Şimdi Ara

ASUS P6T TRİPLE RAM SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA ARKADAŞLAR ASUS P6T ANAKARTIMDA, OCZ OBSIDIAN 1600 MHZ RAMLER TRIPLE OLARAK ÇALIŞMIYOR ,PORTAKAL RENKLİ SLOTLARA 3 RAMİ TAKTIĞIMDA 4 GB GÖRÜYOR ,SON 3 SLOTA TAKTIĞIMDA 6 GB GÖRÜYOR AMA DUAL ÇALIŞIYOR, BİOSU GÜNCELLEDİM GENE OLMADI, BAZI YABANCI FORUMLARDA İŞLEMCİYİ TEKRAR SÖKÜN TAKIN, PİNLERDEN BİRİ TAM OTURMAMIŞTIR FALAN DİYORLAR,ACABA NE YAPSAM YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM

• 1. BIOS'ta "Memory Remapping" seçeneğinin "Enabled" olduğunu kontrol edin.

2. Windows'da "msconfig" > önyükleme > Gelişmiş seçenekler sekmesinden "Bellek Üst Sınırı" tikini kaldırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Jedi

1. BIOS'ta "Memory Remapping" seçeneğinin "Enabled" olduğunu kontrol edin.

2. Windows'da "msconfig" > önyükleme > Gelişmiş seçenekler sekmesinden "Bellek Üst Sınırı" tikini kaldırın.

slm malesef asusp6t'de bios'ta memory remapping seçeneğini bulamadım bellek üst sınır linki seçili değil zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: electroneox

quote:

1. BIOS'ta "Memory Remapping" seçeneğinin "Enabled" olduğunu kontrol edin.

slm malesef asusp6t'de bios'ta memory remapping seçeneğini bulamadım bellek üst sınır linki seçili değil zaten

Alıntıları Göster
    anakartın kullanma kılavuzunda daha kolay bulursun...

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

Evet, illa ki "Memory Remapping" olarak geçmeyebiliyor. Farklı isim de verilmiş olabilir.
  • quote:

quote:

Evet, illa ki "Memory Remapping" olarak geçmeyebiliyor. Farklı isim de verilmiş olabilir.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ram'i 1333 yaptım düzeldi, bi de 1600 e tekrar çıkartıp 1.65 voltaj verecem onu hangi seçenekten veriyorduk
  • quote:

arkadaşlar ram'i 1333 yaptım düzeldi, bi de 1600 e tekrar çıkartıp 1.65 voltaj verecem onu hangi seçenekten veriyorduk

"DRAM Voltage" gibi birşey olabilir. Ama "overclock" yapmıyorsanız 1333 MHz bile fazla, bu şekilde de bırakabilirsiniz çünkü işlemciniz remlerinizle 1066 MHz hızında haberleşiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI z77a GD55 RAM SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

"DRAM Voltage" gibi birşey olabilir. Ama "overclock" yapmıyorsanız 1333 MHz bile fazla, bu şekilde de bırakabilirsiniz çünkü işlemciniz remlerinizle 1066 MHz hızında haberleşiyor.

teşekkürler zaten p6t uyumluluk listesinde bu ramler yok ondan yapıyor heralde 1333 de triple çalışıyor işte biosu update ettiğim halde ama 1600 mhz de triple çalışmıyor belki ilerde yeni bios çıkar belki
  • quote:

quote:

quote:

teşekkürler zaten p6t uyumluluk listesinde bu ramler yok ondan yapıyor heralde 1333 de triple çalışıyor işte biosu update ettiğim halde ama 1600 mhz de triple çalışmıyor belki ilerde yeni bios çıkar belki

Alıntıları Göster
    Genelde çok belirleyici olmuyor o hafıza uyumluluk listeleri, işlemci destek listelerinde olduğu kadar. "Overclock" yapacak olursanız bakın derim, bence fazla kasmaya gerek yok.

• quote:

Genelde çok belirleyici olmuyor o hafıza uyumluluk listeleri, işlemci destek listelerinde olduğu kadar. "Overclock" yapacak olursanız bakın derim, bence fazla kasmaya gerek yok.

Alıntıları Göster
    Ayni sorun bende de var. Asus p6t deluxe v2 board, OCZ reaper 1600mhz 2gb trıple kit'i sadece 4 gb olarak görüyor.

A1-A2 / B1-B2 / C1-C2 olmak uzere 6 port var. Ramlerin üçüde sadece B1 ve C1'de çalışıyor. sadece 2 port çalıştığı içinde 4 gb görüyor. Bütün ramleri bütün slotlarda tek tek denedım ve sadece B1 ve C1'de calıştığını gördüm.
    Daha 2 gün önce çıkan, ve RAM uyumsuzluklarını düzelttüklerini iddia ettikleri iddia ettikleri son bios update'i de işe yaramadı. Bu derdi yaşsayan çok var, umarım çözüm bulabiliriz.

Her türlü önerinize açıgım arkadaslar. İmzamda sistemim yazıyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: nighty

Ayni sorun bende de var. Asus p6t deluxe v2 board, OCZ reaper 1600mhz 2gb trıple kit'i sadece 4 gb olarak görüyor.

