Şimdi Ara

Asus P750 Kullanıcıları Gurubu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
0
Favori
22.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar hepsiburdada fiyat 690 düşmüş sizce almaya değermi telefondan memnunmusunuz bende HTC TYTN II vardı sıkıldım sattım şimdi bir telefon alacağım ama karar veremedim
  • Fiyat birden düşünce dikkatli olmalı. 614C fiyatıda birden düşmüştü.
    Fakat bu 614C' den çok daha iyi.
    Cihaz narin ve hafıza sıkıntısı var. Biraz da iri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 4 Mayıs 2009; 15:22:17 >
  • arkadaşlar telefonun kendi tuş takımından msj yazarken fazladan harf yazma sorununa çözüm bulunamadı mı? birçok yerde araştırdım herkez bu durumdan şikayetçi ama bir çözüm yok
  • Kendi postuma kendim yanıt vereyim, benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için....

GPSe kilitlenmesi yaklaşık yarım saati buluyor. sanırım rom ya da windows update ile çözülüyor. ben cesaret edip de yüklemedim.
    sms olayına gelince, yıldıza basılı tutuyorum 3 saniye. keypadden sms yazabiliyorum. ancak yavaş ve sabırlı yazmadıktan sonra, araya harf ekliyor.
    tek tek, tane tane yavaş bi şekilde yazınca sorun olmuyor. ekranda cıkan kutudaki harfleri takip etmek gerekiyor yazarken.

telefondan görüşmesinde ses iletilememe problemi için ise hiçbirşey yapamadım. asus teknik destek diye bir şey yok!
    ben asus tercih ederken vay teknik desteği süper gibi kullanıcı yorumlarına aldanıp aldım. aletten genel olarak memnunum ancak asusta satış sonrası destek diye bir şey yok arkadaşlar!!!
    girin sikayetvar.com a, oradaki şikayetlere bile cevap vermeye tenezzül etmiyorlar ve orada da herkes teknik destek alamamaktan şikayetçi!
    bense hala sık sık arama geldiğinde ya da arama yaptığımda hiç ses iletilememe sorununu yaşamaya devam ediyorum.

satın alınmayacak alet değil. ben aldığımda birçok yerde 1 küsur milyarken golddan 750ye almıştım. şimdi 690a düşmüş. alınır. alınmayacak bir alet değil..
    ancak satış sonrası desteğe önem veren arkadaşlar, asusun bu konuda nal topladığını göz önünde bulundursun lütfen!

• Telefonu inceledim ve ikinci el uygun fiyatlı bulunca aldım. Artık P750 kulllanıcısıyım. (Önceki telefon SE k750 idi 750 ile devam ediyorum)

Öncelikle telefon bir PDA değil smartphone yani telefon özelliği ön planda, PPC veya güçlü PDAlar ile mukayese etmek yanlış olur, RAM'inin 64 MB olması yerini gösteriyor.
    Anladığım kadarıyla cihaz ile yaşanan sorunların çoğu WM 6.1 güncellemesi ile çözülmüş (mesaj yazma hariç). Belim elime geçenlerde 6.1 yüklüydü. Mesaj yazma ile ilgili sorunun XT9 özelliğinin olmaması ile bağlantılı olduğunu zannediyorum. XT9 5 dilde ve Türkçe yok. Yeni güncellemede ilk düzeltilmesi gerekn nümerik tuşlarla mesaj yazabilme özelliği olmalı.

Bana göre en zayıf tarafları 64 mb ram ve kasasının zayıf olması. Ram azlığı şu an pek sıkıntı yapmadı, spb shell açıkken IGO8'in yavaş calışmasından başka olumsuzluk görmedim.
    Kasa için GG den bir silikon kılıf ve ekran koruyucu aldım.

Diğer özellikleri yeterli GPS, Office mobile , Wifi (biraz zayıf gibi).

Servis olarak başımdan geçeni yazayım. Telefonu aldıktan sonra kurcalamaya başladım. Üçüngü gün sim kartı tanımamaya başladı. Servise elden bıraktım (Kısıklı-İstanbul), 5 gün cihaz hazır dediler. Anakart değişmiş ayrıca müşteri memnuniyeti için yarım santim kırık olan orta kasa da değişmiş. IMEI sorguladım verdikleri anakart söyledikleri gibi kayıtsız yani kullanılmamış cihaz vermişler.

Bana göre en büyük avantaji sayısal tuş takımı, dokunmatik veya klavyeli PDAları tek elle kullanmak zor. Benim gibi öncelik telefon özelliği olsun diyorsanız nümerik tuş takımı olan smartphone alacaksınız. Bu kulvarda P750'nin rakibi HP 614C ve HTC s740, 614c daha kaba ve problem yaşayah çok fazla s740 ise pahalı.

