadaşlar bende bu anakarttan kullanıyorum ve yeni alacağım işlemci için Bios update yapmam gerekiyor. Sanırım en son bios 1013. Bu biosu kullanan varmı problem yaşayan oldumu hiç ve büyük bomba ben bios update hiç yapmadım ve nasıl yapıldığını bilmiyorum. Ayrıntılarıyla bana nasıl bios update yapabileceğimi anlatabilecek bir arakdaş var mı dır.

• quote:

Orjinalden alıntı: leren

Ben bu biosu kullanıyorum herhangi bir problem yaşamadım.
    Gayet stabil.
    Bios update i Windows üzerinden Asus update ile yapıyorum hiç bir problem yaşamadım ve çok kolay.Burada 1013 biosunu bilgisayarına indirip update bios from file seçeneği ile yapman daha sağlıklı olur.

Küçük bir not düşeyim forumlarda karşılaştığım kadarı ile biosu Windows üzerinden update etmek pek tavsiye edilmiyor ama ben hiç bir sorun yaşamadım.
    quote:

Arkadaşlar bende bu anakarttan kullanıyorum ve yeni alacağım işlemci için Bios update yapmam gerekiyor. Sanırım en son bios 1013. Bu biosu kullanan varmı problem yaşayan oldumu hiç ve büyük bomba ben bios update hiç yapmadım ve nasıl yapıldığını bilmiyorum. Ayrıntılarıyla bana nasıl bios update yapabileceğimi anlatabilecek bir arakdaş var mı dır.

Hımm anladım dostum. Bu Asus update dediğin progran hiç dikkat etmedim ben ama anakartın Cd sinde varmıdır. Yoksa netten download etmek mi gerekir. ?

• Driver cd sinde olması lazım.
    Ama en son sürümünü netten indirebilirsin.
    http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: leren

Ben bu biosu kullanıyorum herhangi bir problem yaşamadım.
    Gayet stabil.

quote:

Hımm anladım dostum. Bu Asus update dediğin progran hiç dikkat etmedim ben ama anakartın Cd sinde varmıdır. Yoksa netten download etmek mi gerekir. ?

• Update tool u anakartın cd sinden yükledim ama şimdide biosu asususun sitesinden indiremiyorum. Deli olacam yaw.
  • Ohh çok şükür ilk bios update imi gerçekleştirdim. Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
  • son biosu yükleyen var mıı
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.