Şimdi Ara

Asus P750 Kullanıcıları Gurubu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
0
Favori
22.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorg firmwareyi kurduktan sonra ilk başlangıçta İngilizce mi Rusça mı diye soruyor o bölümü atladın galiba. Bir daha kurarsan dikkat et. Ben VGA ekrana alıştım bırakamıyorum. Özellikle Goolgemaps için kullanışlı.
    Biraz daha basitleştirseler de da kendimiz firmware yapsak.
    Bu sorg denen şahıs demiş ki:

To make VGA ROM you need:

1) replace NK.exe in XIP partition
    2) replace pxa27x_lcd.dll in IMGFS partition
    3) add registry values from registry.reg file
    4) tweak most ASUS utilities for VGA resolution
    (hint: patching of OS version to 4.0 and EXE version to 4.0 in exe header in most cases is enough)
    5) build ROM using VGA OS packages

IGO 2006, IGO8 ve Amıgo kullandım. En iyisi IGO 8 dir ama 64 ram yetersiz. Navigasyon da önemli olan haritadır ve bu açıdan Türkiyede IGO önde.
    Tavsiyem IGO 2006. Fakat garmini de denemek isterdim. Galiba ıgo ile aynı haritayı kullanıyor.

Microsoft 64mb cihazlara lisans vermemeli. 64 mb ile WM 6.5 çalışacağından şüpheliyim.
    Servislere bir şey demiyorm ama ASUS pda işini beceremiyor. Sanki elinde kalan 32 mb modülleri bu cihazlarlara kasmış. 128 mb nedir, maliyeti ne kadardır ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 8 Ağustos 2009; 23:26:21 >

• sorgta galiba atlamış olabilirim yalnız garip şekilde şeyler oldu onda ilk etapta renk kaliteleşti çözünürlük aynı gibiydi. sonrasında nolduysa sanki 1600X1200 gibi oldu dehşet minikleşti çoğu program çok komik oldu bide ingilizceye çevirdim sonradan ama tam stabil kullanamadım ondan eskiyi geri yükledim. valla garmine bak istersen fena değil süper demem ama güzel yani. birde halen otomatik tuş kilidi ve t9 sözlük olayını başaramadım kafayı yemek üzereyim kalemi pek kullanmak istemiyorum açıkçası yolda çok zor oluyor ki bende baya bi beceriksizim o konuda :) ekran klavyesinden t9 var ama numerik tuşta sadece ingilizce t9 var ayar oldum resmen bu duruma bi türlüde beceremedim. ama yapacam inat ettim :) saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerbostan -- 8 Ağustos 2009; 23:32:03 >
  • Arkadaşlar yeni bir GPS firmware buldum ve deniyorum. Galiba en son çıkan sirfinstantfx II (SIFII )desteği veriyor. Bir rus sitesine de gönderdim.
    Birkaç gün sonra ideal ayarları bulunca yazarım.
    Tahminim doğru ise Bu GSW 3.5 firmwarenin
    -İyi tarafları
    internetten data indirmeye gerek yok, uydudan oluşturuyor. (SIFII)
    bazı işlemler hızlandırılmış.

olumsuz yönü ise SIFII şarj süresini biraz daha azaltıyor. Fakat istenirse kapatılabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_33768818/mpage_1/key_//tm.htm#33768818 Buradan yükleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 21 Ağustos 2009; 15:29:42 >
  • P526 için Türkçe T9 desteğini P750 de denedim çalıştı, telefonun tuş takımı ile giriş yapılabiliyor. Klavye seçimi penceresinden T9 seçmek yeterli.
    Fakat küçük büyük harf veya T9 iptal için * tuşuna uzun basmayın, kısa basın yoksa telefon saçmalıyor.
    http://www.mediafire.com/file/zjzjozhtidy/ASUS%20T9%20TR%20EN.cab

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 13 Aralık 2009; 15:22:44 >
  • süper oldu çok çok teşekkür ederim yani varya baya iyi oldu yolda giderken sağda solda daha rahat kullanabilecem artık emeğin için çok saolasın. saygılar....
  • Mesajım ilgisiz bir yere gittiyse peşinen özür dilerim ama sorunumu da anlatmam lazım :
    Asus P750'nin bazen resim çekme menüsü çalışmıyor, yani kamera moduna geçmiyor, sadece önceden çekilmiş resimleri açıyor. Defalarca "Camera" tuşuna basılsa da durum değişmiyor. Bu durum bazen 'soft reset' ile normale dönüyor ama bazen de 'hard reset' atmak gerekiyor ve tabii herşey sil baştan oluyor, bir sürü iş çıkıyor. Kameranın açılmayışının sebebi nedir, neden böyle olmaktadır, bilenlerin yardımına şimdiden teşekkür ederim ?
  • Telefonu servise göndersen iyi olur. Biraz beklersin ama ilgilenirler.
    Gereken programları kurduktan sonra SPB backup ile yedek almanı öneririm. Hard resetten sonra 3-5 dk içinde sistemin eski hale geliyor.
  • GPS de WAAS - EGNOS desteğini açmak için bakın:

http://forum.donanimhaber.com/m_36109348/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#36123101