Bu cihazı kullanan arkadaşlar mutlaka Windows Mobile 6.1 güncelleştirmesini yüklemeli.
    GPS özelliği ile ilgli tecrübelerim şunlar: GPS Catcher ile 2-3 günde bir verilerin güncellenmesi şart. Yoksa uyduları geç buluyor.
    Hareketsiz dururken açık alanda 1 dk da konumu belirliyor. Hareket ederken süre uzuyor. Ayrıca bazı araçların camlarının sinyalleri azalttığını ve harici antenin gerektiği gözüme çarptı.
    SIRFDemoPPC_InstantFix ile SIRF moduna geçmenin daha çabuk uydu bulmaya faydasının olduğu anlatılıyor ama ben işlemi gerçekleştiremedim.
    Bunun yerine Travelog ve IGO da GPS ayarını COM=2 Baud=57600 yaptım.
    IGO 2006 ve IGO8 çalışıyor. IGO8 de bazı ayarlar gerekiyor yoksa açılırken kilitleniyor.

Cihazı fabrika ayarlarına döndürdükten sonra uyduları çabuk bulmaya başladı.
    Şimdilik bu kadar. Diğer tecrübelerimi daha sonra yazacağım.

Kılıfın resmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 31 Mayıs 2009; 23:21:56 >

• ben de gayet iyi bir cihaz olduğunu düşünüyorum ve kullanmaktan memnunum. Ancak her ne olduysa, MMS alıyor ama gönderemiyorum. Özellikle resim göndermek istediğimde %98'e kadar ilerliyor ve orada duruyor, "mesaj gönderilemedi" uyarısı çıkıyor. Oysa MMS mesaj alırken hiç bir sorun yok. Bu konuda bir fikri olan veya bana önerisi olan var mı ?
  • Ayarları kontrol edermisin?
  • Merhaba,

Bende P750 kullanıcısıyım. Telefondan aslında çok memnunum ama yinede ufak tefek sıkıntıları yok değil.

Örneğin ben bunun üzerindeki numeric tuşlardan eski telefonlarda olduğu gibi T9 sözlüğünü kullanarak mesaj yazmak istiyorum ama malesef olmuyor. Leng AWC yi seçtiğim zaman İngilizce T9 var ama türkçe olarak yok. Türkçe T9 ancak Leng Keyboardı seçtiğimde aktif oluyor buda biraz işkence oluyor her daim kalemle yazmak biraz sıkıcı olabiliyor. Eğer numeric tuşlardan T9 Türkçe desteğini kullanabilen varsa lütfen bunu bizimle paylaşsın. Diğer bir sıkıntı ise hoparlörü. Konuşma esnasında böyle biraz cızırtılı gibi patlak hoparlör gibi ses çıkarıyor aynı telefondan abimdede var ve aynı sorun mevcut sanırım çalışma şekli böyle. Sİzlerinkidemi böyle bilmek isterim. Ayrıca tuş kilidi olayı biraz düşündürücü. Yandan tuşları kitlemek iyi güzel ama sanki tuş yakında yalama olup bozulup gidecek gibi bi izlenim bırakıyor. Ayrıca böyle klasik telefonlardaki gibi otomatik tuş kilidi yokmu.

SBP Mobilei iFonz tarzı şeyler yüklediğimde tuş kilidi olayı oluyor ama bunlarda benim açımdam pekte kullanışlı değil ve pekte gerekli görmüyorum şahsen. Tuşları kilitlemek için bir program kullanan varmı yada bir çözümü olan. Şimdilik bunların haricinde açıkçası ne gpsinde ne wifisinde nede diğer özelliklerinde sorun yaşadım.