A1-A2 / B1-B2 / C1-C2 olmak uzere 6 port var. Ramlerin üçüde sadece B1 ve C1'de çalışıyor. sadece 2 port çalıştığı içinde 4 gb görüyor. Bütün ramleri bütün slotlarda tek tek denedım ve sadece B1 ve C1'de calıştığını gördüm.
    Daha 2 gün önce çıkan, ve RAM uyumsuzluklarını düzelttüklerini iddia ettikleri iddia ettikleri son bios update'i de işe yaramadı. Bu derdi yaşsayan çok var, umarım çözüm bulabiliriz.

Her türlü önerinize açıgım arkadaslar. İmzamda sistemim yazıyor zaten.

Bence anakartı değiştirin, garanti yoluyla veya iade ederek.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    en son cıkan desteklenen ram'ler listesinde benım ram'ler yok :( şirketi geri arayıp Rampage 2 ile değiştirebiliyormuyum diye sorcam bakalım. Gerçi paketten çıkan poşetleri, şunları bunları attım ama. Umarım kabul ederler.
  • quote:

en son cıkan desteklenen ram'ler listesinde benım ram'ler yok :( şirketi geri arayıp Rampage 2 ile değiştirebiliyormuyum diye sorcam bakalım. Gerçi paketten çıkan poşetleri, şunları bunları attım ama. Umarım kabul ederler.

Alıntıları Göster
    bendede p6t deluxe v2 var kingston 6GB 3 kit 1600 mhz ram var 1066 daydı x.m.p ile otomatik ayarları yaptı QPI/DRAM CORE VOLTAGE 1.40000 DRAM BUS VOLTAGE ise 1.66 de çalışıyor ve bir sorunum yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Oxy.gen- -- 10 Nisan 2010; 22:56:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Oxy.gen-

bendede p6t deluxe v2 var kingston 6GB 3 kit 1600 mhz ram var 1066 daydı x.m.p ile otomatik ayarları yaptı QPI/DRAM CORE VOLTAGE 1.40000 DRAM BUS VOLTAGE ise 1.66 de çalışıyor ve bir sorunum yok

Alıntıları Göster

arkadaşlar ASUS P6T Ram sorunu yaşayan kullanıcılardan birisiyim bende :s 6 gb ram olması gerekirken 2 gb gösteriyor QPI sorunu var anakartında dediler ama nasıl düzeltilecek onu bulamadım bios uda üncelledim son sürüm v. 1303 acaba çözümünü bulan varmı yada bios tan neleri yapmam lazım tam olarak yardımcı olabilecek varmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: BATYUS

arkadaşlar ASUS P6T Ram sorunu yaşayan kullanıcılardan birisiyim bende :s 6 gb ram olması gerekirken 2 gb gösteriyor QPI sorunu var anakartında dediler ama nasıl düzeltilecek onu bulamadım bios uda üncelledim son sürüm v. 1303 acaba çözümünü bulan varmı yada bios tan neleri yapmam lazım tam olarak yardımcı olabilecek varmı ?

Alıntıları Göster
    3 aydır aynı sorun bendede vardı ama şimdi işlemci fanını değiştirince bu problem ortadan kalktı . sizede tavsiye ederim, denemekte fayda var.

taktığım fan:Thermaltake CL-P0466 Spinq Intel İ7 Ve AM2 Uyumlu CPU Soğutucusu
    anakart: p6t deluxe v2
    işlemci : i7 950
    ram : Ocz Gold Edition 6GB 2000MHZ DDR3 Low Voltage Üç Kanallı Bellek Kiti (3x2GB) # OCZ3G2000LV6GK
    PSU : Thermaltake 750 Watt Toughpower
    Ekran kartı: PCS+ HD5870

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetemin90 -- 26 Kasım 2010; 23:32:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetemin90

3 aydır aynı sorun bendede vardı ama şimdi işlemci fanını değiştirince bu problem ortadan kalktı . sizede tavsiye ederim, denemekte fayda var.

taktığım fan:Thermaltake CL-P0466 Spinq Intel İ7 Ve AM2 Uyumlu CPU Soğutucusu
    anakart: p6t deluxe v2
    işlemci : i7 950
    ram : Ocz Gold Edition 6GB 2000MHZ DDR3 Low Voltage Üç Kanallı Bellek Kiti (3x2GB) # OCZ3G2000LV6GK
    PSU : Thermaltake 750 Watt Toughpower
    Ekran kartı: PCS+ HD5870

Alıntıları Göster
    işlemci fanı ile alakası nedir ki ram sorunu nun :s bak şimdi içime bi şüphe düştü

• quote:

işlemci fanı ile alakası nedir ki ram sorunu nun :s bak şimdi içime bi şüphe düştü

Alıntıları Göster
    sorunum düzeldi arkadaşlar sağolun ...
  • quote:

sorunum düzeldi arkadaşlar sağolun ...

Alıntıları Göster
    Nasil duzeldi yahu, anlatin da baskalari da faydalansin.
  • quote:

Nasil duzeldi yahu, anlatin da baskalari da faydalansin.

Alıntıları Göster
    forumda zaten çözümünü anlatmıştı biri işlemci nin oturdugu yuvada eğilmiş bazı teller vardı zorla düzelttim ve tamamdır :D ramslotları çalışmaya başladı ...

http://forum.donanimhaber.com/m_37062988/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BATYUS -- 4 Mayıs 2011; 12:48:44 >

• Haaa, tamam. Benim actigim konuymus o zaten :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.