Asus P750 Kullanıcıları Gurubu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 7 Aralık 2009; 9:02:27 >
  • ben de yaklaşık 6 aydır p750 kullanıyorum. birçok rom denedim ama emin olun orjinal 6.1 gibisi yok. tek sorunu nümerik klavyeden mesaj yazma zor oluyor ama ekran klavyesine alıştım. ayrıca sorgun vga romu da çok stabil ama kamera çok kötü çekim yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoonSpeLL88

ben de yaklaşık 6 aydır p750 kullanıyorum. birçok rom denedim ama emin olun orjinal 6.1 gibisi yok. tek sorunu nümerik klavyeden mesaj yazma zor oluyor ama ekran klavyesine alıştım. ayrıca sorgun vga romu da çok stabil ama kamera çok kötü çekim yapıyor.

http://www.mediafire.com/file/zjzjozhtidy/ASUS%20T9%20TR%20EN.cab
  • teşekkürler
  • Herkese güzel günler olsun.. ben de P750 kullanıcısıyım, tavsiye ederim..:) kullanıcının hayal gücüyle paralel olarak verimli bir cihaz. bir sorum olacaktı. elle dokunduğumuz tuş takımını kullanamıyorum, sadece sayılar çıkıyor ayarlarını her şeyini kurcaladım.. bir türlü harfleri çıkaramadım. NÜMERİK TUŞ TAKIMINI KULLANABİLMEMİ SAĞLIYACAK ELİNİZDE PROĞRAM VARSA PAYLAŞIRSANIZ ÇOK MUTLU EDERSİNİZ..:) yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim....
  • ARKADAŞLAR HTC TYTN2 CİHAZI KAYDIRAK KAPAKLA KULLANAMADIĞIM İÇİN BU LANET CİHAZI (ARTIK ADINI BİLE ANMAK İSTEMİYORUM!) ALMIŞTIM.DAHA ÖNCE DE 526 KULLANMIŞTIM VE ÇOK MEMNUNDUM. HAYATIMIN EN BÜYÜK KAZIĞINI YEDİM. BU FORUMU OKUYAN GARİBAN,HEVESLİ ARKADAŞLATA DA TAVSİYEM YAZANLARIN HİÇBİRİNE İNANMAYIN.BU CİHAZA VERİLEN HER KURUŞA YAZIKTIR.ROMUNU,RAMINI BOŞVERİN,HİKAYE... HEMEN HEMEN HER PDA AYNI AMA BU CİHAZIN EN BÜYÜK EKSİĞİ KASASI.. DÜŞTÜĞÜ ANDA KÖŞELERDEN MİNİK BİRER ÇATLAK OLUYO,SONRASI GELİYOR.ŞU AN BENİMKİ 2 PARÇA HALİNDE KUTUDA YATIYOR.
    A L M A Y I N !!!! A L D I R T M A Y I N !!!!!! PARANIZA YAZIK
    SERVİSTE 60 DOLAR,VE SADECE İSTANBULDA VAR.
  • Kasa dandik aynı fikirdeyim. Asus bunu kabul etmeli kullanıcı hatasına gerek yok. Zaten cihazın üretimi çoktan durmuştur. Şikayetvar.com'a kasanın kalitesizliğini yazmanı tavsiye ederim.

Ebaydan başka çare yok.

Alacaksan tavsiyem
    OEM black Housing cover ASUS P750 +Silicom case + pen= 35 tl civarı.

http://cgi.ebay.com/OEM-black-Housing-cover-F-ASUS-P750-Silicom-case-pen_W0QQitemZ150404085751QQcmdZViewItemQQptZPDA_Accessories?hash=item2304c837f7

Belki satıcı ile yazışıp, farkını da verip daha hızlı kargo isteyebilirsin.