Sizlerle, hangi programları kullandığımı paylaşmak istiyorum. Belki işinize yarar. GPS Speed Sentry (Hız, yükseklik, konum, yön gibi bilgileri gösterir), Jeyo Mobile Companion (Active sync haricinde telefonun mesaj telefon felan biraz pc suite programına benzer bir program), PocketMusic (ister winamp stilinde isterseniz daha farklı stillerle kullanabileceğiniz çok güzel bir müzik programı şiddetle tavsiye ederim), Resco Explorer (Güzel bir dosya gezgini programı ayrıca istediğiniz kadar dosyayı bir kerende bluetooth üzerinden gönderme şansınız var), Resco Back Up (Kendi back up programından biraz daha detaylı bir şekilde yedeğinizi alır), Resco Keyboard (Oldukça güzel bir klavye kendi üzerinde minicik 15 haneli hesap makinesi var :) ama malesef Leng Keyboard daki gibi sözlük aktif olmuyor), Route 66 N7 ve N8 (N7 çok güzel çalışıyor gayet başarılı ama haritayı oyana buyana çekip doğru düzgün bakılmıyor. N8 de ise bu olay çözülmüş ama bu seferde orjinal yapamadım :)), SPBMobile (telefonunuza extra özellikler ve görünümler kazandırır), ImageViewer (iPhonedekine benzer resimlere bakma programı), Mobiano Themes Box (Yüzlerce theme mevcut oldukça güzel), MSS Converter (Aklınıza gelebilecek herşey neredeyse mevcut. Herhangi bir ağırlık, uzunluk, hacim, güç vb. birimi herhangi bir birime çevirme programı), Remote Control Server v0.9.0 (Acayip güzel bir program bence. Bluethoot üzerinden bilgisayarınızdaki iTunes, Powerpoint, Windows Mixer, Windows Media Player, Winamp, Power DVD, Screen Control, Media Player Classic, Windows Media Center ve VLC Playeri kontrol etmenizi sağlıyor. Ayrıca Screen Control özelliği ile bilgisayarınızı telefonunuzun ekranından mouse olarak ve yine telefonunuzun klavyesinden klavye olarak kullanabiliyorsunuz. Oturduğum yerden filmleri açıyorum müzikleri açıyorum tvde izleyip keyif yapıyorum. Hem bluetooth mouse hemde klavyem olmuş oldu. Tek sıkıntısı program ilk açılırken bende power point açılıyor. Onuda kapatıyorum gidiyor. Başkada bi sıkıntı göremedim), Daha nice programlar tabiki mevcut ama ben bunlardan çok memnun kaldım ve sorun yaşamadım sizlerle paylaşayım dedim. Dosya yüklemeyi bilemediğimden sadece isimlerini vermek durumunda kaldım. Umarım bin kere anlatıldı bunlar demezsiniz. Lütfen sizlerde paylaşın. Herkese teşekkürler hayırlı forumlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerbostan -- 20 Haziran 2009; 22:12:15 >

• Benim kullandığım favori programlar
    MP3 ve divx için core player

İnce ayar için Advenced Config (Çoğunluğu Türkçeleştirilmiş)
    Navigasyon Igo 2006 : 64 mb ile en iyi çalışan bu (2008 10 haritası)
    Amigo ve IGO 8 deniyorum. Igo için lüzumsuz çözünürlükleri çıkarttım. (240 320 ve 320 240 haricindekiler). Amigonun kullanımı kolay, IGO8 ise gelişmiş özelliklere sahip.

SK Tools : Registry ve geçici dosyaların temizliği için ideal. Beraberinde gelen FreeUp Ram denediklerim içinde , Ramleri en iyi boşaltan yazılım. Igo'yu açmadan önce çalıştırıyorum.
    Java için Esmertec
    No Data: PDA veya Smartphone cihazlar bazen mali kontrolü, hava durumu güncelleme gibi nedenlerle GPRS bağlantısı kullanıyorlar. No Data ile gprs, wap ve mms ayarları devredışı bırakılıyor.
    Yedekleme için SPB backup ve spc clone
    Klavye: SPB ve Resco keyboard
    SIM ve Kişilerin yönetimi yedekleme için: TCB Turbo Comtact Backup (tek dosya, Türkçe )
    Hafıza kartı bakım: Storage Tools ,, ,,
    Alarm: Ptravel(pocket travel) alarm. Sleep özelliği var. Klasörü gösterin, süreyi ayarlayın , mp3 leri çalar ve süre bitince kapanır
    Sol tuşa Core player, sağ tuşa profilleri ekledim.
    Kayıt tuşu kısa basma görev yöneticisi.

Mesaj yazmada problemi olan arkadaşlar şimdilik HTC'nin T9 klavyesini kullansınlar. Kalem kullanmaya gerek kalmıyor.
    Buradan indirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 24 Haziran 2009; 4:28:47 >

• merhaba;

p750 yi aldıktan bir ay kadar sonra telefon özelliği iptal oldu. servis ile görüştüm ve kargo ile sevise gonderdim. Servis Anakartın değiştiğini bildirip telefpnı geri gönderdi.Takip eden ikinci gün yanı dun aksam saatlerinde "telefonunuzun imei numarasından dolayı görüşmelere kapatılacaktır." diye bir mesaj geldi.

boyle bir olayla karsılasan arkadas varmı acaba. ne yapmam gerek? ASUS 'a ulaşamıyorum.
  • arkadaşlar bende aranıza katılmak istiyorum ama bir türlü alamadım cihazı çünkü bulamıyorum ne internette nede mağazada var adana ve çevresinde cihazı bulabileceğim bir yer var mı internet üzerindenden satın alabileceğim bir site varmı cevabınızı bekliyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: eakbas77

merhaba;

p750 yi aldıktan bir ay kadar sonra telefon özelliği iptal oldu. servis ile görüştüm ve kargo ile sevise gonderdim. Servis Anakartın değiştiğini bildirip telefpnı geri gönderdi.Takip eden ikinci gün yanı dun aksam saatlerinde "telefonunuzun imei numarasından dolayı görüşmelere kapatılacaktır." diye bir mesaj geldi.

boyle bir olayla karsılasan arkadas varmı acaba. ne yapmam gerek? ASUS 'a ulaşamıyorum.

