Şimdi Ara

Windows açılırken kilit ekranında USB PORTLAR iptal oluyor. -ÇÖZÜLDÜ-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
65
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 10 ve 11 kurdum, tüm sürücüleri kuruyorum. Açılışta tüm usb portları klavye mouse çalışıyor, ancak windows ekranı gelince ( pin kodu sorduğu sırada) aniden usb portları iptal oluyor. Kasa ön tarafındaki portlar her daim aktif.

PC yi aç kapa yaptıktan sonra anakart arkasındaki portlar tekrar aktif oluyor. Ama PC yi fişten çekince her defasında kasa arkasındaki anakart üstündeki usb portlar iptal oluyor. Çok saçma farkındayım.

Sizce neden kasadan elektrik kesilince (fişi çekince) usb portlar (sadece anakart üstündeki) iptal olur ?

(Bu arada portlarda 5V elektrik devrede , ışıklı telefon şarj kablosunu taktım, ışıklar yanıyor)

Bios tan tüm ayaları default yaptım, tüm usb ayarları enable, sonuç değişmedi.

ÇÖZÜM : Güç ayarları - Güç düğmeleri seçeneklerinden Hızlı Başlatma tikini kaldırınca Sorun düzeldi.

Yabancı forumların birinde okudum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korgeneral -- 18 Şubat 2025; 18:46:3 >

• Bu sorun diğer forumlarda da çözülememiş.

• Anakartınızı servise gönderebilirsiniz çözeceklerdir...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • franklinda F kullanıcısına yanıt

Bu ve türevi olan asus anakartlar ile ilgili yabancı sitelerde bu sorun çok dile getirilmiş.. 1156 pin,

Güç ayarları - Güç düğmeleri seçeneklerinden Hızlı Başlatmayı kapatınca düzeleceği söylenmiş.

Umarm işe yarar. Bu arada anakart eski. Keşke garantiye gönderebilsem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korgeneral -- 18 Şubat 2025; 14:58:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.