• onu ben de gördüm dostum... tr ticaret zor,hediye yazarlarsa gümrük olmuyormuş falan ama ...
    kahır ettim.. makina kutuda yatıyor öylece :(
  • benim de batarya kapağım çatlak. köşelerden soyulma da var sizinki gibi. araç tutacağına koyduğunuzda köşeler çok yıpranıyor. yeni rom yok. sorgunkilerle idare ediyoz bakalım.
  • Merhabalar,
    Ben uzun zamandan beri Asus kullanıcısıyım.
    2007 başında 535 almıştım. 2008 başında da onu eşime verip kendime 750 aldım.
    İkisini de Rusya'dan almıştım ve Rusca rom vardı.
    Geçenlerde ikisine de Ingilizce Rom yukledim. 535'e WM6.0 ve 750'ye WM6.5
    535'e daha yukarısını bulamadım.
    750'ye ise en dusuk WM6.1 buldum ama Java sorunu yaşadım. Cep şifrematikler kurulamadı. WM6.5 kurmak zorunda kaldım. Java sorunu yok ama menu erişimleri çok değişmiş. Eskiden klavye ikonuna tıklayınca seçenekler çıkardı, şimdi çıkmıyor. Resco keyboard yükledim, aktivasyon kodunu nereye yazacağım bilemiyorum. Bir de Lingvo X3 sözlük daha önceki windowslarda yuklendikten sonra sözlükleri goruyordu, bu sefer program yukleniyor ama sozlukleri gormedigi icin ise yaramıyor.
    Neyse... P535'de sorun yok, P750 de idare ediyor.
    Benim asıl değinmek istediğim konu GPS konusu.
    Bugün her iki Asus'e de Miomap yukledim. 535 1-2 dakikada baglantı kuruyor ama 750 hic baglanamadı.
    GPS yapılandırması otomatik protokoldeyken GPS ikonu sürekli kırmızı yanıyor. SIRF'e getirince siyah oluyor ama yanında kırmızı unlem gorunuyor, yani baglanamıyor. Dahili anteni yok da sanki harici anten takmak gerekirmiş gibi havası var.
    Bu konuda yardımcı olacak var mı?
    Şimdiden çok teşekkürler

• 6.1 sorg kullanıyorum.
    Java sorunu cihazla gelen yazılımın güncel olmayışından kaynaklanıyor olabilir.
    Ben esmertech 2009 kurdum.
    http://www.4shared.com/file/227638942/ac6f9fe0/Esmertec_Jbed_2009050621_by_Aq.html

Resco için Window Mobile \settings \input gibi bi yerlerden klavye seçeneklerine ulaşıp giriş yapabilirsin.

GPS için bataryayı çıkartıp 5 dk kadar bekle, çip resetlenmiş olur. Windows ayarlarını şöyle yap
    Software port COM2, HARDWARE PORT com5, BAUD 56700
    VEYA
    Software port NONE, HARDWARE PORT com2, BAUD 4800

GPS firmware update yapmanı da tavsiye ederim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_33768818/mpage_1/key_//tm.htm#33768818

• quote:

Orijinalden alıntı: Akinci

Tuş kilidi programına gerek duymadım. Cihaz zaten beklemeye girdimi tuş kilitli gibi oluyor.
    Bir haftadır sorg VGA firmware kullanıyorum. Bunda sayısal tuşlarla yazmak mümkün fakat Türkçe desteği yok. Galiba Resco SPB gibi türkçe klavye desetği olan yazılımlar kullanmak gerekiyor.
    Sorg firmware ile VGA ekran oluyor fakat hafıza 20 mb nin altında. QVGA geçiş bir kotla mümkün bu durumda 26 mb kadar boş hafıza kalıyor.

Tuş kilidinden birçok yerde söz edildiğini okudum. Asus 535 de de P750 de de Poer düğmesini aşağı kaydırdığınız zaman tuşlar zaten kilitleniyor. Ayrıca bir tuş kilidine hangi durumda ihtitaç duyuyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akinci

6.1 sorg kullanıyorum.
    Java sorunu cihazla gelen yazılımın güncel olmayışından kaynaklanıyor olabilir.
    Ben esmertech 2009 kurdum.
    http://www.4shared.com/file/227638942/ac6f9fe0/Esmertec_Jbed_2009050621_by_Aq.html

Resco için Window Mobile \settings \input gibi bi yerlerden klavye seçeneklerine ulaşıp giriş yapabilirsin.

GPS için bataryayı çıkartıp 5 dk kadar bekle, çip resetlenmiş olur. Windows ayarlarını şöyle yap
    Software port COM2, HARDWARE PORT com5, BAUD 56700
    VEYA
    Software port NONE, HARDWARE PORT com2, BAUD 4800

GPS firmware update yapmanı da tavsiye ederim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_33768818/mpage_1/key_//tm.htm#33768818

Yanıt için teşekkürler. WM 6.1 rom'unu internetten buldum. Belki java sorunu olmayan bir versiyon bulabilirdim ama bulamadım.
    Menüleri tamamen değişmiş olduğu için WM6.5'i 2-3 gündür kullanmama rağmen hala yadırgıyorum ama alışmaya başladım. Ihtiyacım olan programları da kurdum. Cep şifrematiklerim çalışıyor. Lingvo'yu kurmayı da başardım. Resco için, settings klasorunde input filan diye bir secenek yok. WM 6.0 da vardı. Artık kullanma suresi bittiğinde Resco uyarı verir, ben de aktivasyon kodunu girerim diye düşünüyorum. Tek sorunum ĞPS su an. Tavsiyenize uyup onu da halletmeye caşısacagım.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.