Benimkini değiştirdiklerinde "1 hafta içinde TT'ye bildireceğiz, kayıt dışı mesajını dikkate almayın" demişlerdi.
    Arıza da aynı yani telefon özelliğinin iptal olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 9 Temmuz 2009; 23:47:39 >
  • Rus forumlarında çok daha çabuk uydu bulmak için bir yöntem gördüm. Denedim, cihaz çok daha hızlı uydu buluyor
    GPS Catcher'in Ephemeris bilgilerini güncellemek için Asus serveri yerine mio serverini kullanan bir dosya hazırladım. Bu dosyayı kuruyoruz ve cihazı yeniden başlatıp gpscacheri çalıştırıyoruz. Verileri güncelledikten sonra Travelog, iGO benzeri bir program açın ve farkı görün.

http://www.mediafire.com/download.php?wzw5ywunnzz

Kullanan arkadaşlar yorum yazarlarsa iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 17 Temmuz 2009; 0:39:09 >
  • Merhaba kimsede tuş kilidi için bi program yokmu. Yoksa sizlerde benim gibi sadece güzel bir tuş kilidi programı edinemedinizmi. Birde T9 sözlük olayını halan başaramadım ve numerik tuşlardan T9 sözlük olmaması çok kötü hemde çok çok kötü. Ben aramalarıma ve denemelerime devam edecem lütfen sizlerde biraz paylaşın kullandığınız programları.
  • Tuş kilidi programına gerek duymadım. Cihaz zaten beklemeye girdimi tuş kilitli gibi oluyor.
    Bir haftadır sorg VGA firmware kullanıyorum. Bunda sayısal tuşlarla yazmak mümkün fakat Türkçe desteği yok. Galiba Resco SPB gibi türkçe klavye desetği olan yazılımlar kullanmak gerekiyor.
    Sorg firmware ile VGA ekran oluyor fakat hafıza 20 mb nin altında. QVGA geçiş bir kotla mümkün bu durumda 26 mb kadar boş hafıza kalıyor.
  • merhaba

dediğiniz bu sorg vga ile uğraşıyorum şahsen baya sevdim bende ekran çözünürlüğünü arttırmak istedim nispeten yaptım ama rusça felan oldu yada ingilizce oldu türkçe olarak kullanma ihtimalim gibi birşey söz konusumu acaba merak ettimde. Bu arada paylaştığınız bilgiler için çok teşekkür ediyorum. hakketten faydalı ve kullanışlı şeyler.
  • http://www.sunnysoft.com/down_file.php?idd=224#p224
    Linkteki program hem yazılımın çoğunu Türkçeleştiriyor hem de özelleştirilebilir bir klavyen oluyor.
    Eksileri
    14 gün deneme.
    VGA da kurarsan qvgada sadece klavye taşıyor.
  • teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. yükleyip deneyeceğim....
  • Arkadaşlar bir süredir vakit bulup da upgrade yapamıyordum. Bugün bunu gerçekleştirdim ve cihaz daha iy çalışıyor gibi görünüyor. Ram kullanımı 6.0 a göre 4 mb kadar azaldı. Igo 8.3.2.93112 kurdum, gayet güzel çalışıyor. eskiden igo kullanırken çağrı geldiğinde kitlenip kalırdı, şimdi sadece birkaç saniyeliğine takıldı ve kaldığı yerden devam etti. Şu an için VM6.1 iyi görünüyor. Asus umu daha çok sevmeye başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IceSPiRiT -- 8 Ağustos 2009; 16:21:26 >
  • kardeş bu igoyu ben kullanmadım hiç ama garmin mobile xt programını kullanıyorum şahsen baya memnunum bende. aslında route 66 nın N8 mi ne o var onu kurdumda ilacını bulamadım oda çok güzel ve kullanışlı bide gps skinner programını çok sevdim araba veya motosiklet kadranı gibi ibreli bişe :D baya hoş oda neyse bende diğer gps programlarını denicemde telefonumu aldığım günden beri yüklemediğim program denemediğim şey neredeyse kalmadı. Hatta sorg vga olayını denedim rusça oldu telefonum ve çok zorlandım eski haline getirene kadar. Aslında ekran kalitemiz harbiden çok sağlammış ama malesef çoğu programlar için ve sağlıklı kullanım için böyle tırışka bi kalitede kullanmaktayız. Saygılar....
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.